Lost (ABC)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FRenkie
Jó volt, hogy Miles és Hurley is elmélkedtek az idõutazáson..

Nekem minden lost rész nagy örömet okoz, de sajnos én is kezdem azt érezni, hogy egyre több ötletet nyomnak bele a készítõk, és a végén nem lesz semmi nagy döbbenet, csattanó, ami összefogja legalább a felét a misztikumoknak a szigeten. Az elején még reménykedtem, hogy lesz valami hatalmas magyarázat a végén, de a füstszörny megjelenése után már inkább csak azért nézem a sorozatot, mert szórakoztat, mindig van valami csattanó, de már annyi minden történt, hogy lehetetlennek tartok egy elfogadható befejezést, ami elég gyorsan közeledik. Az idõutazással is rátettek egy lapáttal, ezek érdekes dolog, és egy külön sorozatot is rá lehetne építeni. Ez a rész szerintem egyértelmûen arról szólt, hogy felvetették annak az idõutazásos teóriának a lehetõségét, amirõl már többen elmélkedtetek, vagyis hogy ami most 77ben történik velük, az hatással lesz az 1-4. évadban történtekre, sõt lehet hogy ezek azok a dolgok, ami miatt történik majd a repülõszerencsétlenség(Hurley álláspontja). Lehet. De ott van ugye a másik elmélet, ami szerint, "ami történt, megtörtént" vagyis bármit változtatsz a múltban, a jelenen nem tudsz változtatni(Miles és Faraday). Ezzel a résszel tehát azt üzenték a készítõk, hogy (még) egyik elmélet igaza sem bizonyítható, és valami azt súgja, hogy nem is lesz konkrétabb utalás egyhamar.

A Ben-Sayid kapcsolatról én azt gondolom, hogyha az 1. elmélet igaz, és ben azért lesz gonosz, mert sayid lelõtte és a többiekhez kerül, akkor szerintem ben emlékszik sayidra, és azért szopatja a bérgyilkosos melókkal, és azért mondja rá, hogy gyilkos vagy. De én még mindig nem vennék mérget, hogy ez az elmélet lesz a helyes. Mindenesetre nagy érdekes, és várom a következõ részt, mindamellett, hogy szkeptikus vagyok a jó sorozatzárással kapcsolatban.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

trident
s05e06: 39 perc. (fény, eltûntek). Vágás, Jack a szigeten ébred.
s05e07 43 perctõl. Caesar kérdezi Locke-t hogy mi történhetett, hogyan tûnhettek el emberek a géprõl.
s05e09: mindez egyben és folyamatosan az elsõ öt percben: vihar, zaj, fény: néhányan eltûntek. Miután ez elül, elõbukkan a sziget, a gép veszít magasságából, kényszerleszállás.
Az ötödik percnél a felirat: 30 évvel korábban.😊

...

Richard beviszi a gyermek Bent a templomba. Vágás. Új jelenet. Ben meggyötörten felébred, kigúvad a szeme Locke vigyorgó ábrázatától.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

5c0rp330n
ha te segg vagy hozzá, az az egyéni problémád. nem kötelezõ nézni.

most néztem csak meg egyébként az új részt, hugo és miles beszélgetése lényegében pont azokat a kérdéseket boncolgatta, amikrõl még az elõzõ rész után ment a duma itt. lényegében kezd egy kerek egésszé összeállni az egész. persze a természetfeletti dolgokra, mint pl a sziget gyógyító ereje még mindig nincs magyarázat..

tommygear
nem Lock, hanem Locke

ezt még egy fogyatékos is megérti hogy Locke-ék nem 77-ben vannak, szerintem kezd el elõlrõl nézni az évadot
grebber
Nem értem akkor sem.
Ha a többiek 77-be vannak akkor és ha õk lezuhantak oda ahol a többiek vannak 77ben akkor õk mitõl nem 77ben lennének?
Meg akkor bevitték a lõtt hasú kis bent és mutatták a nagyot Lockal akkor az hol miért.
No mindegy tököm kivan már ezzel kodfejtõ kell hogy értse az ember!

