715
Pinnacle Studio
  • DDE
    Köszönöm drob!

Most már nem akarom visszakonvertálni avi-ba. Megírom az Uleaddel úgy ahogy van. Ez lesz a 'tanuló' program. :)
    A többit viszont az studio valamelyik részével szeretném elkészíteni.
  • drob
    1: az mpg fájlokat nem tudja kezelni, mivel az egy tömörített adat. át kellene konvertálni dv aviba és akkor be tudod olvasni.
    a studio10-el eddig sokaknak volt baja (lásd korábbi hozzászólások), rakd fel a 9-et, vagy valamelyik frissítését, pl 9.4 és a hozzá tartozó patch-et. (a 9.4 stabil progi, kezelni ő sem fogja az mpg-t)
    2: Factory-t nem nagyon ismerem (volt már a gépemen), szerintem maradj a studionál, home célokra tökéletes és minden benne van ..., ha esetleg profibb filmet szeretnél: vegas vagy premier pro esetleg canopus
  • DDE
    Hali!
    Nekem is lenne 1 problémám. (+ 2 kérdés)
    1.problem:
    Studio 10 plus + patch van fenn.
    A probléma az hogy, ha meg akarok nyitni egy mpg file-t akkor akad ki.
    Kiírja, hogy 'adatfolyam ellenőrzés' vagy vmi hasonló, majd kifagy a progi.
    Az avi-nál is elő-elő fordul, de csak néha.
    1.kérdés:
    Ez miért van?

2.kérdés:
    Mit ajánlanátok helyette?
    Az Ulead Movie Factory 3.5 megvan. Egyszerű progi de sajnos nem tud pár számomra lapvető dolgot. A 4.0 milyen?
    Az Intervideónak is van egy 2.0-ás szerkesztője (WinDVD Creator 2).
    Egy kicsit szedett-vedettnek tűnik. Kevés egyéni beállítási lehetőséggel.
    Mit tudtok még ajánlani (ami tényleg megbízható)?

• kmetyi
    Sajnos Pal-ba csinálta,próbálgatom de sehogy nem akar sikerülni. Más ötletetek nincs esetleg?
  • balcsi70
    Nem lehet hogy véletlenül NTSC be csináltad?
  • kmetyi
    sziasztok! régi videófilmjeimet szeretném megcsinálni Studio 9-el.De akárhogy próbálgatom mindig bekockásodik kép ha lejátszom a Tv-n. Élvezhetetlen lesz. Lécci segítsetek! milyen felbontásban kell?,data rate mennyi legyen? DVD, svcd ,vcd? Mit kell még állítani?
    Köszi
  • KáZé
    sziasztok! digitalizáló kártya segítségével szeretnék bedigitalizálni filmet, ezt movie makerrel csinálom teljesen új wondows-al és akad valamiért! ez miért lehet?
  • szala
    Sziasztok
    10 es p studiot használok, vagyis használnék, kamerárol bedigizem avi ba a cuccot, fel is ismeri a jeleneteket, de sehogy nem tudom elöhozni a jelenetek rögzitési dátumát, a 9 esnél simán egyböl kiirta, ez hiba, vagy csak én vagyok béna és nem találom a beállitását?
    Vagy szedjem le és rakjam vissza a 9 est? :o)
    Köszi
  • ACE
    Ne tedd fel a 10-est, én szerintem visszatérek a 9.3-ra, mert azzal még összesen nem szoptam annyit, mint ezzel...
  • balintka
    Sziasztok! Légyszíves írjon nekem egy linket hogy a 10-es Pinnacle Studiot honnan tudom leokoskodni netről, mert trial verziot egyszerűen nem találok, fájlcserélő hálózaton meg sosem jött össze, kezdek megveszni a dologtól pls help! Köszi
  • KáZé
    igen mostmár megy! már csak át kell állítanom , hogy vegye fel a ahngot is, mert csak a képet veszi!
  • drob
    mondtam .... :D (privibe) akkor ezek szerint sikerült?
  • KáZé
    movie maker! az a tuti! az működik :D
  • ACE
    Rakd fel rá a legújabb patch-et. Bár nálam pl. ez nem használ a 10-es Studio-nál. Egy ideig ment, utána semmilyen videót nem tudott felinstallálni. Újrainstalláltam, alapban el sem indult, felraktam rá a patch-et, elindult, de ismét nem tudott egy videót sem beolvasni, sza'l erről a programról ennyit, faxkivan vele, lehet megpróbálom még a 9.3-at, és befejeztem vele...
  • KáZé
    Sziasztok! Feltelepítettem a Pinnacle studio 9-et amit a dazzle digitalizáló kártyámhoz adtam eredetiben! A digitalizáló kártyával minden rendben van, felismeri a windows, csak a program nem indul el, kapok egy hibaüzenetet: a studio hibát észlelt és leáll! már az xp-t is ujratettem nincs fennt codec, fingom nincs mi akadályozza még! Tudnátok nekem segíteni? Nagy szükségem lenne rá!
  • ragdoll
    Hello mindenkinek

