21
-
dez #21 Nem ismerem közelebbről az ip területét, de azt hallottam, hogy pl. a chello-val egyszerűen nem is működik, hogy a kábelmodemen egy hub legyen, és abba legyenek dugva a gépek. Vagy max. úgy, hogy minden gépben ugyanarra van állítva a hálókártya azonosítója, de így is egyszerre csak egy gép kapcsolódhat az internetre. -
tajfun #20 Tamogatja vagy nem, a felhasznalot az nem erdekli. :) -
tajfun #19 1 integralt halokartya sokkal olcsobb mint kulon hub / router. -
dez #18 Újabb adalék, részlet egy árlistából:
"Iwill DK8ES / Dual Socket 940 / nVIDIA CK8-04 + AMD 8131 / Extended ATX workstation motherboard [IW-DK8ES]
nVIDIA CK8-04+AMD 8131 - Dual AMD Opteron - 8x DIMM (4+4), up to 16GB ECC REG - ATI RageXL Graphics integrated - One x16 PCI-E - One x2 PCI-E (w/ x16 slot) - 1x PCI-X 64/133 - 2x PCI-X 64/100 - 4x SATA 2.0 ports w/ RAID 0,1,10 - 2x Broadcom PCI-E GbE - 10x USB2.0 - IPMI 1.5 (Option)
ETA : October 2004"
a google cache-jéből került elő, a mostani árlistán nem szerepel -
dez #17 És még lehet fokozni.
Ugyanis elképzelhető, hogy 1db nForce4 chip 1db procit szolgál ki, így 2db procihoz kettő kell belőle. A képen is úgy tűnik, 2db van. És így lehetséges, hogy mindkét chip 16x-os busza ki van használva, azaz a slotok nem egy nForce4 chiphez tartoznak, így mindkettő 16x-os. -
dez #16 Nem tudom pontosan, de gondolom, így firewall funkciót is elláthat a gép. Meg a szélessávú szolgáltatók egy része nem támogatja, hogy közvetlenül a modemjükön csücsüljön egy hub.
Talán más okok is vannak, nem tudom, de biztos nem véletlenül van egyre több alaplapon (nem csak szerver) két független net-csatlakozás. -
dez #15 Na, a (az alap-tényekből kiinduló) spekuláció helyett inkább kötülnéztem, és valóban, 1db 16x-os buszon osztozik a két slot (egy PCI-E Switch Bridge segítségével), 8x+8x, vagy 16x+"0x" konfigurációban (tehát egy kátya esetén 16x-os mód működik). Bővebben: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2175 -
dez #14 A 32 után kimaradt a lehet. Szóval, nem 32 az alap, lehet az 16 vagy 8 is (ennyi 1x-es vonal képezhető belőle összesen).
A grafkártya felé általában nem a többi kártyával közös forrásból leosztott vonalak mennek, hanem saját forrása van, ami általában 16x-os. De lehet ebből is kettő. -
dez #13 Sőt, a maximális 1x-es vonalszám egy csoportból 32 (különféle folosztásokban, pl. 1x32, 2x16, 1x16+16x1, stb.). Az a chipsettől függ, hány ilyen csoport (közös forrás, stb.) lehet. -
Gabest #12 Cat: Nem értem, mit nem olvasok?
dez: Miért kell külön a lan és az internet felé? Akinek van helyi hálója, annak kell legyen hub/switch/router-e is, jóval több porttal mint 2. Biztos nem gigabites, de az internet felé nem hiszem hogy szükség lenne rá. -
dez #11 Itt az "(1. vanal)"-t és "(2. vonal)"-t helyesebben "(1. csoport)"-nak és "(2. csoport)"-nak lehetne nevezni. A hivatalos elnevezést nem ismerem. -
dez #10 Mellesleg nem is "annyira" soros, mert akkor nem lenne a "többszörös" slot szélesebb, több érintkezős, mint a "kevesebbszeres". Az egyes soros vonalakon sorosan mennek az adatok, de párhuzamosan több (általában összesen 32db) ilyen vonal van, ezekből lehet "építkezni". -
dez #9 Ha feleződik is a sávszél, nem azért, mert a PCI Express soros. :)
De nem is hiszem, hogy feleződik. Vannak lapok, amiken van 1db 16x-os slot (1. vonal), plusz több lassabb (2. vonal felosztva). Itt nincs több lassabb (PCI-X slotok vannak rajta, ami más), azokat összeadva kijön 2dd 16x-os. De akár miért is ne lehetne 2-nél több párhuzamos PCI-Express vonal? Ha a chipset bírja a sávszélt... -
Borg #8 Pedig de, mivel a PCI Express soros megoldás, a két PCI Express sin kettéosztja majd a sávszélt. Szal gyakorlatilag nagyon valószjnű, hogy egyenként csak 8X lesznek. -
dez #7 Jobb lapokon most is kettő van (pl. egy az internet felé, másik a helyi LAN felé), csak ritka, hogy mindkettő gigabites legyen. -
Zoley #6 Nem 8x hanem 16x PCI express es van ertelme a rage-nek. Mert ha szerverbe rakjak, akkor nem ket grafkartya kerul bele, hanem ket SCSI RAID vezerlo pl. (elvegre ez nem AGP, hogy mast nem lehet belerakni...) -
Cat #5 mér nem olvasol?
"2 db Gigabit Ethernet vezérlő" -
Gabest #4 Ha már mindenből kettő van rajta alapon integrálták rá két hálókártyát is? -
Cat #3 de van
gondolom az az integrált chip pár dollárba kerül, viszont igy hogy rajta van, nem csak grafikai munkaállomásokba adhatják el, hanem szerverekbe is -
Anee #2 Az IWILL és a Tyan is ezt a graf chipet teszik az összes szerver lapjukra...ha AMD ha VIA ha Nforce-os....szóval kb mind1....de télleg nincs értelme hogy van 2 PCI-E 8x foglalat mellett rage chip -
Sityi #1 nVidia alaplapi chipsetben Ati chip... Tudom, hogy most hülyeséget írtam, de nem bírtam ki...