Gyermeknevelés

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mikike
szerintem sehogy

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Punker
tesómék lepasszolták nekünk a gyereket, viszont anyámnak menni kellett dolgoznia, tehát a kérdés hogy lehet egy 4 éves gyereket meggyõzni arról mesenézés közben egyen?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mert a mai rohanó világban soxor egyszerûbb(kevesebb idõ!) megadni(megvenni) dolgokat, mint leülni, és megbeszélni, hogy és mint és miért.
Ha netán mégis van ideje erre valakinek, akkor még pluszban azt is Lkell magyaráznia annak a gyermeknek, hogy a másiknak mért lehet, van, stb.,hogy megértse. Szal sok idõ türelem és kitartás kell hozzá részünkrõl és KÖVETKEZETESSÉG
(A megfelelõ helyen és idõben kiosztott fenyítés is sokat jelent(de ezt Ltalálni! mûvészet!!)

mikike
én is kaptam a burámra néha
de úgy látom mostanában néhány helyen "az adjunk meg mindent a gyereknek és legyen meg az õ akarata" dívik, nem tudom miért

Lacc
Az értékrenddel teljesen egyetértek, szerintem is baromi fontos dolog. Szvsz, ha ez jól be van konfigolva nála, akkor igen nagy eséllyel lesz "normális" (ez relativ de azért csak értitek mire gondolok) valaki belõle.
Lacc
Met gratulálok, igazán jó szülõ lennél (esetleg vagy? ) Ezaz. Szarjuk le azt a büdös kölyköt, majd az anyja megneveli. És csodálkozunk hogy esik a szinvonal ahová csak nézünk...
Taranov
Te majd 3 év múlva fogsz lázadozni 😛

Persze csak ha lesz tüntetés, ahol lehet 😊

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Dzsini
pont ezen lehet változtatni, hogy legyen számára valaki.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Met
vedd semmibe, ugráltatsd és basztatsd
azzal, hogy megpróbálod nevelni nem fog változni semmi mert nem vagy neki senki

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Ottto
Hát engem, olyan 10-14 éves korig fenyítettek rendesen :-/

\"Say goodbye to your nails!\" ottto.gportal.hu

DarkHorSe
picsán verném

Swedish people are albino monkeys

mikike
és ahhoz mit szólnál, ha a gyerek semmibe venne, ugráltatna és folyamatosan basztatna?

Met
Hátnemtom, én biztos kitaposnám annak a pöcsnek a belét aki parancsolgat a gyerekemnek, pusztán csak azért mert éppen az anyját keféli.

Punker
😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Jano
Addig verni, amíg jó nem lesz, sry.

Nevelés...
A lényeg, hogy a gyereknek helyes értékrendje alakuljon ki, ha ez megvan, akkor sok gon nem lehet.
Jelen esetben valószínûleg már kialakult az alapértékrend (6 éves kort emlegetnek ezzel kapcsolatban), azaz innentõl sokkal nehezebb nevelni, ha valamit formálni kell rajta.
A 2 szülõ hasonló 'követelményeket' állítson fel vele szemben, a legjobb, ha ezt négyszemközt megbeszélik, semmiképp a gyerek elõtt.
Kitartás, ha kell szigor, de sok dícséret és jutalmazás, ha arról van szó.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

mikike
aham
talán meseországban így van

mikike
visszaadtuk, mert nem törõdött vele

mikike
IGEN ÍGY VAN

Met
Ha jól értem a barátnõd gyereke, vagyis semmi közöd hozzá, tehát nincs jogod belepofázni, hogy mit csinál, majd az anyja vagy az (igazi)apja befenyíti ha kell.

Bandee1987
Egyetértek.
Ha túlságosan elkényezteted, akkor majd azt hiszi, hogy õ mindent megtehet, ha meg túlságosan megfegyelmezed, akkor pedig azt fogja hinni, hogy te nem szereted, ellene vagy.
Az arany középút megtalálása nem könnyû, de megoldható.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

nemcsakfeel
fenyítsd be a kölyköt!

*hihi ** *

Kit--Kat
meg a pija😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Punker
kutyájával mi lett?

[Walaki]D`Lair
Ezek á máji fijatalok! Csak a szeksz meg a szipoú!!!!4

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Dzsini
hát, én találkoztam mostanában pár 6-12 évessel (családban is, másfele is) - és olyan 9-10 évesen már meglepõen "öntudatos"ak tudnak lenni (mindenképp sokkal jobban, mint a mi generációnk anno) 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Szerintem az a lázazodás (😛) még kicsit messzebb van ha magamat veszem alapul (jo kicsit lentebb tettem a mércét)

Dzsini
egy nem édesgyermeknél még nehezebb lehet a dolog, ott még sokkal inkább ki kell mutatni a szeretetet, hogy elfogadjon (igazából)... 9 évesen meg kezd "felnõni", és esetleg lázadozni...
nagyon nehéz ügy, szerintem a rengeteg figyelem megmutatja, hogy mi is az, amire igazán szüksége lehet.

mikike
valami bölcs csak van itt

mikike
9
mostohalány

Dzsini
nehéz így általános tanácsot adni, hiszen minden gyermek más, és mindegyikkel másképp kell bánni... és mást jelent mindenki számára az elkényeztetés, stb... ideális megoldás nincs, de a lehetõ legjobbat kell adni a gyermeknek (ami nem ugyanaz, mint az elkényeztetés) - de hogy ez mi, az a gyermeken is múlik.
a legfontosabb talán az, hogy mindig érezze, hogy szeretik, és hogy van kihez fordulnia ha bármi baja van.

Dichter
Hány éves a gyermek?

Pyx
Apuci?

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

mikike
kicsit kifejtenéd?

egyik sem
a kettõ között kell megtalálni az ideális utat, azaz ahogy engem neveltek 😛

mikike
szóval...
minden tanács jól jöhet
elsõ kérdésem:
szerintetek szigorúság vs. elkényeztetés?

← ElőzőOldal 2 / 2