59
  • laci955
    hogy kel multiba jatszani nagyaon szerentnem kiprobalni
  • donatus13
    din=sin
  • donatus13
    din=sin
  • donatus13
    nem tudja valki a dint huzni is lehet vagy csak igy nyomogatni kell?:D
  • trialboy14
    hello ismét!!

sry a kérdésekért mer egy no cd-vel sikerült megoldanom
    Nagyon zsir a game szerintem ez is olyan jol sikerült Tycoon-éknak mint a ttd!!!!
  • trialboy14
    Szeva mindenki!!

Hát a szotárakba utánnanézve, talán az lehet hogy nem teccenek neki az emulácios progik?? mer a demon tools-t bezártam de még nemmegy:(
    lécc monyatok emulácios progikat(ha ez a hiba)
    THX
  • trialboy14
    Hllo srácok!!!!

Letöltöttem ezt a Locomotion. De adodott egy kis brobléma, és hát az angoltudásom=0:). szoval lécc ha tuttok segitsetek.Jah, és im a hiba:"Conflict with Disc Emulator Software detected.See www.securom.com/emulation for more details."

PLSPLS
  • Totomamas
    Szevasztok. Szerintem is csoda ez a játék. Egyszerű, de nagyszerű (a grafikára gondoltam). A játékmenet szerintem nagyon hasonló a régihez.
  • apoca57
    A játék Szuper !
  • atiking
    Szerintem király az egyik legjobb game
  • liberty2
    Nos, a DEMO nem sok mindent tartalmaz, de jó betekíntést nyújtott számomra a játékot illetően.
    Az első amivel én is szembesűltem a vasutak építése. Valóban kicsit roszabb lett az eredeti OTTD-hez képest, de szerintem nem lett nagyon vészes. Viszont ami sokszor kellemetlen dolog lesz, hogy, ha át kell építeni valahol a vasutat azt relatív koplikált lesz megvalósítani akárcsak az erdeti RCT-ben. Mikor elindúlt a játék kicsit kétségbe voltam esve a grafikát látva, hogy esetleg túlságosan is olyan lesz mint az RCT, de nem olyan ( ennek én csak örűlni tudok ). Megőrízte az egyszerűségét. Ez mindenképpen jópontnak számít. Viszont az eléggé kellemetlen ( visszatérve az építéshez ), hogy, ha a felbontást felhúzom 1024-re akkor az építkezés sokkal nehezebb lesz. Bár lehet csak hozzászokás kérdése. Eleinte féltem buszokat használni mert az OTTD-ben nem túlságosan kifizetődő eleinte buszok alkalmazása, de mivel itt nem kell a házakat lebontani, hogy jó helyre rakhassak egy megállót, hanem elegendő az útra is lerakni egy buszmegállót, már az elején is lehet akár alkalmazni ezeket a járműveket. A service depo-k nekem s nagyon hiányoznak.
    Összességében azt mondhatom, hogy a játék tényleg mintha visszatudná adni az eredeti OTTD játékélményét, bár ahhoz játszanom kéne egy teljes játékot a teljes verzióval ( ezt hamarosan pótolom is ;) ). Már csak egy apróság kéne, hogy fasza legyen. Dedicated server kéne bele és Linux alatt is futtatható kéne, hogy legyen. Akkor aztán nagyon pöpec lenne. :)
  • liberty2
    Kicsit megkésve írok, de nézzétek el nekem, nem szoktam mát TTD utódokat keresni mert a folyamatos csalódások elvették a kedvem az egésztől. Egyedűl az OpenTTD az ami a mai napig az általam játszott játékok közt az egyik legélvezhetőbb és leg összetettebb és mégis könnyen tanulható játék. Ennek most töltöm a DEMO-ját és meglátom, hogy mit tudok belőle kisajtolni, de előre bocsájtok pár dolgot. Nagyon nem tetszik nekem pl, hogy RCT-os motorra építettek. Azt a játékot szerettem, de már akkor is azt mondtam magamban, hogy " TTD grafikával is jobb lenne ez már " ( Nah jó, picit túloztam ) de szerintem sokan vannak ezzel ugyaníg, hogy ez a motor nem illik a játékhoz. Ha mondjuk a Traffic Giant motorját adták volna a játékhoz,máris sokkal szebb lett volna, pedig az nem sokkal fiatalabb játék mint az RCT. Másfelől, kifejezetten gusztustalannak tartom így ránézésre is az építkezést. Komolyan, a képek alapján ez mintha egy vidámpark építőjáték lenne ( vajon miért :P ).
