41716
  • FREAK
    sokan, hidd el, ahogy eddig is

és mindkét félnek megérné, a Microsoft megkaparintaná a jövő egyik legígéretesebb játékát (jókora pofon lenne a SONY-nak), a Bethesda meg fuldokolna a pénzben (nem az eladásokból származó pénzben, hanem abban, amit Bill kicsenget nekik)

a játékosok szintén nem vesztesek, max egy új VGA árából vesznek bika, új generációs konzolt, aki tényleg a játék rajongója, nem fog nyavajogni a platform miatt (én mondjuk X párti vagyok, de gondolkodás nélkül vennék egy PS3-at, ha arra jönne ki először)

az a baj, hogy naívan álltok hozzá, manapság, amikor egy sikeresebb játék egy közepesen menő hollywood-i film bevételét hozza, ez válik elsődlegessé, ami érthető, mert annyi szponzor és producer teszi bele a pénzét, hogy ha nem generál elég hasznot, lehet csődöt jelenteni - ahogy ez meg is történt a (közel)múltban pár céggel

az meg a másik, hogy a játékok bevételének lényeges részét nem az az X ezer rajongó fizeti ki, hanem azok a tizenéves pöcsedékek, akik a bevásárlóközpontban könyörögnek anyunak a játékért, aztán egy hét múlva már nem játszanak vele - persze itt is van kivétel, de mint korábban, ez is inkább a sportjátékokra jellemző, ahol évente el lehet adni majdnem ugyanazt ugyanazoknak a vásárlóknak
  • PiszkosFred
    Nem is hiszek neked ;]] De félre a tréfát, azért kérdezek tőled, mert velem ellentétben neked - az elmondásod szerint - van rálátásod az ilyen dolgokra. (ahogy említetted munka miatt)

Azzal tisztában vagyok hogy a konzol eladások egyre csak nőnek, és szép kis pénzt hoznak. De most az OBLIVION-ról van szó. ;]

Szóval én csak laikus fejjel azt nem értem, hogy ha az Oblivion kapcsán a "reklám" jogokat egy nyomtatott újság és a hozzá kapcsolódó online média birtokolja, amely "nyomtatott forma" a világ egyes részein nem igazán elérhető, csak online, hogy biztosíthatna akkora reklámot a dolognak, hogy az eladások biztosan garantálva legyenek?

Mert a nextgen kapcsán nem ez az egyetlen játék ami akkorra lesz időzítve - csak gondolom - mert ez a generációváltás hatalmas nagy bevételeket hozhat minden gyártónak, aki már elkezdett fejleszteni a platformokra, és jól időzít. Ha pedig nem az Oblivion lesz az egyetlen, akkor a konkurencia is elvehet dollár(százezreket) a Bethesda kosárából a nextgen bevezető szakaszában...

Vagy pont ez a nagy reklám, hogy nincs reklám? És minden nyálcsorgatva várja az infokat? Mert ez is lehet egy megoldás persze, de picit furcsának tűnik nekem. Főleg annak tudatában, hogy a TES részek nagyszerű játékok voltak, de sajnos közel sem annyira népszerűek mint a kommerszebb társaik. Megvan a rajongótáboruk, és szép nagy számú, de mégsem a legnagyobbak egyike.

Ezek csak személyes gondolatok, nem értek a dolgokhoz csak mint egyszerű vidéki laikus gondolkodok keleteurópa keleti részén ;]
  • Surranohalal
    nemtudom hányan vennének konzolt az oblivionért, én tuti nem. persze biztos sokan, de vajon megéri e ha több mitn a fele bevételt kidobjuk a kukába...?

sztem meddő vita, ezen a fórumon hírek kéne megjelenjenek nem hülyeségek dehát ez van :-)
  • FREAK
    nézd, én sem jósolok, csak felkészülök pár eshetőségre, ami nem árthat egy ilyen helyzetben

jó esetben kijön mindenre, de ha kicsit belepillantunk a sötét múltba, nem ismerős egy Microsoft nevű cég és az ő híresen pofátlan agresszív üzlepolitikája?? a pénzen nem fog múlni, hogy ha úgy gondolják, életük végéig eltartsák a egész Bethesdát (vagy megvegyék kilóra), csak hogy XBOX2 exkluzív legyen a játék?

