C64 emulátor Win XP alá
Oldal 1 / 2Következő →
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
van aki tudna segíteni a jpcsp "psp emulator) beállításában, ez egyébként a pcsx2 -nak a testvér projectje.
itt a fórumon már szétnéztem, de túl sokat nem segítséget.
az emu maga elég jó legtöbb játék már játszható rajta, mint a Final Fatasy Crysis Core Bleach Heat The Soul 3 és a Soul Calibur Broken Destiny
http://www.youtube.com/watch?v=FGPMRRplMVw
ez a fóruma
http://www.emunewz.net/forum/forumdisplay.php?fid=51
itt a fórumon már szétnéztem, de túl sokat nem segítséget.
az emu maga elég jó legtöbb játék már játszható rajta, mint a Final Fatasy Crysis Core Bleach Heat The Soul 3 és a Soul Calibur Broken Destiny
http://www.youtube.com/watch?v=FGPMRRplMVw
ez a fóruma
http://www.emunewz.net/forum/forumdisplay.php?fid=51
Mit kell tenni hogy jászthassak vele?
Az a gondom hogy egy játék se indult el még nálam.
VICE emulátor 1.22-es van.
Többnyire prg kiterjesztésû játékokat szedtem össze, van laser_squad.d64.
Joystik a numpados billre lett beállítva.
File autostart-tal indítok.
Megtalálja és végén eljut arra hogy
READY.
RUN:
READY.
VICE emulátor 1.22-es van.
Többnyire prg kiterjesztésû játékokat szedtem össze, van laser_squad.d64.
Joystik a numpados billre lett beállítva.
File autostart-tal indítok.
Megtalálja és végén eljut arra hogy
READY.
RUN:
READY.
állítsd be hogy a joystick #2 a numpadra legyen kinfigolva, vagy ha Keyset-re van akkor configold be úgy ahogy neked kényelmes (Options --> Joystick config vagy ilyesmi)
a játékok 90%-a a #2 joyportról irányítható, valamelyik viszont az 1-essel.
a játékok 90%-a a #2 joyportról irányítható, valamelyik viszont az 1-essel.
Sziasztok
Letöltöttem ezt a csodálatos WinVICE emulátort. Nagyon jó, a készítõi tényleg sokmindenre gondoltak, azonban lenne 1 kis problémám: Minden játék eljut addig h betölt elnyomogatom a crackerek által írt szövegeket meg benyomogatom h kell e vmilyen segítség vagy nem. Na ezek után jõnne a móka , azonban valami oknál fogva nem reagál a program. Kész enniy ott villog a képernyõn h push fire én meg csak nézem meg hallgatom a frankó zenét. Ha valaki tud erre megoldást akkor lécci írja le. A c64 gomb rejtélyén is gondolkodtam, viszont ezt se tudtam kitalálni mivel nem lehet beállítani ilyet az emulátorban. Elõre is köszi mindenkinek!
Letöltöttem ezt a csodálatos WinVICE emulátort. Nagyon jó, a készítõi tényleg sokmindenre gondoltak, azonban lenne 1 kis problémám: Minden játék eljut addig h betölt elnyomogatom a crackerek által írt szövegeket meg benyomogatom h kell e vmilyen segítség vagy nem. Na ezek után jõnne a móka , azonban valami oknál fogva nem reagál a program. Kész enniy ott villog a képernyõn h push fire én meg csak nézem meg hallgatom a frankó zenét. Ha valaki tud erre megoldást akkor lécci írja le. A c64 gomb rejtélyén is gondolkodtam, viszont ezt se tudtam kitalálni mivel nem lehet beállítani ilyet az emulátorban. Elõre is köszi mindenkinek!
WinVICE V1.22
az egyik legjobb Windows-os emu
tartalmaz emut a következõ gépekhez :
- C128
- C64
- CBM-II
- C +4
- VIC-II
- C16
az egyik legjobb Windows-os emu
tartalmaz emut a következõ gépekhez :
- C128
- C64
- CBM-II
- C +4
- VIC-II
- C16
Sziasztok!
Töltöttem le egy pár c 64-es játékot de kéne hozzá valami használható emulátor.
ha tudtok kérlek segítsetek.
Töltöttem le egy pár c 64-es játékot de kéne hozzá valami használható emulátor.
ha tudtok kérlek segítsetek.
Sziasztok!
Ps2-n szeretnék játszani c64-es játékokkal. Hogyan lehetséges??
