22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Met
    Állítólag könyv formátumban is elkészült a sorozat (vagy a sorozat a könyv alapján? nemtudom), szóval találkoztatok vele? Mert én néztem pár helyen és nem jött szembe.
  • shevy
    az álmodásról pont most akartam írni, hogy lehet hogy csak álmodják az egészet, egy hullámhosszon vagyunk...lol
  • magus
    ha a nanorobotokra epitenek a sorozatot nekem az legalabb annyira nem tetszene mint ha az egeszet csak almodjak. az maga lenne a klise.
  • IMYke2.0.0.0
    Azért vannak ott komoly bűnök is...
    Lucia kinyírta az ő rá lövő gazfickót.
    Eko drogüzérkedései során vélhetőleg nem csak azt a két fickót vágta le.
    Kate-et sem kell félteni... ugye a tűz.

• IMYke2.0.0.0
    Én azért még a következő jelenetben el tudtam volna képzelni egy
    "Mr. Eko, maga szerint mi volt az a fekete füst?"
    "Nem tudom Charlie, de mindennek meg van a magyarázata..."
    dialógust...
  • MissMici
    Nekem az tűnt fel, h szinte mindenki bűnözői múlttal rendelkezik, legalábbis van valami sötét folt a mútjukban (Sawyer, Kate, Ana Lucia, Mr. Eco stb). Vagyis, vannak olyanok, akikről ez még nem derült ki, de sztem hamarosan ki fog. Ezek az emberek nem a szó szoros értelmében vett bűnözők, ezért nem is lehet őket egyértelműen elítélni, legalábbisa film által sugallt nézőpont alapján nem. Na mindegy, nem is ez a lényeg, hanem az, h ez véleményem szerint egy álombéli csoportterápia, aminek a lényege, h a résztvevőket szembesítsék a múltjukkal. Vannak "igazi" résztvevők, és vannak fiktívek, akik az emberi jellem formálásában vesznek részt. Félelmek kontra érzelmek... Aki képes megváltozni pozitív irányba, az távozik, aki nem az marad. Mindennek kivitelezése lehet mátrixos is... :) Persze ezek csak az én találgatásaim... De már nagyon kíváncs vagyok. :)
  • Cvd
    Ne felejtsük el hogy nem az első alkalommal futottak bele megmagyarázhatatlan dolgokba. Az elsőnél még lehet hogy elkerekedett szemmel álltak volna fél órát, de a sokadik hasonló alkalom valószínűleg már nem okoz különösebb ledöbbenést az embernél. Az is hihető lett volna mondjuk ha bepánikolnak, de szvsz a "Na ez is megvolt, húzzunk tovább"- megoldás is hihető.
  • atothhu
    hát jah, "durvaszitudepikkpakkátlépekrajta" eléggé jellemző a lostra, én is jókat szoktam nevetni rajta :D ezt úgy írom, h top1 nálam a sorozat.
  • IMYke2.0.0.0
    Félre ne érts, nem vitatkozom, sem írásban - ha élőszóban beszélgetnénk -, sem szóban nincs él(c) a hangomban:
    Az idézett mondatom hangsúlya - azt hittem, elsőre is érthető volt - : egyszerű, kijelentő, lemondó, beleegyező. Ezt miért kell megmagyarázni? Ennyire érthetetlen volt elsőre is?
    Nekem egyes egyedül a füst "állaga", megjelenése - értsd: ahogy odarajzolták - nem tetszett. A körülmények jók voltak.
    Amit elsőre is kifogásoltam: utána Eko és Charlie is túl gyorsan, könnyen túllépett a füst okozta traumán. Nem volt túl valósághű - miközben minden más emberi viszonylatban igyekeztek reálisak lenni.

