22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Rafaelo
    akko nenézd basszus !!! milyen dolog ezmá pisztollyal kényszerítenek?
  • winnie
    varázs? igen. tudod, ennyi légy nem tévedhet:)
  • JackBauer
    haló, nem arról beszélek, hogy uncsi jó, és rossz legyen, de ezt szimpi-nem szimpi storyt eljátszani minden részben, és azonos szereplőknél többször is, illetve folyamatosan....miközben a történet elég lassan csordogál...hát nem tudom, de biztos ennek is megvan a maga varázsa.
  • winnie
    azért vicces lenne, ha mesterséges vagy fekete vagy fehér karakterek lennének. itt mindenki szürke, nem laborban tenyésztett emberekről van szó
  • JackBauer
    Ne reméld...egyre több lesz:-)))
  • JackBauer
    Ja talán még annyit, hogy a film a misztikumon kívül még arra épít, hogy néha szeressem ezt a karaktert, néha nem (Sawyer, Locke, koreaiak, de szinte minden szereplőröl elmondható ez). Szerintem ez elég gyengusz....olyan barátok közt-ös.
  • JackBauer
    Én változatlanul azt állítom, hogy meg lehet nézni a sorozatot (eccer).
    Azért mondom, hogy egyszer, mert van egy csomó film amit ha újra nézel,
    mindíg találni benne olyan momentumokat, amiket addig nem vettél észre
    (ugyanis annyira sodró, figyelmet lekötő), ezt én a Lost-nál nem tudom elmondani.Természetesen én is meg fogom nézni a második évadot is (már csak azért is, mert nem szeretném, ha tök feleslegesen néztem volna meg eddig 12-13 óra anyagot)de félek, hogy a nagy bomba helyett egy petárda lesz csak az egészből, bár ne lenne igazam. Az első évad (megen csak az én véleményem szerint), lassú, vontatott, nyálas kivéve a háttérsztorikat, de ahhoz nem kell egy lakatlan sziget, meg a többi maszlag. Remélem azért egy-két éven belül kiderül miről is van szó, és kerek lesz a story.

Üdv mindenki!
  • mrzed001
    Te fikázod legbjobban a sorozatot
    Kritizálok, nem fikázok :P Ha van mit, azt ezerrel :)

most mondd, hogy nem jó sorozat a LOST
    Egy szóval sem moindtam, hogy nem jó, sem azt hogy ne nézze senki, viszont mondtam pl hogy:
    Mondom, ez nem rossz, kell a story, a konfliktus, meg minden
    Később remélem jobb lesz, mert eddig 6-7-nél több pontot tőlem nem kapna
    (The 4000: 8,8; SG1: 9,1 )
    És meg fogom nézni a következő részt is, mert érdekel (és nem csak nézem, látom is :P)

Az utolsó pár hozzászólás már nem is a sorozatról szól, hanem az abban történteket beszélitek meg
    Ööööö egy sorozat nem a benne történtek összessége ?
    Te nem a benne történtekért nézel egy sorozatot? :)
  • Lantee
    Hehe! Röhögve olvasom az elmúlt pár nap hozzászólásait!
    Te fikázod legbjobban a sorozatot, mégis te beszélsz róla a legtöbbet! :)
    Az utolsó pár hozzászólás már nem is a sorozatról szól, hanem az abban történteket beszélitek meg...emberiesség, stb.

Naszóval...most mondd, hogy nem jó sorozat a LOST! :p

PEACE
  • Pharaoh
    Nem rossz sorozat, csak néha sok a visszaemlkékezés és egy kicsit túl húzzák az eseményket. pl a csapóajtó megtalálása után egy ideig szó sincs róla és csak az utolsó részben nyitják ki.
  • mrzed001
    Kiakadni nem szoktam, de helyteleníteni igen.
    Valahogy én nem vagyok ennek a piszok nagy szabadságnak a híve, ami terjeng arról erre.
    Sőt, sztem a nácikhoz hasonlóan veszélyesek a vadliberálisok is (alias lázadók).
    A birodalom örök és megrendíthetetlen :)
  • gergod
    Azért ez nem ilyen egyértelműen gyilkosság, mert ő is tudta és meg akart halni. Sőt lesz még később ilyen dolog, úgyhogy ezen most ne akadj ki
  • mrzed001
    Viszont minden kultúrában keményen bűntetik a gyilkosságot, sőt a kevésbé civilizáltakban a szemet-szemért elv alapján: halállal
  • Montanosz
    ahány nép annyi szokás))
    csak azt finomítanám hogy nem biztos hogy kitaszítanák, gondolj bele hogy néhány kultúrában a testvérházasság is megengedett vagy a többnejűség.

