41716
  • GrimReaper78
    Bah, na ja :P
  • Lysandus
    És mi lesz a finom gyenge őzpörkölttel? Sztrapacskával és tejfölös uborkasalátával. Vagy esetleg egy kis sült őzgerinc??? Nehogy már ki kelljen dobni a finom őzhusit! Kíváncsi vagyok, vajon milyen alkímista hatásokkal rendelkezik majd! Esetleg drain fatituge? Én egy ilyen kaja után mindig elálmosodok!
  • GrimReaper78
    Persze. Legyakod az őzikét (csak nem lesz olyan nehéz), aztán az irháját meg lenyúzód és eladod jó pénzért ;-)
  • Lysandus
    Az őzikés screenshotról jut eszembe: vadászni lehet majd vajon?
  • Zsolo007
    Na jah a főküldi vonalat igen...a többivel már csak a fanatikusok foglalkoznak :) azért írtak átlagost játékost....
  • STREEX
    Azért a morrowindben voltak olyan küldik is amiket 50 másodperc alatt teljesíteni lehetett.Szerintem most jobban ki lesznek dolgozva.Ami pedig a 40 órás játékidőt illeti a morrowindet is kb. ennyi idő alatt lehetettt végigvinni.
  • GrimReaper78
    Jah, arról van szó, hogy ez egy "belsős" Q&A szeánsz volt, azt hiszem ,a hivatalos oldalon is fent van, és a többi oldal gyakorlatilag csak tükrözi. Mindegy, nem ez a baj, de inkább új infók jöhetnének már :D
  • EqUiNoX
    Azok. De ez a hivatalos oldalon megjelent dev naplóból származnak. Jól néznek ki mindenesetre ;]
  • KH
    (állítólag) Oblivion editor screenek, itt
  • PTW
    nem lesz az kicsi ..
    a 200 dungeon meg bőven elég... h abelegondolunk morrowind tele volt rengeteg unalmasabbnál unalmasabb barlanggal amikben semmi nem volt, illetve ugyanaz
    itt a 200 ból mindegiknek megpróbálnak eg yegyedi hangulatot adni más más tartalommal ha ez sikerül akkor az a 200 több mint elég lesz
  • Lysandus
    Wazze, mondom hogy kicsi lesz...

A francba összehúzták az egészet megint. És én azt az átlagos playerhez írt negyven órás játékidőt is keveslem. Én ennek már legalább a tízszeresét nyomtam le, és még mindig van jó pár dolog ahol nem jártam. Basszus az Arénában is rengeteg helyszín volt, a Daggerfallban pláne, A Morrowindban már jóval kevesebb. Arról nem is szólva, hogy a Daggerfallban az átlagos dungeon is sokkal nagyobb volt. Amiben a képet kellett keresni, abban napokig bolyongtam. Hiába a részletes kidolgozás átka...
  • KH
    jah, hogy a Jolt-os, bocs, meg se néztem
    de mostanában egyre gyakrabban találkozni ezzel, lehet hogy szabadúszó írók vannak, franc se tudja
  • GrimReaper78
    Ez szóról-szóra ugyanaz, mint amit a #1198-ban jeleztem.

Na mindegy, csak kissé pofátlanság ugyanazt egy másik oldalnak is leközölni, mintha a sajátjuk lenne...
  • KH
    még egy Q&A
  • STREEX
    150+ total quest?
    A morrowindben nem 400 quest van alapból.
  • galocza
    hát eddig csak-csak eltengődtem öregecskedő gépemmel (még source cuccok is mennek úgy-ahogy), de nagyon érzem hogy amint megjelenik, soksoksok forinttal leszek szegényebb. na mind1, addig spórolok - vagy mint mw-t, ezt is 1-2 évvel a megjelenés után játszom végig 8)
  • Esrohnoil
    A Gothicban már régóta van olyan h. földbe szúrt kard, fába v. ajtófélfába állt nyílvessző, amiket rendre ki is lehetett onnan menekíteni. :)
  • GrimReaper78
    Nem lesz.

