715
Pinnacle Studio
  • TommoT
    #715
    Hi!
    Tudnátok segíteni egy hülye hibában? Eddig az volt a probléma, hogy nem nem volt elég memória stb hiba, aztán feljebb tettem a virtuális memóriát, így már jó volt, viszont mindig leáll az írás azzal a hibával "rescom1024ul.dll-t" nem tudja betölteni
    van ötletetek? előre is köszi
  • atiboy014
    #714
    Sziasztok. Olyan problémám lenne hogy a studio 11et használom de nem akarja felismerni a kamerát. Sehogy sem tudok vele felvenni a gépre. Fel lett telepítve a program laptopra asztali pc-re de egyiken sem ismeri fel a kamerát. Ez a kamera egy sony hi8-as szalagra dolgozó. Kérem aki tud segítsen. Köszi. Üdv
  • M412305
    #713
    Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a pinnacle studio 14 hd ultimate telepíthető-e ssd meghajtóra, vagy sem? Előre is köszi. Üdv
  • paksitibi
    #712
    Szia Gábor, köszi a tippet, de nem emlékszem, hogy szabálytalanúl lépett volna ki a program. Épp a sok lefagyás és indokolatlan kilépés miatt váltottam a 12-es Pinnaclelről a 14-re, mert ezt már stabilabbnak nevezték. És valóban én is ezt tapasztaltam. Az alapgépem megfelelő a program futtatására, direkt ennek megfelelően bővítettem a számítógépes barátommal. A programot is ő vadászta le valahonnan, úgyhogy nem tudom mennyire dúrva kalózverzió.
    Sajnos az alap problémáim még nem oldodtak meg, de nem adom fel.
  • sarti2003
    #711
    Még egy fontos infó ehhez. Próbaként megirtam egy pár perces anyagot.
    A kiirt dvd-n megy a hang !!??
  • sarti2003
    #710
    Üdv !
    Az alábbi problémával kapcsolatban kérnék segitséget.
    HD14 progim van. Nemrég vettem egy uj Dell laptopot, régi gépem nem birta ezt a szoftvert és már kiöregedett. A Dellel gyönyörüen megy, gyors, de akad egy probléma. Néhány napos használat után elment a hang. Már minden létező beállitást végignéztem és semmi. A gépen minden hang megy, csak a Pinnaclén nem. Ujratelepitéssel is próbálkoztam, semmi. Megpróbáltam egy kalózt is rátenni, egy Ultimatet de azon se menta hang. Mi történhetett ?
    Vista operáció van. Lehet olyan hogy letiltotta ? Volt e már ilyen tapasztalat ?
  • SomogyiG
    #709
    Bocsi, de most nagyon kevés időm van, így rövid leszek.
    "...a program elindításakor bejött egy ablak, melyben felkínált 3 lehetőséget: korábbi projekt megnyitása, új projekt megnyitása és még valami."
    Ez akkor fordulhat elő, ha valami miatt megszakadt a studio futása, és nem rendeltetésszerűen lett leállítva. Ha nem ez történt, akkor az a gyanúm, hogy egy meglehetősen durván feltört kalózverzióval rendelkezel, és/vagy kevés a vas a program alatt.
  • paksitibi
    #708
    Igen, éreztem, hogy nem tudom magam elég érthetően kifejezni.
    Azért kérdeztem, hogy hol laksz, mert gondoltam, elcsallak hozzám, hogy személyesen tudjam megmutatni a kételyeimet. Sajnos nincs ismerősöm, aki használná ezt a programot és segíteni tudna.
    Sikerült tegnap este megnyitnom a módosítandó anyagot, de nem úgy jelenítette meg a timeline-on, ahogy a szerkeztéskor kinézett, tehát nem voltak külön sávban az utólagos feliratok, hangok és nem jelenítette meg a menürendszert sem ( C1, C2 stb ). Ennek vajon mi lehet az oka?
    Megnyitni is úgy sikerült, hogy a program elindításakor bejött egy ablak, melyben felkínált 3 lehetőséget: korábbi projekt megnyitása, új projekt megnyitása és még valami. De nem mindig ezzel az opcióval indul a program. Ez is miért van így? Ha nem így indul a program, akkor a "video megjelenítése" ikon melletti legördülő menüből próbálom meg kinyitni, de itt csak szürke színű mappa jelenik meg, melyet nem nyit meg. Ha a megnyitás ikonra kattintok ott ki tudom választani a meghajtót, a mappát, melyben kell lennie az anyagnak, majd rákattintok a keresett mappanévre, ekkor jelennek meg a korábbi levelemben írt ikonok, szimbólumon ( mappában filmszalag és pinnacle virágszirom ), melyekre szintén hiába kattintok, nem történik semmi. Miért?
    Szóval e témakörben nagyon tanácstalan vagyok és mivel csak felhasználó színtű számítógép kezelő vagyok, saját kútfőből nem tudok tovább lépni.
    Úgy érzem magam, mint a kutya aki a saját farkát kergeti, mert mindig "A" pontból csak "B" pontba tudok eljutni, de tovább nem.
    Ezért keresem nálam okosabb emberek segítségét. Te nem jársz esetleg valamikor Pesten? Vagy nincs véletlenül itt ismerősöd, aki segíteni tudna Nekem? Próbáltam képlopó által készített monitorképekkel illusztrálni Neked azt amit látok, de hiába töltöttem fel a fórumba, mégsem jelenik meg a kép. Köszi: Tibi
  • SomogyiG
    #707
    Nem, Kaposváron élek.
    Nem értem a problémádat... Én ugyan nem csinálok külön mappát, hanem hagyom, hogy mindent tegyen, ahová jónak látja. Ez alól a kész video a kivétel, ahol megadom neki, hová készítse el a video_ts mappát. Számtalanszor fordult elő, hogy módosítanom kellett egy már "kész" anyagon, s mindig sikerült elővennem.
    Ma pl. abba csúsztam bele, hogy a felvezető szöveget egy korábbi videóból emeltem át, de a szövegezést elfelejtettem minden ponton kijavítani, ahol kellett.
    Közben még a forrás mappáit is átneveztem, hogy a részletek sorrendjével ne legyen gondom később. Emiatt ugyan közölte, hogy nem találja a forrásanyagot, de engedte, hogy tallózással megmutassam neki. Onnantól kezdve gond nélkül tudtam módosítani a szövegen, s újra el tudtam készíteni a videót.
  • paksitibi
    #706
    Szia Gábor, köszi, hogy válaszoltál.
    Én csinálok egy mappát, melynek a film címét adom és abba a mappába teszek mindent, ami avval a filmel kapcsolatos. Most is így tettem és amikor a DVD-re írás után újra feltöltöttem a projektet, akkor a jelenetek ablakaiban csak a Pinnacle virágszirom alakú ikonjai jelentek meg, nem láthatóak a film képei! Miért?
    Az előző levelemben leírt kis ikonokra kattintva nem nyit meg semmit a program. Miért? Pedig van mögötte MB-ban mérhető tartalom.