Leszedtem egy emulátort játékokkal, de Neroval nem tudom kiírni lemezre.Ha vki olvassa még ezt a fórumot légyszi segítsen!Köszönöm!!
Ps2-n szeretnék játszani c64-es játékokkal. Hogyan lehetséges??
Leszedtem egy emulátort játékokkal, de Neroval nem tudom kiírni lemezre.Ha vki olvassa még ezt a fórumot légyszi segítsen!Köszönöm!!
ja és lenne még 1 kérdésem, van 1 játk ami elindult!! joystick nélkül nem is lehet játszani
??
hogy lehet beállítanbi a billentyûzetet?
??
hogy lehet beállítanbi a billentyûzetet?
elõre is kösz!<#email>#email>
hali mindekinek! nem tudna nekem segíteni vki?Letötltöttem a winvice emulátort! Az lenne a problémám h elindítottam és ott meglált a tudomány!!! Honnan tudok játékot szerezni hozzá és hova kell másolni és hogy kell betölteni? <#help>#help><#help>#help>
Én a legújabb CCS64-et használom, ami XP alatt is jól fut. Egyetlen bajom van vele: ha ablakban futtatom, akkor szaggat a hang. Mi lehet a gond?
Teljes képernyõs módban teljesen jó, csak sajnos nehéz átváltani más programra 😞
Teljes képernyõs módban teljesen jó, csak sajnos nehéz átváltani más programra 😞
egy ilyet én is akarok venni, na nem azért, mintha nem lenne itthon c64 <#smile>#smile> csak úgy...
egyébként mi van benne? mármint mi van a dobozban? <#hehe>#hehe> van 1 erõs érzésem, h csak 1 fpga vagy ilyesmi...
<offtopic> :-)
anno írtam egy plus4 emulátort dos alá pascalban, annak minden sebességi elõnyével :-) 633 celeronon egész jól döcögött <#idiota>#idiota>
</offtopic>
egyébként mi van benne? mármint mi van a dobozban? <#hehe>#hehe> van 1 erõs érzésem, h csak 1 fpga vagy ilyesmi...
<offtopic> :-)
anno írtam egy plus4 emulátort dos alá pascalban, annak minden sebességi elõnyével :-) 633 celeronon egész jól döcögött <#idiota>#idiota>
</offtopic>
Mi az a windows?
Csinálj mentést.
Én Vice emulátort használok. Ott van egy Snapshot menü, abban kiválasztom a save snapshot image opciót. Amikor újra folytatni akarod a játékot, akkor el sem kell indítanod az adott játékot, hanem rögtön a load snapshot menüpontal betöltöd a mentést. CCS64-el is biztos lehet hasonlót csinálni, de én azt nem használom. Nekem a Vice jött be jobban.
Én Vice emulátort használok. Ott van egy Snapshot menü, abban kiválasztom a save snapshot image opciót. Amikor újra folytatni akarod a játékot, akkor el sem kell indítanod az adott játékot, hanem rögtön a load snapshot menüpontal betöltöd a mentést. CCS64-el is biztos lehet hasonlót csinálni, de én azt nem használom. Nekem a Vice jött be jobban.
ÜDV !!
Nos van egy progi amivel szoktam játszani. STEEL THUNDER a neve, 1 lemezes , de az a baj hogy a lejátszott pályákat nem menti vissza a D64 filébe. És ha kilépek a emulátorbó elveszti a dolgokat és 0 ról indulok megint..Ez gáz... CCS64 használom. Hogy lehetne megcsinálni hogy azt visszaírja amit kell ??? ÁKOS MSN : [email protected]
Üdv...
Street Rod. Az 2lemezes, és miután betöltötte, máris kéri a 2. lemezt.
Hirtelen nem találok egyetlen többlemezes játékot sem. Fõleg olyan kellene amelyik hamar kéri a következõ lemezt, mert nem szeretnék most pár órát eljátszadozni. Pontosabban mondva szeretnék - nagyon is - csak itt a melóhelyemen nincs rá lehetõségem :-)
Ha jól emlékszem próbálkoztam már több lemezes programmal. Most hirtelen nem emlékszem a WinVice menüjére, de nem a legelsõ menüpontal indítottam (autorun ha jól emlékszem) hanem egy másikkal. Ott Lehetett több lemezt is megadni egyszerre.
Ennek mindenképpen utána nézek.
A Save Snapshot a pillanatnyi mentés, de ezt is megnézem.