    Az FPS-eseknek azt üzenem, hogy akkor ne is nézzenek ilyen játékokra rá, ha nem tetszik nekik a grafikája. Tény, hogy manapság 2D-s játékok, nem igényelnek erőgépeket ( mindenki döntse el, hogy ez jó-e vagy nem ), de a játékélményt maximálisan képes volt kielégíteni, pl a OTTD. Nem az efektek miatt élvezhető egy játék, hanem azért mert valósághú a játékmenet!!!!! Nem a kinézete, a játékmenete!!!!! Akinek az ilyen játékok irányítása nem megy, az vessen magára és maradjon meg a kis lövöldözősjátékoknál. Akik játszanak CS-t ( Counter-Strike-ot ), azok érthetik szerintem leginkább, hogy miről beszélek. Hiába lett a Counter-Strike: Source 20.000.000X jobb grafikával megáldva, rengetegen és szerintem a többség még mindig az eredeti CS-vel játszik. Valószínűnek tartom, hogy én is így fogok tenni a OTTD-vel. Most próbálgatok egy szervert üzemelni OTTD alatt. Minden megy nagyon faszán, csak azt nem tudom beállítani, hogy ne menjen a játék akkor amikor épp nincs bent senki ( kicsit ciki, ha új cégként belépsz a játékba 2010-ben, szerintem legalábbis ) és loggolni nem tudom az eredményeket. Ez az amiben ez a játék talán jobb lezs, hogy szerver üzemeltetése egyszerűbben fog működni és több dolgot is el tud menteni majd mint a chat. Nos, egyenlőre ennyit. Megyek, kipróbálom a játékot aztán írok még ide. De egy dolog tuti. Nem fogom csak emiatt abbahagyni az OTTD-zést.
  • bgabor
    Most szereztem meg ezt a gámát. Eddig Open TTDvel nyomultam, egészen sikeresen.
    Persze a TTD kiválló sínépítési rendszere után szenvedtem eleget a Loco rendszerével, de ez a rész megy már. A fő gondom az lenne, hogy nem tudom beállítani, hogy a vonatot teljesen telerakják mielőtt elindul. (eddig a TTDben ezt az állomásneveknél a full load és az unload parancsokkal oldottam meg, itt hogyan lehet?)
  • BAKTER424
    Bár kicsit régi téma, de hamarosan magyar járművek lesznek elérhetőek a progiban!
  • lpmorpheus
    Tud valaki kifejezetten a Locomotion-nal foglalkozó magyar oldalról?
  • Mike
    azé megnézzük
  • tirpitz
    Egész este próbálkoztam vele, de feladom. Ezt a rohadt idióta építkezést nem lehet elviselni. Nálam nem a grafika számít, tőlem lehetne a TTD grafikája is, de így elrontani a játszhatóságot... pfff
  • cyrus #42
    hmm....
  • Demon Eyes Kyo
    Ez a játék katasztrófálisan szar, idegbeteg kezelése miatt gyorsan hanyagoltam. Ha mindenben a ttd-re épül akkor miért nem tudták a normális kezelést meghagyni? Ez egy rejtély.
  • Wing Rockling
    Hát de ez egyáltalán nem csilleivillie
  • Tetsuo
    Pont itt (az SGn) volt egy cikk a jövő játékairól, hogy kívülről minden csillivilli de egyre szarabbak lesznek.
  • dikki*yysw
    Szerintem egy kicsit túl le lett egyszerűsítve a játékmenet, azaz nem találtam meg egy sor fícsört ami megvolt a TT-ban.
    Meg nehéz is a játék, kevés a pénz. Meg nekem jobban tetszik a 10 éves TT grafikája, mert nem kopár sivatagos pályák vannak. Már 94-ben megcsinálták, hogy a ledózerolt pályarészre úgy nő vissza a fű.. . *sigh*
    Szal amit fejlesztettek az előnyére vált, de nem értem miért hagytak ki működő dolgokat. És többet vártam tőle. A hangulat tényleg ott van, de számomra inkább csalódás mint öröm a játék.

BTW a cikk király.
  • kisviku
    Na végre!
    Ezt is megértem, hogy gyermekkorom kedvence újonnan megörvendeztessen.
    Nagyon boldog vagyok.
  • paynes
    LOL, ezek a képek

Winggel egyetértek, és ha azzal kezdtek el visszadumálni, hogy ehez agy kell, akkor megtaláltátok a gyengepontomat
  • M.A.D.
    Pl a polcról. :))

(A Kalács nagyon jó)
  • Yetike
    Honnan lehet leszedni ezt ?
  • Wing Rockling
    Nekem meg így első látásra(és másodikra se) semmi sem tetszik benne
  • Baszkurátor
    lol
  • silanor
    Jah es pozitivumkent emlitenem meg, hogy vegre vannak kuldetesek. (beginner, easy...)
  • FtranX
    nekem így első látásra két dolog nem tetszik benne:

Az egyik az RCT-s építkezés, a másik az, hogy a felüljárók elemei elég idióta módon illeszkednek egymához.