• atothhu
    én se szeretnék belemenni, és bántani sem szeretnélek, a Te életedben stílusodnak Te élvezed előnyeit, vagy hátrányait, de a fórumon mehetne ez másképp.

délelött olvastam a topicot, és ahogy magusnak nekem sem jön be az ilyen "Akkor rosszul látod. Ez van." tudom, h igazából lesz**od, de van aki nem ezért jár ide. ha keménységre van szükségem lemegyek a helyi lokálba, aztán agyon veretem magam, vagy nézek egy box meccset, de pár karakter közé szorítva nevetségesnek találom az ilyesmit, csak sokat nem tok rajta röhögni, inkább lehúz. arról meg nem is beszélve, hogy ez gagyi vagy nem, teljesen szubjektív. van akinek az, van akinek nem. nekem pl ha a Pamela Anderson lenne a csajom, senkihez sem rohangálnék, hogy néz ki másé...

ahogy 'quack' írta "nehol tenyleg ekeg hulyen nez ki, de azert nem különösebben zavart engem" nekem pl nagyjából ez a véleményen. nagyon dög volt ahogy a kamera a növényzeten keresztül megtalálta Eko szemeit, és a ködben körbe fordúlva nagyon jók voltak a bevillano képek. ahogy írtad, maga az elmentel szerintem sem volt olyan jó, de szerintem!!! 'quack' értek egyet, különösebben nem zavart, annyira meg főleg nem, ho ezért zavaróan viselkedjek.

peace :)

• lobig
    PREY
  • magus
    na igen kozben elolvastam...

"én megnéztem egy párszor és nincsen benne semmi gagyi, szerintem..."

"Akkor rosszul látod. Ez van."

de mondom ne menjunk bele, csak egyszeruen hihetetlen vagy
  • IMYke2.0.0.0
    laikus?! Ki beszél itt laikusról? L a k o n i k u s olvasható lejjebb, nem laikus.
    S miről beszélsz úgy mégis: hol írtam én azt, hogy valakinek nem teszik valaki és az nem úgy van...?!
    Szerintem, kicsit összeszedettebben is fogalmazhatnál, ha kötekedeni akarsz.
  • IMYke2.0.0.0
    Én a mágnesességet majd egy visszaemlékezésben tudom elképzelni, amikor is kiderül, hogy az összes lezuhanó repülőgép ennek köszönheti a fedélzeti műszereinek megbolondulását!
    S a legnagyobb poén akkor derülne ki: A Bermuda-háromszögben vannak!

• Tschabi
    Vagy volt az a nagyon mágneses valami ott lenn.
    Az abból származó elektromágneses hullámok például hathatnak az emberi agyra olymódon, ahogy egy halucinogén anyag hatna.

Mondjuk magyarázzuk itt össze-vissza, de szerintem tök más megoldást találnak ki az írók.
  • Tschabi
    Én elképzelhetőnek tartom, hogy 1 többé-kevésbé általános szigeten vannak és valami halucinogén anyag miatt látnak/hallanak furcsa dolgokat.

Ettől persze még rengeteg megmagyarázatlan dolog van a történetben, de egy részükre én ezt látom megoldásnak.
  • IMYke2.0.0.0
    A Préda kimaradt az életemből... Mi volt az angol címe? Hátha le tudom majd vadászni a netről...
    Nekem is a "tudományos" magyarázatok jönnek be - ezért imádtam az X-Aktákat is: volt ott tudományos vs. nem-tudományos.

• lobig
    a prédában még alakot is képesek voltak felvenni, de ez már csak hab a tortán... :D

én sem örülnék, ha valami sötét erő vagy misztikum volna a magyarázat.
    jobban szeretem a "tudományos" magyarázatokat!!!
  • fifi
    oké
    nekem elég logikus magarázatnak tűnne, egyértelmű gagyisága ellenére is :))))
    ne így legyen...
  • lobig
    elnézést kérek!

Nem értek egyet veled!
  • IMYke2.0.0.0
    Olvastam még anno egy sci-fit a nanorobotok gyógyászatban való alkalmazásáról, sőt, volt egy X-Akták rész is e témára fűzve, ezek alapján gondoltam végig a dolgot. Minden esetben a nanorobotok zárt közegben "dolgoztak".
    A fejlődésük egyetlen sarkalatos kérdése a történetekben is, számomra is, az energia volt - honnan kapnak, szereznek annyi energiát?
    A nanorobotk esetén a filmbeli repülésük megmagyarázása és fadöntögetése, falánksága már csak hab lenne a tortán...

