nForce4 chipkészletes SLI alaplapot mutatott be az IWILL
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem ismerem közelebbrõl az ip területét, de azt hallottam, hogy pl. a chello-val egyszerûen nem is mûködik, hogy a kábelmodemen egy hub legyen, és abba legyenek dugva a gépek. Vagy max. úgy, hogy minden gépben ugyanarra van állítva a hálókártya azonosítója, de így is egyszerre csak egy gép kapcsolódhat az internetre.
Tamogatja vagy nem, a felhasznalot az nem erdekli. :)
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
1 integralt halokartya sokkal olcsobb mint kulon hub / router.
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
Újabb adalék, részlet egy árlistából:
"Iwill DK8ES / Dual Socket 940 / nVIDIA CK8-04 + AMD 8131 / Extended ATX workstation motherboard
nVIDIA CK8-04+AMD 8131 - Dual AMD Opteron - 8x DIMM (4+4), up to 16GB ECC REG - ATI RageXL Graphics integrated - One x16 PCI-E - One x2 PCI-E (w/ x16 slot) - 1x PCI-X 64/133 - 2x PCI-X 64/100 - 4x SATA 2.0 ports w/ RAID 0,1,10 - 2x Broadcom PCI-E GbE - 10x USB2.0 - IPMI 1.5 (Option)
ETA : October 2004"
a google cache-jébõl került elõ, a mostani árlistán nem szerepel
"Iwill DK8ES / Dual Socket 940 / nVIDIA CK8-04 + AMD 8131 / Extended ATX workstation motherboard
nVIDIA CK8-04+AMD 8131 - Dual AMD Opteron - 8x DIMM (4+4), up to 16GB ECC REG - ATI RageXL Graphics integrated - One x16 PCI-E - One x2 PCI-E (w/ x16 slot) - 1x PCI-X 64/133 - 2x PCI-X 64/100 - 4x SATA 2.0 ports w/ RAID 0,1,10 - 2x Broadcom PCI-E GbE - 10x USB2.0 - IPMI 1.5 (Option)
ETA : October 2004"
a google cache-jébõl került elõ, a mostani árlistán nem szerepel
És még lehet fokozni.
Ugyanis elképzelhetõ, hogy 1db nForce4 chip 1db procit szolgál ki, így 2db procihoz kettõ kell belõle. A képen is úgy tûnik, 2db van. És így lehetséges, hogy mindkét chip 16x-os busza ki van használva, azaz a slotok nem egy nForce4 chiphez tartoznak, így mindkettõ 16x-os.
Ugyanis elképzelhetõ, hogy 1db nForce4 chip 1db procit szolgál ki, így 2db procihoz kettõ kell belõle. A képen is úgy tûnik, 2db van. És így lehetséges, hogy mindkét chip 16x-os busza ki van használva, azaz a slotok nem egy nForce4 chiphez tartoznak, így mindkettõ 16x-os.
Nem tudom pontosan, de gondolom, így firewall funkciót is elláthat a gép. Meg a szélessávú szolgáltatók egy része nem támogatja, hogy közvetlenül a modemjükön csücsüljön egy hub.
Talán más okok is vannak, nem tudom, de biztos nem véletlenül van egyre több alaplapon (nem csak szerver) két független net-csatlakozás.
Talán más okok is vannak, nem tudom, de biztos nem véletlenül van egyre több alaplapon (nem csak szerver) két független net-csatlakozás.
Na, a (az alap-tényekbõl kiinduló) spekuláció helyett inkább kötülnéztem, és valóban, 1db 16x-os buszon osztozik a két slot (egy PCI-E Switch Bridge segítségével), 8x+8x, vagy 16x+"0x" konfigurációban (tehát egy kátya esetén 16x-os mód mûködik). Bõvebben: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2175
A 32 után kimaradt a lehet. Szóval, nem 32 az alap, lehet az 16 vagy 8 is (ennyi 1x-es vonal képezhetõ belõle összesen).
A grafkártya felé általában nem a többi kártyával közös forrásból leosztott vonalak mennek, hanem saját forrása van, ami általában 16x-os. De lehet ebbõl is kettõ.
