Visszavette a vezetést az IBM a szuperszámítógépek terén
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem is ez jutott eszembe.
..tóak
Ezek a procik már elég megbízhatók, és eleve úgy lett kitalálva a rendszer, hogy megbízhatóan mûködjön együtt ennyi proci és egyéb alkatrész. Az Earth Simulatorral már nem lehetne ezt megtenni.
"..A rendszerben egész pontosan 5104 darab processzor..."
Az Earth szimulátorban.
"...rekordot megdöntõ Blue Gene/L mindössze 16 ezer processzort tartalmaz. ..."
Szerinted miért mondtam?
Energiában lehet, hogy kevesebb, de több processzor akkor is több hibalehetõséget jelent.
"...Jövõre egy 8x ekkora lesz a végleges. Az elég nagy ugrás lesz?..."
Nem, mivel "Az új gép 130 ezer processzort foglal majd magában..."
Az Earth szimulátorban.
"...rekordot megdöntõ Blue Gene/L mindössze 16 ezer processzort tartalmaz. ..."
Szerinted miért mondtam?
Energiában lehet, hogy kevesebb, de több processzor akkor is több hibalehetõséget jelent.
"...Jövõre egy 8x ekkora lesz a végleges. Az elég nagy ugrás lesz?..."
Nem, mivel "Az új gép 130 ezer processzort foglal majd magában..."
???
Te valamit nagyon nem értesz.
Ezt nem így kell nézni. Ebben a rendszerben van kakaó, mivel még csak prototípus. Jövõre egy 8x ekkora lesz a végleges. Az elég nagy ugrás lesz?
Az a lényeg, hogy "kicsi", "keveset" fogyaszt és nagyon jól skálázódik. Azaz könnyen lehet elõre lépni, az Earth szimulátorhoz egy egész erõmû kell és nem nagyon lehet tovább fejleszteni.
Te valamit nagyon nem értesz.
Ezt nem így kell nézni. Ebben a rendszerben van kakaó, mivel még csak prototípus. Jövõre egy 8x ekkora lesz a végleges. Az elég nagy ugrás lesz?
Az a lényeg, hogy "kicsi", "keveset" fogyaszt és nagyon jól skálázódik. Azaz könnyen lehet elõre lépni, az Earth szimulátorhoz egy egész erõmû kell és nem nagyon lehet tovább fejleszteni.
Hmm. 0,15 teraflops növekedés két év alatt. Azért ez nem olyan nagy ugrás mint az Earth szimulator 28,38-a, 2002-ben.
meg egy másodperc alatt a vakciklust😄
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
zsír .. ibm egész jól tudja tartani magát a Blue Gene programjához
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
gondolom szoftveresen is elég jól futna rajta a doom3 😉