    Szóval, még mindig nem értem a program ezen részének logikáját.

    Köszi, hogy foglalkozol velem.
    Szeretném megkérdezni, hogy Te Bp-i vagy Gábor?

  • SomogyiG
    #705
    Ha a projected készítésénél az első mozzanat (bármi) kiválasztod a Fájl menüből a "Mentés másként", akkor adhatsz egy nevet. Én minden komolyabb tevékenység után el is mentem, amit addig csináltam. A videi DVD-re írása után is újra elővehető a "Project megnyitása" menüpontban, s tudod módosítani.
    A video_ts mappában található az, amit a Studio gyártott a virtuális lemezreírás során, és azt DVD-re íráskor a video DVD video_ts mappájába kell másolni, innen bárhányszor megtehető.
    Hirtelenjében ennyi, az ikonokra talán majd visszatérünk...
  • paksitibi
    #704
    Sziasztok!
    Kezdő Pinnacle felhasználó vagyok, segítségeteket szeretném kérni! Nincs gondom a filmek importálásával, vágásával, effektelésével, feliratok, menük készítésével stb, de képtelen vagyok rájönni néhány dologra:
    - Ha kész vagyok egy projekt szerkesztésével, majd azt kiírom DVD lemezre, utána miért nem tudom újra megjeleníteni az idővonalon a kész projektet? Szeretnék még rajta módosítani.
    - Miket jelentenek és mire használja a Pinnacle az alábbi ikonokat?
    Szürke téglalapban két kis filmszalag,
    Virágszírmot mintázó színes lapocskák.
    - A Video_TS mappa azt jelenti, hogy ebből lehet újra és újra DVD-t írni?
    A logikáját nem értem a programnak, hogy a film készítése menüpont után pontosan miként, hova és miért menti úgy a dolgokat, ahogy teszi?

