18
-
HUmanEmber41st #18 Sőt én olyan feltételezéseket is hallottam, hogy a Hold nem a Földdel együtt állt pályára, hanem már újabb kori "szerzemény"
Amíg nem volt Hold, addig létezhetett, hogy merőleges volt a Föld tengelye az Ekliptika síkjára...persze ez csak találgatás... -
#17 Hogy ~100millió éve a Föld tengelye merőleges volt az ekliptikára? Hm érdekes.. de a Zsarnokgyík jóval súlyosabb volt fél tonnánál az tuti. -
strogg #16 Én a National geographic-on úgy hallottam egy tudós figurától, hogy azért nöttek olyan méretüre a dínók, és a rovarok, mert volt eröforrás rá.
Értsd: a hüllök, és rovarok légzöszerve roppant kezdetleges az emberéhez képest is, és mi sem vagyunk valami óriások. Oka a levegövétel. A 20% körüli oxigén tartalom a levegöben egyszerüen ilyen légzö szervekkel nem tudja ellátni a nagy testet. Ezzel szemben a Kréta, Jura, és hasonló idöszakokban a hatalmas erdöségek miatt (ugye akkor más volt még a föld tengelyének az állaopta is, értsd: nem volt ferde mint most, és az éghajlat is a föld szinte egész területén trópusi volt) a levegö oxigén tartalma 30-32-35% is volt. Így már egy nagyra nött rovar is tudott repülni, mert a fejletlen légzöszervével el tudta látni oxigénnel az izmait. Ugye nagy test->nagy szárnyak->nagy erö kell -> sokkal több oxigént éget.
Dínóknál dettó. Azért a hüllö légzöszerve eléggé karcsú még egy béka is liheg nagyon, ha megkergeted:))) Most képzeld el a T-Rex-et, amelyik 4-500 kilós testével sprintel egyet a zsákmány után:)
Bocsi, nem okoskodni akartam ,csak tényleg érdekesség. És a leg logikusabb válasz a kérdésedre, amit valaha hallottam. -
Rockk #15 Ismered a viccet? Huzd fell a slicett...tiszta ideg..kb iljen viccesek vagytok -
Dinosaur #14 -
Dinosaur #13 Mi bajotok van a dinókkal??? -
#12 Ismeritek a viccet?
Nyuszika találkozik a zsiráffal:
-Te zsiráf! Téged nem zavar, hogy ilyen hosszú a nyakad?
-Á dehogy. Képzeld el milyen jó érzés, amikor nyáron a rettenetes melegben érzed, ahogy a hideg víz végigfolyik a torkodon.
-Te zsiráf! Te nem szoktál hányni?
Bocs, de ezt nem hagyhattam ki. -
DBM #11 Mi mindent találnak még.
Ja, és szerintem elég volt abba is belehalni, mire felért a feje a felszínre, és leért a levegő a tüdejébe!
Hacsaknem kopoltyús volt... ez végöl is tök mindegy. :)
A "múltor" meg óriáskrokodilt, meg óriás-ezt-azt amazt találtak, mindig van valami. És az emberek azt hiszik, mindent tudnak! De a rossz, hogy amit tudnak, az is helytelen! :) -
Alfa Of NS #10 1,7 m a nyaka volt + 1 meter a test -
Pontius #9 csak 1.7? nem 17? -
Alfa Of NS #8 Ez a dino tiszta LOL
Biztos azert halt ki ez a faj mert gyomorrontasos betegseg terjedt el kozottuk es hanyniuk kellett -
#7 A cikkből pont kimaradt ez az infó (de máshol megtalálható): ez a kicsike "csak" 1.7 méter körül volt. :)
-
#6 ET: -
Nyiri #5 Erdekes, hogy az osallatok milyen nagyon voltak. A multkor lattam egy dokumentumfilmet valami oscaparol. Sivatagokban talaltak fogakat. Elkepeszto mekkora egy allat lehetett az. -
#4 Vizizsiráf -
#3 sirály! -
Dr DeViLKiNG #2 érdekes lehetett ilyen hosszu nyakkal a mozgás :) -
Mice #1 PekingNessi :)