Franciaországban hódít a szélessávú internet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem sokakat nem is érdekli az internet,és ez nem csak a internet ára miatt van igy.
a csalággyáé û nem mátéé...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
"Bocs a rinyálásért. Persze te nyilván pénzben fürdesz, de sajnos te akkor egy igen kis réteghez tartozol."
Ó, ne hidd. A mobilszámlám havi 1000 Ft körül mozog. A dohányzásról is leszoktam, csakhogy tudjam fizetni a netet.
"Vagy azt mondod, aki nem tudja megfizetni, ne is netezzen (pedig szeretne)?"
Hát ez evidens. Méghozzá nemcsak a netre, de mindenre.
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
Az enternetnél 10 rugó körül van egy 384/64.
Ez nem elég ? Akkor el kell menni Franciaroszágba, mert it 20 éven belül nem lesznek hasonló árak az biztos.
Nézz bele a Mónikasóba, vagy menj el a legközelebbi kocsmába, ha látni akarod az átlagot.
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Itt az átlagkereset cca 75 E Ft, akkor eléggé luxus 10 rugóért venni alapszintû dsl-t. Franciáknál nemtom mennyi az átlagbér, de gondolom minimum 6,8-szorosa a miénknek, ahhoz képest az 5000 Ft nem lehet nagy érvágás.
Szal tudjuk, hogy nálunk nem nagy a piac, de adott területen (nagyváros, kisváros, falu) a népsûrûség és a szóba jöhetõ kuncsaftok száma ugyanannyi, kvázi lakosra vetítve egyáltalán nem kell többet beruházni.
A mobilcégeknek is megéri fejleszteni, árat lenyomni,nekik miért nem?
Bocs a rinyálásért. Persze te nyilván pénzben fürdesz, de sajnos te akkor egy igen kis réteghez tartozol. Vagy azt mondod, aki nem tudja megfizetni, ne is netezzen (pedig szeretne)?
1. Akkor szeresd helyettem is!
1500/384 Kbit/s - 1 év szerzõdéssel - 29.920 Ft
2. „Ki nem állhatom ezt az idióta rinyálást.”
Ha kifizeted helyettem akkor meg sem szólalok.
Ja és az egyenlõre (erre hozzák egy egyenlet két oldalát mondjuk... az marhára nem azt jelenti mint az egyelõre (ez azt jelenti, hogy "most és még egy ideig"). Az utóbbit szokták rosszul írni :-)
Internetet bárki árulhat, és bárki vehet.
Jelenleg magyarországon sajno s ez a reális ár.
Nem lehet a Matáv nyakába varni, ha nem ez lenne, jönne más és adná olcsóbban, de gondolom én naivan, azért nem jön mert nem éri meg olcsóbban...
Csak hogy ne menjek messze ott az invitel és a UPC is...
De ez már elkanyarodás teljesen, a lényeg: a cikk egy körleveles marhasághoz hasonlít inkább... 😊
Én a neten intézem az ügyeimet mert muszáj.
Marinéninek meg a szomszéd cigányasszonynak miért nem muszáj ? El tudom képzelni õket amint muszáj mobilozniuk.
Itt nálunk nagyon is trend a mobil. Sokan nem restellik félévente-évente cserélgetni, mert már a szomszédnak is olyan van.
Azért költünk sokat telefonra, mert muszáj. Egy ügyintézéshez, vállalkozáshoz a telefon kulcsfontosságú. És ki kell fizetned. De nem tízezret, hanem akár negyven-ötvenezret is. Sajnos mindig elszomorít ha azt olvasom máshol mennyire szabadabb és olcsóbb a net-elérés 😞
Az ok: MATÁV...
Arról nem is szólva hogy nyugaton (állítólag már mi is EU vagyunk 😊) a szélessáv már nem 512 kbit, hanem akár 2 Mbit is lehet, gond és felár nélkül, de némi extráért 10 Mbit sem probléma.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
8,3 millió mobilelõfizetés van Mo-n.
Az elmúlt évben havi 10000 Ft körüli összeget költött el átlagosan egy hónapban a mobilszámlájára egy elõfizetõ.
Ez szerintem nagyon sok. Erre van lé.
Ha a negyedét internetre költenék az emberek, akkor tényleg nem itt tartanánk.
A sok paraszt akkor se internetezne, ha ingyér lenne. Inkább be SMS-ik a Pénznyelõ c. mûsorba.
Nyugaton ennek a rétegnek a jó része is netezik.
Nálunk nem fog soha a büdös életben, legfeljebb a gyerekei. Erre pedig nem fog épeszû szolgáltató sokat befektetni.
Manapság egyébként nem a mobil megléte a státusszimbólum, hanem a márkája.
Mellesleg 2 viszonyítási adat:
2004 második negyedév végén az USA-ban volt a legtöbb szélessávú netezõ: 29 millió user, utána Kína következik 19 millióval, a franciát hetedikek a rangsorban.
100 lakosra vetített szélessávú userek száma Dél Koreában a legmagasabb 24.4, a tizedik helyezett svédeknél ez az érték 12. Franciaország le van maradva ~8 körüli értékével.
Na most ha ezeket a tényeket összevetjük a cikkben szereplõ számokkal és kijelentésekkel max röhögni lehet az egészen.
The Matrix has you...
Budapesten az emberek 90%-ának minimum van az tuti, sõt...
Nekem ebbõl az derül ki, hogy jelenleg Németország jobban áll de késõbb már nem ezt írják.
Enyhén szólva zavaros a cikk.
Ha még vagy 100000 Besenyõpistabácsi bekötteti a szélessávú netet, akkor majd a nagytõkés bácsik elgondolkodnak azon, hogy lejjebb vigyék az árakat. Gyanítom azonban, hogyha annyiért adnák mint kint, akkor se jönne össze 10000 se.
Mert ez itt vadkeleten kockázatos és egyenlõre veszteséges üzem. Itt a mobil a státuszszimbólum.
Úgyhogy egyenlõre örülni kell annak is hogy ilyen sokfelé van szélessáv ennyiért és ennyi adókedvezménnyel.
- Év végéig a cikk szerint 5 millának lesz szélessávú elérése.
- "2005 végére a népesség 96%" szélessávon lesz, vagyis egy év alatt 52 millió embernek lesz bekötve a szélessávú netje. mondjuk 1 netet használjanak 4-en, akkor 13 millió csatlakozást kell létesíteni, az napi 35 ezer új csatlakozás, banyek ezek nem kispályások!! 😊
Nembaj majd 10év mulva.. 😮
Hát ez érdekes...Ebben bennevannak a csecsemõk, az öregek stb😄
Ahogy pedig magamat ismerem, egy idõ után az is fullon pörögne 24 órában, mint a mostani 512-es.
Kérdés viszont, hogy a 2mbit dedikált vagy sem. Talán az sem gond, ha nem dedikált, a fõiskolán játszottam olyat, hogy beültem egy terembe, elkezdtem letölteni, aytán egyszercsak elfogytak az emberek körülöttem és panaszkodtak, hogy nem megy nekik az internet. (Server not responding) 
The Matrix has you...
Nem mind1...
Nálunk az 512-es dsl is több, mint 40 euro, náluk meg a 2 Mbit 30.
Miost kinek szídjam az mamáját?

Gigabyte P67A-UD4-B3,I5-2500K, Corsair DDR3 8GB 1866 Mhz CL9, Sapphire ATI HD 6950 2 GB GDDR5, SB X-FI Gamer, Samsung BX 2431, Logitech MX 5500