Lost (ABC)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jack.

Csacsi
A mai rész, azaz a tegnapi kinek a flashbackje lesz? Mert nem annak kéne jönnije, hogy most a sziget flashbackje jön? Amikor a szigetet mutatják azelõtt mielõtt õk ideértek volna?

\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Valakinek nincs linkje a 11 részhez????Mert én megpróbáltam leszedni a bittorrentröl de valami holocaust os témát nyitna meg a bitcomet<#confused>és nem a lostot...
Challanger
SPOILER lehet 10. résszel kapcsolatban!!!

Valaki írta korábban, hogy a füstben látott pár dolgot(nõi arc, feszület, stb.)
Amikor én néztem ezt a részt nem tudtam kivenni ezeket az alakokat, csak láttam, hogy bevillannak dolgok. Már nekem akkor a Minority Report (Különvélemény) jutott eszembe. Tudjátok, hasonlóan villogott a retina scannar.
Most, hogy kedves fórumtársunk felhívta rá a figyelmemet alaposan megnéztem.
BsPlayerben kockárol-kockára.
A következõket láttam: egy templom, az öreg akit Eko lelõtt fiatalon, Eko fiatal korában(a pólójárol ismertem fel), Eko öltönyben(zuhanás után), egy fekete srác, fekete nõ(szerintem az aki árulta a Szûz Mária szobrokat), feszület.
Hát ennyit sûrítettek be pár másodpercbe. És én ezek után arra a következtetésre jutottam, hogy ez a valami tényleg szkennelte Eko agyát, ezért villant be annyi vele kapcsolatos dolog. Ha belegondoltok logikus.
Egyébként én marhára bírom ezt a sorozatot. Remélem nem szállnak el a dicsõségtõl az alkotók valami hülyeség felé.
PiszkosFred
"De ha én megnézem egy autó képt egy újságban aztán látok egyet az úton, abból még nem következik hogy a fejembõl pattant oda.:)"

"Márcsak azért is mert ha jól emlékszem az elsõ barna volt, a szigeten viszont feketével találkozott."

De ha a következõ részben Kate talál egy automotorsportot (remélem van még ilyen újság) amibe beleolvas, majd ledõl aludni, és álmában újra felbukkan "a" ló, akkor semmigond, lehet véletlen is. De ha ezek után a parton egy tûzpiros ferrari várja, akkor asszem túllõttek a célon a készítõk ezzel az álom marhasággal :DD (csak viccelek persze)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

minden vasárnap 19.00-tõl egy rész.
quack
mar kijott, szerdan (11-én)

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

kijott mar a masodik evad 10 resze ? mert az ABC nem ugy megy h heti egy darab ? es az AXN en nem tudja valaki hogy fog menni ? jan 22tol minden nap egy ???

Tényleg azután tûnt fel a jegesmedve hogy Walt látta a képregényben. De ha én megnézem egy autó képt egy újságban aztán látok egyet az úton, abból még nem következik hogy a fejembõl pattant oda.:) Az is lehet hogy semmi köze a kettõnek egymáshoz, csak ezt a látszatot akarták kelteni.
A két ló sem biztos hogy ugyanaz, attól függetlenül hogy mindkettõ ló. Márcsak azért is mert ha jól emlékszem az elsõ barna volt, a szigeten viszont feketével találkozott. De még ha mindkettõ fekete is, én nem mondanám rá hogy ugyanaz, mert nem látom a kettõt egymás mellett.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Miért is? Ha valakiben több személyiség él évek óta, akkor logikus hogy azoknak múltjuk és emlékeik is vannak, így aztán flashbackjeik is lehetnek. Vagy azért mert lazán kötõdnek egymáshoz? A személyiségek ugyanúgy idegenek egymásnak mint a valódi emberek, és ugyanúgy találkozhatnak is egymással (csak nem a valóságban hanem fejben persze). Ez semmivel sem valószínûtlenebb megoldás mint pl. az álom teória.
Én viszont továbbra is tartom hogy nem az álom lesz a megoldás. Egyrészt mert az a legsz*rabb ami csak létezik, másrészt a sok-sok apró nyomocskából semmi sem utal erre. Persze van amit ezzel is meg lehet magyarázni - még 15 másik ugyanannyira hihetõ magyarázat mellett.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

fifi
akkor a visszaemlékezések értelmüket vesztik... ezt nem hinném.

