41716
  • FREAK
    nem értem, miért aggódsz, ha lesz PS3 (és box2), évekig sokkal ütősebb lesz mint akármelyik PC, inkább a PC-s verzió fogja lehúzni, ha már lehúzza valami

a harccal kapcsolatban meg nem értem az összefüggést a platform és a problémád között, szerintem nincs is
  • FREAK
    annak csak örülnék, ha legyűrné, a fejlődés az első

aztán remélem, jön egy Gothic III, és átveszi a vezetést, hogy újra legyen mit legyőzni, így halad a világ előre
  • Hmuda
    Csata is szvsz túl lenne így konzolosítva. Legyen olyan mint ahogy a zárnyitást akarják megoldani. Kicsit múlik a játékos ügyességén, de azért főleg a skilleken dőlne el a dolog. Jelenlegi állás szerint nem is lesznek fegyveres skillek. Gázos...
  • Hmuda
    Hm-hm. A MW még okés volt, hogy kijött boxra, mert nem ment a játék rovására (mint a KOTOR-nál), de PS3? Ezzel már fenntartásaim vannak.
  • DonnieBrasco
    Sok minden túl szépen hangzik... nekem még a harc a legkevesebb, a 24 órás életet élő, dolgozó, beszélgető (!!), önállóan gondolkodó és cselekvő, külsőleg is öregedő (!!!) 1000+ NPC sokkal izgalmasabb...
    Ha mindez igaz, még neked is el kell majd ismerned, hogy legyűri a Gothic-okat (amiket persze imádok, az első részt végig is nyomtam rég).

DB
  • FREAK
    arra sem izgultam fel, ha jó lesz az alap játék, nekem az elég

remélem, amit a harcól írtak, igaz (persze a többi is)
  • DonnieBrasco
    Nekem az elmúlt 2 év egyetlen játéka sem hibázott PC-n (persze nem is szerzek meg minden sz*rt én se.
    Ha elolvasod a cikket, akkor láthatod, hogy a Morrowindben is zseniális mod-olás megint csak a PC-sek kiváltsága lesz

DB
  • DonnieBrasco
    hajjaj, de még milyen jó hír :)

DB
  • FREAK
    én meg konzolt, nem élném túl, ha akadna, vagy hibásan futna :DDDD
  • DonnieBrasco
    Most már legalább pontosan tudom, melyik lesz az a játék, ami miatt új grafikus kártyát veszek majd :))

DB
  • FREAK
    azért a végén a Fallout 3 hír se rossz :P
  • FREAK
    hát én beleborzongtam az erdős képbe

már Gothic 2-ben is kivert a víz, amikor kénytelen voltam mélyen bemenni a susnyásba, de asszem itt csak egy Xanax után merek majd sétálni :D

döbbenetes látvány
  • PiszkosFred
    Hm, koszi. Erre mar regota vadaszunk, megnezem. Leforditjuk teljesen es kirakjuk a HQra, akit esetleg erdekel.
  • DonnieBrasco
    Elolvastam. Hát én bizony beszartam, főleg a fegyverasztalos gyönyörűségtől.

10 éven belül VR-ezni fogunk mindenféle fantáziavilágban :)))

DB
  • DonnieBrasco
    A teljes Gameinformer cikk bescannelve, olvashatóan!!!!:

http://doupe.cz/Aktuality/AR.asp?ARI=108677

(köszi, köszi :)

DB
  • Hmuda
    Jinxed-bloody mess kombó rulez :D
  • PTW

hehh nézzétek el nekem a fogalmazási zavaraimat...

a lényeg hogy vágjátok mit szerettem volna mondan
  • Bandew
    "különb"
    :-D
  • PTW
    mit fogalmaztam félre benne?
  • PiszkosFred
    Az mindegy. Hagyjuk a modokat, mert az mar nem a kiado felelosege...
  • PiszkosFred
    Requiemet nem ismerem sajnod, de az otlet tetszik. "Csinald, de meghalsz" ;] (egyetlen requiemet ismerek, a 90es evekben valamikor a Robinson Requiem nevut, de az mai napig top5os jatek nalam.)
  • David2
    ha nem, ha meglehet őket ölni az úgyis mind1, majd aaa modderek tesznek róla
  • haxoror
    Requiemben ha ártatlant öltél egy villám azonnal agyoncsapott, de ott csak jót lehetett játszani. Nehezen tudok elképzelni egy olyan rendszert ahol a jó és a rossz oldal is szabadon kijátszható de mégsem "éri meg" gyereket ölni.

"nem tudom miért lenne különb dolog megölni egy gyermeket mint egy idős védtelen nénikét.."
    ezen jót röhögtem, nem kicsit fogalmaztad félre :D
  • haxoror
    Tényleg nem 18+ a besorolása hanem Mature :P
  • PTW
    én azt olvastam (de persze ez is csak spekuláció).. hogy az oblivon magasabb besorolásba fog kerülni..speciel most nemtudom hogy melyikbe..de tuti hogy nem "for all ages" lesz. többekközt a harcrendszer komolyítása..véresebbé tétele miatt..
    ha már itt tartunk számomra egyértelmű hogy gyerekek is legyenek benne és ugyanolyan NPC nek számítsanak mint akármelyik másik.. ergo őket is meg lehessen ölni..
    nem tudom miért lenne különb dolog megölni egy gyermeket mint egy idős védtelen nénikét..
    az lenne a jó ha ez olyan szintű következményekkel járna ami igen csak elgondolkodtatná a játékost , hogy megöljön egy gyereket.(gondolok itt azonnali halálbüntetésre, vagy vérdíjra.. reputáció olyan szintű csökkenésére, hogy a játékos dolga igencsak megnehezülne..nem tudna vásárolni, mindenhol üldöznék stb...)
  • PiszkosFred
    Fel sem tunt, valahogy egyertelmunek tunt a mondando ;]] Pedig tenyleg erdekes a kombinacio...

Tuti hogy lesznek gyerekek, habar a legyilkolasukat is meg fogjak valahogy oldani/tiltani. A Morrowind idejen is volt par idiota a tengerentulon, de az elmult 2-3 evben tortentek olyan dolgok, ami miatt nem hiszem hogy ujat huznak a "cenzuraval". Foleg azert nem, mert a nextgen konzolokon is aratni akar a bethesda a jatekkal, es nem hiszem hogy megengedhetik maguknak a korhataros besorolast. De ez egyebkent roppant egyszeru, nwn fele plotnpc-nek beallitva addig utod amig meg nem unod, o csak vigyorog majd. Ez persze csak feltetelezes, de igy kozel egy (masfel) evvel a megjelenes elott, ekkora hirzarlat mellett nekunk csak ez jut. Talalgatni, fantazialni ;] Sz'al en is azon a velemenyen leszek, hogy tele lesznek az utcak, terek gyerekekkel, akik jatszanak, fogocskaznak, napotlopnak vagy bandazodnak, de abban is biztos vagyok, hogy megolni nem lehet majd oket. Aztan persze majd kiderul...
  • PTW
    heh jól megaszontam....

...gondoljatok bele.... ill képzeljétek el..
    heh bocs a kavarodásért
  • PTW
    mennyire hangulatos lenne képzeljetek bele....

gyerekek rohangálnak a falvakban.... lepkéket kergetnek az út szélén a réten...
    körberajonganak amikor megérkezel a faluba mint a "nagy harcos vagy varázsló...akármi"
    rettenetesen megdobná a hangulatot.
    arról nem is beszélve, hogy mennyi új quest lehetőség nyílna általuk. (számomra ez volt az egyik legnagyobb csalódás/hiány a morrowindben)
  • Surranohalal
    nekem semmi bajom sincs amúgy ha vannak (de ha nicnsenek is kibírom :-) de a többi életkor jó dolog lenne mindenképpen :-)

MWben sem szoktam megölni senkit csak akit muszáj :-)
  • PTW
    Falloutban is voltak , meg is lehet őlni őket.. brutális módon... mégsem perelték be őket.. sőt még 18+ besorolástz sem kapott a játék pedig szerintem mai napig az egyik legbrutálisabb játékok egyike... 8)

perk-bloody mess
  • Hmuda
    Ez azért nem állja meg a helyét (akár hivatalos akár nem), mert már a Fable-ben is lehet halomragyilkolni a gyerekeket (még előzetes screenshot is volt róla) és semmiféle felhördülés vagy zúgolódás nem volt.
  • Surranohalal
    mármint vki úgy emlegette asszem mint hivatalos álláspontot :-)
  • Chaos Mad
    sikerült fellenditenem a topicot ezzel a hozzászolással!
  • Surranohalal
    vki vhol már említette miért nem lesznek:
    -ha vannak akkor:
    1. meg lehet őket ölni? (akkro lehúzhatják a rolót mert beperelik őket)
    2. halhatatlanok (nemá :-)
  • PTW
    na hagyjuk szerintem a morrowindet.. hehe
    ez ugyebár Oblivion topic..

inkább felvetnék egy témát ami nagyon érdekel és érdekelne a ti véleményetek..
    hivatalos fórumon hatalmas elmefuttatás/vita megy erről:

legyenek/lesznek e gyerekek az Oblivionban ?

(a kölönböző életkorokat már megerősítették....)
  • FREAK
    nem kell feltétlenül rangsort felállítani, és győztest hirdetni, mindegyik említett játék KELLETT a világnak, jó, hogy vannak

de ha összegyúrnánk őket, még akkor sem lenne tökéletes :)
  • PiszkosFred
    Jo a pelda, es sajnos megtortent mar hasonlo. (foleg amikor olyan "gigantikus" targyakat kuldenek be a HQ kincseskamrajaba, amelyet valami elvetemult modder keszitett)

De a keszitok lenyegeben tudtak mit csinalnak. Ezert is adtak ki a jatek melle azon melegeben a szerkesztot, egy teljes cdnyi cuccal ;] Tudtak ok, hogy lesznek modderek akik kapva kapnaka z alkalmon. Nem sok jatekhoz adtak ki egybol egy ekkora segedletet.

Ennek ellenere termszetesen a morrowind tele van hibakkal, es olyan lehetosegekkel, amelyeket mashogy csinalna/fejlesztene az ember. (nem egyszer a hajat tepi az ember;]) De ez megiteles kerdese, van akinel ez a "namborvan" es van akinel a Gothic 2.
  • FREAK
    ez ok, de képzeld el, hogy két Morro játékos beszélget:

"-Wow, tök király, tegnap voltam a parti kastélyban, és gyémántkarddal legyőztem a VÉRSÁRKÁNYT!
    -Mivan??? Nálam ilyenek nincsenek....
    -Ja, te biztos másik oldalról töltötted le a modokat"

A lényeg, hogy így már nem egységes a játék, akár két külön darab is lehetne, vagyis már nem beszélhetünk A MORROWINDRŐL, ha képbe kerülnek a modok, mert innentől kezdve nincs két egyforma. Ezért kell az alapnál maradni, ha elemzünk, remélem, érthető.
  • FREAK
    Gothic korábban volt, csak úgy szólok, és az akkori RPG kínálathoz tartozik az Arx Fatalis és a NWN is. Ettől függetlenül a Morrowind még mindig király játék, ezt senki nem is cáfolta, ha figyeltél...
  • ollie
    Amikor a Morrowind megjelent, nagyon is király játék volt az akkori RPG kínálathoz képest. Nem a mostaniakhoz kéne hasonlítani, akkoriban egyedülálló volt a maga nemében, talán csak a Wizardry 8-ra adtam volna több pontot (persze nem a grafikát nézve). Aztán az évek alatt kezdett elavulni, és így a modderek is kezdték tuningolni. Mostanra már persze, hogy nem számít olyan nagy számnak az alapjáték...