22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Borg
    24-ben volt. Amúgy hasonlít Michael-re is :)
  • kenyer007
    zene: http://www.youtube.com/watch?v=LL9Std2Kw1M
  • pyrohun #17556
    irigyellek, hogy ennyi időtök van :)
  • qwertrt
    Az S305-ben Eko visszaemlékezéseiben pap, és megtagadja a gengszterektől az oltóanyagot. A gengszterek vezetője, aki lelő egy ártatlan embert, olyan ismerős, nem szerepelt már valamelyik részben?
  • gibson9
    Lostból kiindulva még az is megtörténhet valami kacifántos dolog révén. De már nagyon kíváncsi vagyok a 6. évadra. Nem tudom elképzelni miről fog szólni még egy teljes évad, mert ugye azt mondták, hogy ha felrobban a bomba, akkor nem történik meg a zuhanás. Szóval vagy nem robban fel vagy a robbanás nem lesz elég a hazajutásra.
  • qwertrt
    ja, jogos :) Én azt hittem a konkrét karakterek térnek vissza az idősíkba, de így teljesen érthető.
  • ProGabe #17552
    " a halálból nincs vissztérés. Akkor hogy is lesz ez?"

- időutazás
    - a színész tér vissza, tehát ha Hurley visszaemlékezik X nappal előbbre, amikor még élt Charlie, akkor is láthatjuk a Hobbitot, meg akkor is, ha felveszi valami/valami az alakját
  • qwertrt
    Érdekes, hogy mennyire mindják, hogy egy csomó halott szereplő fog visszatérni a 6. évadra. Amikor az ötödiket nyomták, és Locke feléledt, mindenki eldobta az agyát, még Ben és Richard is, hogy ilyen nincs... Más kérdés, hogy addigra ki hitt nekik? Többször is elmondták a nyomaték kedvéért, hogy aki meghalt, az halott maradt, de addigra már annyi természetfeletti dolog történt a szigeten, hogy el sem tudtuk képzelni, hogy valami gebasz van - mindaddig, amíg meg nem láttuk Locke holttestét. És bár így nem tudtunk igazán azonosulni a Locke feltámadása iránt érzett megdöbbenéssel, de annál inkább meglepő volt, hogy mégsem támadt fel. Ez viszont azt támasztja alá, hogy a halálból nincs vissztérés. Akkor hogy is lesz ez? Lehet, hogy azt akarják elhitetni velünk, hogy csak felrobbant a bomba? (Mert ugye akkor meg sem történik a dolog, ergo mindenki él.)
  • gibson9
    nagyon ügyes vagy hogy észrevetted, de azért kérdeztem meg nyilván, mert nem értettem meg...
  • gibson9
    Oké már kezdem felfogni :D Köszi mindenkinek a segítséget és bocs az OFF miatt.
  • Micsu
    4 postal alattad válaszolták meg te meg megint megkérdezed
  • 5c0rp330n
    ezekszerint csak a lenyeget nem fogtad. bd tenyleg nincs 720p-ben, csak 1080p-ben. miert? rosszabb esetben 25, jobb esetben 50 giga es a vilag legfejletteb kodekeit hasznalja (avc vagy vc1), igy meg x lossless hangstream melle is alap hogy 1080p legyen minden. a bluray azert van odairva, mert onnan lett kodolva, ahogy vilagosan mondtak elottem is. a 720p maganak a videonak a felbontasra, amire butitottak, hogy ne kelljen 50 gigat leszedned lemezenkent.
  • 5c0rp330n
    sztem viszonylag esszeruen vannak azert kitalalva azert a scene meretek es nagyon sokat azert nem romlik a minoseg a betomorites miatt, foleg a fasza codec (h.264) miatt. egy bd-nel joval rosszabb minosegu amit fel szoktak tolteni, de a fo minosegvesztes sztem mar a leadasnal kovetkezik be: digitalis sugarzas, stb, de messze nincs azert a digitalis hdtv-nek sem olyan savszelessege mint egy bd-nek, a kep altalaban legfeljebb 1080i szokott lenni, raadasul kint asszem inkabb mpeg2 a szokas az mpeg4 helyett, ami megint sokat ront a dolgon.
  • gibson9
    jó csak ugye azt írták, hogy bluray nincs 720p-ben.
    Na mind1 ami engem érdekelt volna az az, hogy ezek a HD/Bluray verziók jobbak e mint a hivatalosan kiadott verzió?!
  • r4pt0r
    A Bluray a forrás abból lett kódolva, a méret 1x azért nagyobb mert DTS a hang, és mint előtted írták ha nem scene a csapat akkor bármekkora lehet szinte 1 rész.