    Bocsánat, ha ne voltam elég érthető, de kérem, aki tud segítsen!

    Nagyon köszönöm!
    Tibi
  • vukocska
    #703
    Hali! Nekem a Pinnacle Studio 14 HD Ultimate-hez kellene cd kulcs! Valaki tudna segíteni?
  • SomogyiG
    #702
    Szerintem vedd le a hangot az adott jelenetnél minimumra, azaz a vonalat húzd le a hangsáv aljára - ehhez persze az kell, hogy önálló jelenetként szerepeljen.
  • SomogyiG
    #701
    Üdvözletem mindenkinek!
    Bizonyára volt már erről a témáról szó, de hadd ne keljen végig olvasnom az összes bejegyzést.
    Az iránt érdeklődnék, hogy van-e mód arra a Studio 12-vel, hogy a StarWars kezdetén perspektivikusan beúszó feliratot létrehozzam?
    A függőleges görgetés elkészítése nem okozott gondot, de sehogy sem találok megoldást arra, hogy ezt perspektivikusan tegye meg, azaz mint egy megdöntve tűnjenek el a "messzeségben" a sorok.
    Kell esetleg valami plugin hozzá?
    Egyébként teljes képernyős főcímként volna rá szükség.
  • adampierson
    #700
    Sziasztok! Őmm... Szeretnék egy kis vidit összevágni a Pinnacle Studióval, és az összeillesztett videosávok köz akad amelyiknek nem igazán tartok igényt a hangsávjára. A problémám az, hogy nekem az egészet elnémítja. A kis jelenetet külön nem. Fogalmam sincs hogy tudnám rávenni, hogy azt az icurka-picurka kis sávot kussoltassa csak el, és ne az egészet. Remélem tudtok segíteni.
  • Klon
    #699
    Hali!
    segítséget kérnék tőletek...
    egy kis rövid videót szeretnék csinálni, és ezt a programot választottam kipróbálásra :)
    egy olyan szöveg effektet szeretnék, ami egy adott szót betűkből ír ki. szóval egyesével, mint mondjuk régen az X aktákban, hogy éppen hol játszódik az adott jelenet.
    az alap effect-ek között nem találtam ilyet :(
    egyáltalán létezik ez a fajta plugin vagy effekt?
    ha csak a nevét megtudnátok mondani, hogy mire keressek rá, már annak is nagyon örülnék!
    Előre is köszi!
  • mitimati
    #698
    Hello!
    Ugyan ez a gondom és sajnos nemzetközi oldalakon utána néztem amit ajánlottak , hogy frissítsem az eszköz-illesztőket video,fireware port
    és semmi.
    Ha azóta sikerült valami megoldást találnod jeleznéd nekem, vagy írd a fórumra meg.
    [email protected]
    Előre is köszönöm..
    Üdv
    mitimati
  • Kálmi52
    #697
    Szevasztok ! 2010.julius30-án vettem a Saturn-ba egy Studio14 Hd ultimate collection telepitőt.Örömöm rövid életü volt,mivel a feltelepités után a DV kamerámon levő anyagot nem tudtam beimportálni, a képernyőn "Nem sikerül a video beolvasása az eszközről".Az eszközt felismerte, tudom tekercselni a kazettát a kamerában (PC-ről), de a kép és a hang nem jön át.Tud valaki hathatós megoldást,mert a csomagba mellékelt magyarországi support telefonszáma "nem létező" igy aztán fantommal nem tudok beszélni !
    Előre köszönet a segítőnek !!!!
  • kdezso
    #696
    Üdv!