és a SONY-t sem kell félteni, ráadásul annál sokkal komolyabb ez a "meccs", hogy csak úgy hagyjanak egy ekkora játékot mindenre megjelenni

az új konzolok megjelenésekor kurva nagy szükség lesz exkluzív játékmegjelenésekre, a lehető legkomolyabb játékokra, ez ugyanis egy év alatt eldöntheti, melyik konzol lesz domináns a következő generációban

szóval lesz itt még fordulat, kavarodás, majd meglátjátok
  • haxoror
    Ne felejtkezzünk meg a nem éppen nyugis természetükről híres Fallout fanokról akik nagyon figyelik a Bethesdát és elég agresszíven reagálnának az Oblivion-csak-konzolon bejelentésre érthető okokból, márpedig náluk most nyugi van, én ebből azt veszem le hogy a PC-s megjelenés nincs veszélyben :)
  • FREAK
    Hát hogy ismét magamat idézzem, nem nekem kell hinni. Neked egy eladási listát ajánlok átnyálazásra, ahol a top közelében nem találsz PC-s játékot, ennyit az öngyilkos húzásról.
    De mondom, szerintem lesz pc verzió, csak épp nem lepődnék meg, ha végül mégsem lenne.
  • FREAK
    Megint csak azt tudom mondani, hogy nem nekem kell hinni. Nyálazz végig egy release listát, és számold össze a "cancelled" és a "cancelled for _X_ platform" játékokat. Ennyit a hivatalos bejelentésről. Önmagában semmire nem kötelezi a kiadót. Sajnos.
  • Surranohalal
    Magyarul a hivatalos bejelentés semmit nem jelent. Szal lezárhatju ka topicot mert az, hogy kiadnak ilyen című játékot az is csak egy hivatalos bejelentés... már ha követem a logikád.
  • PiszkosFred
    Kérdés: Hozna annyit szerinted nekik a játékeladás csak konzolból, hogy megtérülne a projekt közel 4 éves költségvetése? Megéri nekik anyagilag ez a kizárólagosság? (ez csak fikcio, de jatszunk el a gondolattal). Nem mai letezo platformra fejlesztenek, hanem - ahogy te is irtad - egy meg nem is letezo rendszerre. Mennyiert szereztek meg vajon a rendszert hogy menjen a munka? Es egyeb koltsegek, stb. De a kerdesem lenyege ertheto szerintem: ekkora projekt kapcsan megerne a Bethesdanak, akar csak eljatszani is a gondolattal, hogy kizarolagos konzol jatekot csinal?

Mert egy Final Fantasy 756. resze visszahozza az arat keleten, az teny. A GTA:SA visszahozza az arat szerintem, mire a PCs verzio a boltokba kerul. De ezek kozismert, nepszeru jatekok. A Morrowind, nagyszeru jatek - nalam top1, de ez nem mervado - de valjuk be, nem eppen a legnepszerubb. Talan ezert is akarnak igazodni a jatekos igenyeihez - kisebb terulet, "rovidebb jatek", minigame, stb - hogy minel tobb embert nyerjenek meg. Mert a mostani rajongotabor nagy, de nem biztos hogy ezek nagy resze konzolos, illetve megvenne a nextgen konzolt csak magaert a jatekert.

Szerintem - hogy valaszoljak is a kerdesemre ;] - gazdasagilag igencsak "ongyilkos" huzas lenne ez a Bethesda reszerol. Es nem is fogjak ezt meglepni - szerintem.

(az ido termeszetesen majd mindent megvalaszol...)
  • FREAK
    sőt, ha a konzolos eladások jól mennek, nem is lenne meglepő, ha törölnék a PC verziót editorral együtt

így sokkal többet kaszálhatnak a saját kiegészítők eladásával
  • FREAK
    elismerni, megerősíteni - van jelen esetben bármi értelmi különbség? csak kötekszel

attól még ugyanaz a helyzet, nem létező platformra NEM LEHET HIVATALOSAN bejelenteni semmit, mit nem lehet ezen érteni? nem hivatalosan már be van jelentve, sőt, dolgoznak is rajta, ezek tények, a többi már jog és bürokrácia terep, nem érdemes eltévedni rajta

xbox2-re gyúrják a játékot, és meg is fog rá jelenni, ellenben utólag még törölhetik a PC-s megjelenést, a bejelentés nem szentírás...
  • PiszkosFred
    Mondat elso reszet magam is vallom, a masodik felet viszont majd meglatjuk, egyelore csak bizzunk bele, ne jelentsuk ki ;]
  • PTW
    én úg yállok hozzá, hogy ha csak annyira lesz jó mint Morrowind akkor nekem már kedvenc... de azt magasan túl fogja szárnyalni...8)
  • PiszkosFred
    En is bizok bennuk. Vizualis csoda lesz - mai 2004.okt. szemmel nezve. A jatekmenettel sem lesznek gondok nalam - mostani fejjel gondolkodva - mert amit esetleg ezek a "kommersz" ujitasok rotnanak, azt potolja majd az a scriptrendszer, amit igertek. Szal nalam oke eddig, nincsenek nagy igenyeim, csak szorakoztasson es akkor megerte az arat.
  • PTW
    Biztos hog ynem lesz így....annyi bizalmat előlegezzetek már meg a srácoknak hogy egy morrowind után.. nem foignak egy bugyuta szintre degradált játékot klszíteni.

bethesda az "RPG-k következő generációját késziti" saját szavukkal..

