22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • JackBauer
    Hi all!

Na tegnap óta 8Gb-al több van a gépemen:-DDD Csak úgy repűlt róla a Lost.
    Azokkal kell egyet értsek akiknek csalódás volt a "film"
    Miért is mondom mindezt?...
    Természetesen nem akarom senki előtt lelőni a poént (igaz nincs is benne),
    de, hogy húszonvalahány részen keresztűl nézel egy sorozatot, kb 12-13 órán át, és semmi sem történik kissé fura.
    A 15 rész környékén már ilyen "Love me tender" feelingje van az embernek a sok nyálcsorgatós ömlengős hülyeségtől. Tulajdonképp egy barátok közt-re lehetne hasonlítani (már amennyit láttam abból is:-DD), csak van benne egy misztikus
    vonulat. Ugyanaz a multikulti, instant, érzés mint amikor előveszel egy levesport, és gyorsan összedobod, hogy megnézd (megedd) az esti adagodat.
    Tulajdonképp azon gondolkoztam, hogy lehet az story-t álmodja valaki, mint amikor a Dallasban Bobby meghalt, és 50 részen keresztűl azt nézették az emberekkel, hogy mit álmodik Pamela (asszem), és közben kitalálták, hogyan hozzák vissza Bobbyt a történetbe.
    Írhatnék részleteket a filmből, de nem teszem azon emberek tiszteletére akik nem látták.
    Talán annyit, hogy elvileg kb 48 zuhantak le, de mindíg ugyanavval a 8-10 emberrel történik valami. Kissé nevetséges lesz már a vége felé amikor tök ismeretlen emberekkel ölelkeznek valami miatt, de még egy mondatot nem hallottál tőlük a filmben. Az előzmények a film elején érthetetlenek, követhetetlenek (és itt a lényeg) mégpedig azért, mert semmi sem történik.
    Szinte akármelyik részt felcserélhetnéd egy másikkal. Mondjuk én kínomban két nap alatt néztem meg (annyira vártam, hogy történik már valami), de nem tudom az rtl-es nézők, hogy fogják követni az eseményeket, igaz sok kombinációra nem lesz szükségük:-)))
    Azért két erényt is mondanék: Nagyon szép tájakat lehet látni, és az jól van fényképezve.
    A Lost a 24H-nak a nyomába sem ér, bár vannak rá próbálkozások a "film alkotójaitól"
    Sajnálom ha valakinek a lelkivilágába tapostam, nem állt szándékomba.
    Úgy gondolom ez egy fórum, a vélemény pedig szabad. Én a véleményem mondtam, és nem vitatkozni jöttem.

További szép napot mindenkinek!
  • winnie
    ezt a producerek is elmondták - kis ajándék a rajongóknak, de az ilyesmit a net korában már könnyű terjeszteni. ez olyan, mint az a dolog, ami összeköti locke-ot és hurley-t.
  • Phat Smoker
    SPOILER:
    van még egy-két ilyen:
    pl. Jack a sorozat elején idönként egy öltönyös emberre lesz figyelmes a messzi távolból, ki hol a tengerparton, hol a dzsungel szélén bukkan fel, mint később kiderül, a titkozatos illető az apja!
    Locke egyik álmában feltűnik Boone (meg még sok más, köztük az a nő is aki állítólag Locke anyja), amint véres fejjel rövid kis mondókát mormol egy hölgyről. később kiderül, hogy a szóban forgó hölgy, kiskorában a dajkája volt és magát okolja valószinűleg a haláláért.
    Mikor Locke leüti Boone-t, a fejét bekeni vmi növényi kutyulékkal amitől hallucinációi lesznek, olyan élethű víziója lesz Boone-nak, hogy Shannon veszélyben van, a megmentésére siet, de a csaj meghal..Locke megkérdezi: mi érzel most ? mire jön a válasz : - megkönnyebülést!
    szoval szerintem ezek a történések a fel nem dolgozott eseményekre, elfojtott vágyakra utalnak, melyek ilyen látomások, hallucinációk útján törnek a felszínre!
    Lehet,hogy a későbiekben lesz még jelentősége.
    Igen,azt én is figyeltem.
    SPOILER
    Most nem ugrik be hogy is volt pontosan,de van az a rész ami swayer-ról szól.
    Az erdőben hallja a hangokat,de olyat amit már hallott előtte.
    Nekem valami olyasmi ugrott be,mint a Gömb.Mintha a félelmeik elevednének meg.
  • winnie
    a jegesmedve csak amolyan tidbit, easter egg - akárcsak hurley a tévében - kikacsintás a készítőktől, amit csak páran vennének lehet észre, ha nem lenne a net:)
  • WTH
    SPOILER
    Hasonlóan meredek dolog, a jegesmedvével kapcsolatban: Walt szokott egy képregényt olvasgatni, és többször mutatták, hogy a képregényben szerepel egy jegesmedve...
  • WTH
    Jelen állás szerint, tényleg ez lehet a magyarázat!
  • Csacsi
    Ez nem lesz spoiler, mert már játszották a reteklubbon is ezt a részt pénteken, tehát a harmadik részben mikor esik az eső Walt, és Michael beszélgetnek, hogy amint eláll az eső, akkor Michael megkeresi a kutyát. Na ekkor Walt elnéz másik irányban, és szinte leolvasható az arcáról, hogy azt kívánja, hogy álljon el az eső, és egyből eláll. Lehet, hogy ezt csak bebeszélem magamnak, de mint említették is vmelyik későbbi részben, azt mondták, hogy különleges képességei vannak.