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Akkor már az is lehetne, mint az Identity-ben. Hogy a szereplõk valójában egyetlen skizofrén különbözõ személyiségei.:)))

fifi
nem az a lényeg, hogy én íírtam :) tök mind1
de nekem most ez tûnik legvalószínûbbnek. akik meg meghalnak az álomban, azokat kivették belõle, mert mittudomén valami gond volt a rendes életben... haldoklott az anyja...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

PiszkosFred
Ok ;] Nem én találtam ki, félreértések elkerülése végett, a sok variáció közül amiket olvasgattam itt-ott, itt olvastam ezt az SGn ebben a topikban, és belegondolva igencsak elképzelhetõ a dolog. Nemtudtam hogy te írtad elõször, nem néztem vissza, csak emlékeztem hogy itt valaki. Aztán persze majd meglátjuk...

fifi
sztem is álmodják közösen. pontosabban álmodtatják velük, valszed a Dharma-ék.
ezt már mondtam korábban is.

PiszkosFred
De a pacit már ketten vizionálták, ahogy a jegesmedvének látszó akármit is látták jópáran... Ha már tippelgetni kell, akkor én is valami közös tudat, álom, agyhullám, virtuális valóság, stbre szavazok. Vagy valami ilyesmi. Fene tudja... :D

magus
szerintem ezek csak latomasok, nem valodiak, Jack apja sem jarkal a szigeten, mert meghalt

MikX
De ezek nam "sima" kiszökött állatok, a jegesmedve azután tûnt fel, hogy Walt látta a képet a képregényben, a ló meg már ottvolt Kate nél, mikor balesetezett, és megszökött a Marshall-tól Ausztráliában, szal valahogy összefügg a szigeten élõkkel.
Tényleg lehetne találgatni napokig is, de inkább megnézem mi lesz, nem kutatok sehol válaszok után, nem bírom a spoilerezést :D

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Hunnenkoenig
A veres keznyom jo helyen van, mert a dzsungelben a fejen all a gep.

Elöször en is azt hittem, hogy hiba, de aztan rajöttem.

fifi
aha 15:56-nál sincs

PiszkosFred
Nem. Amikor közeledik, jobb nincs (balt nem látni). Aztán snitt, a közelin már van jobban is. Snitt, majd jobb megint nincs, de a balban láthatóan van.

Vagyis jött egy tolvaj, elõbb odacsempészte a fülére, aztán kapcsolt hogy õ egy éhes csóró tolvaj, majd lenyúlta. De rájött hogy kivel húzott újat, és visszarakta gyorsan megint, csak rossz helyre... Egyszer végig kellene nézni a részeket ilyenekre vadászgatva, hátha több apró részlet is van, ami nem baki hanem mondjuk szándékos utalás, csak az ember elsiklik felette minduntalan ;]

Zs0lt1
lol és tényleg, mekkora poén :Ð

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

Papirzacsi
Háháháhá.. elég lol. Na ez tényleg BUG. Senki se tagadhatja. Vagy vmi csóró afrikai lenyúlta. :-D

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

fifi
SPOILEREK is lehetnek:
Valaki találgatta itt, hogy jó oldalon van-e a véres kéznyom a Mr Eko féle repülõn... Sztem jó. Viszont találtam egy jó kis bugot, most hogy megint megnéztem a 2X10-et. Ott van, amikor Eko elmegy a testvéréhez befûzni a repülõ miatt, és az öreg nõ ajánlgatja neki a kis Mária szobrokat.
Figyeljétek Eko-t 16:04-nél aztán 16:13-nál. Feltûnt valami? :DDDD
persze kis ügy, de jó kis bug :)

ikegami
Ja, mindegy! De jó szerintem a sorozat. Nekem tetszik. Kiváncsi vagyok mit fognak még kitalálni az újabb részekben. <#lama>

IMYke2.0.0.0
Nálam meg 2s10 pl. Amúgy meg lényegtelen.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Szia Ikegami!

ikegami
Ja igen valahogy ilyen x-es örülettel van jelölve a részek. Nekem elvileg az elsõ meg második évad van meg. De mondta akitõl kaptam hogy lesznek még újabb részek. Pedig már azt hittem hogy megtudom miröl szól a film. Kísérlet vagy balszerencse?. Hát ez van.

Láma!
lost.208.hdtv-lol.avi
nálunk mind ilyen, gondolom neki is.

