26243

Garfield-böngészde

--

• Dzsini
    ez már a kész, sült hús felszeletelése az ünnepi asztalon (vagy előtte a konyhában)
  • Narxis
    Nekem elmenne az étvágyam ha a szemem előtt szeletelnék/faragnák a nyers húst. :D
  • Dzsini
    Kis kiegészítés: a 'carve' eredetileg faragást jelent, egyben sült húsoknál (pl. pulyka) azt a folyamatot, amikor a húsokat levagdossák a csontokról tálaláskor és felosztják. Engem Angliában meghívott a vendéglátóm egy korrektebb étterembe 'carving'-ra, ott profi séfek szedték le frissen a frissen sült marháról/pulykáról a választott húsrészletet, amihez utána köretet lehetett venni és szabadon választott alkalommal ezt ismételni :)
    Nálunk igazából nincs erre jó kifejezés, főleg olyan, ami egy pizzaszeletelővel Garfield kezében visszahozza az eredeti hangulatot, nálunk a sült csirkét is maximum "felvágják", de a szeletelés legalább ugyanannyira jó.
    Az eredeti carvinghoz egészen komoly útmutatókat lehet találni a neten:
  • DJ_HELL

-Valami speciálisat készítettem idén magunknak.

-Valamit amiben NINCS csont...

-Pulyka Pizza!
    -Én szeletelek!
  • DJ_HELL

-"Óvakodj a kutyától"

-Vaú!

-Ez egy kemény hét lesz a pulykáknak.
  • Dzsini
    A "hang on" az leginkább "várj csak" vagy "várj türelmesen", a "get to something" az meg "elér valahova" "eljut valahova" - a te fordításod is jó hangulatilag, szó szerint egyikünké sem :)
  • nonicks
    amúgy a ne akadj fenn rajta, meg lesz az is lenne a tényleges fordítás?
  • xxxpaulxxx
    értem
    köszi:D
  • nothes
    jó, ezen most mosolyogtam:)
  • Dzsini

-Garfield! Vacsora!

-EZ a vacsora!
    .Nyugi, majd sorra kerül az is.
  • Dzsini
    nyelvtanulós szociális háló... nincs még elég közösség a neten, bár ennek valamilyen valós értelme is lehet, ha csak az javítgatna bele egy szövegbe, aki tényleg érti a nyelvet.
  • mumpic
    nézd meg :P
    Csinálsz egy profilt, amiben feltünteted hogy mi az anyanyelved, és milyen idegen nyelveket tanulsz. Beírhatsz mondatokat a tanult nyelven, és majd jön valaki, aki kijavítja ha rossz, meg te is ki tudsz javítani másokat, akik pl magyarul tanulnak.
    De ahogy böngésztem a magyar "javításokat" tényleg volt egy két borzasztó :P
  • xxxpaulxxx
    de ez miez?
  • Dzsini
    nem nyelvtanár vagyok, hanem könyvtáros :)
  • mumpic
    ez a lang-8 nagyon állat, eddig nem hallottam róla, kösz a tippet
  • RelakS
    nem akarsz felmenni a lang-8.com-ra, és osztani a népet? :] Biztos többet tanulnának magyarul, mint amikor Jucika a 10kerből felmegy, és megír nekik néhány ÚJJ mondatot
  • Dzsini
    köszönöm, igyekszem :)
  • Narxis
    Bazz, hihetetlen, hogy mindig ilyen részletes, jól indokolt válaszaid vannak. :D Itt nem csak röhögni lehet a képregényeken, hanem tanulni is. :)
  • Dzsini
    Ízlés kérdése, nincs kötelező írásmódja (és kiejtésmódja sem) - ha ők ketchup-nak írták volna, akkor azt veszem át, de így én is az egyik alternatív írásmódot tükröztem.

A rövid u átvétele több módon lehetséges: Nádasdy Ádám cikkje alapján: "Megkérdeztem egy itt nyaraló fiatal magyar társaságot, hogy hívják a fûszeres paradicsomszószt. Öten [kecsap]-nak mondták, csak egy mondta, szemlesütve, [kecsöp]-nek, ahogy én is mondanám."
    (zárójelben: Ketchup írásmód 1711-re, a Catsup 1730-ra datálódik vissza, emellett van még Catchup meg Kitchup írásmód is, ezek szerintem eltűntek)
  • mumpic
    De szép is lenne ha a jövevényszavainkat az eredetire hajazó kiejtéssel mondanánk.
    Brr.
  • Narxis
    A hideg kiráz a "kecsöp"-től, nem kecsáp? :D
  • LasDen #14215
    de már nem agglegény :D
  • Cat 02 #14214
    Agglegények vagyunk, fuck yeah. Ez jobban illene :D
  • Coldplayer
    Mintha asszony látnám :D Az is mindig csinál valamit de ember legyen a talpán aki a végeredményből megmondja, hogy mi volt a kiindulási alap
  • CattiBrie
    -

-

-
  • Dzsini

-Találd ki mit grilleztem!
    ..
    -..mert én elfelejtettem.
    .Ezért teremtette meg Isten a kecsöpöt.
  • LasDen #14210
    csokiiit vagy csalúúúúnk :D
  • Burdi
    sztem a hónap képsora xD
  • Cat 02 #14208

- Hé, sz*rzsák!
    - Igen, te, csúnyák királya! Olyan csúnya vagy, hogy megsiratod a hagymákat!
    - Olyan csúnya vagy, hogy telefonon át kell haloweenezned.
    - Ja és egyébként Hülyefalva hívott, hogy szükségük lenne rád, hogy pózolj nekik a főtéri szoborhoz.
    - Ezek az ami-a-szíveden-a-szádon éjszakák kezdenek eldurvulni
    - Ez be volt kapcsolva ?

trick-or-treat az az amikor haloweenkor Amerikában a gyerekek odamennek az ajtóhoz és cukorkát kunyiznak
  • Narxis
    :ASD:_DSA_ASD
  • spy803
    Ezen felröhögtem. XDD
  • ivan924

-"101 kegyetlen dolog, amit megtehetünk"

-Auuu!
    -A 102.
  • xxxpaulxxx
  • nonicks
  • Dzsini
    contacts = kontaktlencse.
    és amikor leütik, az összetett szeméről szétgurul az ezernyi lencse, és azért ne mozduljon senki, nehogy rálépjen...
  • mumpic
    Mi? neeeem
    a harmadik képen ott vannak szétszóródva a kontaktlencséi (mert ugye a légynek erősen osztott szeme van)
  • nonicks
    itt a vicc nem az akar lenni hogy "terhes" a légy?:D
  • mumpic

.Ugye nem ütnél le egy olyan legyet, akinek kontaktjai vannak?
    SMACK
    .Mindenki marad ahol van!!

social contacts = társadalmi kapcsolatok
    contacts = kontaktlencse
    Ennél jobbat nem tudtam kihozni belőle
  • Brynn
    Hm, szerintem azért betűzi, mert annyira szereti a svédasztalt (legalábbis az arckifejezése inkább erre utal, minthogy titkolni akarna valamit). Ezért is írtam svééééééédasztalosnak :D Na mindegy, megállapíthatjuk, hogy ennél már jobb képsort is láttunk :D

Sajnos nem tudom belinkelni, mert már régi, de még mindig fetrengve röhögöm magam halálra azon, amikor Garfield beteszi Nermált egy görkoriba "játszani", aztán kilöki az ajtón ^^ Nem tudom, emlékszik-e vki erre :)
  • Dzsini
    betűzi a szöveget (nem lassan mondja), hátha úgy Garfield nem jön rá, hogy enni mennek...