22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Csacsi
    Na hátha megszakad itt megint a veszekedés. Jövőhéten megint nem lesz lost. Azaz lesz de az első epizódból lesz a "numbers" című, szóval megint plusz 1 hét szünet :(
    Ez egyáltalán nem versengés.Itt arról van szó hogy a feliratok.hu-n csak minőségi feliratot kapsz,a reteksubon pedig lehet hogy pár hibával,de napokkal hamarabb kapod meg a feliratot.
  • Hunnenkoenig
    Jo, ezt nem tudom megitelni igazabol, mert nem szedek le feliratokat es nem követem nyomon, mihez mikor keszül, de en bizony azon vagyok, hogy ne legyen benne felreforditas. Ha mar valaki nekiül, akkor csinaljon minösegi munkat.

Helyesirast meg talan elnezem, mert senki sem tökeletes es ha csak egy ket aprosag figyelmetlensegböl, az elmegy, de azert amikor egesz masrol van szo a feliratban, mint a filmen, az azert ne legyen mindegy.
  • Nyiri
    Szerintem nem versenges. A Feliratok.hu nagyon elkanaszodott. 3 - 4 hetig nem jon ki felirat egy 20 perces sorozat reszhez. Aztan valaki onszorgalombol csinal egyet. Van benne 2 helyesirasi hiba vagy 2-3 melleforditas, de kozel sem veszes. Letorlik vagy ki se rakjak. Regen jo volt a feliratok.hu. Ma mar nem.
  • Csacsi
    Hát ez volt eddig a sorozat mélypontja szerintem. Semmi nem történt. Semmi nem derült ki. Mindenki úgy csinál mintha nem csak ők lennének.

Ezt a részt simán ki kellett volna hagyni :)
  • Hunnenkoenig
    Nezzük a sorozatot es mi is ezt mondtuk, hogy valszeg valtott, de nem ismerjük meg a multjat es igy nehez megmondani. Feltetelezni meg barmit lehet.

Fenyegetes nyomasaval felszentelt pap az en szememben nem pap.

Ha elolvastad volna es föleg felfogtad volna amit irtam (amit eddig sosem tettel meg, csak a szadat jartattad anelkül, hogy tudnad miröl), akkor tudnad, hogy miröl beszelünk.
  • Hunnenkoenig
    Ez a forditas hallas alapjan eleg jo volt. Megneztem. De ezen a retek forumon csak olyanokat lattam, hogy "na, igaz hibas, meg felre van forditva, de mi csinaltuk meg elöbb"...

Teljesen fölösleges. Ebben a temaban nincs ertelme a konkurrencianak. Jobban jarna mindenki, ha nem olyanok forditgatnanak, akik bekepzelik maguknak, hogy ertenek hozza, hanem olyanok, akik ertenek hozza es komolyan gondoljak es azon kevesek öszefogott erövel dolgoznanak egy über oldalon.

Ezt a felfogast, hogy versenyezzünk, meg csinaljunk honlapot, hogy a csajok bukjanak rank, mar a jatekok forditasanal sem birtam.

Megnezheted, hany gány csapat alakult kisgyerekekböl, akiknek köze nem volt az idegen nyelvekhez es mit adtak ki a kezeik közül.

En a feliratok.hu-t azert szeretem, mert winnie ott bizony tartja a minöseget.

Amugy meg azoknak, akik a "csinalj jobbat, vagy kussolj" szövegekkel jönnek, azoknak annyit tudok mondani, hogy csak nezzenek szet a neten, milyen forditasokat talalnak a Hunnenkoenig névvel fémjelezve, aztan utana lehet pofazni...
  • Nyiri
    Ti nezitek a sorozatot? Vagy csak ugy ultok elotte? :)
    Felszentelt pap. A testvere felszentelte oket.

Valszeg miutan a gep elment rajta a meglott testverevel (aki mellesleg meg akarta menteni) es a katonak megtalaltak, papnak neztek utana szemleletet valtott.
  • hapi
    Csak összekeverték az igazi pappal mert látták ahogy kirúgták őt a repülőből.Ezzel mentették meg az életét. Gondolom aztán egy darabig a testvére nevén éldegélt, talán pont őt indult megkeresni amikor lezuhant a szigeten. És tuti nem felszentelt pap, inkább önjelölt.
  • magus
    azt tudom de meg elotte, vmikor szembenezett a szigettel, ahogy o fogalmazott, meg az elso evadban, vagy rosszul emlekszem?
  • Pharaoh
    "mintha mi sem történt volna"
    Ez nagyon gyakran elő szokott fordulni a lost-ban, pl mikor megtalálák a munkert akkot is részekig szó se volt utána róla.
  • mrzed001
    De, a dinamitos részben mutatták, a füst elkapta és le akarta húzni Locke-ot, és csak egy dinamit ledobása bírta "jobb belátásra". Utána mutatták ahogy kijött, és elszállt.
  • magus
    Locke mar nezett a fusttel szembe nem? akkor nem mutattak h fust, de ot sem bantotta egyszer.
  • Roll
    Hali!