IMYke2.0.0.0
2s01, 2s02 vagy 2x01, 2x02 stb. szokott lenni...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Láma!
az nem kétszáz vhány rész, hanem a 2. széria gondolom 10. részéig, amit ugy jelölnek, hogy 204,205, sbt:)

ikegami
Én megkaptam az egész Lost-ot (legalábbis azt hittem). Megnéztem egy csomó részt, a kétszáz valahanyadikig,egyszerûen "sírtam" annyira jó és elérkeztem az utosóhoz, és mikor megnéztem rájöttem hogy ez sem az utolsó rész hanem még lesz tovább. ugyhogy bebuktam. de amugy jó nagyon a sorozat, fõleg hogyha jól tudom HD kamerákkal készült, úgyhogy brutál a kép, és a minõség. Így egyhuzamba megnézve jó, mert legalább átlátható a cslekmény, de a tv-be beleõszülök mire törénik valami. <#csodalk>

IMYke2.0.0.0
Drukkolok, hogy igazad legyen, de épp te írod:
"Aztan a reszeket lehet, hogy ugy huzzak, ahogy lehet, meg amennyire sikeres a sorozat, tovabb huzzak..."
Nos, amikor így tovább húzzák, és kénytelenek beépíteni újabb és újabb bonyodalmakat, akkor
- vagy újragondolják ezek hatására a sorozat elkezdésekor eltervezett kifejletet
- vagy elfelejtik ezek végkifejletre hatásukat és idõközben találnak ki valamifél, hihetõnek tûnõ magyarázatot rájuk.
Ha az utóbbi lesz, akkor sajnos fércmunkával nézünk szembe, mert eléggé átgondolatlanok lesznek annak fényében, hogy egyre és egyre több mellékszálat kénytelenek beépíteni a nézettség és az élmény fenntartása érdekében...
A forgatókönyvírók fognak elveszni végül. <#hehe>

Mayday
En ezzel ugy vagyok, hogy az egesz sorozatot, amikor kitalaltak, mar tudtak, mire epul, mi lesz a vege. Aztan a reszeket lehet, hogy ugy huzzak, ahogy lehet, meg amennyire sikeres a sorozat, tovabb huzzak, de nem hiszem, hogy a "semmi fele mennenek", tehat SZVSZ mindenre van valasz a tarsolyukban, amit eddig lathattunk.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

IMYke2.0.0.0
Mai hír, az Arany Glóbusz díjátadás idevonatkozó híre:
"A legjobb tévésorozat a dráma kategóriában a Lost, a vígjáték kategóriában pedig a Született feleségek lett... "
Forrás: index.hu

lobig
Ez nem hülyeség, van benne valami!

http://href.hu/x/z0b - free XXX [Aus P6T7 WS][Core I7 975 EE][Sapphire 5970 Crossfire-x][Kingston HyperX 12GB/2000Mhz] [4556 GB HDD][Aplus El Diablo Avance][Thermaltake 1500W]....

Az energiát a "fekete füst" egyesek szerint "nanorobotraj" abból a nagyon mágneses dologtól nyerik ami a bunkerben van.
Tuti hogy nem csak egy hatch van a szigeten és mindig oda húzódnak vissza feltöltõdni.

Hunnenkoenig
Az utolso reszt negativan ertettem... velemenyem szerint az irok nem azt kerdezik, hogy hogyan jutnak el a KIDOLGOZOTT veg fele, hanem hogy hogyan tudjak a következö 1 orat kitölteni es fogalmuk sincs a vegereöl...

Hunnenkoenig
Hat ez a füst most engem is meglepett.
Igaz en kedvelem a misztikus es fantasy dolgokat, de a LOST-ba ez nem illene.

A jelenet egy kicsit az ABYSS-ra emlekeztetett es jollehet ott nem hatott hülyen az "arcfelvetel" itt az lett volna. Bar ha ebbe is belekeverik az alieneket, akkor sikitani fogok.

En attol felek nagyon (es tapasztalataim szerint ugy lesz), hogy valami emeletes baromsag lesz ennek az egesznek a vege. Sajnos mindenki mindig a csodat varja egy ilyen sztori vegere es aztan kiderül, hogy az irok is csak emberböl vannak es valoban megdöbbentö megoldas nekik sem jut eszükbe.

Nekem is az az erzesem ilyen sorozatoknal, hogy egyszerüen irjak ami eszükbe jut es ugy vannak vele, hogy a vegen majd csak lesz belöle valami.

Mint ahogy Stephen King irta azt a misery-ben: "Tudod-e folytatni?".

Ez olyasmi lehet mint az ilyen-olyan szolancos topicok itt az sg-n. A kerdes mindig az, hogy tudod-e folytatni, nem pedig az, hogy mi vezet a vege fele.
Itt erzesem szerint mindig az ut a fontos es nem a cel...