Next PC upgrade: 2022

tommygear
faszság, de azért nézed
ProGabe
kössünk üzletet: mi megnézzük, megnyomjuk a del gombot is, ha te többet nem írogatsz faszságokat ebbe a topikba

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Hihetetlen, hogy egyesek próbálnak magyarázatot és értelmet keresni ebben a sorozatban, ami színültig teli van faszságokkal(lásd: idõutazás, teleportáció, feltámadó halottak, nemõregedõ emberek, stb). Csak nézzétek meg minden héten az újabb részt, feltéve, ha nincs jobb dolgotok, aztán nyomjátok meg a delete gombot.
Herold
Ki az az Esmeralda? A Vak angyal?

tommygear
<#hehe>
Klemice
esmeraldának gyûjtenek szemmûtétre, 77-ben vannak elkezdenek gyûjteni és mire elkezdõdik az esmeralda sorozat egybõl oda tudják neki adni a pénzt

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

tommygear
hogy találkozzanak Locke-al
Szolnokboy1
nekem egy valamit mondjatok meg: hová tart szerintetek most a sorozat? mi a cél? eddig nyilván az volt a cél, hogy kijussanak a szigetrõl. de most, hogy kijutottak, sõt vissza is jutottak mire megy ki a játék? megint a kijutásra?

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

trogerzsiger
Sztem jó volt hogy így idõzítették, mert mindig elõre elolvastad a szöveget, azt így sztem jó😄

Herold
Ez a felirat most egy kicsit hevenyészett volt. Az idõzítés sem volt jó.

5c0rp330n
"Tulajdonképpen ha elfogadjuk az idõutazást, akkor el kell fogadnunk azt is, hogy nem létezik szabad akarat, és már minden "le van játszva"."

ezt egyébként is el kell fogadnunk.. a lost-ban inkább az a durva, hogy van idõutazás (ami persze önmagában is paradoxon, mert felborul a kauzalitás, meg minden, amit einstein mondott, és a fizikusok amit hisznek), és mégis minden pontosan úgy történik meg, ahogy meg kell, nincsenek párhuzamos dimenziók.

trident
Ha a papírcsíkoknál maradunk, akkor nem kell krumplipucolás. Lelõtték, bevitték, fejébe húzták a darth vader sisakot.😊

Szóval minden így történt és történik, csak eddig nem tudtuk, láttuk, ismertük.😊

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

trident
Én úgy képzelném el, mint két papírcsíkot. Az egyik papírcsík a "koronológiai" idõ (ahogy a földön vagy akár a szigeten "telik" az idõ), a másik a "biológiai/személyes idõ" (ez pedig az amit te élsz meg és élsz át).

Alapesetben a két papírcsík fedi egymást, össze van tapadva.

A fless során a biológiai idõ elválik (mondjuk elvágja) és a kronológiai idõcsík másik részéhez tapad, ott folytatódik.

Tehát amikor Jack s01e01 idõpontjában számára az s05e11 a jövõ.
Nem is emlékezhet, hiszen az vele nem történt még meg.

Ne a kronológiai idõt vedd figyelembe, az egy végtelen szalag, nem változik, hanem a karaktereket. A sziget 1977-es múltjában történt, ami történt, de Jack vagy bárki számára az a jövõ!😊

SötétBarom
Vagy ott van például a Terminator elsõ része. Reese visszajön a jövõbõl, hogy megvédje Sarah Connort attól a terminatortól, akit azért küldtek, hogy megakadályozza John Connor megszületését - azonban ez a Reese gyerek lesz Connor apja.

Kb. úgy képzelem ezt a dolgot, hogy az idõ egy statikus valami, amit a benne lévõ szemlélõk az õ adott pozíciójukban jelennek érzékelnek, viszont az "egyenesben" vannak hurkok, melyek a szemlélõktõl függetlenül ott vannak, és "meg vannak történve". Tulajdonképpen ha elfogadjuk az idõutazást, akkor el kell fogadnunk azt is, hogy nem létezik szabad akarat, és már minden "le van játszva".

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

SötétBarom
Predesztinációs paradoxon. Szerintem nem kellett volna ennyire a múltban maradni, így nagyon ingoványos talajra léptek az írok.