Kis segítséget kérnék. Studio Mediasuitetom van.A Studio 10 plus van benne. Az effekteknél a Bravó studio pack 2-ben hóesés és az eső nem fentről esik,hanem lentről felfelé. Mi lehet a probléma. Ha tudja valaki kérem segítsen. Előre is köszi.
  • ACE
    Hát ez vicces:
    Compiling Failed: Please try again...
    Vazzeg, ez aztán a hibaüzenet... faszom kivan
  • ACE
    Ja, azt elfelejtettem írni, hogy a 10 plus-ról beszéltem...
  • Horváth József
    Nekem is tele a tököm a studio 9-el, örökké lefagy,félórát gondolkodik efekt beszúrsnál.Ha valaki tudna segíteni vevő lennek a Studio10 plusra,vagy a Studio Mediasuite-re ez egyébként már magyar szöveggel is rendelkezik. Az utobbi érdekelne leginkább mert ebben az 5.1 is benne van.Köszi.
  • ACE
    A faszom kivan, felraktam a patch-et, és baszik megnyitni a video fájlokat, azt mondja, nem tudja megnyitni a file-t... a pöcs kivan ezzel a szarral... Amig nem raktam rá a patch-et, addig beolvasta a DV codec-es avi-t, de csúszott a hang, ezt a fostalicskát... pedig eddig szerettem...
  • drob
    tényleg nem kellene annyit gondolkodnia a gépednek...
    amúgy nekem sem jött be a 10-es, le is szedtem és visszaraktam a 9-est, ha valami komolyabb filmet kell összehoznom akkor inkább a premierrel csinálom meg.
    ha egyforma frame-es a videóanyag, akkor beveszi a 9-es is.
  • giovanni85
    nem hinném hogy ki kéne hasalnia egy 3200+ athlon64-nek egy ilyen feladattól. Még csak túl sok effektet se raktam bele: 7áttűnés a jelenetek közt + 2-nél az eredeti filmet hozzányújtottam a többi méretéhez........ az még nem lenne gond ha ennyit mondjuk 5-10 perc alatt megcsinálna (sztem ez bőven reálisnak kéne hogy legyen) , na de amikor 30-40 perc után már inkább le mégsé-zem mert nincs kedvem megőszülni a gép mellett.
    Megcsinálnám a PS9-ben is csak oda meg amenyire tudom nem lehet más frame-mel rendelkező jeleneteket bevágni :(
  • drob
    az az 1-2 perces filmre rakot effekt kicsit sok :( a számolási idő nagyban függ a gép teljesítményétől
  • giovanni85
    Nektek is sokat kell várni mikr a Pinnacle studió 10 a filmet csinálja.....???? Ha véletlen egy-két effektet rakok egy kisebb (1-2perces) filmbe már 30-40 percig számolgatja az effekteket, meg a jó fene tudja mit.....
    Nálatok is így van? vagy csak velem szívószik ez a szarházi
  • CéZé
    vajon mit javítotttak a legújabb patch-el?
    nekem ugyanolyan vacak-kacat maradt mint volt...analógra továbbra is alkalmatlan
    marad a kilences...
  • Atomjoe
    Hi!
    Nekem is gondok voltak az elején a 10 essel.Többször is újra telepítettem.Lefagyott a project megnyitásakor, rengeteg idöt elszöszölt az induláskor. Letöltötem hozzá a leguljabb Patch-et a StudioPatch10_1_2_2150d.exe - kb 62MB.Igy a fagyások megszüntek (remélem véglegesen).Link itt http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/uk/Products/Consumer+Products/Home+Video/Studio+Family/Studio+Plus+Version+10+Support/Download+Area/Drivers+-+Updates/Studio+10_1_2+Patch+%28Light+version%29.htm?mode=documents

Magyar leirás a 10-hez itt PDF-ben.Studio 10 leirás
  • drob
    nekem sem jött be a 10-es, visszaraktam a 9.4 plus-t ..., bár ritkán használom, inkább ad. pro-t részesítem előnybe :)
  • Yossarian
    folyamatosan szopok a 10-essel:(
    Már az indulás is percekig tart, de ezt még kibirnám. De lefagy még egy új project kezdékor is. ha egy elmentett projectet töltenék vissza, akkor az néha 5-10 perc állással jár!
    nem beszélve arról, hogy minden alkalommal elveszik a menü, és azok a fájlok is kiesnek a timeline-ról, amikre a menü hivatkozott. Rengeteget dolgozok feleslegesen emiatt. aki régóta gyűri az előző részt, az írja már meg, hogy ugyanilyen szar-e az is!
    Gépnek elvilieg bírni kéne. 2.8-as cerka 1GB RAM.
  • drob
    akkor nemtom, sajnálom :(
  • JimHUN
    Nem.
    Elkészítettem a Menu Editorban a menügombjaimat, és mindegyik mellé írtam egy kis szöveget.
    Pl:
    [gomb]Mese
    [gomb]Vers

