22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • fifi
    nem az a lényeg, hogy én íírtam :) tök mind1
    de nekem most ez tűnik legvalószínűbbnek. akik meg meghalnak az álomban, azokat kivették belőle, mert mittudomén valami gond volt a rendes életben... haldoklott az anyja...
  • PiszkosFred
    Ok ;] Nem én találtam ki, félreértések elkerülése végett, a sok variáció közül amiket olvasgattam itt-ott, itt olvastam ezt az SGn ebben a topikban, és belegondolva igencsak elképzelhető a dolog. Nemtudtam hogy te írtad először, nem néztem vissza, csak emlékeztem hogy itt valaki. Aztán persze majd meglátjuk...
  • fifi
    sztem is álmodják közösen. pontosabban álmodtatják velük, valszed a Dharma-ék.
    ezt már mondtam korábban is.
  • PiszkosFred
    De a pacit már ketten vizionálták, ahogy a jegesmedvének látszó akármit is látták jópáran... Ha már tippelgetni kell, akkor én is valami közös tudat, álom, agyhullám, virtuális valóság, stbre szavazok. Vagy valami ilyesmi. Fene tudja... :D
  • magus
    szerintem ezek csak latomasok, nem valodiak, Jack apja sem jarkal a szigeten, mert meghalt
  • MikX
    De ezek nam "sima" kiszökött állatok, a jegesmedve azután tűnt fel, hogy Walt látta a képet a képregényben, a ló meg már ottvolt Kate nél, mikor balesetezett, és megszökött a Marshall-tól Ausztráliában, szal valahogy összefügg a szigeten élőkkel.
    Tényleg lehetne találgatni napokig is, de inkább megnézem mi lesz, nem kutatok sehol válaszok után, nem bírom a spoilerezést :D
  • Hunnenkoenig
    A veres keznyom jo helyen van, mert a dzsungelben a fejen all a gep.

Elöször en is azt hittem, hogy hiba, de aztan rajöttem.
  • fifi
    aha 15:56-nál sincs
  • PiszkosFred
    Nem. Amikor közeledik, jobb nincs (balt nem látni). Aztán snitt, a közelin már van jobban is. Snitt, majd jobb megint nincs, de a balban láthatóan van.

Vagyis jött egy tolvaj, előbb odacsempészte a fülére, aztán kapcsolt hogy ő egy éhes csóró tolvaj, majd lenyúlta. De rájött hogy kivel húzott újat, és visszarakta gyorsan megint, csak rossz helyre... Egyszer végig kellene nézni a részeket ilyenekre vadászgatva, hátha több apró részlet is van, ami nem baki hanem mondjuk szándékos utalás, csak az ember elsiklik felette minduntalan ;]
  • Zs0lt1
    lol és tényleg, mekkora poén :Ð
  • Papirzacsi
    Háháháhá.. elég lol. Na ez tényleg BUG. Senki se tagadhatja. Vagy vmi csóró afrikai lenyúlta. :-D
  • fifi
    SPOILEREK is lehetnek:
    Valaki találgatta itt, hogy jó oldalon van-e a véres kéznyom a Mr Eko féle repülőn... Sztem jó. Viszont találtam egy jó kis bugot, most hogy megint megnéztem a 2X10-et. Ott van, amikor Eko elmegy a testvéréhez befűzni a repülő miatt, és az öreg nő ajánlgatja neki a kis Mária szobrokat.
    Figyeljétek Eko-t 16:04-nél aztán 16:13-nál. Feltűnt valami? :DDDD
    persze kis ügy, de jó kis bug :)
  • ikegami
    Ja, mindegy! De jó szerintem a sorozat. Nekem tetszik. Kiváncsi vagyok mit fognak még kitalálni az újabb részekben.
  • IMYke2.0.0.0
    Nálam meg 2s10 pl. Amúgy meg lényegtelen.

• mod
    Szia Ikegami!
  • ikegami
    Ja igen valahogy ilyen x-es örülettel van jelölve a részek. Nekem elvileg az első meg második évad van meg. De mondta akitől kaptam hogy lesznek még újabb részek. Pedig már azt hittem hogy megtudom miröl szól a film. Kísérlet vagy balszerencse?. Hát ez van.
  • Láma!
    lost.208.hdtv-lol.avi
    nálunk mind ilyen, gondolom neki is.
  • IMYke2.0.0.0
    2s01, 2s02 vagy 2x01, 2x02 stb. szokott lenni...

