104
SEGÍTSÉG!!
  • Takezó
    szörnyű helyzet lehet... moderátort meg nem értem, hogy miért változtatta meg a topic címét. Esetleg valami haldokló nagymama/papa, aki egy kisebb összeget rátok hagyna?
  • Cat #23
    egyébként szerintem nagyon speciális az a helyzet, ahol se szülő, se semmilyen egyéb támogatás
    simán alternatíva lehetne hogy valamelyikötök szülei jelzálogot vesznek fel a lakásukra, abbol ti vesztek lakást, és ti törlesztitek a szüleitek helyett
    persze ehhez kell a szülői háttér
  • Cat #22
    "egy bank aki önrész nélkül, fedezet nélkül és kezes nélkül kölcsönad" - ideje lenne felébrednetek az álomból, végetért a szocializmus
  • legensy
    mi 40+rezsit fizetünk, ami olcsónak számít erre. de akkor is sok, mert, ha lakást vehetnénk, ha lenne egy bank aki önrész nélkül, fedezet nélkül és kezes nélkül kölcsönad, akkor ezt a pénzt oda is fizethetnénk és lehetne saját lakásunk. nem pedig egy idegen zsebét tömnénk. ráadásul kizárólag egy évre adta ki, tehát májusban megint albérlet keresés, kauciófizetés (min. 80ezer) és megint költözés.
    És ha gyereket akarunk, egy ilyen élet nem felelne meg neki, mint a vándorcigányoké, hogy ne mondhasson szülőházának és otthonának semmit.Hogy sehol ne érezze magát biztonságban, velünk együtt.
    Mert ugye, egy tulaj, ha úgy dönt kell neki a lakás, akkor akár holnap kitehet minket, és akkor hová megyünk hirtelen? utcára?
  • nemcsakfeel
    Ha nem túl indiszkrét a kérdés, megkérdezhetem mennyi most az albérlet?

Azt belátom hogy iszonyú szar úgy örlődni mókuskerékben, h semmi jó kilátás nincs.. vmit változtatnotok kéne!
  • Davidus
    Költözzetek el Nyíregyházára olyan olcsóság van BP-hez meg Siófokhoz képest hogy lehidaltam. Persze egy fix munkát nem lehet csak úgy ledobni.
  • Davidus
    Én albérletem 30K és igényes téglalakás. Pesten nemtom mennyi de hogy min a kétszerese az tuti:P
  • ranGer2
    Ez a baj a mai világban az ember csak az alapokat akarja megteremteni meg normális családi életet szeretne de azt se tud mert... hmm elég szomorú.. ( na okosat mondtam? :)
  • legensy
    Persze, hogy vidéken olcsóbb az albi, de pl. mostani albinkhoz képest csak 5-10 ezerrel, és a fizetés 60 ezerrel lenne kevesebb, ha odamennénk. És, hogy Pest peremén olcsóbb, az is félig igaz, mert attól függ, peremének melyik része. És ugye pesten a távolságot is kell nézni, mert nem mindegy, hogy hová költözünk, és munkába napi 6 órát kell utazni, vagy kettőt mint most is.

De nem is ez a lényeg, mert nem albérletet akarunk,
    hanem "saját" lakást, ahol végre megállapodhatnánk és gyereket nevelhetnénk.

Amúgy tökéletesen egyet értünk véleményeddel :(
  • Xboxman
    attól függ melyik peremen...
  • nemcsakfeel
    "vidéken" ahogy ti mondjátok, az albérlet is olcsóbb, ugyanúgy, mint pest belvárosában kurva drága, peremen meg olcsóbb..