A legrosszabb magyarázat - a robotok helyett - valami sötét energia, szellem lenne. Akkor tuti, hogy nagyot csökkenne a nímbusza a sorozatnak a szememben.
    Egyébiránt, már attól féltem, hogy a fekete füst felveszi egy emberi - netán egy állati - arc formáját [mint pl. a Múmiában] és ráadásként meg is szólal...
    De így volt rendjén, se arc, se beszéd, helyette kis idő múlva eltűnt.

• IMYke2.0.0.0
    Vehetnéd a fáradtságot és az egyszerű, lakonikus "hú, megmondom a frankót" hozzászólások helyett olvashatnál kicsit - lobig-gel megvitattuk a dolgot, s véleményem szerint semmi szükség nem volt a beszólásodra.

• magus
    lol mindenki hulye csak en vagyok kiraly, ne kezdd mar megint
  • fifi
    oké, de tudod én leírtam értelmesen a véleményemet, ha nem is értesz vele egyet, azt legalább már kultúráltabban tedd, ha lehet!
  • lobig
    mivel, hogy biológiai alapokon nyugszik a nanorobotok tervezése és készítése ezért elképzelhető a fejlődésük is. szaporodtak, színt változtattak, fejlődött az intelligenciájuk... ezeket mind "csak" a mű alapján mondom, ahogy ott fel volt vezetve az egész nanotechnológia, elméletileg elképzelhetőnek tartom ilyen "lények" létezését.
  • Kandurex
    Tényleg, visszanéztem,...kész :/
  • IMYke2.0.0.0
    A nanorobot-dolgot el is tudnám fogadni, ha az egész egy közvetítő közegben lenne - pl.: víz, vér, nehezebb gáz... - de azt nehezen tudom elképzelni, hogy a nanorobotok
    - fákat döntsenek ki
    - állatokat és embereket ragadjanak el
    - repüljenek [energia miből?].

Remélem, nem ilyen bagatell magyarázatra élezik ki majd a végén.

• lobig
    ha olvastál volna a nanorobotokról egy könyvet (Michael Crichton: Préda), akkor nem volna olyan furcsa neked. különben ez a nanorobotos téma nem annyira science-fiction manapság...
  • WTH
    Egyetértek.
  • quack
    spoiler
    ITT VAN
  • WTH
    Attól még elvileg lehet az a megoldás. De tényleg valószínűtlen. Még a készítők is nyilatkozták tudtommal, hogy nem álom, hanem tényleg megtörténnek a dolgok. Persze hazudhattak is...
  • WTH
    Nem baromság, ott van az, a neten vannak róla képek.
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor nézd már meg rendesen!
    Rettenetesen gagyi módon tűnik el... és az is nevetséges, ahogy ott semmilyen módon "lebeg". Punktum. Ne higyj az elmédnek, a szemednek higyj!
  • Kandurex
    Aham, és hol láttad ezt? Mert sztem ez baromság, majd kiguvasztottam a szemem, de semmi tetkót nem láttam azon a nyamvadt cápalin!
  • vadoclany
    Lehetseges. Akkor valszeg letoltjuk es megnezzuk pentekenkent:-))
  • lobig
    nem látok rosszul, az én véleményem szerint nem néz ki gagyin a "füst"!
    ennyi...
  • Csacsi
    az rtl-klubon már csak 4 rész van, vagy esetleg 5 rész. Utána nem fogják szünet nélkül elkezdeni a 2. évadot, azt az axn fogja vetíteni, de ő is előbb kezdi, minthogy az rtlklub befejezné. Szal szerintem lesz egy elég nagy szünet.
  • vadoclany
    meg sztem majus 25.-tol nem lesz:-)
    szeptember 21.-ig:-)
  • vadoclany
    Akkor folytatodik a 2. szeriaval:-))
    Ugyanugy mint eddig az elso:-)
    Nem olvastam arrol hogy nem lesz februartol szeptemberig Lost:-)
  • mukika
    szerintem azért mert vége lesz az első szériának. :O