Gondoltam leírom.
  • winnie
    max azoknak kell a topik, akik nem látták - ilyenek meg nagyon kevesen vannak.
    Tedd azt!
  • Montanosz
    spoiler:
    lehet hogy azért kell a motorcsónakosoknak a kis gyerek mert természetfeletti képessége van?
  • fifi
    basszus tényleg lehet nyitok egy olyan Lost topikot ahol azok eszmecserézhetnek, akik látták a full I. évadot, mert itt a gyanútlan ember olyan spoilerekbe fut, hogy borzasztó...

[egyébként látta az egészet]
    A 17. részig jutottam el tegnap.
    SPOILER
    Egyre jobb...
    Az a rész amiben Michael életeét mutatják be az elég érdekes.Mikor Walt nevelőapja azt mondja,hogyha a gyerek ott van különös dolgok történnek.
    Hm...Olyan mintha ki lettek volna választva ezek az emberek.

Amúgy abban a részben ahol Sun férjének történetét ismerjük meg,van egy jelenet amikor üzenetet ad át valami környezetvédelmi miniszternek.
    A pasi láűnye tv-t nézz,hogy jól ki lehet venni,hogy a tv-ben Hurley van.
    Biztos más is észre vette,na mindegy.
  • virush
    OFF
    az mitol lehet h torrenten toltok, elmeletileg minden rendben van, de mar 3 napja 98%-on all a letoltes...?
  • Rafaelo
    ja igaz
  • winnie
    mer.

eltérő a dramaturgia, de főleg az a különbség, hogy sorozatból egy évben 20-24 rész van (kábeles sorozatoknál 10-16, de pl. angliában csak 6(!) - míg szappanból egy évben 250 rész van (gondolj bele, az amerikai szappanoperákba (passion, days of our lives, general hospital), amik már 40-50 éve mennek, mondhatni a színész karaktere akkor hal meg, amikor irl is meghal a színész)
  • Rafaelo
    mét?
  • winnie
    a sorozat és a szappanopera 2 külön műfaj
  • Cvd
    Főleg mondjuk azért, mert ha előállna azzal amit látott, vagy hülyének nézné mindenki, vagy bepánikolnának. Egyik sem segít rajtuk. Nomeg az is időbe tellhet neki hogy megértse amit látott.
    Ettől függetlenül sokszor engem is idegesített hogy ugyan egymásért "dolgoznak", de majdnem mindig eltitkolják egymás előtt a szigeten tapasztaltakat, vagy ha elő is állnak vele azt csak jóval később teszik. Ezt nagyon nem érzem reálisnak, de így tartják fent a feszültséget/rejtélyeket a készítők. Locke majd beszámol nagyjából arról hogy mit látott, de csak az évad vége felé. Ha azonnal előállna akkor nem lehetne agyalni rajta heteket, és közel sem lenne ennyire érdekes a sorozat.
  • Montanosz
    köcce csak épp ittan lógtam,...
    ( és nem volt idegem keresni mert a buszon egy nénike paradicsomos húsgombócot büffögött rám és ez , érthető, megviselte az idegeim)
  • MerlinW
    Srác ez a Lost topikja.. van erre külön topik.

