Visszaköszön az AGP2X egy rég elfeledett funkciója
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Isten ment a shared memorias videokartyatol. Ugy szar ahogy van, a 3D-t el is felejtheted vele.
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
Basszus: hogy nézett azzal ki az Unreal... 😊
Nem is beszélve arról, hogy a Savage 3D 97 vagy 98 körül jelent meg... Nekem volt ilyen kártyám, és az már tudta a textura-tömörítést (ez a kártya amúgy az ismertebb Savage 4 elõtti kártya volt)
Az S3-nak nagy ötlete volt a textura tömörítés, én sem értem miért nem fejleszti tovább egyetlen cég sem. A Voodoo-nak annak idején volt tovább fejlesztett algoritmusa a Voodoo 4 és 5 kártyákon, de azt nem támogatja se a DX, sem az új kártyák. A Voodoo 4 óta eltelt idõ alatt már még jobb algoritmusokat is ki lehetne fejleszteni...
tömörítés túl sok erõforrást kötne le gondolom azért nem erõltetik ..
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
egyértelmüen low end... gondolom az alja kártyákra nem akarnak lassan 256mb ramot rakni... inkább tesznek rá 64et, és ráirják h HYEPERMEM-1024MB, igy a totálisan marketingfüggõ amerikai (és más nemzet) fogyasztói nyugodtan megbehetik, mert "hát ezen is 1 giga van, mint az x800000-n!" - és ez jo ... 😊
Amugy meg jelenleg is használnak texturatömöritést ÉS igy is kevés a 256mb ram a doom3nak UH-ban 😊
Amugy meg jelenleg is használnak texturatömöritést ÉS igy is kevés a 256mb ram a doom3nak UH-ban 😊
Forza.
Az nem ugyanaz, mert azok közvetlenebbül férnek hozzá a main ramhoz.
Ha betellik a vram, kénytelen használni... 😉
Azért ez a kettõ nem teljesen ugyanaz, mivel az "AGP-zés" csak egy irányú volt, itt meg kétirányú hozzáférésrõl beszélnek. Bár lehet, hogy csak beszélnek róla.
Szvsz itt most csak a Low-end kártyákról lehet szó, még a DDR2-vel sem lesz olyan sebesség elérhetõ, mint a kártyán lévõ akármilyen memóriával...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Erdekes, h ebben az iranyban IS fejlesztenenek. Memoriabol sosem eleg? Jovore jonnek az 512mb-os videokareszok. Az Unreal3 motor es a Doom3 legultrabban mar boven fel giga felett pakol texturat. Nem ertem, miert nem lehet inkabb normalis texturatomoritesi eljarasokon dolgozni, mint pl a 3dc Ati-tol?
Beállíthatod, de videokártya (driver) függvénye, hogy használja is e. A mai kártyáknál AGP-ben egyszerûen nem, mert túlzottan visszavetné a teljesítményüket.
Hát ez érdekes. Akkor a mostani kártyákkal és AGP8X alaplapokkal minek lehet beállítani "Aperture size"-t (vagy nem tudom más alaplapoknál hogy nevezik). Akkor azt nem is használja? De akkor miért fagy a gép ha 4 vagy 8MB-re veszem nem alap 64-re vagy 128-ra (teljesítményben nem láttam különbséget se 32-vel se 256-al)?
Manapság is van egy pár video vezérlõ ami a RAM-egy részét használja video meóriának (pl laptopokban SiS, vagy Intel IGP-k), szerintem nem elfeledett, és nem is rosszak, bár nem hardkor gémereknek való 😊 Az AGP inkább a 90-es évek vége felé jelent meg
A pci express mar most is lassunak szamit a kartyan levo ramokhoz kepest. Nehany ev mulva, mire elterjed a pci express, a mostaninal is gyorsabb lesz a ram a vga-n.