Wikipédián van mit olvasgatni a témáról, én már régebben megtettem. Elég agycsavargató téma 😊

Két példa (elnézést, nincs kedvem kefordítani:

"A man is hunting when someone shoots him. Surviving, he resolves to go back in time to stop the sniper. Appearing at the place of the incident, he sees someone approaching, he shoots them, believing that they are the sniper. Later, he realises that the man he shot was a past version of himself, and so he was both the sniper and the victim."

"A man receives information about his own future, telling him that he will die from a heart attack. He resolves to get fit so as to avoid that fate, but in doing so overexerts himself, causing him to suffer the heart attack that kills him."

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

ProGabe
Sün! 😄

eljutottunk oda, hogy valamit k*rvára át kell gondolni: Sayid azért ölte meg kisBent, mert utálta nagyBent. ha nem zuhan, le nem találkozik nagyBennel, nem rág be kisBenre. de ha nem lövi meg, akkor idõvel is féreg lenne belõle? valószínûleg igen (ezt már írtam korábban). DE ez párhuzamos idõsíkot determinálna, ami nincsen a Lostban

gyk: azért kéne párhuzamos idõsík, mert kell egy, amiben kisBen megvágja a kezét krumplipucolás közben és Richardtól kér segítséget, aki beviszi a templomba, így megszületik féregBen. innentõl minden megy addig, amíg le nem zuhannak, vissza nem mennek, Sayid meg nem lövi.
valamit kihagytam a számításaimból, vagy tényleg így van?

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

SötétBarom
Sunt akartam 😄

precision
írtam hogy én hogy nem történtek meg a dolgok? épphogy azt mondtam, hogy minden ami eddig történt, megtörtént, csak amit mi eddig jelennek hittünk/vagy tényleg a jelen (durván az elsõ négy évad) az annak a következménye amit most mûvelnek az 5. évadban, a 70es években, mint dharmások
CSAK a jelenben (1-4 évad 😄) erre nem emlékeznek
csak ugye fura, hogy az a mult amit mi most jelennek látunk, meg hogy a jelen végén ugranak vissza a multba, tehát elõbb látjuk a következményt, aztán az okozatot, meg hogy történhet elõbb a következmény mint az okozat... 😊

ki tudja, valszeg rossz az elméletem 😊

Bazinga!

ProGabe
Jin? 😊 Locke, Ben, Sun

Klemice
<#pardon1>

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

SötétBarom
Az a jelen volt, nem 77. Ott vannak azok az arcok (Jin, Ben, stb.) akik nem mentek vissza múltba, csak simán lezuhantak.

grebber
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hát azt hogy bement a csávó a fiatal Bennel azt felébredt az idõs Ben és ott volt vele Locke

trident
Így van, ez csak viszonyítás kérdése.
Akár azt is mondhatjuk: hogy mindig a "jelent" látjuk, ha a karaktereket nézzük. Szimplán "csak" a fless miatt más idõpontba kerültek (kronológiailag, de a saját "biológiai órájuk" ugyanúgy ketyeg, mint bárkinek, a környezet, idõ megélésük is).
(Egyedül ugye Desmond a kivétel, õ képes volt a saját múltjába utazni, de nem fizikailag, hanem "tudati" szinten)

Klemice
a 77es jelenhez képest az elõzõ 4 évad egy kurvanagy flashforward volt ennyi durván dióhéjban
persze csak ha viszonyítunk

ProGabe
nem, nem, nem

amit eddig láttunk a sorozatban, az mind megtörtént, pont
ha '77-et vesszük a jelennek: Ben majd végignézi, ahogy az apja meghal a kocsiban, beengedi majd a többieket, stb. tehát nagyon is tudja majd, hogy Dharmas volt. Richard nem arra utalt, hogy minden emlékét törli, valószínûleg csak az elmúlt pár napot felejti el

Klemice
wtf

precision
szerintem nincs olyan hogy mi lett volna ha nem mennek vissza, mivel nagyon úgy néz ki, hogy a jelen (ami most számukra a jövõ, szal ami eddig történt a korábbi évadokban) miattuk alakult úgy ahogy, õk is a részesei voltak, még ha nem is emlékeznek rá

SPOILER (?)

