41
-
#41 Az alapkérdés az volt hogy a fotonnak van-e 'gravitációs vonzása' erre NEM a válasz.
Bár ha a quantummechanikát nézzük akkor (elvileg) sőt logikailag elvárható lenne hogy van. De ha a relativitáselméletet nézzük (mind a 2t) akkor természetesen nincs..
Úgyhogy jó lenne már ha a 2 elméletet összehoznák végre 1gyé!!! -
Kutuvoz #40 tehen_m
Nem is neked írtam a #30-as hozzászólásomat. -
tehen_m #39 Tetsuo
Szerintem mi kevesek vagyunk ennek a megértéséhez...Agyasok is a legvalószínűbbet mondják. :D
Kutuvoz
Én azt mondtam hogy van tömege a fotonnak. BiroAndras#35 így tudom én is. -
#38 Milyen vaksi vok..majd Lolvasom mindenesetre nem nyugtat meg az írás..nem értem mitől függ h vmely esetben a foton energiáját tömegnek tekinthetjük (ami SzVSz korántsem az) más esetekben (pl sebesség) nem tekinthetjük annak. -
Kutuvoz #37 BiroAndrasnál van egy link, nézd meg! -
#36 Thx Lolvastam. De nem derül ki belőle semmi..
Hát nem nagyobb energiát kapna a vitorla ha sötétebb lenne??? S egyáltalán hogy lehet impulzusenergiája a fotonnak??? -
BiroAndras #35 A fotonnak a nyugalmi tömege nulla, ezért képes fénysebességgel haladni. Az E=m*c^2 képletből megkaphatjuk a foton aktuális (nem nyugalmi) tömegét, és ebből az impulzusát a megszokott módon.
így -
dez #34 Na, a fenti keresővel - ez most - könnyen előjött: http://www.sg.hu/cikk.php?cid=33304
Bár még nem az űrben tesztelték (az pár hónapon belül várható), hanem itt lent, de vákumban. -
dez #33 Most nem keresném meg, de nemrég már volt is róla cikk itt, hogy felküldtek egy ilyen vitorlát, és működött. Legalábbis úgy emlékszem. -
#32 A napvitorlát úgysejtik hogy a foton lendülete hajaná (amit én nem értek h hogyan), de ez eddig nem vált be (úgy tudom).
Szerintem a fotonáram hőenergiáját lehet csak hasznosítani, de lehet h tévedek. Ez majd hamarosan kiderül.. -
#31 Ja, bocs hogy a tudomány mai állása szerinti tényeket közlöm. Talán az UFOmagazin legújabb számában lévő kisnyugdíjas világmegváltásából kéne kiindulnom?? LoL -
Kutuvoz #30 Akkó mi hajtja a napvitorlát?
Ha megy egyáltalán. Egyébként egyesek ezért mondják, mondták, hogy a napvitorla nem müxik. -
tehen_m #29 Ez éppen olyan kijelentés volt mint pl.: a Föld lapos...
Szerintem még sokmindent nem ért az ember.(ez tény!) Aztán próbál megmagyarázni valamit ,ami a legvalószínűbb egy bizonyos dolog. (ez már nem tény) -Einstein is megcáfolta saját magát, aztán kiderült hogy mégis csak igaza volt...
Persze ettől függetlenül lehet még igazad. -
#28 Azért mert akkor nem utazhatna fénysebességgel. Ugyanis egy tömeggel rendelkező test (v objektum ahogy teccik) minél inkább megközelíti a fénysebességet annál jobban nő a tömege s ha fénysebességgel haladna végtelen tömegű lenne, tehát ez nem történhet meg. S ezért a fotonnak a tömege nulla. -
#27 a föld se lenne elég nehéz hozzá , a mágneses védőpajzs az ami nem engedi hogy túlgerjesztődjenek a légkör részecskéi .. -
#26 Ez most hogy jön ide???
Nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy ezek szerint az önmagában nem képes megtartani a légkört. -
dez #25 Nem súlya, tömege. De a fénynyomás nem biztos, hogy ezzel függ össze. -
dez #24 Ja, többféle "vonzása" is van. -
dez #23 Szerintem nem úgy értette. Nyílván mindenhol van. Csak mint ahogy a cikkben is le van írva, előbb-utóbb elérik a bombázott atomok, molekulák a szökési sebességet. -
SniperWolf #22 Sőt,a fotonnak,még súlya is van,szóval,ha valahova oda süt a nap,nyomást is gyakorol... -
#21 már miért ne lenne? -
#20 A fotonnak nincs! -
SniperWolf #19 Pontosan... Még egy részecskének is van vonzása... Az a legkisebb... -
#18 Ha mutatsz nekem egy olyan bolygót, aminek nincs gravitációja, akkor adok neked egy Nóbel-díjat. Még az emberi testnek is van "gravitációja". Másnéven tömegvonzás. Minél nagyobb egy test, annál nagyobb a tömegvonzása. -
#17 Te is meghalsz, nem csak mi. -
SniperWolf #16 JA -
#15 Gravitáció viszont van a Marson. Ezek szerint az kevés a légkör megtartásához? -
#14 hááháháh.. majd jól meghaltok ! háháháháh -
Rockk #13 Hat, mit lehet erre mondani...Shit Happends... -
#12 Igaz. Sajnos a mai világban már nem nézik az egyén érdekeit. Manapság már mindent a pénz motívál. Az űrkutatást is azért támogatják annyian, mert a fejlesztésekben nagyon sok ember hatalmas összegeket tehet zsebre. Már a NASA-nak is egyre több magánvállalkozás fejleszt, akik természetesen nem non-profit szervezetek. -
#11 Marpedig nem fogjak, mivel nagyon jo uzlet:((( -
#10 Ami szép lassan majd itt is kihül és akkor nekünk se lessz természetes úton mágnáses védőpajzsunk, de ez még olyan messze van, hogy addigra az emberek szép lassan kiírtják egymást, ha ezt a háború-mániát men hagyják abba. -
#9 a föld mágnesemezőjét a belső olvadt magma generálja, és ez a mágneses mező védi a földet a naptól. -
SniperWolf #8 Szar ügy,ha egyszer egy bolygónak,nincs elég Gje,meg ózonpajzsa...
Cat hozzászólását viszont abszolutt nem értem... Milyen vasmag,meg védőpajzs??? -
TheZsenyka #7 Igen, levegőnek a Föld légkörét képező gáz-keveréket nevezzük, de hát ki figyel ilyenekre? -
#6 a mars légköre gázokat veszít túl hosszú lenne :) -
Wilddog #5 Levegőt veszít a Mars... Ááááhhhhh... Ezen a mondaton még kellett volna kicsit dolgozni. -
#4 ez így meg fogja nehezíteni a majdani terraformálást -
Cat #3 ja, a mágneses mezőt a belső vasmag okozta forgás generálta, de az lehűlt, megszilárdult, a vulkánok kihunytak, és a védőpajzsnak annyi -
#2 Régebben volt mágnesesmezeje a bolygónak, ami védte..