az más kérdés persze hogy a zsidó-keresztény alapokon álló európai kultúrában sem kövezik már meg a házasságtörőt és a tolvajnak sem vágják le a kezét, vagy fiatal lányoknak a csiklóját mint mondjuk némely iszlám országban.
  • mrzed001
    Még az ősközösségekben is aki vétkezett, azt kitaszították
    Egyébként szerinted, miért találták ki a börtönbüntetést?
    Elsődlegesen azért, hogy az ilyen embereket elkülönítsék a többiektől, mivel ha egyszer hidegvérrel megtette, szemrebbenés nélkül megteszi újra (gondolom te se szívesen csicsikálnál egy ilyen közelében, esetleg horkolsz is :))

De sztem hagyjuk az offolást, holnap új rész, meglátjuk milyen lesz
  • gergod
    A szigeten nincs senkinek joga ítélkezni az eutanázia ügyében. Hogy emiatt bugyuta lenne, ezzel nem értek egyet.
  • _Vegeta_
    Enis remelem. Inkabb huzzakcsavarjak amig tudjak. :)
  • winnie
    én meg remélem minél lassabb lesz, hogy ne fogyjon ki a nafta. a készítők a 2x03-ra ígérnek egy ütős részt.
    Én is remélem,hogy most már kevesebb flashback lesz.
  • JackBauer
    Én csak ezért mondtam, hogy ideges lettem a 25 vagy hány rész után....
    De valóban....remélem azért fog is történni valami, ha már ilyen jól megismertük mindenkinek az életét, nyűgjét-baját
    Azért bízom benne,hogy nem fogják végig ezt csinálni.
    A 2 szezonban már valami derenghetne.
    Sajna :(
  • JackBauer
    "Még így is nagyon sok dologra nem derült fény"

Gyakorlatilag semmire...
  • mrzed001
    Tudtommal még mindíg gyilkosságnak minősül az eutanázia, sőt, az aktív eutanázia is.
    Szóval, mivel is volt az kevesebb, mint egy gyilkosság?
    Tovább megyek, bíróság előtt erre a vád az lenne, hogy aljas indokból elkövetett gyilkosság. Szóval ezért is mondtam, hogy bugyuta, a filmben nem hangzik el, hogy ezt mennyire rosszul is tette (eddig legalábbis), semmiféle erkölcsi tanúság nem levonható (ha nem az, hogy lőjj le bárki nyugodtan, ha zavar az alvásban), semmi büntetésben nem részesül.
    Persze mindez csak a 3. részig igaz, majd meglátom mi lesz a 4-ben, és ha ott orvosolták az előző rész eme hiányosságait, akkor legalább szépségtapasz már került rá
  • gergod
    Még szerencse, hogy nem nekünk kellett meghoznunk ott a döntést. És igen, az ember önző lény. Amúgy 47 ember nem bírta elviselni a halál ordításait, ő is meg akart halni és ilyen körülmények között nem lett volna esélye túlélni.

Amúgy tökös ősemberek max 20 évig éltek, és időnként elragadta őket egy két ragadozó.
    Azért pisztoly nélkül is elég szépen eltengődtek a szigeten. Halásztak, vadásztak... Nem mondok többet, de tényleg ne 3 rész után nyilatkozz. Ha teljességgel nem érdekel a sorozat ne nézd, de 3 rész után nyilatkozni szűklátókörre utal (ezzel nem megsérteni akarlak).