Ennyit a szociális hálóról, hogy rendes dolgozó emberek nem tudnak lakáshoz jutni, gyereket vállalni.. bezzeg a putri indiaiak meg lebasszák a 10 - 15 gyereket, kapnak támogatást, meg lakást amit 2 év alatt felélnek, mert ugye a parketta csak fűtése való. Hogy rohadna el az egész rendszer.
  • legensy
    TISZTELT MODERÁTOR!
    Nem véletlenül adtuk a topicnak azt a címet, hogy NEM AKAROK CSÖVES LENNI.
    Azért ezt a címet adtuk, hátha meglátja egy illetékes, pl. egy önkormányzatnál dolgozó, vagy valaki aki tud segíteni.
    Mi nem albérletet keresünk, hogy ez legyen a címe!
    Nekünk nem kell albérlet és ilyen topic címmel tuti nem néz be ide senki, aki segíthetne.
    Ezzel csak az lesz elérve, hogy albérletet ajánlanak és keresnek topicunkban. És megint, mint mindig hoppon maradunk.
    Kérjük legyenszíves törölni a topicot, mert így nincs értelme. Vagy ha lehetőség van rá, kérjük vissza az eredeti címet.
    Köszönjük szépen.
  • legensy
    Külföldre szinte lehetetlen kijutni, már mindenhol érdeklődtünk, de a pontrendszereknek és követelményeknek nem felelünk meg, főleg nyelvtudás hiányában, de egyéb apróságok miatt sem.
    Budapesten kívül még nem próbáltuk, munka is ideköt.
    De hallomásból tudjuk, hogy max fele ennyit kereshetnénk vidéken mint itt Pesten, tehát még albérletre sem telne :((( De tényleg, annyira reménytelennek tűnik minden, hiába törjük a fejünket :(((
    És annyira elfáradtunk, belefáradtunk a gondokba, proplémákba, és mindenbe, hogy nagyon. Főleg, hogy se szülők, se rokon,se barát, senki nincs akire számíthatnánk, akár lelkileg is.
  • nemcsakfeel
    vegyetek egy tanyát, és műveljetek földet!
  • Dichter
    Ugyanezt akartam kérdezni. Egyáltalán Budapestről van szó? vagy esetleg odaköt egy helyhez a munkátok?
  • XCoMA
    Budapesten kívűl próbálkoztál már?
  • CSOCSO
    kulfoldel csak az probalkozzon aki otthon is labra tud allni csak nem igazan fizetik meg...
    aki othon sem el meg az kulfoldon meg ugyse.
  • Sir IvanHoe
    Orszag szar! Probalkozz kulfoldon!! Itt semmi esely normalis munkaval a normalis eletre!
  • legensy
    Ebben a lakásban nálunk sem volt gond a telefonnal és nettel.
    Ami gond, az az amit írtam.
    És az, hogy elég idősek vagyunk, szeretnénk már egy kisbabát is, de albérletre, bizonytalanságra nem lehet gyereket vállalni. Szépen lassan telnek az évek, kifutunk az időből, és már nem lehet majd gyerek.
    Se gyerek, se lakás, se jövő...
  • dashed_
    mondjuk itt nem volt gaz .. telefont,tv-t, netet siman bekotetthettem.. es meg nem is igenytelen a laks.. de rohadt draga es mivel panelhaz semmit nem lehet csinalni mert minden athallatszik..
  • dashed_
    alberlet szuksz.. en is ott vagyok lassan tobb mint egy eve..
  • legensy
    Mint írtam, "néha előfordul". De ez legyen a legnagyobb bajunk.
    Ez csak egy kis szösszenet a nagy problémánk mellett.
    Tudod, a lakástulajdonosok, TISZTELET A KIVÉTELNEK (mert olyan is van, pl. a mostani) nagyon sokat tudnak kukacoskodni és keresztbe tenni.
    Pl. a mostani tulajdonos, nagyon aranyos, kedves, rendes, csak a lakás berendezési tárgyai őseié és csupa penész, roncs, használhatatlan...
    És azért csak jobb lenne egy "sajátba" hazamenni, és saját, kényelmes, szép ágyban aludni... stb...
    ÉS! azt csinálni, amit akarunk, pl: szeget verni a falba, kicserélni, ami nem jó,tönkremegy. Beépített szekrényt csinálni, kifesteni a lakást, lefesteni a bejárati ajtót és sok mindent, amit nem lehet/szabad albérletben megtenni.
  • Gladiator
    egyik albérletben sem engedték bekötni a telefont? hüje kérdés, csak azért meglepő.
  • legensy
    Sziasztok.
    Már belefáradtunk, az örökös költözésbe, albérletről-albérletre.
    Drágábbnál-drágább albérletek, amikből a tulajdonos bármikor kitehet, ha kell neki a lakás.
    Használt penészes bútoraik közt, használhatatlan wck, fürdők, konyhák.
    Néha előfordul nincs fűtés és nem engedi bekötni még a telefont sem(saját nevünkre, amihez semmi köze)... stb...
    27 és 32 évesek vagyunk, becsületes rendes, jó emberek, jó szakmával, keresettel, de semmire sem jutunk.
    Mire kifizetünk mindent, szinte semmi nem marad, esélyünk sincsen lakáselőtakarékosságra, vagy bármire, így a minimális önrészt sem tudjuk összegyűjteni, ami a banki kölcsönhöz kellene, ha egyáltalán adnának kölcsön,saját lakáshoz.

SZERETNÉNK ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSHOZ JUTNI, ITT, BUDAPESTEN.

De az önkormányzatok nem nagyon törik magukat a segítségen.
    Szeretnénk biztos otthont, saját bútorokkal, működő berendezésekkel.
    Biztonságot szeretnénk és boldog harmonikus életet.
    Egyedül már próbálkoztunk eddig, de hiába...
    Most panaszkodunk, talán nem hiába, hátha tud valaki segíteni valamiben, aki olvassa közületek.

Előre is köszönjük a segítőkészségeteket.