én hiszek annyira bennük hogy ez így is lesz.... ezek a dolgok mind csak jobbá fgoják varázsolni a rendszert

nem kell beszarni!
  • LcE
    Jajj tényleg ezt már láttátok?:
    "Kategória: Akció
    Kiadó:
    Többjátékos mód: Igen
    Megjelenés:"
  • LcE
    Hát ha ez így lesz (bár az egész csak alaptalan baromság) én elmegyek a Bethesdához és lemészárolom őket... Tényleg ovisoknak és értelmi fogyatékosoknak akarják terjeszteni a gamát vagy mi?
  • LcE
    Azt hiszem egyetértek veletek, és a Guminija-s fórumon már kicsit részletesebben is kifejtettem a véleményemet erről az amatőr betűhalmazról, amit cikknek mernek nevezni a HW-nél...
    Komolyan mondom, ha a cikkíró csak kicsit is kinyitotta volna azt a csipás szemét (akár csak egy Oblivionos fanoldalt/fórumot megnéz), és nem csak lefordítja azt a szemetet amit elé raktak (még azt is tévesen tette) még valami normális dolog is kisülhetett volna belőle...
    De az már a szánalom tetőfoka, amit a tudatlansága palástolásaként művel... Gondolok itt a 'humoros' megjegyzésekre és hangvételre... Pár percig nem tudtam eldönteni, hogy ezt komolyan gondolja-e vagy csak ironizál...
    Az ilyeneket billzet közelébe sem kéne engedni, nemhogy még cikkje jelenhessen meg egy elég ismert híroldalon...
    Bahhh
  • PiszkosFred
    Bezzeg Morrowindben otszor setaltam at egy barlang bejarata felett, csak mert egy mocsar szelen levo kohalmaz alatt volt az ajto, a leheto legrosszabb szogben a jatekos szempontjabol. Aztan 2 oranyi karomkodas es hajtepes utan meglett... (jobb esetben;])
  • PiszkosFred
    Iranytu a legkozelebbi barlang fele mutatva.. Hat f*sza, megerkezett a Creeper csaladja, es becsempeszett par gpst Tamrielbe ;] Mar csak az hianyzik, hogy ramutatok a celra egy listaban, majd hatradolok, az "script" meg odasetal magatol ;] Esetleg fel is kutatja, nehogy eltevedjek en barom kalandor...

Meg viccnek is rossz. Ennek ellenere meg mindig bizok a jatekban ;]
  • PTW
    na ez az egyik rész ami rettenetesen felbaszott a cikkben

Annyit mondtak hogy sokkaljobban használható iránytű lesz melynek segítségével jobban megtalálhatjuk majd uticélunkat..
    SENKI nem közölte hivatalosan ezt a F*****OT , kivéve az elderscrolls forumon előforduló egyik emberke dobt afel mint témát.

végülis volt iránytű ..attól eltekintve ,hogy nem voltak kiírva az égtájak
  • grebber
    "Megbízások elfogadása után a természetben portyázol szabadon, ahol varázslatos iránytű mutatja majd mindig a legközelebbi labirintust vagy küldetés-célpontot vagy NPC-t, akivel beszélned kell. A nagytérképen bizonyos kulcsfontosságú célpontokra azonnal oda lehet utazni."

A Morrowindba volt iránytű??
  • PTW
    szívemből szólsz..

már én is be akartam niggyeszteni ezt a dolgot a megjelenésről csak lusta voltam.
    heh
  • DonnieBrasco
    Angol lecke #2:

"could not officially confirm any platform besides PC" -
    A PC-n KÍVÜL egyetlen más plaformon való megjelenést sem tudták HIVATALOSAN megerősíteni.

AZAZ: A PC-re való megjelenést HIVATALOSAN megerősítették, mást nem.
    Egy interjúban azt is olvastam, hogy a PC-s fejlesztés gőzerővel folyik, és ha másra is bejelentik, a megjelenést is leginkább egyszerre szeretnék időzíteni. Igyekszem megkeresni ezt az interjút is, ha kell.