Majd kiderül mi lesz a vége, lehet, hogy elbasszák a készítők, lehet, hogy nem. Nekem az első évad tetszett, kíváncsi vagyok a 2.ra is. Még így is nagyon sok dologra nem derült fény. Sok természetfeletti dolog magyarázatára lennék kíváncsi :)
  • mrzed001
    Ez semmi másról nem szólt, mint az önzésről, túl hangosan haldoklott. Esélyt sem adtak neki (volt max 5-10% esélye, de volt).
    Az ősember tökös legény volt, mi csak tehetetlen tohonyák vagyunk hozzá képest. Csak a technikánkkal vagyunk jobbak nála egy erőben. És ha ezt a technikai fölényt elherdáljuk .... :))
  • gergod
    Na igen, bár ha rohan az aljnövényzetben, akkor nem egyszerű, de tegyük fel sikerül lelőni. Viszont egy ember szenved még emiatt 10-15 órát (most ne menjünk bele, hogy így is elbaszták). Inkább az emberen kell segíteni, hamár mint mondtad már az ősember is el tudott ejteni egy vadat pisztoly nélkül.
  • fifi
    OFF
    tudom mit várhatok, és amit ők adnak arra én nem vagyok kíváncsi/vevő
  • mrzed001
    Egy vaddisznóra elég lehet (a fejlövés ellen nem véd :))
    Ha csak sebez is könyebben elejthető utána (persze csapatban vadászva, ha már az ösembernek is ment ugyebár)
    Mindenesetre egyszerűbb, mint botokkal és kőbaltákkal
  • gergod
    Ha rám veszélyt jelent egy állat, akkor egy töltényt lazán túlél, sőt még be is dühödik :)
  • mrzed001
    Én énztem a BB1-et (VV-t viszont zöldikével sem lettem volna hajlandó), bugyuta eszetlen kikapcsolódás volt. A néző tudta, hogy mit várhat, és azt is kapta, de akkor is mondtam, hogy NEM ők a követendő példa (meg nem Kulcsár :))
  • mrzed001
    Írd ki azt a nyavajás SPOILERT, mert éppen ennek a kihagyásával rontod el más filmnézési örömét
    Majd ahogy halad a sorozat tájékozottab leszek.
    Nézz át a BSG topicba, ott még fehérrel is írjuk a spoiler gyanús részeket, mert mi tiszteletben tartjuk a többieket.
    Tőled se várok el többet, mint magamtól
  • mrzed001
    Egy töltény nélkül meg te lehetsz az elejtett vad :p
  • Phat Smoker
    csak hogy tájékozottabb legyél!
  • gergod
    Azért egy tölténnyel elég kockázatos vadászni. Mi van, ha nem pont ott találják el, hogy meghaljon, akkor is kárba vész.
  • fifi
    BB-t nézzen akinek két anyja van :D
    nem mondom, hogy magasak az igényeim a TV-vel kapcsolatban, de anno egy-két rész után örökre elment a gusztusom az összes ilyen baromságtól...
  • mrzed001
    A SPOILER-t meg én fogom kitenni mi ????
    A f.szért kell előre lelőni a poénokat
  • Phat Smoker
    valóban elhasználta sawyer az utolsó lőszer a rendőrbíró (ha jól emléxem) kinyírására, de még szerencse, hogy megtalálták a víz alatt a rep. roncsban (egész pontosan az ülés alá szorulva) r.bíró acélkofferjét amiben volt kb 3-4 stukker és rengeteg lőszer..hoppá! :)
    sayidék azért nem osztják meg azokat a bizonyos infókat a többiekkel, mert akkor odaveszne az a csöppnyi, szabadulásba vetett hite a többieknek és neadj isten pánik törne ki rajtuk!
    ha jól emléxem a hullákat a 4. részben égetik el!
    egyedül shannon nyafog! (a készítők szerint az ő karaktere a "paris hilton-type")
    a szigeten igenis van összetartás a többiek között, ha még nem látod, majd fogod! (lásd a végén pl. tutaj építés)
    a vizet sem kell sokáig gyűjtögetni jack-nek , mert egy csomóan felköltöznek majd vízeséshez!
    várom további észrevételeid azzal kapcsolatban, hogy miért is olyan "síkok" ?
  • mrzed001
    Ja, meglátjuk, hogy mi lesz később.
    Én 3-4 napra emlékszem, de tévedhetek.

1 lőszer? Egy lakatlan szigeten?
    Az jelenthet pl egy elejtett vadállatot, amit utána 1-2 napig lehet eszegetni
    Az egy kincs (volt)
  • gergod
    Az első 3 részből aztán tényleg meg lehet állapítani, hogy melyik szereplőnek milyen tulajdonságai vannak, majd a 25. rész után térj vissza rá.

Az első 3 rész kb 2 napot ölel fel. Ha te egy katasztrófa után rögtön nekiálsz holttesteket elásni elégetni, akkor ott bajok vannak. Várták a megmentőket azért nem foglalkoztak a hullákkal, meg különben is az ember nem szivesen pakolgat hullákat ameddig nem feltétlen muszály.

Te mit tettél volna 1 db lőszerrel?