22
-
#22 Majd ha elerheto aron lehet kapni ezeket a cuccokat, megveszem a teljes Simpsons sorozatot, es bezarkozok a szobamba, es megnezem -
#21 Szerintem itt még házi írásról nem is gondolnak a fejlesztők... -
dez #20 Folyamatos írásra/olvasásra gondoltam, ott nem nagyon tud érvényesülni a pufferelés. Igaz, a 30MB/s adat csak az írásra vonatkozik, és már tényleg nem a legfrissebb. -
DW #19 A mai vinyóknál az olvasás lehet akár 70-80MB is, főleg ha pufferelt. Ha nem akkor meg 50 körül. Azért az a 30MB csúcs, az régen volt.
Az írás más téma. Ott tényleg olyan 30-40MB a max. -
dez #18 Igen, ez tiszta hülyeség, mert így jó nagy kavarodás van, de így van. -
Pet-R #17 Dinosaur: az 1 terrabájt az ezer gigabájt. (1 tebibájt=1024 gibibájt)
bővebb info
itt pedig magyarul
píísz! -
Cat #16 a tárolásnál egyáltalán nem, pl. egy 120 gigás lemez valójában kb. 113, ugyanis a merevlemezgyártók kerek számokkal dolgoznak (vagyis pontosabban a marketingesek) -
Dinosaur #15 "egy 1 terabájtos (ezer gigabájtos)"?????
Kedves cikkíró elmondanám hogy 1 terabyte az 1024 gigabyte ÉS NEM EZER!!!!! -
mechorg #14 Írd ki winyóra aztán add vissza a cédét helyett írd ki cédére aztán add vissza a winyókat
(by Slam_Jr) -
patrik #13 Nemolyan rég még nyolcszoros dvd írást is nehezen képzeltem volna el -
Sony90210 #12 Szerintem 2010-re a Sony Blu-ray lemezei is elérik 250 GB ot. -
Mice #11 azért nem mindegy h 2005 v 2010
addigra már oké h lesz ennyi, de akkor most mégis csak ez a kettő fog jönni -
dez #10 A vinyók "lassúak", mert lassú a mágneses írás/olvasás. Kb. 30MB/s ma a csúcs (ATÁ-nál).
Mindegy, ha 1 óra alatt akarnánk felírni az 1TB-t, akkor (1000-rel osztva) 278MB/s átviteli sebesség kellene. Ez már nem kevés. Tudja ezt egy 1x PCI-E slot? -
zord #8 szerintem már most késésben vannak.
2010-re már kevés lesz a 1 Tb.
1 HDTV-s sorozat rámegy, aztán tele is van :)
ha mondjuk jövőre jönne ki, az még okés lenne... -
Akuma #7 A winyónak sem kevés idő, míg 250-1000 gigát átmásol... DVD-írás??? ehhh -
#4 nagyjából mindegy, és úgyis dual rendszerek lesznek mint ma a +- -al -
#3 Ja. ezekszerint a bevezeto az kb 250GB-os lesz. De azert az nem bena, hogy most az egesz vinyomat letudnam archivalni 1 lemezre, mig most kenytelen vagyok vagy 30-40 dvd-t kiirni... -
#2 én akkor is a HD-DVD-nek drukkolok :) -
#1 szóval ugyanannyira terabyte-os ez a korong, amennyire a dvd 16gigás... a valódi kapacitásnövekedés kb 50x-es (a bluray-hez képest alig 10x-es), úgyhogy annyira nem fogják megváltani vele a világot...