Nyugodtan regisztrálj hozzánk :-D.
    Miért baj az, hogy van némi konkurencia a két oldal között? Ez csak jó, nem?
    És ahhoz képest, hogy ezt hallás alapján csinálta a fordító, szerintem egész jó.

/ui.: köszi a segítséget, amit a feliratok.hu-n szoktam tőled kapni, a las vegas fordításhoz/
  • Nyiri
    Valszeg ezekre a kerdesekre meg a keszitok sem tudjak a valaszokat :D
  • mrzed001
    Úgy látom errefelé nem szokás jelezni, hogy spoiler, szóval akkor :
    Nekem inkább az tűnt furának, hogy teljesen ellszált az előző rész végén megfogalmazott "alakítsunk hadsereget" hév Jack-ből (mintha mi sem történt volna)
    És ami kérdés, hogy vajon az a fekete füstszerű valami miért nem bántotta előző részben Ecko-t? Mert pap, megkeresztelt, vagy bandita vagy mi lehet az oka?
    Ha azért mert megkeresztelt (Locke ugyebár nem, őt meg is támadta a dinamitos részben), akkor ugyebár ezáltal Áron is védett lesz ellene.
  • Hunnenkoenig
    Na igen. Ha többet megtudunk a multjarol, akkor biztosan megvaltoznak a dolgok.

Abban igazad van, hogy amikor felszallt a repülö, öt "atyam"-nak szolitotta a katona es akkor esetleg törtent egy fordulat az eleteben. Na majd meglatjuk.
  • Cvd
    Szvsz kifelejtesz egy fontos dolgot. Nemcsak a kamu papírja van róla hogy pap, hanem olvassa és ismeri is a bibliát, és a vallást is elég jól ismeri. Mivel a bűnöző korában nem sok köze volt a témához, így szerintem az öccse halála után fordult egyet és lett igazi pap szívvel-lélekkel, papírja meg volt már róla úgyis. Hisz az öccse lelövése és Eko szigetre kerülése között eltelt azért 1-2 év minimum, ezalatt megszerezhette azt a tudást és elhivatottságot, amivel láthatóan rendelkezik, és erről az időszakáról nem tudni semmit eddig. Ha meg ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik akkor szvsz tökéletesen mindegy hogy 3 éve pap vagy 30 éve.
  • Hunnenkoenig
    Amit ezzel ki akarok fejezni az az, hogy ha a gyereket valoban csak az isteni hatalom tudja megvedeni keresztelkedes altal a veszelytöl, akkor annak a keresztelkedesnek valamilyen magikus erönek kell lennie, de ha annak, aki keresztel, nincs magikus ereje, akkor a keresztelkedes lof@szt sem er, hisz csak vaker az egesz. Szoval a gyerek igy is ugy is a tönk szelen all.
  • Hunnenkoenig
    Hat az egy dolog, hogy van rola papirja, de fel van-e szentelve? Es ha fel van, mit er az a felszenteles?

Ha feltetelezzük, hogy a papoknak barmilyen közük is van istenhez es a sok abrakadabra, ami szerintük jelentösseggel bir es barmilyen "magikus" eröt ad nekik (vagy barmifele földöntuli hatalmat), akkor nem hiszem, hogy ezt az eröt es isteni kapcsolatot egy papirral osztogatjak.

Szerintem lenyegesen mas dolgok is közre kellenek, hogy müködjenek az erö megszerzeseben. Evekig tarto tanulas es elhivatottsag, az abrakadabra tanulmanyozasa, elsajatitasa es fejlesztese... stb.

Szoval nekem ne akarja bemeselni senki, hogy ez barmiben is "szent emberre" teszi öt, hogy van egy papirja, csak azert, hogy kabszert tudjon kicsempeszni az orszagbol...
  • Pharaoh
    Végülis hivatalosan ő pap, az más kérdés, hogy hogyan lett az.
  • Hunnenkoenig
    Szerintem Locke semmivel sem viselkedik jobban vagy rosszabbul, mint maskor.