Ennek mindenképpen utána nézek.
A Save Snapshot a pillanatnyi mentés, de ezt is megnézem.
Köszi a választ pont erre gondoltam én is. A több lemezes játékoknál hogyan tudsz benne a játék alat disc-et cserélni, mikor a játék kéri valamelyik másik lemezt?
Ez pillanatnyi állapot mentése a Save Snapshot Image paranccsal történik?
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
A WinVice-ban garantáltan van pillanatnyi állapot mentése. Ezt sûrûn használom, mivel a játékok többségében nincs mentési opció. Készítek egy mentést a játékról a Vice menüje segítségével és bármikor onnan tudom folytatni a programot. Külön érdekesség, hogy ez a mentett állás már a teljes játékot tartalmazza, tehát visszatöltéséhez nem szükséges elindítani a játékot.
Hali!
Az volna a kérdésem, hogy melyik progi kezeli jól a több lemezes játékokat (Pl. Test Drive 2), s pl a WinVice-ban hogyan lehet menet közben lemezt cserélni. Persze CCS64 megoldási is érdekel.
Valamint van ezekben az emulátorokban olyan, hogy kimenti a pillanatnyi állapot és azt késõbb be is lehet tõlteni? Régen egy Miha Peterner (remélem jól emlékszem a nevére) féle emulátor Freeze parancsára ezt megtette...
Az volna a kérdésem, hogy melyik progi kezeli jól a több lemezes játékokat (Pl. Test Drive 2), s pl a WinVice-ban hogyan lehet menet közben lemezt cserélni. Persze CCS64 megoldási is érdekel.
Valamint van ezekben az emulátorokban olyan, hogy kimenti a pillanatnyi állapot és azt késõbb be is lehet tõlteni? Régen egy Miha Peterner (remélem jól emlékszem a nevére) féle emulátor Freeze parancsára ezt megtette...
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
a vice-ban az az iszonyat jó,hogy az összes létezõ cartridge-t lekezeli: mk,action replay,stb.
és a hangja is szebb,nekem legalábbis jobban tetszik,ami nem mellékes,hogy ha van egy hardsid kártyád,akkor azt is kezeli.😊
Ha már a Turrican 3 lefut rajta,meg a Mathematica,akkor az már nem rosz!😄
és a hangja is szebb,nekem legalábbis jobban tetszik,ami nem mellékes,hogy ha van egy hardsid kártyád,akkor azt is kezeli.😊
Ha már a Turrican 3 lefut rajta,meg a Mathematica,akkor az már nem rosz!😄
A WinViceban egyáltalán nem találtam billentyûzet konfigurálást
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Na erre már tényleg nem emlékszem.
Nekem a magyar ékezetes betûkkel volt gondom. Fõleg kalandjátékokkat próbálgattam a c64 emulátorral. Ha jól emlékszem az õ és ó betûket egyáltalán nem találtam. Talán WinVice 1.08-t használtam viszont a CCS64-ben már voltak ezek az ékezetes betûk. Külön érdekesség, hogy az újabb WinVice verziókban már volt mindegyik ékezetes betû, úgyhogy valószínûleg pótolták ezt a hiányosságot.
Azt tudom javasolni, hogy nézd át mindkét emulátor összes beállítási lehetõségét. Vice-nak egész jó kis menürendszere van mindenféle beállítási lehetõséggel. Sõt, ha gondod van az angol nyelvel, akkor el tudom neked küldeni a WinVice 1.09-es verzióját magyar nyelvû menüvel. Valakik egész jól lefordították. Igaz, hogy a Vice-ból már van jóval újabb verzió, de a menük azért nem hiszem, hogy túl sokat változtak.
Nekem a magyar ékezetes betûkkel volt gondom. Fõleg kalandjátékokkat próbálgattam a c64 emulátorral. Ha jól emlékszem az õ és ó betûket egyáltalán nem találtam. Talán WinVice 1.08-t használtam viszont a CCS64-ben már voltak ezek az ékezetes betûk. Külön érdekesség, hogy az újabb WinVice verziókban már volt mindegyik ékezetes betû, úgyhogy valószínûleg pótolták ezt a hiányosságot.