Az editorban minden jól is néz ki. De a videoban, ha nézem a menüt, akkor ilyen:
    [gomb]1:Mese
    [gomb]2:Vers

Na én ezeket a számokat szeretném eltüntetni.
    Amiről Te írsz az szerintem a "Show Chapter Number" checkbox.
  • drob
    a számok a menüablak bal felső sarkában vannak? ha igen akkor a "monitor ablak" jobb alsó sarkánál be lehet pipálni egy kockát, vedd ki a pipát és nem lesz szám
  • JimHUN
    Nekem teljesen jó most az egész menü, jók a chapter-ek, oda mutatnak, ahova akarom. Lehet, hogy azért mert manualban kezdtem az egészet csinálni. Csak azok a számok zavarnak a menüpontoknál, és nem is nagyon tudom eltüntetni.
    Mondjuk, ha úgy marad az sem baj...
  • drob
    berakhatod maualba, de akkor valszin át kell alkítanod a menüt. gondolok arra hogy: nem egysorban vannak az ablakok egy bal felül, egy kicsit lentebb, jobbra, 3. jobb felül. autómatában valszin ez a sorrend, Neked viszont a jobb felső kellene h a 2. legyen és az alsó a 3., ilyenkor ki kell cserélni a chapter számozást. törlöd amit bepakolt a gép, kijelölöd a 2. ablakot, timeline sávon odaviszed a csuszkát, majd megnyomod a create a chapter link .... gombot, és az lesz a 2., 3.nál ugyanez a szitu
    remélem tudtam segíteni
  • JimHUN
    Szuper lett!
    A next és prev gombok is jók. Most már csak az a bajom, hogy a menüpontokat automatikusan megszámozza. Ezt le lehet esetleg valahogy tiltani?
    Van egy olyan radiogomb, hogy "Auto scene index", de ez látszólag nem csinál semmit, ha átteszem manual-ra.
  • JimHUN
    Hát pedig, most nagyon úgy tűnik, hogy megoldódik a probléma, bár csak 2 menüpontnál próbáltam ki, de mindjárt megcsinálom az egészet, aztán dobok 1 HSZ-t.
  • JimHUN
    Jeeeeeeeeeeee! Rájöttem!!
    Az Edit menu ablakban használni kell a Group gombot, miután beírok egy szöveget, és akkor össze tudom kapcsolni a menüponttal!

Köszi azért, hogy foglalkoztál a nyomorommal!
  • drob
    megvan a gondod (talán) egyedi több oldalas menünél nem tudod a felíratot cserélni a menüablakok alatt, legalábbis nekem még sohsem sikerült.
    az ilyen menüket (kicsit off, de nincs jobb megldás) én az encore dvd-vel szoktam megoldani több a lehetőséged is mint a studio progiban, próbáld ki ...
  • JimHUN
    Köszi!

Biztos én csinálok valamit rosszul, de amit a 236-ban írtam az a probléma.
    Van egy 11 menüpontból álló filmem. Elosztottam a menüpontokat 4-4-3 arányban 3 oldalra. A gombok működnek is, csak azt nem tudom, hogy hogyan tudom a 3 oldalon különböző nevekkel ellátni ezeket a gombokat

u.i.: elkezdtem csomózni a kötelet...
  • drob
    kipróbáltam egyedi menüvel is, ugyanat csináltam mint a gyárival, működik szépen
  • JimHUN
    Tehát a problémám az, hogy sikerült több oldalt csinálnom, de minden oldalon ugyanazok a menügombok jelentek meg. Amikor nyomtam egy jobbranyilat az új menüoldalhoz, akkor nem egy üres lapot kaptam, hanem az első oldalon megszerkesztett menüképet, azzal a különbséggel, hogy az itteni menügombok még nincsenek chapter-hez rendelve. Ezt meg tudom csinálni, és működik is, csak amikor a 2. oldalon átírom az 1. oldalról hozott "CHAPTER 1" feliratú gombot, akkor változik az 1. oldalon is.
    Szóval a kérdést úgy is feltehetném, hogy hogyan tudom úgy módosítani a 2. menüoldalon lévő gombokat, hogy az 1. oldal ne szaródjon el?

Köszönöm a helpet!