De ha csak feleannyira fogom élvezni, mint a TTD-t, akkor sem fogom tudni abbahagyni nagyon sokáig.
  • Bucser
    Akkor ne játsz üzleti stratégiával.. ha valós az üzletmenet én egy grafikonokat és gazdaságot rendesen szimuláló gazdasági motorral is eljátszom nem kell semmiféle csillivili:) Csak pontosak legyenek azok a grafikonok,, ja és persze változzanak a ténykedésem és a gép ténykedése során:)
  • Bucser
    Capitalism jó gamma meg is van de bugos mint az isten nyila!!! ÉS hosszú távon unalmas.. elkezded gyártan a megfelelő autót mondjuk (legújabb fejlesztésre kölcsönt veszel fel) Iszonyatdrágán adod a sportkocsit mondjuk darabonként 3000-ért állítod elő és 9000-ért csont nélkül el tudod adni és viszik mint a cukrot... A város legdrágább autója volt a legkeresettebb... Az egy vicc 1 000 000-ás költséggel 13 millás haszont csináltam 5!!!! év leforgása alatt... Ezen felül el volt kúrva a tőzsdézés mert rohadtul mindegy volt mennyi részvényt vettél nem ingadoztak az árfolyamok.. csak arravolt jó, hogy nem 25%-onként vetted meg a rivális céget, hanem idegesítő részvényenkénti kattogással.. Másrészt én nem tudom mivel nyújtana többet nekem a Locomotion mint a TTD nyújtott azzal is időnként órákat játszom, de megvan ott is a taktika amivel hülyére lehet verni a 4 very hardos gépi ellenfelet....
  • joebacsi
    mennyé dúmhármazni inkább...mint mondták ehhez agy kell...
  • Wing Rockling
    Sok fakír, kínozzák magukat az ilyen játékokkal
  • _Rico_
    Én kicsit 1etértek arty-val, de sztem ez a grapics egy kissé gagyarákra sikerült... Mikor először megláttam akkor eléggé letörtem, hogy ennyi év alatt nem sikerült vmi szebbet összehozni...
    A másik amit nem értek, hogy ha ezt 10 éve megcsinálta Chris apánk 40 megába akkor most minek kellett 1 cd-re feltupírozni? Persze lehet, hogy annak van igaza aki azt mondja, hogy ciki lett volna egy 60 Mb-os game-val előállni.
    Én nem tudom, lehet én vagyok a láma de nincs service depot, és engem bosszant, hogy állandóan lerobbanó vonatok ellen csak cserével lehet segíteni...
  • fluga
    csuwwi: én esküszöm 4 csillagot látok a grafikánál
    cikkíró: a railroad tycoon sokkal korábban jött ki, mint a tt(d), hiszen az még felülnézetes 2d-s volt, számomra mondjuk az a tycoonok pápája, persze a ttd is jó volt.
    nemtom játszott e valaki a capitalism-al , na az még kemény egy gamma volt!
    kiváncsi leszek erre
  • silanor
    arty: nincs igazad. Akarki akarmit mond, 2004-ben nem johetne ki egy jatek ilyen grafikaval. Nem hiszem el, hogy olyan nehez lenne lecserelni a 256 szinu kepeket nagyobb felbontasura. Mar minden gep birna.
    Ettol fuggetlenul en is orakat ulok elotte, egyszeruen nem lehet abbahagyni :)

Viszont nem talaltam benne olyat ami regen megvolt. Nem tudom felvasarolni az ellenfeleket.

A cikkhez comment: Van tomeg a vasutallomasokon.
  • arty
    tudtaaaaaaam :) az ilyen "jajezzel nem tudok játszani, mert olyan ronda" hozzászolásokra a nyakamat tettem volna, hogy lesznek :D

a vicc, hogy nézhetett volna ez ki akárhogyan, 2 oránál akkor se töltött volna vele a sok máz-buzi :D warezba le, két ora után rájövés hogy ehez agy kell, vissza doom3mazni ;)

nem azt mondom, hogy az FPSek nem jok, FarCRyt én is szivesen játszottam, meg csomo mást, de egy ilyet a grafika miatt leszarozni.... aaaaa
  • muerte2
    Nem tudja valaki, hogy honnan lehetne letölteni a teljes winverziót?
  • toyotakacsa01
    A poén az a játékban hogy a több száz MB-nak amit elfoglal a gépen, 90 akárhány százaléka wav-ba konvertált erősen midi hangzású zene. Ha hagyták volna midiben akkor a teljes game nem lenne több mint 60 MB. Csak ugye égő lett volna manapság egy ilyen kicsi méretű játékkal megjelenni. Hogy nem levegőbe beszélek azt az is bizonyítja hogy a rip verzió is 60 MB körüli, és nem maradt ki belőle semmi... Csak a nagy wavokat kellett mp3-ba átnyomni.