És azért 720p mert még minidg többen szedik, az 1080p az már elég sok egy sorozathoz. Persze ilyet is lehet találni elvileg.
  • gibson9
    hát még senki nem magyarázta el nekem érthetően, szóval lehetséges a fogalomzavar.

Viszont kicsit még mindig homály a dolog, szóval csak a példa kedvéért ezek mit jelentenek:

Heroes.S01-S03.Blu-ray.Complete.Series.720p.DTS.Hun.x264-TM
    Lost.S02E08.720p.Bluray.x264.Hun.Eng-kakaoscsiga

Mert ott van ugye, hogy Bluray és mégis csak 720p. A méretük is nagyobb mint a többi sorozatnak, mert a Heroes részenként 2,2 giga és nem is dualdub, szóval nem amiatt nagyobb.
  • Micsu
    ajaj, kis kép, hang csak vinnyog, így nem élvezhető a hd :D
  • ProGabe #17541
    totál fogalomzavarban vagy :)

a Blu-ray, a HD-DVD és az x264-en kódolt, általában mkv kiterjesztésű (ha warezról beszélünk) anyagok mind HD felbontásúak

480p, 720p és 1080p - ezek a felbontások (persze a magasság crop miatt változhat, de a szélesség mindig adott ezek alapján). ahogy Scorpeen is írta, BR-en (és amíg volt HD-DVD-n) már csak 1080p-t adnak ki

a lényeg, hogy az amcsi tv-premier után tölthető scene-cuccok papíron HD-k, de igazság szerint csak a felbontásuk jó, az eredeti képhez képest butított a minőségük, mert a scene-szabályzat megkövetel egy bizonyos méretet, amibe csak úgy tudnak beleférni a csapatok, ha romlik a kép minősége, így jön ki a részenkénti 1.1 giga

vannak egyébként non-scene releasek is, azok mérete lehet több giga is, cserébe kurva jó a képük. a BR persze még azoknál is jobb, csak azt ugye meg kell várni
  • 5c0rp330n
    bluray-en adnak egyaltalan ki 720p anyagot? sztem csak 1080p-t szoktak..
  • gibson9
    Egyébként van különbség az eredeti boltban megvásárolható és a 720p HD vagy 720p Bluray minősége között? Mert ugye amit kiadtak az is 1280x720 felbontású. Én nem igazán láttam különbséget közötte. Nyílván az 1080p verzió már szebb, de a 720asok között van különbség, attól függően, hogy Bluray, HD, DVD?
  • Klemice
    meleg nyári estén kiülsz a kertbe pár sörrel.. nomeg egy lapóval HD losttal :)
  • qwertrt
    Márpedig ha igazán érdekel, akkor nincs menekvés :)
  • Micsu
    nem mindenkinek derékszögű vonalzóval mérik a fejét :)
  • Klemice
    jaja sorozatnézés nem áll meg egy nap 4-8 részig
  • qwertrt
    Jó ötlet. Csak az a baj, hogy ha olyanom van, nem tudom megállni, hogy ne kezdjek bele a következő epizódba.
  • jage81
    103rész van és 101 nap múlva jön a 6. évad:D