Viszont Ecko szerintem nem pap, hiszen bandita volt es csak eröszak alkalmazasa mellett kapott egy papirt az öccsetöl. Szerintem ez abszolut semmi jogot nem biztosit neki arra, hogy papkent ceremoniakat tartson amiknek barmi ertekük is lenne.

Mondjuk en nem vagyok hivö, szoval lehet ö barki, szamomra nem csinalt mast, mint vizet csorgatott a gyerekre aminek semmivel nagyobb jelentösege nincs, mintha en csorgattam volna ra.

Csak ha mar feltetelezzük, hogy a vallasnak valami alapja van, akkor szerintem ecko a legutolso, akinek joga lenne ilyet csinalni.
  • Hunnenkoenig
    Tehozzad ki szolt? Haggya ma logva öcsem.
    Ki a tököm fikazta a feliratot?
  • magus
    (bar realitas rulz, Locke akkorat ut h igy felszakad az arca...:p)
  • magus
    jah ensem ertem miert volt ilyen most

spoiler

bar az egesz reszt nem vagom, igazabol biztos azert mert nem ertettem mindent, de miert akartak megkeresztelni annyira?
  • Nyiri
    Nah mar megint...
    En megneztem a felirattal is meg nelkule is a 12. reszt. Nehol teved a felirat de kozel sem olyan rossz. Sot. Nem kellene megint a negativ fikazo szemleletedet ujra es ujra es ujra eloadnod. Csinalj jobbat vagy kussolj.
  • Hunnenkoenig
    Nem akarok kötözködni, csak inkabb feedbacket adni, de megneztem az oldalad, es ugy vettem eszre, hogy az csak gyerekesen arrol szol, hogy miben tudjatok megelözni a feliratok.hu-t es az se baj, ha a feliratnak semmi köze a filmhez, a lenyeg, hogy van felirat.

Ez eleg rossz hozzaallas es inkabb nem is veszem a faradsagot, hogy beregisztraljak hozzatok.

En ha nagy ritkan heccböl felirattal nezek valamit, azt inkabb a feliratok.hu-rol szedem le, akkor is ha tovabb tart, mert az ilyen "nem ertek hozza, de en akarok lenni a kiraly a haverok közt" stilust nem csipom.
  • Zs0lt1
    olvastam hw-n én is ;-)
    egyetértek egyébként :Ð
  • Nyiri
    Idezet masik forumrol:

"Remelem lesz egy rész ahol az Others-ék bedobját májköl levágott fejét a tulélőkhöz majd kitekerik Charlie fejét és megmutatják, hogyan faragtak lámpást Waltból majd a kamerába néz a muki és azt mondja: Értetek tettük :)"

Ebben benne volt minden, amit kivanok :) Csarli, Valt, Majkol mind bevehetik a veget. Szar unalmas karakterek es csak az idot huzzak.

• Zs0lt1
    nnabazzeg, ez a s02e12 volt eddig a legszarabb ész.
    ehh. uncsi. Locke meg milyen köcsög volt most :D
  • Roll
    Nem tudom, de megoldható subtitles workshop-al. Megnyitod és elmented.
  • Nyiri
    Megint egy semmitmondo resz.
  • Szolnokboy
    nem mintha sokat számitana de miért van az hogy ha megnyitom a filet egymás mellett van az egész szöveg ? a film közben jó.

grat a gyors munkáért !
  • Roll
    Elb@sztam a linket, na szóval:

http://users.atw.hu/reteksub/feliratok/lost[1].212.hdtv-lol.srt
  • Roll
    A felirat mellett a sor végén kattints arra a kis retekre.

De, ha böngésződnek valami nem tetszene, akkor:
    2x12
  • brucelee
    Közben sikerült leszednem :)
    De azért köszönöm.
  • brucelee
    Helló

Hogyan kell letölteni ezt a feliratot a reteksub-ról? Mert nekem nem működik sehogy. Please segítsen valaki.
  • Roll
    Kicsit várhattál volna. :-D
  • magus
    nem hiszem el, direkt megneztem h nincs e felirat reteksubon, erre mikor befejezema filmet mar van
  • Roll
    Már reteksubon kiraktam a linkek közé az új feliratot.
    De Dögg kolléga linkje is jó.