A grafkártya felé általában nem a többi kártyával közös forrásból leosztott vonalak mennek, hanem saját forrása van, ami általában 16x-os. De lehet ebbõl is kettõ.
Sõt, a maximális 1x-es vonalszám egy csoportból 32 (különféle folosztásokban, pl. 1x32, 2x16, 1x16+16x1, stb.). Az a chipsettõl függ, hány ilyen csoport (közös forrás, stb.) lehet.
Cat: Nem értem, mit nem olvasok?
dez: Miért kell külön a lan és az internet felé? Akinek van helyi hálója, annak kell legyen hub/switch/router-e is, jóval több porttal mint 2. Biztos nem gigabites, de az internet felé nem hiszem hogy szükség lenne rá.
dez: Miért kell külön a lan és az internet felé? Akinek van helyi hálója, annak kell legyen hub/switch/router-e is, jóval több porttal mint 2. Biztos nem gigabites, de az internet felé nem hiszem hogy szükség lenne rá.
Itt az "(1. vanal)"-t és "(2. vonal)"-t helyesebben "(1. csoport)"-nak és "(2. csoport)"-nak lehetne nevezni. A hivatalos elnevezést nem ismerem.
Mellesleg nem is "annyira" soros, mert akkor nem lenne a "többszörös" slot szélesebb, több érintkezõs, mint a "kevesebbszeres". Az egyes soros vonalakon sorosan mennek az adatok, de párhuzamosan több (általában összesen 32db) ilyen vonal van, ezekbõl lehet "építkezni".
Ha felezõdik is a sávszél, nem azért, mert a PCI Express soros. :)
De nem is hiszem, hogy felezõdik. Vannak lapok, amiken van 1db 16x-os slot (1. vonal), plusz több lassabb (2. vonal felosztva). Itt nincs több lassabb (PCI-X slotok vannak rajta, ami más), azokat összeadva kijön 2dd 16x-os. De akár miért is ne lehetne 2-nél több párhuzamos PCI-Express vonal? Ha a chipset bírja a sávszélt...
De nem is hiszem, hogy felezõdik. Vannak lapok, amiken van 1db 16x-os slot (1. vonal), plusz több lassabb (2. vonal felosztva). Itt nincs több lassabb (PCI-X slotok vannak rajta, ami más), azokat összeadva kijön 2dd 16x-os. De akár miért is ne lehetne 2-nél több párhuzamos PCI-Express vonal? Ha a chipset bírja a sávszélt...
Pedig de, mivel a PCI Express soros megoldás, a két PCI Express sin kettéosztja majd a sávszélt. Szal gyakorlatilag nagyon valószjnû, hogy egyenként csak 8X lesznek.
Jobb lapokon most is kettõ van (pl. egy az internet felé, másik a helyi LAN felé), csak ritka, hogy mindkettõ gigabites legyen.
Nem 8x hanem 16x PCI express es van ertelme a rage-nek. Mert ha szerverbe rakjak, akkor nem ket grafkartya kerul bele, hanem ket SCSI RAID vezerlo pl. (elvegre ez nem AGP, hogy mast nem lehet belerakni...)
How About A Nice Cup Of Shut The Fuck Up?
mér nem olvasol?
"2 db Gigabit Ethernet vezérlõ"
"2 db Gigabit Ethernet vezérlõ"
Ha már mindenbõl kettõ van rajta alapon integrálták rá két hálókártyát is?
de van
gondolom az az integrált chip pár dollárba kerül, viszont igy hogy rajta van, nem csak grafikai munkaállomásokba adhatják el, hanem szerverekbe is
gondolom az az integrált chip pár dollárba kerül, viszont igy hogy rajta van, nem csak grafikai munkaállomásokba adhatják el, hanem szerverekbe is
Az IWILL és a Tyan is ezt a graf chipet teszik az összes szerver lapjukra...ha AMD ha VIA ha Nforce-os....szóval kb mind1....de télleg nincs értelme hogy van 2 PCI-E 8x foglalat mellett rage chip
nVidia alaplapi chipsetben Ati chip...
Tudom, hogy most hülyeséget írtam, de nem bírtam ki...
Tudom, hogy most hülyeséget írtam, de nem bírtam ki...