Ma megnézek gyorsba 3 részt aztán naponta eggyet és mire végzek....
  • Szabi84
    Itt fejtegetik.
  • ManoNegra
  • bence88
    Hello, Sziasztok!
    Segítségetekre lenne szükségem.
    Valaki meg tudná mondani hogy a sorozatban Miles-nak milyen márkájú karórája van vagy hol lehet beszerezni?, mert nagyon tetszik és én is akarok egyet.(5. évad 5. részben jól látható az egymást rögtön követő villanások/időugrások után Miles karján.)
    Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!!!
  • qwertrt
    Amikor Claire elment egy jóshoz, az pedig a sorsát kezdte kutatni, megrémült, és rávette Claire-t, hogy ne adja örökbe a gyereket, mert abból nagy baj lenne. Később ez a mandró vette rá, hogy utazzon a 815-össel LA-be. Később a faszi újra képbe kerül Eko visszaemlékezéseiben, mint annak a lánynak az apja, aki állítólagos csoda folytán feléledt a halálból. Itt a ffi azt mondja magáról, hogy csaló, csak úgy sikerül jósolnia, hogy információkat gyűjt az ügyfeleiről.
  • qwertrt
    Énnekem Locke a legnagyobb bánatom :( Minden tekintetben. Egyrészt Terry O'Quinn alakítása nagyszerű. Másrészt a bölcs öreg róka karaktere tetszik. Harmadrész az a feltétlen hit, ahogy végigcsinálja az első évadokat, azok a dermesztő megingások. Olyan emberi. Melyik ember ne szerette volna érezni, hogy ő különleges, kiválasztott? Főleg ha még iskolában kiközösítették, a mellőzöttek közt tartották számon.

És akkor nemhogy meghal, de még csúfot is űznek az egész eddigi tevékenységéből, hogy tkp. amiben annyira hitt, amiért annyira harcolt, az nem más, mint hogy eszköz lett egy emberfeletti entitás céljának elérésében. Nagyon csúnyán bolondot csináltak belőle :(( Én itt elvesztettem a hitem a sorozatban :(( Persze csak spirituális értelemben :)
  • qwertrt
    Valóban, de nyilván kommunikált vele Richardon keresztül, úgy tudom eleve úgy adta a listákat, hogy a jók voltak ráírva?
  • Grove4
    Locke háttal van. :D:P
  • gibson9
    Nagyon úgy tűnt az évad végén, hogy Jacob kulcsfigura a sorozatban, szóval nem hinném, hogy ilyen gyorsan el is tűnne a történetből. Szerintem várható lesz még a szereplése az utolsó évadban. És az új plakát szerint (#17517) sok régi szereplővel is újra találkozhatunk majd.
  • Lacee
    Ben sosem beszélt Jacobbal, maximum a közvetítő által, nem?
    én simán elkézelhetőnek tartom, hogy Jacob valamiképpen visszatér a történetbe, de próbálok nem találgatni mert a lostban akármi is lehet :)
  • qwertrt
    Namost. A 2. évadban mikor Ben lelepleződik, és Jack elmegy a többiekhez, hogy el akarja cserélni Waltért (de helyette Michaelt hozza haza). Locke és Ben beszélgetnek, és Locke megkérdi, hogy miért nem ölte meg őt Ben akkor, amikor az ajtó alá szorult. Ben erre: mert maga a jók közé tartozik. Ezt vajon csak azért mondta akkor, hogy maga mellé állítsa Jackel szemben? Vagy Jacob mondta neki, hogy Locke jó? De hát Jacob hogy nem látta előre, hogy Locke lesz a végzete? Én mindig úgy képzeltem el, hogy Jacobnak valahogy látnia kellett előre, hogy mi történik vele, és csak azért nem tért ki a halálos döfések elől, mert így teljesül be a sorsa. Vagy talán túlélte a dolgot?
  • LasDen #17522
    mindenki bunkó a szigeten :D faragatlanság kérdésre kérdéssel válaszolni :D
  • qwertrt
    Azért most, hogy elejétől kezdve nézek végig minden egyes részt (akár kettőt is naponta), feltűnnek a dramaturgiai megoldások idegesítő vonásai. Két példa:

X odamegy Y-hoz, és ennyit mond: Miért?
    Y erre: Mire céloz?

Rengeteg ilyen van, mikor belekérdeznek a nagy semmibe, úgy kérdeznek, hogy eleve vissza kelljen kérdezni. Talán a legtöbbször elhangzott mondat a sorozatban az "Ugyan mit?" c. visszakérdezés :)

A másik: mikor valaki belelovalja magát valamibe (pl. Jack éleszti Charlie-t, vagy amikor ordibál a Többiek területére), akkor mindig van valaki, aki 5 mp után elkezdi csitítani, hogy most már elég, hagyd abba, nincs értelme, nyugodj meg.
  • tommygear
  • Chunky
    Ezt látta valaki:
    Érdemes ezt az oldalt is megnézni: Widmore Race