DB
  • magus
    még a végén át kéne térni a fröccsöntött muanyag es az arcade vilagara
  • FREAK
    mondjuk fantázián múlik, elvileg egész minimális angollal is lehetne ám élvezni

mondjuk egy abszolút public enemy full harcos gyilkos karakterrel

csak mész, bujkálsz, ölsz, fejlődsz stb

egész várakat ki lehet így irtani, és egy idő után az eszetlen hentből még hangulatos horror sztori is összejöhet :)
  • PTW
    háháhááh

kijátszani.. ez tényleg undorító
  • PiszkosFred
    De ha van, ha presztizskerdest csinal a dologbol es az egyetlen celja az, hogy a haver pofajaba tudja mondani masnap a suliban: "teee hulye lama, bibi en mar tegnap kijaccottam(de ruhellem ezt a szot)!" ;]
  • haxoror
    Csak a jó végigjátszás sajnos ritka pl. "Aztán fordulj jobbra, de vigyázz az árnyékból előugró zombira..." :/
    És a Morro pont egy olyan játék amibe az ember nagyon könnyen belemélyülhet (majdnem VR ) mert annyira jó de ez tényleg csak angoltudással vagy egy nemlétező jó magyarítással lehet szvsz :)
  • FREAK
    ebben egyetértünk, a HW elég komolytalanul nyúlt a témához

de azért a gamespy sem olvasta át, mit írt: XBOX2-re "dizájnolják", de nincs hivatalos XBOX2 bejelentés....... naja, csak unalmukban fejlesztik :)
  • PTW
    Azért nem mindegy mert a gamespy teljesen elfogulatlan cikket írt egy INTERJÚ alapján ,ha jól emléxem. Lényeg a lényeg, hogy összehasonlíthatatlan a hardwired cikk nevetséges tartalmával és stílusával.

• FREAK
    mondom, hagyjuk
  • Bandew
    Miért? Általában egy végigjátszásban benne van a sztori is, hogy élvezhető legyen. Természetesen szerintem is jobb anélkül.
  • FREAK
    így van, játék közben simán meg lehet tanulni, bár nekem a suli mellett a leghatékonyabb módszer a dalszövegek olvasása volt zenehallgatás közben
  • haxoror
    szótár elővesz és fordít :)
    Annak idején a Fallout2-vel és egy szótárral tanultam meg az angol alapjait :D
    Azóta az angol nyelvű játékok nem jelentenek gondot vagy pl. nem kell várni szinkronra vagy feliratra a filmeknél és az élet egy csomó más területen is hasznos
  • FREAK
    olyan ember nincs, aki azt élvezi, ha fogalma nincs, mit csinál, és miért (na jó van, de elzárva tartják jó esetben)

hagyjuk, ne vedd magadra, és akkor nincs harag
  • Bandew
    Jól fogalmaztál: felajánlottam.
    Van egy ilyen lehetőség és megmondtam neki. Nem értem ebben mi a baj? Nem erőszakoltam rá Grebberre semmit.
    AZ élmény pedig emberfüggő, mint mondtam.
  • FREAK
    te azt ajánlottad fel egy angolul nem beszélő embernek, hogy játszon végig egy angol játékot leírás alapján...

a témánál maradva: VAN ennek bármi értelme? Mert hogy élmény nulla, az biztos... Próbáld ki egy kínai játékkal, rájössz.
  • FREAK
    thx

ezzel 2 bajom van

1. gamespy vagy hardwired - nem mindegy? azért a hivatalos weboldal más lett volna, de ez így mindkettő külső forrás
    2. az hogy "the company could not officially confirm" érthető többféleképpen is - pl. hogy nem állt módukban hivatalosan elismerni (mondjuk mert egyelőre hivatalosan nem létező gépekről van szó, ebből kifolyólag egy külső cég végképp ne jelentsen be semmi hivatalosat)

sok értelme egyiknek sincs, lássuk be, de nagyon meg lennék lepve, ha a PC-s fejlesztéssel izzadnának

szerintem lesz PC verzió, de jóval a konzolos után
  • Bandew
    Ne értsd félre én nem végigjátszás alapján csináltam. Ha valamit nem találtam, akkor azért belenéztem.
    De a játékban pont az a lényeg, hogy úgy csinálod ahogy akarod.
    Emberfüggő, hogy kinek mi a legnagyobb élmény.
    Én pl nem értékelem olyan nagyra egy sima lövöldözős játékot, mint egy összetett RPG-t, ezért ha játszok vele, inkább csak a kikapcsolódás kedvéért. A SoF2 számomra ilyen és mivel kikapcsolódásról van szó, ezért nem is nagyon akarok azon idegeskedni, hogy már megint meghaltam. Ezt most kóddal játszom, mert ez számomra most nagyobb élvezet. Egy Half-Life-ot, vagy KOTOR-t sosem játszanék segítséggel.