Garfield képregény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantos
he?

precision

1. Ubul, valaki van az ajtónál!
2. Yip! Yip! Yip! Yip!
3. He? - Te vagy az, Einstein!

Bazinga!

mumpic
de most neked nem mindegy? 😊
vagy csak simán jobb, hogy ezt leírtad?

Freddycom
De, a régiek, még magazinban olvastam, kb 6 évad van meg.
Ez már ilyen modern köntösbe öltöztetett marhaság, számomra 0 poéntartalommal.
Régen jó poénjai voltak, jellegzetesek, de ezek már ilyen sablon szarok, bárki kitalál ilyet. Legtöbbször nem is értem min loloztok.

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

Szerintem más itt a lényeg. A "nem vagy ijesztõ" azt jelentené, hogy a hal szerint Garfield senkit sem tudna megijeszteni. Az "engem nem tudsz megijeszteni" kifejezi, hogy a hal beképzelt, amiért a következõ képkockán meg is bûnhõdik. Ilyen szempontból pedig mindegy, hogy "De engem nem tudsz megijeszteni" vagy "De én nem félek tõled", mindkettõ jól kifejezi a lényeget.

Csak gondoltam megvitatom ezt a témát, nem kell nyugtatgatni a lelkem semmivel. Jó ilyen dolgokat megvitatni, mert tanul belõle az ember. (mármint, most magamra gondoltam:])

Amúgy igaz amit leírtál, de abban a szituációban, amibe a hal volt, az "ijsztetõ"t, mint jelzõként használtad és ilyet meg ritkán szokott a magyar, szerintem. De nyilván így is jó, csak kötekszem.😊
CattiBrie
Akkor Neked egyszerûen nem tetszik a Garfield, ennyi. 😛

[/spam]™

precision
szerintem pont hogy nem tükörfordítást csináltam 😊
ne menjünk bele... de a félelem tartós állapot az ijedtség pillanatnyi
természetesen jó lett volna "nem félek tõled" is (mármint érhetõ lenne úgy is), de nem az van odaírva
a magyar nyelv nem olyan mint az angol, a "jobb félni mint megijedni" sem úgy hangzik hogy "jobb félni mint félni" 😄 nem véletlenül

no de sztem hagyjuk is a témát 😊 szúrd be újra a képet, írd alá a "te" fordításod ha ettõl megnyugszik a lelked 😄

Bazinga!

Vannak gyengébbek, de van sok jó is. Pl ez a mostani szerintem kurvajó!😊
Ja végül is tényleg nem.. Nem az egyikbõl következik a másik. Igazából nem szólna jobban, ha ezt írnánk. Sõõt, teljesen mást jelentene, összezavarnánk mindenkit és a sztori is érthetetlenné válik, mert teljesen két egymástól független szót írnánk le... -.-

Nem hinném, hogy itt az a lényeg, hogy tükörfordítást írj, hanem az, hogy a legmagyarosabban írjuk le a sztorit. "nem félek tõled" kifejezés ugyanazt jelenti, mint a "nem vagy ijesztõ", csak az utóbbit a magyar ember ritkábban használja. Legalábbis akármilyen szituációba belegondolok és a "nem félek tõled"-nél maradnék. De mondd csak, hányszor használod azt, hogy "nem vagy ijesztõ"?
Freddycom
Most itt loloztok, meg kettõspontdéztek, de nektek télleg tetszenek ezek az egysorosok? Mert én már idejét sem tudom, mikor mosolyodtam el egyáltalán ezeken a comicokon. Egytõl egyig szar, halálra ismételt poénokat nyomat JD.

P.S.: Nem a fordításokat szólom le, azok teljesen korrektek.

😄DDDD
nem.

precision
a fear és a scare nem ugyanaz 😊

@Narxis, ja tudom, úgy is akartam elõször, csak nemtom, olyan hülyén hangzik az a szó, hogy "ijesztesz", hogy inkább ennél a verziónál maradtam amit leírtam 😊

Bazinga!

robotnyk
a halak nem némák?

Vagy "Nem félek tõled"
robotnyk
😄DD
Doomista
AYIEEEEE !!

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Narxis
Ez mekkora.... 😄DDD

Talán lehetett volna úgy is fordítani, hogy "De engem nem ijesztesz meg", de így is nagyon jó!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

😄DDDDDD
Doomista
lol?

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

precision

1. Úgy hallom te egy kemény macska vagy
2. De nem vagy ijesztõ
3. AYIEEEEE !!

Bazinga!

Még ha nem is a szódára utal, egyetértek az elõttem szólóval és a poén is így jó. Rengeteg fordítás nem hû ahhoz, amit valójában mondd, de a lényeg a lényeg és ebbõl meg lehet érteni.
Dzsini
mindenféle szénsavas üditõital soda gyûjtõnéven fut - az "elfogyott a szénsavas üdítõital" viszont hülyén hangzik 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

DJ_HELL
Nem kötekedés, de ha jól tudom a "soda"-t használják az ilyen üdítõitalok megnevezésére abból is inkább a Cola-ra.

Hell Is Burnin\'

Treblakos

-Nem láttad a tesómat?

-Hol láttad utoljára?
-Pont ahol Te vagy.

-Mmmmmalaki szedje le mólam em a múlyt!
-Megvan.

Girls are like carparks. The good ones are taken. The rest are retarded.

😄DDDD

- beööff!!

- gusztustalan vagy!
- és elfogyott a szóda
modellmaker
jaja, olyan igazi Garfieldos. 😊

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

RelakS
ezz delazzaaaaa XD

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

mumpic
Na, most nem tematikus hét lesz? 😊

modellmaker

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

az hát!😄
Doomista
jogos?

Treblakos
hogy miért nem inkább tonhalat ad neki enni, minthogy táppal mérgezi

Girls are like carparks. The good ones are taken. The rest are retarded.

Narxis
<#fejvakaras>

Ezt most sajnos nem értem. Nem humoros. :s

- Egyél egy kis tonhal ízesítésû tápot
- Tudod mi tonhal ízesítésû még ?
- A TONHAL

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

ollie
😄DDDDDDDDDDDDDDD

LSL
jóólvan, azt olvastam, h meghaljunk 😄

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

Narxis
LOL

Dzsini

*BAMM*
-Nem fogod elhinni, mi történt velem.
-Kimentem behozni az újságot, és a fürdõköpenyemet elkapta az utcaseprõgép.
-A környezõ öt utcát feltörölte az arcommal, mire észrevett a vezetõ.
-Három tûzoltócsapat és egy feszítõvas kellett hozzá, hogy kiszedjenek. Csoda, hogy élek.

...

-Mi történt a muffinommal?
-Megettem, takarítókám. Hol az újság?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

degonosz 😄ASDASDASD
Freddycom

- Van egy nagyon jó csengõhangom.
- <#smile>
- Akarod, hogy lejátsszam?
- Ez az egyetlen módja annak, hogy valaha is meghalljuk.

utóbbiból a kínai piacon rengeteg van 😄

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom

Fantos
hamarabb mint a sánta pumát

milyen gyorsan érhetik utol a sánta hazug embert?

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom

gergely1991
Nem csoda ha nem vette még fel a gugli indexébe😄

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Narxis
Ejj, Jon, Jon... :c A hazug embert hamarabb utolérik mint a sánta kutyát. :p

Remélem most átmegy egy alternatív univerzumos mesébe 😄
Megnézném Garfieldot kecskeszakállal meg szemfedõvel.

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni