105
Steven Spielberg TV sorozata
  • sz4bolcs
    #105
    ideje újranézni :)
  • Bruk
    #104
    Amikor adták a TV-ben, akkor láttam pár részt. Pár hete rátaláltam és érettebb fejjel végignéztem. Nagyon szép minisorozat. Tele volt monológokkal, amik nagyon is érvényesek az életre pl.: "Az élet, az egész élet arról szól, hogy kérdezünk. Nem arról hogy megtudjuk a választ. Az hajt minket tovább, hogy megtudjuk mi van a következő hegy mögött. Tovább kell kérdeznünk, keresni a magyarázatot. Folytatnunk kell a kérdezősködést akkor is ha tudjuk, hogy soha nem találjuk meg a választ."
    10/9.7-et adnék értékelésnek. Felfedeztem egy-két amatőr bakit, amiket egy ilyen igényes sorozatban nem lett volna szabad elkövetni. A vége lehet egy kicsit üres, bár ha azt nézzük a néző fantáziájára van bízva. A szereplők nagyon tetszettek. Allie szerintem is egy angyal volt (most már kb velem egyidős), a szinkron pedig zseniális. :)
  • ldavid
    #103
    én is szerettem, a vége viszont kicsit olyan semmilyen lett
    folytathatnák egy filmmel vagy valami

    az jó húzás volt, hogy Allie-vel mesélteték el a storyt, + a szöveg is jól meg volt írva hozzá
  • High end PC #102
    Te sem vagy ám pedofil :DD

    Egyébként annó nekem is tetszett. :DDD
    De azóta már jó pár év eltelt, ő is már 15, meg én is még jobban megöregedtem.

    De ez a sorozat legalább az X-Aktákhoz hasonló, a valóságtól nem a végletekig elrugaszkodó fantasy sorozat volt, ez tetszett nagyon benne, és tetszik most is. Az ilyen Star Trek, Babylon 5, Battlestar Galactica, Stargate féle fantasy földönkívüli lényes sorozatok teljes egészében fantasy mesék, de ebben az tetszett, hogy össze lehetett kapcsolni valóságos Földi eseményekkel: Rosewell 1947, stb. Jó volt na. Azóta már DVD-Rip minőségben meg van sztereo hanggal az X-Aktákkal egyetemben, besteller sorozatok, na :D
  • schrank
    #101
    én szerelmes lettem ebbe a kis tündérbe (persze az eredetinél 1000-szer jobb szinkron hangja legalább 50%-ig felelős ezért )

  • High end PC #100
    Hű de rég volt itt utoljára vki. Pedig iszonyat jó földönkívüliekről szóló sorozat, vetekszik nálam az X-Aktákkal. :) Szerencsére megvan az összes része, igaz, sajna mono szinkronhanggal, és nem a legszebb minőségben. :(

    Ha vkinek megvan szinkronosan DVD rip minőségben, nem kis pénzt fizetnék a részekért! :)
  • qper
    #99
    Magyaro-n nem forgalmazták DVD-n a Takent, ha legálisan akarod megrendelni, akkor marad a net, mert tőlünk civilizáltabb országokban tertmészetesen megjelent (németek, angolok, spanyolok).

    Nekem szinkronosan jobban tetszett mint angolul, a narrátor (az Amy-t szinkronizáló magyar kislány hangja) pedig kifejezetten bájos volt szvsz.

    Letöltésre ajánlom a DC++-t, én is onna cibáltam le mind a TV rip-et, mind a DVD-ripet magyar szinkronnal.
  • DJviolin
    #98
    MInap volt az rtl klub-on a jelek, ami kedvet csinált nekem ahhoz, hogy újra megnézzem a taken-t. Nem tudjátok, hogy honnan lehetne beszerezni? Nekem bármi jó: Jogtiszta bolti dvd, esetleg torrent, vagy warez.

    És szerintetek hogy a jobb? angol+magyar felirat, vagy a magyar szinkron? Ennél is elcseszték a szinkront mint a lost-nál?

    Üdv:
    DJviolin
  • Panzermeyer
    #97
    Hát igen... tényleg nem sok dologra derült fény. Sztem a vége nem lett olyan jó, ahogyan az elejétől elkezdték fokozni dolgokat. Sajna kb a 3/4 -étől kicsit lapos lett már néhol.
  • 2XP
    #96
    Nem volt rossz sorozat, de a vége nem sikerült vmi eredetire (nagyon emlékeztet az efc-re, egyes taelonok ott is az érzelmeiket akarták visszakapni), ráadásul nagyon nyitottan hagyták a dolgokat, nem sok mindent tudtunk meg :(
  • Johny Bravo
    #95
    cool-ujjabb film spielbergtol, ugyszinten ufokrol szol (ez invazio lesz) es meg Dakota Fanning (Allie) is jatszik benne> http://www.waroftheworldsfilm.com/
    mi kell tobb? :)
  • Johny Bravo
    #94
    sztem nagyon jo volt.. mar varom a dvd5.1hu valtozatott...
  • Panzermeyer
    #93
    Nos, véget ért a sorozat. Kinek hogy tetszett? Vélemények?
  • Johny Bravo
    #92
    guardian hero - jaja xcom 1 brutal jo volt, meg szerencse hogy magyarul volt meg nekem azokban az idokben igy vegigtudtam elvezni... egyik legjobb game volt!!
  • Morpheus
    #91
    A neten fent van eddig levetített mindegyik rész. Jómagam néha éjszaka is dolgozom, így egy pár részről lemaradtam. De így nem volt nehéz pótolni.:)) Nekem nagyon bejött eddig minden rész. Érdekes történet, kiváncsi leszek a végére. Már ha lesz neki.
  • BlackWolf
    #90
    hat nekem pont jokor volt az emberek nagy tobbsege pentek este nem otthon kockul hanem elmegy valahova bulizni vagy mittudomen es akkor beteszik pentek estere amikor nemtudom megnezni hat basszak meg
  • guardian hero
    #89
    A stilisztikai hibákért bocs, kissé fáradt vagyok...
  • guardian hero
    #88
    Ilyen szempontból nekem leginkább az UFO: Enemy Unkown című régi PC-s játék sztorija jött be leginkább. Hihetetlen hangulatos volt, ahogy a kezdő osztaggal kiszálltunk egy lelőtt UFO-hoz, és behatoltunk, miközben fogalmunk sem volt, mi vár ránk. A gyengébb idegzetű katonák néha teljesen bekattantak, és társaikat lőtték halomra... de közben azért irtottuk is a rohadt kis szürkéket rendesen. Aztán hazavittük a maradványokat, boncoloás, kutatások... Szerencsés esetben élve is sikerült elfogni egy-egy idegent, persze ez veszélyes vállalkozás volt. Nagyon hangulatos és jó volt a sztori, főleg, hogy már akkor is rá voltam kattanva erre a témára :)
  • guardian hero
    #87
    Azért szánalmas hogy itt van ez a kurva igényes sorozat, ami kenterbe veri színvonalban a TV2 bármely másik műsorát és sorozatát, és akkor berakják péntek este 11-re... Szerencsére időközben már megnéztem az összes részt eredeti nyelven, úgyhogy nem baszom fel ezen az agyam, csak szánni tudom a sok igénytelent aki a sok fostalicska műsort nézi inkább.
  • 2XP
    #86
    Aki esetleg hiányolná a mai részt, az majd pénteken 23:15-től nézze ;) Így legalább már nem kell felvennem videóra :D
  • Dynamic
    #85
    A tegnapi rész tetszett eddig a legkevésbé, de azért még mindig jó sorozatnak tartom:)
  • Tikal #84
    mostani rész nagyon brazil sorozatos volt.... :)

    egyébként ilyen filmekben azt nem szeretem hogy senki nem mer bevállalni vmi jo kis ötletet, mindig ez a sejtelmes, x-aktás stilus hogy vannak is meg nem is, jok is meg rosszak is az ufok... pff :)
  • Panzermeyer
    #83
    Szerintem is jó sorozat, vagyis amit eddig 2 részt láttam belőle, az tetszett. Már az első része is bejött, nem tudom miért húzta le annyira mindenki.
  • guardian hero
    #82
    Nagyon jó ez a sorozat!
  • Mentol
    #81
    Jó'van b@zzeg, akkó' kössé bele... :-)
  • Tikal #80
    akkor hol vannak a korabeli oriás hangyák, pokok stb? :DD

    a korabeli ábrázolást már megvalositották a Támad a Mars cimu filmben, Spielbergtől több komolyságot várna az ember ezen a téren...
  • Mentol
    #79
    Megjegyzem én nem ismerem a sorozatot, csak arra tudok gondolni, amit Sanzik megfogalmazott. Amennyiben a rendező egy bizonyos fejlődést, vagy időrendiséget akar követni, akkor szerintem érthető, hogy a sorozat jelen részeiben a korabeli hangulatot próbálja közvetíteni. Ehhez hozzátartozik az is, hogy az ufokat olyannak ábrázolja, amilyennek akkor gondolták. Mivel tényleges adatok -SZVSZ- nem állnak rendelkezésre(titkolózás a kormány részéről, vagy esetleg valóban nincsenek is ufok), így nem tudhatjuk, hogy amit most látunk a sorozatban, az korszerű-e?
    Ha nem ez a helyzet(mármint amit az első mondatban írtam), akkor neked lehet igazad... :-)
    Amúgy szerintem elég jól emészthető a Taken. Mostanában néztem meg a Signs c. filmet, és picit arra emlékeztet hangulatilag.
  • Cat #78
    attol, hogy az 50es évek embereit igy ábrázolják, nem kellene az ufokat is az 50es évek módszerei/elképzelései szerint ábrázolni, ugyanis nagyon megtévesztőnek tartom ha az alapálláspont az, hogy aszerint ábrázoljuk az ufokat hogy az ember miket gondolt róluk fél évszázaddal ezelőtt, és nem egy konzisztens, ma (vagy akár tiz év mulva is) helytálló gondolkodásmódot követve
  • Tikal #77
    :)
    éppen ez az hogy nem sok cselekmény van...
  • 2XP
    #76
    Nem a mélyenszántó történeteket, hanem a cselekményt...
  • Tikal #75
    :DDD
    nem lövöldözést várok, de vmivel gyorsabb menetet, jobb párbeszédeket, stb, ugyanis mint irtam a kislány kommentárjai nélkul a film elég gyenge lenne... tulajdonképpen mit nem értek? milyen mélyenszánto gondolatok vannak a filmben?
  • 2XP
    #74
    Azért ez nem egy akciófilm, h minden pillanatban lövöldözzenek :) Annak pedig, h te végigalszod, lehet az oka a késői kezdés, vagy h nem érted a történetet.
  • Tikal #73
    nagyon huzzák, és joformán végig alszom az egészet.... alig történik érdemleges dolog, egyedul a kislány kommentárjai tetszettek eddig, a többi az unalom
  • Mentol
    #72
    Na, ezt most jól megaszondtam... Szóval csak azt akartam írni, hogy a nanotechnológia pl. elég fiatal dolog, amit anno az '50-es évek átlag amerikai polgárai nem hiszem, hogy ismertek. Így nem is illene bele a sorozat korai részeibe...
    Így érthetőbb?
  • Mentol
    #71
    Én Sanziknak adok igazat, és ebbe belefér az ordibálás, kínzás, nemaltatás, stb. Azaz, az elején az UFOkhoz ezeket dolgokat a kötötték az emberek.

    Az is igaz amit Cat mond(emberi nézőpont) mivel azért emberek vagyunk. Ezért is megy nehezen idegen létformák elképzelése, méginkább a megjelenítésük. Valóban nagyon humánközpontúak vagyunk(mi mások is lehetnénk?), de azért voltak már jól megformázott alienek más filmekben. Azonban itt most kifejezetten a kis zöld emberkékről szól a sorozat, és az ő megjelenésükről már évtizedek óta van egy jól kitalált képe a világnak. Lehet, hogy azért, mert minden pletykának van alapja, és jelen esetben a legtöbb beszámoló ilyennek írta le őket(remélem, hogy ennek is van valós alapja).
  • Cat #70
    ja, ez az ordibálás, meg lefogom hiába fáj neki és jól megkinzom elég nagy hülyeség, ezt csak egy ember gondolhatja igy.
  • 2XP
    #69
    Jó, de azért nehezebb őket leközözni, ha nem maradnak nyugton :)
  • guardian hero
    #68
    Lehet hogy az ufók süketek és sosem alszanak. Mittudhatjukmiazt? :)
  • 2XP
    #67
    Csak az ilyen emberekkel a pszichiátrián lehet találkozni és nem egy ilyen mindeható beosztásban :)

    Nekem egyre jobban tetszik al sorozat, az eején kicsit elhamarkodott volt a lehúzás. Azért az ufókat nem értem. Ha már ilyen ilyen fejlett a technikájuk, akkor miért dugdosnak csöveket az emberekbe? Pl. nanotechnológiával meg lehetne oldani a dolgot. És ha elaltatnák őket, akkor egyrészt nem ordibálnának - engem biztos idegesítene -, és nem is emlkézenének semmire.
  • Mentol
    #66
    Szerintem jó kis sorozat. Egy kis színfolt a sok gagyi közt... Most inkább néznétek Ckategóriás szarokat?

    Amúgy Cat: van ilyen ember...