• Láma!
    az nem kétszáz vhány rész, hanem a 2. széria gondolom 10. részéig, amit ugy jelölnek, hogy 204,205, sbt:)
  • ikegami
    Én megkaptam az egész Lost-ot (legalábbis azt hittem). Megnéztem egy csomó részt, a kétszáz valahanyadikig,egyszerűen "sírtam" annyira jó és elérkeztem az utosóhoz, és mikor megnéztem rájöttem hogy ez sem az utolsó rész hanem még lesz tovább. ugyhogy bebuktam. de amugy jó nagyon a sorozat, főleg hogyha jól tudom HD kamerákkal készült, úgyhogy brutál a kép, és a minőség. Így egyhuzamba megnézve jó, mert legalább átlátható a cslekmény, de a tv-be beleőszülök mire törénik valami.
  • IMYke2.0.0.0
    Drukkolok, hogy igazad legyen, de épp te írod:
    "Aztan a reszeket lehet, hogy ugy huzzak, ahogy lehet, meg amennyire sikeres a sorozat, tovabb huzzak..."
    Nos, amikor így tovább húzzák, és kénytelenek beépíteni újabb és újabb bonyodalmakat, akkor
    - vagy újragondolják ezek hatására a sorozat elkezdésekor eltervezett kifejletet
    - vagy elfelejtik ezek végkifejletre hatásukat és időközben találnak ki valamifél, hihetőnek tűnő magyarázatot rájuk.
    Ha az utóbbi lesz, akkor sajnos fércmunkával nézünk szembe, mert eléggé átgondolatlanok lesznek annak fényében, hogy egyre és egyre több mellékszálat kénytelenek beépíteni a nézettség és az élmény fenntartása érdekében...
    A forgatókönyvírók fognak elveszni végül.
  • Mayday
    En ezzel ugy vagyok, hogy az egesz sorozatot, amikor kitalaltak, mar tudtak, mire epul, mi lesz a vege. Aztan a reszeket lehet, hogy ugy huzzak, ahogy lehet, meg amennyire sikeres a sorozat, tovabb huzzak, de nem hiszem, hogy a "semmi fele mennenek", tehat SZVSZ mindenre van valasz a tarsolyukban, amit eddig lathattunk.
  • IMYke2.0.0.0
    Mai hír, az Arany Glóbusz díjátadás idevonatkozó híre:
    "A legjobb tévésorozat a dráma kategóriában a Lost, a vígjáték kategóriában pedig a Született feleségek lett... "
    Forrás: index.hu

• lobig
    Ez nem hülyeség, van benne valami!
  • easton
    Az energiát a "fekete füst" egyesek szerint "nanorobotraj" abból a nagyon mágneses dologtól nyerik ami a bunkerben van.
    Tuti hogy nem csak egy hatch van a szigeten és mindig oda húzódnak vissza feltöltődni.
  • Hunnenkoenig
    Az utolso reszt negativan ertettem... velemenyem szerint az irok nem azt kerdezik, hogy hogyan jutnak el a KIDOLGOZOTT veg fele, hanem hogy hogyan tudjak a következö 1 orat kitölteni es fogalmuk sincs a vegereöl...
  • Hunnenkoenig
    Hat ez a füst most engem is meglepett.
    Igaz en kedvelem a misztikus es fantasy dolgokat, de a LOST-ba ez nem illene.

A jelenet egy kicsit az ABYSS-ra emlekeztetett es jollehet ott nem hatott hülyen az "arcfelvetel" itt az lett volna. Bar ha ebbe is belekeverik az alieneket, akkor sikitani fogok.

En attol felek nagyon (es tapasztalataim szerint ugy lesz), hogy valami emeletes baromsag lesz ennek az egesznek a vege. Sajnos mindenki mindig a csodat varja egy ilyen sztori vegere es aztan kiderül, hogy az irok is csak emberböl vannak es valoban megdöbbentö megoldas nekik sem jut eszükbe.

Nekem is az az erzesem ilyen sorozatoknal, hogy egyszerüen irjak ami eszükbe jut es ugy vannak vele, hogy a vegen majd csak lesz belöle valami.

Mint ahogy Stephen King irta azt a misery-ben: "Tudod-e folytatni?".

Ez olyasmi lehet mint az ilyen-olyan szolancos topicok itt az sg-n. A kerdes mindig az, hogy tudod-e folytatni, nem pedig az, hogy mi vezet a vege fele.
    Itt erzesem szerint mindig az ut a fontos es nem a cel...
  • Cvd
    Persze, ha a fekete felhő tényleg nanobotraj (vagy bármi más ami kiderül), az szvsz akkor is csak az összkép egy részletét magyarázza meg nem az egészet. Az állatokra viszonylag könnyű magyarázatot találni, lehetnek pl. kísérleti laborból megszökött, vagy a kiürítéskor elengedett állatok is. A pecsét is rajta lehet mindhárom általad említett állaton, csak a ló és a jegesmedve szőrös állat, azalatt nem látszik a pecsét. Hasonló agyalást mindenre ki lehet találni, de az összekötő kapocs nélkül nem sokat érnek.
  • Mhosah Myth
    Olvasgattam a 2006-os Guiness rekordok könyvet és mit találtam a technika csodái között?
    A legerősebb emberi külső csontvázat egy DARPA nevű cég fejlesztette... Rögtön eszembe jutott a DHARMA :))
    Mindenesetre ennek jelentése Defense Advanced Research Project Agency...
    Csakúgy érdekeségként írtam be...
  • Roll
    Én is meglestem a héten a 2x10-es részt, én valahogy kicsit többet vártam a szünet utáni első résztől, de azért volt benne némi meglepetés.
  • mukika
    hát vannak bőven. és az a baj hogy részről részre egyre több megmagyarázhatatlan dolog törtöénik. vagyis nem baj, mert ez a sorozat erőssége. csak legyen normális magyarázat mindenre...
  • MikX
    Lehet igazság a gondoltatmenetedben...
    De meglátjuk...
    Mindenesetre nem áll már messze a történet attól, hogy kiderüljön, hogy mit is csinált a bizonyos Dharma...