Az Oblivion - sőt, az egész Elder Scrolls széria - maximálisan az egyjátékos élményt tartja szem előtt. Szerencsére.
  • tigeroo
    hm, ha lesz olyan hogy oblivion online, az maga lesza mátrix a középkorban!
    (de tényleg, minden kis szar dologra ügyelnek, minde apró részletet élővé, valóságossá tesznek...)
  • GrimReaper78
    Az ominózus cikk főbb pontjai, hevenyészett összefoglalóként:

- Az Oblivion minden tekintetben továbblépés a Morrowindhez képest (átdolgozott harc-, lopakodás- és fény-árnyék rendszer, lipsynch, minden dialógus elhangzik, HAVOK fizika, no és a Radiant AI rendszer, ami meghatározza, hogy az NPC-k mit és hogyan cselekedjenek a nap 24 órájában);

- A történet nem kapcsolódik ugyan szervesen az elődhöz, tehát nem a folytatása, ám lesznek rejtett utalások; ugyanakkor az is élvezni fogja, aki a Morrowinddel nem játszott (máglyára az olyannal :P);

- Az egész világ és történet egy kicsit darkosabb lesz (jeeeeeeeeeeeeee);

- Karakteralkotás a Morrowindben megszokotthoz hasonlatos, azzal a nem épp' aprócska kivétellel, hogy karakterünk arcát szinte a végletekig finomhangolhatjuk: arcvonások, szem- és hajszín, illetve hajhossz, öregedési hatások);

- 21 skill lesz, de ezekhez kapcsolódnak majd bizonyos "perk"-ek, maolyan bónuszok is a későbbiekben, pl. képes leszel egyből maximális szintre feljavítani a páncélodat;

- A Gamebryo 3D motor, mint azt eleddig is láthattuk, überfasza, HAVOK fizika és SpeedTree technológia támogatással;

- Pacilovakat le lehet parkírozni a városi istállókban, de nem árt ügyelni, nehogy valaki "meglovasítsa" őket, hehe;

- Az árnyékok nagyon szépek lesznek ,amx. beállítás mellett (na ez az, amit én nem fogok megtapasztalni) soft shadowokra és saját árnyékokra számíthatunk;

- Az FPS közelharc magában foglalja az immár aktív blokkolást, védekezést, miáltal az ellenfél egy kicsit hátratántorodik; brutális csapásaink erejétől pedig akár meg is roggyanhat -- persze mindez visszafelé, ránk is érvényes!;

- A játékvilág továbbra is (vagy még inkább) rendkívül változatos lesz, nem sűrűn találkozunk majd két egyforma helyszínnel;

- Pár skill-t kidobtak az egyensúly kedvéért (pl. nincs medium armor, short és long blade helyett simán csak blades lesz), valamint megszabadultak a hajítófegyverektől, mindössze az íjak/számszeríjak maradtak; a nyílvesszőkre viszont hat a fizika törvénye, továbbá ki lehet húzni őket a hullákból (gondolom az ajtófélfából is :D);

- A játék helyszíneit egy raklapnyi, terepmunka eredményeként szolgáló, illetve egyéb referenciákból álló képekből állították össze.

Hát, nagyjából ennyi, a teljesség igénye nélkül.
  • GrimReaper78
    Na, oké, akkor gyorsan csinálok egy hevenyészett összefoglalást arról az interjúról, és rövidesen közzéteszem itt.
  • tigeroo
    én meg a linkben lévő interjútól félek..vagyis hogy..nem tudok angolul:PPP
    de a morrowind tecett, sőt számtalan játékot/rpg-t nyomtam már ki..
  • GrimReaper78
    Hehe, vicces a figura.

Egyébként tényleg semmi egetrengetően új infó, azt kivéve, hogy a Netről lehet majd letölteni csatapáncélt a pacilovunkhoz :D

A varázsképes küldi elképzelés nagyon tetszik!
  • KH
    ezt találtam az RPGCodexen, fingom sincs, mennyire megbízható az infó, a 82 hozzászólást meg lusta voltam végignézni (feltehetőleg valami újságcikkből vannak kiszedve az infók):

"Thanks to an anonymous phone call that tipped us about a major Oblivion coverage, you are about to learn if there is more to this upcoming masterpiece then soil erosion and pretty graphics.