fura volt a tegnapi részben Richard, ahogy elvette a kis Bent és amit akkor mondott... lehet van vmi spec. módszerük arra hogy kitöröljék egy ember emlékezetét, mert nagyon az jött le a szavaiból, hogy Ben már sosem lesz újra a régi, mindig others lesz...stb... ezt támaszthatja alá az is, hogy Ben (szerintem) nem emlékszik rá, hogy Sayid lõtte le gyerekkorában... max az othersék mondták neki, hogy gyerekkorodban valaki lelõtt... szal sztem Ben sem emlékszik rá hogy anno Dharmás volt
és ez történhetett Jackel, Kateel...stb., hogy az othersök nekik is csináltak egy agy formázást a múltban még, tehát nem emlékeznek, hogy mit csináltak akkor, és most újként élik meg az egészet, holott ez már megtörtént egyszer

na mind1, az idõutazás mindig nagyon kavar a sorozatokon/filmeken, majd kiderül hogy mi lesz... ez csak egy elmélet a sok közül, most jutott eszembe, lehet hogy hülyeség 😄

Bazinga!

ProGabe
talán azt is mond el mit nem értesz. mert nem tudom mit nem lehet érteni rajta

grebber
Hát ennek a 11-es résznék a végét kurvára nem vágom!Valaki elmagyarázhatná aki érti!

trident
Hosszú szar napom volt tegnap, talán ezért is vártam többet.
Nem volt rossz, de valahogy az utolsó két epizód számomra közepes volt. Ment a történetszövés, a motivációkat is bemutatták, voltak fordulatok, de nem indult el az orrom vére...😊

Nincs valakinek lefordítani a lényegét, esszenciáját ennek az írásnak, a "mindneki azt lát amit kell" gondolatra utalok, mármint például: Sayid a fiatal Bent bal mellkasán látta a sebet, Jin a jobb oldalon.

grebber
Én már arra vagyok kíváncsi miért kellett visszamenniük a szigetre.Mi lett volna ha nem mennek vissza!

passatgt
miles-hurley párbeszédek mekkorák voltak😄

Máté94
Off:

Ápr.6-tól lesz 5.évad magyarul az AXN-en aki majd nézni szeretné.

ON:
ronihun
Jo rész volt eléggé.Egyébként ma van Aaron névnapja 😄
meg az enyém is 😛

...

ProGabe
az a jelent hatalmas volt. a végén már hangosan nevettem. amúgy
Ben szerintem mindenképpen bekerült volna a templomba, ugyebár errõl megegyeztek Richardal. így csak elõbb sor került rá. de hát ilyen csavarokat várunk a Lost-tól
Jack-Sawyer páros tivábbra is rivalizál, csak ugye megfordult a dolog. Jack-bõl hívõ lett, Sawyernek meg "benõtt a feje lágya" és ez nála bõven elég volt ahhoz, hogy jó vezetõ váljék belõle

nem volt rossz rész, csak sajnos volt benne egy-két üresjárat. ahogy nézem a következõ ütõsebb lesz

Én egy kicsit hiányoltam most is a nagy döbbenetet. Nem volt olyan hû de meglepõ mozzanata...
jugen
Jó volt, de úgy látom a jövõ heti jobb lesz😊

Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb. Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. A pesszimizmus nem éri meg!

hozta a szokásost
szerintem ebben az évadban eddig mindegyik rész nagyon jó volt
persze aki állandóan spoilerek után kutat,meg különbözõ fórumokat búj egész álló nap,annak nem biztos,hogy tetszeni fog
gondolok itt arra, hogy kis ben nem hal,mert láthattunk egy képet
persze, mindenki tudta,hogy nem fog meghalni, de akkor is...

How much can you take,before you snap?

Sephi
Jovolt ez a rész? jobb mint az elõzõ? Csak este tudom megnézni 😞

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

milyen kielégült fejet vágott már hurley, mikor miles nem tudott válaszolni a kérdésre 😄
azért jack se semmi, most hogy man of faith lett man of sciencebõl és persze ezen múlik az is, hogy ben az lesz aki, és ez mind locke miatt. hát nem semmi

How much can you take,before you snap?

Klemice
de még mekkora lesz a következõ

Zs0lt1
5x11
Úristen mekkora rész volt ez is! A vége meg:
Welcome back to the land of the living!

Aztakurvaéletbe 😄

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_