És akkor a nanorobotos cucchoz hogy teszed hozzá a "pecsétes" farkú cápát, a jegesedvét, a fekete lovat, ami már ugye korábban is feltűnt, ugyanúgy a semmiből, meg hogy miért kell a szigeten élőknek kisgyerekeket, meg túlélőket rabolni, stb.
    Azért vannak itt még elvarratan szálak...
  • Cvd
    Pl. úgy hogy nem mágneses mező hanem pl. valamilyen mesterséges gravitációs mező. Nagyobb tárgyak manipulálásához gyenge (vagy egy ember súlyához mérten) így nem érzik a hatását, legalábbis abból a távból amennyire eddig megközelítették. A kisebb/könnyebb tárgyaknak viszont már elég. A célja pedig lehet pl. az hogy egy nanobot rajt a helyén tartson. Elvégre nem elég bevágni őket egy dobozba ha a méretükből adódóan nagyon kis résen is meglóghatnak.
  • MissMici
    Végre egy sorozat, ami megmozgatja az emberek fantáziáját. Emberek és jellemek... És gyakran elgondolkozol, h te vajon hogy cselekednél az adott helyzetben.
  • PiszkosFred
    Olyan sorozatot nem nézek. Egész télen vártam a BSG és a 4400 folytatását, alig hiszem el hogy kibírtam - aki nézi, az tudja miért is... Lost kapcsán is tudják a készítők, hogy lehet egy hétig "hülyét" csinálni az emberből ;] Nem is baj az, csinálják csak, én vevő vagyok rá (csak a végén legyen kerek a történet). A többi limlom - egy epizód/egy történet - sorozat jó lesz tölteléknek a nyári uborkaszezonra, év közben csak gyűlnek, majd egyszer nekiülünk ahogy kell, aztán mehet a süllyesztőben.
  • PiszkosFred
    "Egyébiránt, már attól féltem, hogy a fekete füst felveszi egy emberi - netán egy állati - arc formáját [mint pl. a Múmiában] és ráadásként meg is szólal...
    De így volt rendjén, se arc, se beszéd, helyette kis idő múlva eltűnt."

Ehelyett - akárhogy is - fákat "mozdított" meg. Füst (nevezzük jelenleg ennek, mást sokat nem tudunk róla) létére. Hát szegény dohányosoknak lőttek, ha rágyújtanak a lakásban, a füst szétveri a kéglit. :D Nagyon félek hogy mi lesz a magyarázat erre, tartok tőle hogy a fejemet fogom fogni miatta...
  • MissMici
    Lucia egy bűnözőt ölt meg, aki megölte a magzatát. Kate apja bántalmazta a családot, Kate az anyját védte főként. Sawyer is azt az embert kereste, aki az anyját tönkre tette, vele együtt őt is lelkileg. Mr. Eko meg az öccse életét mentette meg, azáltal, h ezt az életmódot választotta. Túl sok választása nem volt. És a doki? Vajon mér hagyta el a felesége? stb. stb.
  • MikX
    És míg várod a köv. részt, addíg is gondolkozol, hogy mi lehet, és ez az ami sok sorozatban, vagy egy-két kivételével sehol sincs, én nem nagyon nézek sorozatokat, de ez bejön a mai napig...
  • MikX
    De hogy tovább vigyük a találgatást, ti mit mondotok arra a vmire, ami vonzza a titán(nem mágnesezhető) kulcsot? Az mi lehet?
    Engem nagyon érdekelne az is...
  • PiszkosFred
    Célnak megfelel ez az ábrázolás. A gép lezuhanása elvitte a technikai trükkökre szánt pénz 99%át, maradékból csak erre futotta. Hozzáteszem, csalódtam az egészben, eddig jó volt, de most ez a rész igencsak rosszul teljesített. Micheal, aki a Walt eltűnése óta meg van kergülve - érthetően - elkezd csetelni a fiával, higgadtan, majd tervezget, meg lőnitanul. Mikor legutóbb egymaga rohant be az erdőbe utána... De nem, most cseteljünk, majd fogjunk egy puskát - ki más tanítaná meg rá, mint Locke, a "késes" Locke - és nem a rendőr Ana, vagy a tehenészfiú Sawyer, vagy neadjisten Sayid.. Ó nem, az ezermester Locke mutatja meg. Megnézem majd mégegyszer hogy mire lőttek célba, mert ha arra amire gondolok, akkor az kissé túlzás volt. Annyira azért nem megy jól a szigeten ;]

Meg mittomén, az egész nekem is úgy tűnik - ahogy írta valaki korábban - mint egy hazugságokat hazugságra halmozó ember meséje, amikor a végén már nem tudja mit is hazudott a mese elején. Kezdi a sorozat kissé elveszteni talajt a lába alatt, ha lehet így fogalmazni. Persze tűkön ülve várom a következő részt....