Persze, ha a fekete felhõ tényleg nanobotraj (vagy bármi más ami kiderül), az szvsz akkor is csak az összkép egy részletét magyarázza meg nem az egészet. Az állatokra viszonylag könnyû magyarázatot találni, lehetnek pl. kísérleti laborból megszökött, vagy a kiürítéskor elengedett állatok is. A pecsét is rajta lehet mindhárom általad említett állaton, csak a ló és a jegesmedve szõrös állat, azalatt nem látszik a pecsét. Hasonló agyalást mindenre ki lehet találni, de az összekötõ kapocs nélkül nem sokat érnek.

Mhosah Myth
Olvasgattam a 2006-os Guiness rekordok könyvet és mit találtam a technika csodái között?
A legerõsebb emberi külsõ csontvázat egy DARPA nevû cég fejlesztette... Rögtön eszembe jutott a DHARMA :))
Mindenesetre ennek jelentése Defense Advanced Research Project Agency...
Csakúgy érdekeségként írtam be...

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Én is meglestem a héten a 2x10-es részt, én valahogy kicsit többet vártam a szünet utáni elsõ résztõl, de azért volt benne némi meglepetés.

mukika
hát vannak bõven. és az a baj hogy részrõl részre egyre több megmagyarázhatatlan dolog törtöénik. vagyis nem baj, mert ez a sorozat erõssége. csak legyen normális magyarázat mindenre...

MikX
Lehet igazság a gondoltatmenetedben...
De meglátjuk...
Mindenesetre nem áll már messze a történet attól, hogy kiderüljön, hogy mit is csinált a bizonyos Dharma...

És akkor a nanorobotos cucchoz hogy teszed hozzá a "pecsétes" farkú cápát, a jegesedvét, a fekete lovat, ami már ugye korábban is feltûnt, ugyanúgy a semmibõl, meg hogy miért kell a szigeten élõknek kisgyerekeket, meg túlélõket rabolni, stb.
Azért vannak itt még elvarratan szálak...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Pl. úgy hogy nem mágneses mezõ hanem pl. valamilyen mesterséges gravitációs mezõ. Nagyobb tárgyak manipulálásához gyenge (vagy egy ember súlyához mérten) így nem érzik a hatását, legalábbis abból a távból amennyire eddig megközelítették. A kisebb/könnyebb tárgyaknak viszont már elég. A célja pedig lehet pl. az hogy egy nanobot rajt a helyén tartson. Elvégre nem elég bevágni õket egy dobozba ha a méretükbõl adódóan nagyon kis résen is meglóghatnak.

Végre egy sorozat, ami megmozgatja az emberek fantáziáját. Emberek és jellemek... És gyakran elgondolkozol, h te vajon hogy cselekednél az adott helyzetben.
PiszkosFred
Olyan sorozatot nem nézek. Egész télen vártam a BSG és a 4400 folytatását, alig hiszem el hogy kibírtam - aki nézi, az tudja miért is... Lost kapcsán is tudják a készítõk, hogy lehet egy hétig "hülyét" csinálni az emberbõl ;] Nem is baj az, csinálják csak, én vevõ vagyok rá (csak a végén legyen kerek a történet). A többi limlom - egy epizód/egy történet - sorozat jó lesz tölteléknek a nyári uborkaszezonra, év közben csak gyûlnek, majd egyszer nekiülünk ahogy kell, aztán mehet a süllyesztõben.

PiszkosFred
"Egyébiránt, már attól féltem, hogy a fekete füst felveszi egy emberi - netán egy állati - arc formáját és ráadásként meg is szólal...
De így volt rendjén, se arc, se beszéd, helyette kis idõ múlva eltûnt."

Ehelyett - akárhogy is - fákat "mozdított" meg. Füst (nevezzük jelenleg ennek, mást sokat nem tudunk róla) létére. Hát szegény dohányosoknak lõttek, ha rágyújtanak a lakásban, a füst szétveri a kéglit. :D Nagyon félek hogy mi lesz a magyarázat erre, tartok tõle hogy a fejemet fogom fogni miatta...

Lucia egy bûnözõt ölt meg, aki megölte a magzatát. Kate apja bántalmazta a családot, Kate az anyját védte fõként. Sawyer is azt az embert kereste, aki az anyját tönkre tette, vele együtt õt is lelkileg. Mr. Eko meg az öccse életét mentette meg, azáltal, h ezt az életmódot választotta. Túl sok választása nem volt. És a doki? Vajon mér hagyta el a felesége? stb. stb.
MikX
És míg várod a köv. részt, addíg is gondolkozol, hogy mi lehet, és ez az ami sok sorozatban, vagy egy-két kivételével sehol sincs, én nem nagyon nézek sorozatokat, de ez bejön a mai napig...