Egyébként Nero Vision Express, vagy VSO DVD Creator
  • vg
    Én a brazil sorozatokat szeretem!
    De akkor miért nem mond semmit?
    Abból haszna nem lesz ha titkolódzik.
  • Montanosz
    OFF:
    help! tudtok valami programot ami VCD-ből AVI-t vagy egyből DVD-t készít/konvertál?
    please, szaffi-ból akarok dvd-t készíteni, de még nem bütyköltem effélét!
    ON:
  • qper
    Hagyd, falrar hányt borsó. Nem érdemes foglalkozni vele. Szar lehet neki :)
  • qper
    ne bánkódj, gondolom nagyon sokan fogják majd digizni a 2. szezont az AXN-ről (is).
  • Rafaelo
    axn basszus kispesten nincs rohattak :()
  • winnie
    arra persze kíváncsi lennék, hogy mi van a másik serpenyőben - mi az a sorozat, ami szerinted jó:) (mert ízlések és pofonok, nyilván, aki szeret valamit, annak nem esik jól, ha valakinek rosszat mond a sorozatáról - de más a negatív kritika és más a f*ka:)

Ráadásul vélemenyem szerint azért "tetszik" mindenkinek hirtelen ez a sorozat, mert ez a menő! Hányinger...

ld. f*ka. ugye? honnan tudod, hogy ez a menő? csacsiság. honnan tudja más, hogy ez a menő? ugye? és honnan tudjuk, hogy mikor néznek meg valamit sokan csak azért menő és ezért hányinger? (ld. gyűrűk ura, ponyvaregény, star wars, trainspotting)
  • winnie
    Bocs, de TE is azért nézed ezt a sorozatot, mert adja az RTL KLUB, és a szádba rágták hónapokon kereszül, hogy ez milyen jó lesz majd neked, meg hűha! Ha nem adná, akkor azt sem tudnád, hogy létezik egyáltalan ez a gagyi halmaz! Jelenleg ott tartunk, hogy mindenki erről és a Győzike sorozatról beszél. Mert ez "jó, és menő"!

lol, az egy dolog, hogy nem tetszik, de vicces, hogy lenézed azokat, akik nézik.

AZ RTL-ES megjegyzés értelmezhetetlen, hiszen a sorozat TAVALY SZEPTEMBER ÓTA MEGY (nézd mikor nyitottam a topikot) - az a több mint 1000 ember, aki onnantól kezdve hétről-hétre nézi (vagy az év folyamán felfedezte) azért magáért beszél.

egy dolog, hogy sokan nézik ("fúú, sokan nézik, sznob vagyok - én nem") - de max te vagy az, aki az rtl hatására kezdte el nézni ("Első képen az a köver faszi... micsoda filmcsillag bakker!" - ha te csak a filmcsillagok miatt nézed a filmeket...). nem véletlenül ez a 2. legnépszerűb warez sorozat itthon is és külföldön is. (ha nem jó a sorozat (értds nem tetszik a nézőknek), akkor ott a legkönnyebb kritikát mondani. míg filmnél csak bénhatod a kidobott jegypénzt, de nem veheted vissza - sorozatnál egyszeűen abbahagyod a nézését, aminek hatására csökken a nézettség és a letöltések száma. itt nem csökken. sőt. szerintem a 24-et is hamarosan utoléri.
  • gergod
    látom hasonlóan gondolkodunk :) Ha lezuhanni támad kedvem egy repülővel a semmi közepén, szeretném ha te is ott lennél
  • WTH
    > rájuk támadt a valami és felrakta a pilótát a fa tetejére

Hát igen. Egyébként úgy emlékszem, hogy nem is felfedezni indultak, hanem a pilótafülkét keresték, a rádió végett. (Lehet, hogy tévedek.) Aztán (asszem ez már volt, nem spoiler) amikor magaslatra akartak menni, jött a jegesmedve. ;-) És a továbbiakban is, a kirándulások során általában találtak érdekes dolgokat...

> Bár azért én akkor is 2-3 emberrel körbementem volna a sziget körül

Pontosan. Ha az erdőtől paráznak, OK. De egy kis tengerparti séta...
  • gergod
    Igen, bár amikor elmentek felfedezni a szigetet az elején és rájuk támadt a valami és felrakta a pilótát a fa tetejére, gondolom elgondolkodtatta őket mennyire is szeretnék felfedezni a szigetet

Bár azért én akkor is 2-3 emberrel körbementem volna a sziget körül. Mégha baszott nagy is (bárha olyan hatalmas, akkor azért kellene embernek ott lennie eredetileg)
  • qper
    Bocs, de TE is azért nézed ezt a sorozatot, mert adja az RTL KLUB, és a szádba rágták hónapokon kereszül, hogy ez milyen jó lesz majd neked, meg hűha! Ha nem adná, akkor azt sem tudnád, hogy létezik egyáltalan ez a gagyi halmaz!

Ne haragudj, de mit tudsz Te az én gondolataimról, érzéseimről?? Honnan tudod, hogy én az RTL hatására nézem a sorozatot, és csak azért mert az RTL mondta azt, hogy jó?