Azt tudom javasolni, hogy nézd át mindkét emulátor összes beállítási lehetõségét. Vice-nak egész jó kis menürendszere van mindenféle beállítási lehetõséggel. Sõt, ha gondod van az angol nyelvel, akkor el tudom neked küldeni a WinVice 1.09-es verzióját magyar nyelvû menüvel. Valakik egész jól lefordították. Igaz, hogy a Vice-ból már van jóval újabb verzió, de a menük azért nem hiszem, hogy túl sokat változtak.
nekem is a WinVice tetszett jobban, 1 gondom van
a billentyûzetet nem tudom konfigurálni ebben (sem?)
pedig van ahol kéne a font és a felfele nyíl billentyû, de az ugye nincs 😞
a billentyûzetet nem tudom konfigurálni ebben (sem?)
pedig van ahol kéne a font és a felfele nyíl billentyû, de az ugye nincs 😞
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Van aki a WinVice -ra esköszik és van aki a CCS64 -re.
Ez a kétõ a legnépszerûbb bár azért ezeken kívül van még.
Azért jó ez a két emu mert még a mai napig is fejlesztgetik õket, míg a többi emulátort már nem.
Rakd fel mindkettõt és a c64-es programok valószínûleg 100 %-a el fog indulni valamelyiken.
Én személy szerint a WinVice-t használom, talán egy kicsit felhasználóközelibb. Ha valami nem futna rajta (100 programból max 1) akkor kipróbálom a CCS64-el.
Ez a kétõ a legnépszerûbb bár azért ezeken kívül van még.
Azért jó ez a két emu mert még a mai napig is fejlesztgetik õket, míg a többi emulátort már nem.
Rakd fel mindkettõt és a c64-es programok valószínûleg 100 %-a el fog indulni valamelyiken.
Én személy szerint a WinVice-t használom, talán egy kicsit felhasználóközelibb. Ha valami nem futna rajta (100 programból max 1) akkor kipróbálom a CCS64-el.
Újabb bejelentkezés😊
Sikerült nagy nehezen életet csiholni a játékba. Marha nehezen ment, mert rá kellett jönnöm, hogy elrontottam a kettes lemezt, mivel leformatáztam (a mentésnél kellett neki egy üres lemez😊)
Ezek után már csak meg kellett várnom, hogy teljesen betöltse a játékot, mert valamiért ez sem ment tökéletesen. Azóta megy döccenés nélkül, hála annak aki feltalálta ezt a "mentsd el ahol állok" opciót, mert semmit nem kell várni az ég egy adta világon. Éljenek a Kalózok!!! Juhéééé😊)))
Sikerült nagy nehezen életet csiholni a játékba. Marha nehezen ment, mert rá kellett jönnöm, hogy elrontottam a kettes lemezt, mivel leformatáztam (a mentésnél kellett neki egy üres lemez😊)
Ezek után már csak meg kellett várnom, hogy teljesen betöltse a játékot, mert valamiért ez sem ment tökéletesen. Azóta megy döccenés nélkül, hála annak aki feltalálta ezt a "mentsd el ahol állok" opciót, mert semmit nem kell várni az ég egy adta világon. Éljenek a Kalózok!!! Juhéééé😊)))
The Matrix has you...
HI!
Azóta én is próbálgattam és nekem is lefagyott a hajónál😊
Sikerült a joy-keyset dolgot is már korábban megoldanom, csak nem írtam be.
A mentés meg majd megnézem. Kösz mindent. csá!
Azóta én is próbálgattam és nekem is lefagyott a hajónál😊
Sikerült a joy-keyset dolgot is már korábban megoldanom, csak nem írtam be.
A mentés meg majd megnézem. Kösz mindent. csá!
The Matrix has you...
Na, kipróbáltam a mentést, Bigapó. Simán megy, F12-vel elmented bármikor, az F11-gyel pedig vissza is tudod tölteni. Illetve tudsz több mentést a SHIFT+F12-vel létrehozni. (Shift+F11-gyel visszatöltheted). Az az üres lemezes mentés esélytelen. Az F12-es módszer a nyerõ.
Az irányításoknál pedig a keyset1 és 2-õt kell állítgatnod, és azokat tedd aktívvá, ne a joyt. Így tutira mûködik.
Az irányításoknál pedig a keyset1 és 2-õt kell állítgatnod, és azokat tedd aktívvá, ne a joyt. Így tutira mûködik.
Na, megcsekkoltam. Ha simán a pirates címmel töltöd be, akkor érdekes módon lefagy a töltõképernyõn (a hajókép+a játék címe). Viszont ha az alatta lévõ Flyers#1 nevû file-t töltöd be, akkor ezen a képernyõn továbbmegy a töltés a CCS64-gyel. Hogy miért, nem tudom.