    Nekem is olyan problémám van, hogy felvettem egy focimeccset, de nem tudok rárakni az időt, pedig kéne.

    Hogyan tudnám ???

    Előre is köszi.
  • gamehunter
    #695
    Már megoldottam. De van még egy problémám.
    Amikor lassítani akarok (effektusok, lassítás, beállítom) akkor a videó helyén egy nagy felkiáltójel van. Semmi több. Hogyan kell lassítani valaki rosszul csinálok?
  • Dávid 12
    #694
    Pinnacle Studio Plus
  • Dávid 12
    #693
    Csá!Tegnap készítettem videókamerával egy videót és nem tudok bele zenét rakni!
    Ha netán mégis valaki tudna segíteni felvenne msn-re?
    [email protected]
  • computerguru
    #692
    Ha esetleg leirnád,hogy miről van szó,program név,verziószám?
    Akkor talán tudnák segiteni.
  • gamehunter
    #691
    Sziasztok!

    Az lenne a problémám hogy letöltöttem netről, de nem találok hozzá sehol sem ingyenes sorozatszámot. Valaki tud küldeni egyet? És nem szeretnék sehol sem regizni pénzért... vagy linkeljetek valamien videót, vagy írjátok le. Köszi
  • kovalik
    #690
    A Pinnacle rá tudja alapból rakni a dátumot a videóra,tehát azt szeretném, ha a dátum, idő is látszódjon a videón.Hogy lehet ezt megoldani ? 14-es verziót tettem fel.köszi
  • aggmester
    #689
    Sziasztok!

    Évek óta használom a Pinnacle Studio sorozatot, meg is voltam vele elégedve és már nagyon jól ismerem. Most váltottam a 12-ről a 14-es verzióra, először minden működött is. De legutóbb már nem tudtam megnyitni a videó importer ablakot, amikor rákattintok, lefagy a gép, és egy idő után csak a Windows hibajelentő jelenik meg, illetve kiírja, hogy az "importer hibát észlelt, ezért le fog állni". Tehát nem magával a DV importálással van a baj, mert addig már el sem jut a dolog, hanem a Studio 14 importáló szegmense fagy le.
    Visszatettem a 12-es verziót, azzal miden oké, tudok importálni.
    Vissza a 14-est, megint lefagy.
    Egyébként minden egyéb zökkenőmentesen működik, szerkesztés, effektezés, DVD kiírás, egyebek.
    Írtam a Pinnacle Supportnak, követtem az utasításait: leszedtem mindent, tisztítottam a Registry-t, használva a Studio 14 regcleanert, újratelepítettem, frissítettem codec pack-ot, a drivereket, windows update, mindent, eredménytelenül.
    A windows nemrég lett újratelepítve és egyébként más probléma nem jelentkezett azóta, a rendszert karbantartom.

    Ha lenne valakinek ötlete, hogy mivel lehetne még próbálkozni, szívesen venném és hálásan megköszönném!

    Üdv mindenkinek!
  • szd007
    #688
    hali!

    lenne egy kis problémám, feltettem a pinnacle studio 14 ultimate-t... importáltam videó felvételeket (720*576, MPEG-2,25kk/s) hang van hozzá, de a képet nem látom, valakinek ötlet?