...10 minutes later... Hmm, you know what, I can't see any new or substantial info here, so MSFD has some 'splaining to do. Page 1 is dedicated to the "you escape from the prison" part, page 2 tells you that the game looks awesome and that each city looks unique and - you guessed it - awesome, page 3 mentions that the game apparently has quests, giving one example with a magic painting (you get sucked into a dungeon through a painting and must find the artist inside to draw an exit) and that later on you'd be able to download extras like horse armor, and page 4 has a map and small stats which I'll finally quote here:

400+ books scattered around the world that you can read
    200+ total dungeons
    200 approximate hours it takes to see and do everything
    150+ total quests
    121 plant types randomly generated in the wilderness areas
    40 length in hours of an average player's experience
    21 secondary character attributes (i.e., skills)
    16 size of the game world in square miles (above ground only, doesn't include dungeons)
    9 major cities
    8 primary character attributes
    5 types of horses you can purchase
    0 number of experience points you'll ever earn (leveling up is skill-based)

Thanks, MSFD! Those are some awesome details!"
  • GrimReaper78
    Ősmagyar nomádkodnál, mi?
  • haxoror
    Jaj nemá!
    Úgy beleéltem már magam a lovasíjászkodás gondolatába :(
  • GrimReaper78
    Minimálisan kisebb a játékvilág, mint a Morrowindben volt.

Nem kell parázni, nem fogják elszúrni, bizonyíték itt. Nekem a legnagyobb félsz, hogy vajh' diavetítés lesz-e a gépemen, vagy sem.

Egyébként én nem bánom, ha lesz majd 1-2 kiegészítő lemez, azzal is csak gazdagodik a világ. Mármint a játékvilág.

Egyedüli bibi részemről egyelőre a pacilovak. Lehet rajtuk utazgatni, meg amúgy is nagyon buli lesz, -- sőt, ebünk is lehet :P -- viszont harcnál LE KELL SZÁLLNI róluk Ez így elég bénán hangzik elsőre...
  • tigeroo
    szvsz nem, mivel maga az ,,Oblivion'' sziget kisebb mint Morrowind területe
  • Lysandus
    Csak kétszáz??? Nem kevés az egy picit???
    Hm... Megint addon szagot érzek... Szerintem itt is lesz minimum kettő.

Nagyon várom már én is a gamét, de bennem van a félsz is pont emiatt. Csak nehogy elszúrják!
  • GrimReaper78
    Újabb fejlesztői napló látott napvilágot itt, amelyben a katakombák/labirintusok készítését taglalja a programozó arc.

Örvendetes, hogy ezúttal változatosabb, egyedibb "dándzsönöket" kapunk, és cirka 200 lesz belőlük
  • GrimReaper78
    Dettó, nekem is csak az Oblivion körül forog az életem javarészt emiatt kezdtem el újra a Morrowindet, de az meg állandóan kilép
  • Árnyvadász
    Én is úgy vagyok vele, hogy a PC-s verzió idén télen már a boltokban lesz. Igazság szerint már most kész vagyok, mi lesz akkor? :) Nem köt egyetlen játék sem igazán, talán a Fable picit, valahogy ráhangolódtam már az Oblivionra. Csak menjen el ez a pár hónap és remélem a Collectors Ed. is kapható lesz nálunk. Mert én speciel arra mozdulnék rá.
  • STREEX
    A Take Two november huszonnegyedikén tervezi csatába küldeni Európában az Elder Scrolls IV: Oblivion Xbox 360 változatát - jelenti a francia XboxMag. Érdekes, érdekes: az Oblivion boltokban való felbukkanása elvileg azt jelenti (illetve: jelentené), hogy november huszonnegyedikén már gépnek is kell hozzá lennie - az új Elder Scrolls ugyanis (a dolgok jelenlegi álllása szerint) X360 nyitócím. Ehhez képest az IGN úgy tudja, hogy az MS nextgen konzolja november huszonötödilén jelenik meg (Amerikában), az európai premier pedig ennél később várható. Kavarják, nagyon kavarják...

Szerintem mostmár tuti hogy nem fog a pc-s verzió sem tovább késni decembernél.
  • GrimReaper78
    Igen, főleg az a kép, amelyiken az a nő van, hát az elég ultragagyi...
  • Ron Ragm
    Hát én így is félek hogy nem fog majd futni.
  • PTW
    ja a másik meg hogy ezek a képek meg olyanok mintha ilyen ultra mód le lenne butítva a játék , azt is mondhatnám hogy "ronda" az eddigi shotokhoz képest
  • PTW
    nemértem miért van ez újként berakva 8)
  • EqUiNoX
    De a PCZoneban már látott jó felbontású képek nem azok, amiket szereztek. Érdemes megnézni őket.
  • Árnyvadász
    Ez már régi... de azért jó megnézni ismét :)
  • RaveAir
    Húha! Ez durva!