Nem magyarázkodásképpen fogom elmesélni az alábbiakat, mert eszem ágába sincsen magyarázkodni, viszont baromira utálom, ha teljesen demagóg módon beskatulyázik valaki:

Anno az AXN-en kapcsoltam a LOST-ra úgy február vége felé. Fingom nem volt róla hogy mit látok. A címét se jegyeztem meg, viszont azt tudtam, hogy amit látok az határozottan tetszik. Ezt képzeld úgy el, mintha bekötött szemmel beleennél egy tányér tartalmába amiről azt sem tudod micsoda, viszont határtalanul ízlik. Mivel mint említettem nem az első rész volt amit láttam, próbáltam kikövetkeztetni a dolgokat hogy ki kivel, mi mivel, miért és hogyan, de ez nem volt egyszerű, ezért vártam az esetleges AXN-es ismétlésre. Próbáltam DC-ről tölteni, de senkinek nem volt meg, ami érthető hiszen a DVD-n most jelent meg az első szezon, így anak RIP verziója sem terjedhetett el csak augusztusban.

Igen, örültem amikor megláttam az óriásplakátot (és bosszús is voltam mert tudtam, hogy a k*csög RTL teleaggatja majd reklámmal, ami pl. az AXN-en ha jól emléxem még ismeretlen fogalom). Megnéztem a pilotot, és mivel úgy döntöttem hogy nem fogom megvárni az RTL-es heti dózist, ezért elkezdtem töltögetni a részeket. De szigorúan csak azért mert szar, és szenvedni akarok.

Pár sorral feljebb írtam azt a dolgot a bekött szemmel történő kóstolásról. Namost ami nekem ízlik és még kérek belőle, az lehet hogy neked nem ízlik, és kiköpöd. Ilyenkor kétféle reakció létezik: az első az, hogy azt mondod: amit ettem az egy nagy rakás szar, hogy tud más megenni egy ilyen mocsok ízű valamit???
    A másik: ezt a kaját nem az én ízvilágom szerint készítette el a szakács, és nekem rohadtul nem ízlik. Sőt, szerintem kifejezetten sz*r íze van. Viszont látom, hogy mások kétpofára zabálják, ezért valószínűleg nem a többiekkel van a baj, de még csak nem is velem. Egyszerűen nekem abszolute nem ízlenek azok az alapanyagok, amikből a szakács ezt a kaját elkészítette.

Az előbbi verziót általában azon emberek használják, akiknek az emocionális képességeik, az érzelmi intelligenciájuk a padlót súrolja. Ezzel a verzióval csak azt éred el, hogy mindenki "leugat", mert senki nem szereti ha az ízlését fikázzák és megkérdőjelezik a döntéseit.

A második verzióban szereplő szó-és mondatfordulatot pedig sz.tem azok használják akiknek az értelmi és érzelmi intelligenciája nagy általánosságban nem a padlót karcolja, és képesek megérteni hogy nem az Ő véleményük a mérvadó, hiszen az ő véleményük pontosan ugyanolyan vélemény , mint mindenki másé...

• WTH
    Még az is lehet! De mi van, ha "csak" további túlélők vannak ugyanarról a gépről? Már az is buli. Szerintem teljesen valószerűtlen, hogy nem fedezték még fel a szigetet.
    Szerintem nem mondta,hogy nem tetszik neki.
    A kimásolt részben legalábbis nem utal rá semmi.
  • MerlinW
    akinek meg gondot okozna a beszerzés (tudom tudom torrent:)) www.mininova.org -ról le lehet húzni a teljes évadot.
  • qper
    gondfoltam tékelek egyet :D
  • qper
    Hát igen. Mi csak ilyen hányingerkeltő konzumemberek vagyunk. Kokakólát iszunk, hamburgert zabálunk (csak mekit), és lósztot nézünk. Ja, vásárolni pedig kizárólag csak a Westendbe járunk.Esetleg a Dunaplázába...

Ismered azt a szitut, amikor egy sofőr a szemberforgalommal folyton azt hajtogatja, hogy: "Egy hülye? Hát mind szembe jön!!!!!"

Szerintem meg az a szánalmas, ha valaki képtelen lemérni azt, hogy nem feltétlen az ő ízlése és véleménye a mérvadó, az egyetemes. Ha nem tudja elfogadni, hogy különböző ízléssel, gondolatokkal, véleménnyel vert meg minket a Jóisten. Ha annak a valakinek épp nem tetszik a vitatott dolog, és nem azt mondja, hogy "bocsi gyerekek nekem ez nem jön be de attól még jó lehet", hanem egyből hányingerezik meg divatbuzizik.