    köszi előre is, bye
  • Gimre
    #687
    Szia csak érdeklödöm mennyiért adod a studió 12-t
  • Gimre
    #686
    Sziasztok!
    Egy kis segítségre lenne szükségem. Azt szeretném kérdezni, hogy amikor készitek egy filmet a Pinnacle studióval - a legutóbb is régi zenei klippekből allítottam elő filmet - és a menűt beraktam és kiirtam lemezre és a DVD-be berakva a menű nem müködött nem lehetett a klippek között váltani.
    A másik kérdésem hol lehet áttünéseket ingyen letölteni a progihoz.
    Előre is köszönöm a segítséget. Maradok tisztelettel Gulyás Imre
  • Petipapa33
    #685
    Ki találkozott azzal, hogy a Studio 11 visszaszól, miszerint nincs felkészítve a PAL rendszerű filmek szerkesztésére? Nekem ezt írja rögtön az editnél. Van erre patch, vagy kód, vagy bármi segítség? Vagy felejtős?
    Aki tud segítsen kérem! Kösz.
  • PLaci #684
    Az a gond, hogy pár éven belül már másodszorra adták el a Pinnacle-t...
  • szbiro
    #683
    Szia mindenki, aki olyan sztrovacsek, hogy Pinnacle-t használ. Én kb 1 éven belül a harmadik 710-es készüléket használom, de úgy néz ki,h a composit video bemenete ennek is feldobta a talpát ( mindig ez a hiba). A Studio 12 Ultimate is egy nagy sz@r. LASSU, pedig a gépem, kétprocesszoros,a vele szerkesztett DVD-menü nem működik beégetés után: mindig az elején kezdi. A www.pinnaclesys.hu supportja egy nagy NULLA: nem veszik fel a telefont, nem válaszolnak az emailre. Nem tudom, mi a francnak vannak akkor itt. vissza a boltba, 2 hét várakozás, aztán kapok 1 ugyanilyet és kezdődik az egész elölről. De akkor mi legyen pinnacle helyett jó video-digitalizáló?
    Más: ki tudja, honnan lehet letölteni a Studio 14 ultimate-t, lehetőleg seriallal. Elegem van már: van 3 db legális Studio 12-esem. Nem kell valakinek?
    Szabolcs
    Na, most kezdődik elölről
  • Naki
    #682
    Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni p12-vel kapcsolatosan. Ha az elkészült projectből filmet szeretnék készíteni, (divx, teljes képernyős 720x400, 2600 kb/s, 25 kk/s) a mozgásoknál becsíkoz a film. Csak ennél a beállításnal, minden többinél jó. Természetesen nekem erre a beállításra van szükségem.
    Más kódpakk nincs telepítve, driver-ek lefrissítve.
    Köszi!
  • biii
    #681
    sziasztok
    mi lehet az oka annak, hogy nem tudok kijelölni? sem úgy nem működik, hogy állok a videosávon és shift lenyomva+egérkattintás.
    sem az hogy shift lenyomva és jobbra nyillal ameddig akarok, sem a ctrl-os kijelöls nem csinál semmit!
    sőt ha állok vhol a klippen és siméám csak nyomok egy jobbra nyilat, akkor visszaugrik balra a klipp legelejére...
    van ötlete vkinek??
    köszi
  • SENNA001
    #680
    Hello!
    Angol nyelvű Studio 12 progim van
    Valaki nemtud magyaritást hozzá?
    Köszi!
  • urobee
    #679
    Hali!
    Valahogy megoldható, hogy egy régebbi project file-t visszaállítsak?
    Filmkészítés közben véletlenül le lett törölve a videók amiből a film készült. Be van kapcsolva az automatikus mentés így egyből felülírta a régi mentést. A program lefagyott és indítás után nem hajlandó visszaállítani a régi filmet, csak a nagy semmi van előttem. Egyetlen file visszaállító program sem hajlandó megtalálni a projectet. Még az Xp-s rendszervisszaállítás sem hozza vissza a régebbi állapotát.
    Van rá még valami mód, hogy visszanyerjem az eredeti project file-t?
    Köszi! Robee
  • lalakov
    #678
    Dakkon, MONKESZ: nem tudom aktuális-e a problémátok, de én most szedtem le a Studio 14-et és ezzel működik.

    Használja valaki ezt a programot vágásra? Kivágtam egy részt, elmentettem és lejátszásnál, ott ahol kivágtam, pár másodpercre megfagy a kép. Mit csináltam rosszul? Kijelöltem két pontot, kettéosztottam őket és a középső (nem kívánt) részt kitöröltem. Nem így kell?

  • csrolli
    #677
  • csrolli
    #676
    Nem mert kiírja a vinyón lévő szabad helyet alatta meg a szükséges helyet. Kipróbáltam a rögzítést, 4-5mp ~60 MB.