És nem lehet esetleg a játék 2. lemezére menteni az állást? (Mivel sosem játszottam vele, nem ismerem a játékot.)
És nem lehet esetleg a játék 2. lemezére menteni az állást? (Mivel sosem játszottam vele, nem ismerem a játékot.)
Hát, azért a CCS64-nek többféle verziója van, esetleg lehet, hogy valamelyikkel nem megy, nem tudom.
De most már kíváncsivá tettél, megnézem a dolgot magam.
De most már kíváncsivá tettél, megnézem a dolgot magam.
Én a WinVICE-re szavazok, nagyon jó kis emulátor.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Szal, azóta megpróbáltam és egyszer bejött a Pirates, de nem tudtam mozgatni a kurzort, mert nem fogadta el amit az options adtam meg billentyûirányokat. Ebben kérnék segítséget ill. most már abban is, hogy miért nem tölti be a játékot. Addig bejön, hogy látni gy hajó képét meg kiírja a játék nevét. Olyan mintha fagyna.
The Matrix has you...
Köszi, majd megpróbálom.
Lényegében egy üres lemezt kellene betenni, hogy arra mentse az állást, de azt nem tudom, hogy hogy kell WinVice-ban. Az a vicc az egészben, hogy anno pont ugyanez volt a gondom a C-64-en a Pirates-sel😊) A múlt kísért....😊)
Lényegében egy üres lemezt kellene betenni, hogy arra mentse az állást, de azt nem tudom, hogy hogy kell WinVice-ban. Az a vicc az egészben, hogy anno pont ugyanez volt a gondom a C-64-en a Pirates-sel😊) A múlt kísért....😊)
The Matrix has you...
Illetve nem fogalmaztam pontosan: "2 féle módon tudsz menteni állást: Régimódian, lemezcsere"
Na itt arra gondoltam, hogy mentésed utáni lemezcsere nagyon egyszerû a CCS64-ben.:-)
A másik módszerrel pedig gyakorlatilag bármikor elmentheted az állást.
Na itt arra gondoltam, hogy mentésed utáni lemezcsere nagyon egyszerû a CCS64-ben.:-)
A másik módszerrel pedig gyakorlatilag bármikor elmentheted az állást.
Az sajna nincs meg nekem, csak a CCS-rõl tudok nyilatkozni. Konkrétan a Pirates-t nem próbáltam, de sok 2lemezes játékot igen, és megy, gondolom, azzal sincs másképp.
2 féle módon tudsz menteni állást: Régimódian, lemezcsere (ez pár gombnyomás csak), és van egy külön State (állás) mentési opció, amit maga az emulátor tud. F12. Az F11-gyel meg visszatöltöd.
2 féle módon tudsz menteni állást: Régimódian, lemezcsere (ez pár gombnyomás csak), és van egy külön State (állás) mentési opció, amit maga az emulátor tud. F12. Az F11-gyel meg visszatöltöd.
WinVice - 1.15 -öst használok, de azt is meg tudom szerezni, ha azzal müxik akkor minden követ megmozgatok😊
The Matrix has you...
Milyen emulátorod van?
Ha CCS64, akkor ahhoz tudok segíteni.
Ha CCS64, akkor ahhoz tudok segíteni.
Hát, a CCS64 a dokumentációja szerint megy xp-n is, és szerintem az a legjobb emulátor.:-)
Hi!
Nekem nem játék kellene, hanem az, hogy hogy tudok menteni a Pirates! nevû játékban???
Ill. menteni azt már tudok, de mikor kiírja, hogy "Save Complete" és kéri a 2-es lemezt, akkor már hiába "teszem" be azt, nem ismeri fel és nem tölt be semmit, hanem újra és újra a lemezt kéri.
Please heeeelp😊)))
Nekem nem játék kellene, hanem az, hogy hogy tudok menteni a Pirates! nevû játékban???
Ill. menteni azt már tudok, de mikor kiírja, hogy "Save Complete" és kéri a 2-es lemezt, akkor már hiába "teszem" be azt, nem ismeri fel és nem tölt be semmit, hanem újra és újra a lemezt kéri.
Please heeeelp😊)))
The Matrix has you...
Abit NF7s,Barton 3000+,256 DDR,120Gb Maxtor, Pioneer 109 DVDRW, 19\" Samsung 913N TFT
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
Oldal 1 / 2Következő →