Garfield képregény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ_HELL
Squeaket sokszor használják mikor egy ajtó nyikorog vagy pl mikor egy lufit "nyikorogtatsz" vizes ujjal. Tudom, hogy a labdának nem teljesen olyan hangja van de nem találtam jobb hangutánzó szót.

Hell Is Burnin\'

A mondandmat pontosítanám azzal, hogy elvileg ugye a labda adja ki a hangot, de mint kiderül, a valóságban Ubul.
Az nem nyikorog lesz, mert a labda adja ki a hangot. Ugyan sohasem volt kutyám, de gondolom vannak az olyan típusú labdák, amelyek összenyomásra sípolnak, és vannak olyanok, amelyek ha szimplán mozgásban vannak valamilyen hangot adnak ki. Szóval kellene valami jó szó rá (mondjuk hangutánzó), de a vinnyog, cincog nem teljesen fedi le a valóságot.
DJ_HELL

*nyikorog**nyikorog**nyikorog**nyikorog**nyikorog**nyikorog**nyikorog*
-Add oda azt a labdát!
-<#wow2>

Hell Is Burnin\'

Dzsini
inkább "nem áll jól neked"

become
1. To be appropriate or suitable to: "It would not become me . . . to interfere with parties" (Jonathan Swift).
2. To show to advantage; look good with: The new suit becomes you.

(alig találkoztam így, ezzel a kifejezéssel, futottam pár kört a szótárakban hozzá)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Doomista
<#ijedt><#ravasz1>

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Sordoran

- Nem tudom elhinni hogy a macskám megvert videojátékban.

- Vajon ez elmond valamit rólam?

- Semmi olyat amit nem tudnánk.
- Legalább nem tett önelégülté.

(remélem jól fordítottam a végét)

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Narxis
<#nevetes1><#nevetes2>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Doomista
Google rank lv up!!!!!!

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Teppik Amon
Már megérte betérni ide a mai nap 😄

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Doomista
<#nevetes1><#nevetes2>

DJ_HELL
Ahh oksa 😊

Hell Is Burnin\'

Dzsini
klasszikusokat, fõleg szent könyveket csak pontosan idézek 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Ez a szöveg kora miatt van (a dokumentumok alapján már 93²-ben is egy régi közismert, híres kódexbõl történt a felolvasás). Hozzá kell tenni, hogy régen nem volt ennyire kötött az írásmód és a szöveg is fordítás. az eredeti arámiban 'פיסות זעירות' van, ami szó szerint apró darabkákra fordítható, ez a magyar nyelvben 'fecni' vagy 'ficli' lett, a német Fetzen (rongy) szó magyaros formájaként 'kis papírszelet', 'cédula', 'rongy' értelemben. (érdekesség, hogy a Fegyverek Könyvének német fordítása a 'darabokra tép' - 'in Stücke zerreißen' kifejezést használja) A ráadásul a két változat egyszerre létezik a nyelvben, például J. D. Salinger: Zabhegyezõ c. mûvének Gyepes Judit-féle fordításában található a két alábbi rész: "Egyszerûen bevágtam a fecniket a szemétbe, aztán elnyúltam az ágyamon,", valamint "és ha valamit szeretne mondani, akkor felírná egy kis ficli papírra". Itt látható, hogy a fordító azonos értelemben használja a két írásmódot.

DJ_HELL

Hell Is Burnin\'

DJ_HELL
Azt hiszem az eredeti jelentése kis papírdarab amit letépsz egy nagy darabból, hogy ráfirkálhass gyorsan valamit. Innen jött ez is hogy ilyen kis darabokra téped. De lehet én tudom rosszul. De én eddig fecnit hallottam. 😄

#16670 Attila? Nem Arthur volt, aki az antiokhiai szent gránátot elhajította ellenfele felé miután elszámolt ötig? Azaz...háromig 😊

Hell Is Burnin\'

CattiBrie
De hát a fecni meg a ficlik nem ugyanazok a szavak. 😊 Ráadásul nálam ezt a ficliket aláhúzza a helyesírásbaszkurátor. 😊

[/spam]&#8482;

Freddycom
Na menj innen Dzsini! 😄

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

Dzsini
egészen régi, háborús körökben jól ismert kifejezés, az egyik híres, korai (bár kissé eltérõ írásmódú, de ez betudható a szöveg korának) elõfordulása a Fegyverek Könyve 2. fejezetének 9. versében található:
"S a magasba emelé Szent Attila a kézigránátot és mondá: 'Ó Uram, add áldásodat a
Te kézigránátodra, mellyel ellenségeidet ficlikké tépheted nagy kegyelmedben.'"

CattiBrie
fecnikre 😄

[/spam]&#8482;

DJ_HELL

-Most te jössz. *beep**boop*
-Megtaláltad a Pusztítás Kardját. Most már fecnikre vághatod az ellenségeid.
-Nem tennéd...
-Hova kéred? A fejedbe, a hasadba, vagy a büszkeségedbe?

Hell Is Burnin\'

Dzsini
a számítógépnél egyértelmû volt az Apple hatás, ez igazából nem hasonlít semmire (még a legtávolabbról a Nintendo Gamecube irányítóra, mert nagy színes gombok voltak azon is)

gergely1991
olyasmi, de ha tényleg úgy rajzolták volna meg akkor a illetõ vállalat beperelné szerintem😄

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Doomista
<#eljen><#felkialtas>

nonicks
szerintem a Nintendo-ra utal de nem azt ábrázolja<#felkialtas>

Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!

Doomista
ez nem válasz, viszlát.

w77d
a nintendo is videojáték...

Doomista
ez nem nintendo ?

Fantos
de, korábban is videójátékoztak

ez ismerõs rész nem volt valami hasonló mint ez?
w77d
igen õ rá emlékeztem 😊

Dzsini
Lyman, Ubul eredeti tulajdonosa.

w77d
gyerekek régi részekben Jonnak volt egy barátja, akivel néha dumált.. ijen bajuszos fickó volt, nem tudja valaki a nevét?

😄DDD

\"- Helyben vagyunk, Ádáz. - Helyben vagyunk, Góré.\"

Narxis
<#eplus2><#nevetes1>

Doomista
😄 Én is edzem az ujjaimat a billentyûzet segítségével, ha-ha-ha.<#whatever><#eplus2>

Mazarex
über1337 h4x0I2<#email>

A mesterséges inteligencia nem ellenfele a természetes hülyeségnek.

DJ_HELL
1337 <#eplus2>

Hell Is Burnin\'

Dzsini

-Ez az a rész, amikor le kell gyõzni a sárkányt. Itt mindig meghalok.
*nyissz* *nyissz* *nyissz* *nyissz* *nyissz* *nyissz*
-Ezt hogy csináltad?!
-A tévé távirányítójával edzek.

Teppik Amon
Néha azért magamra ismerek 😄

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Narxis
XD

Doomista
<#nevetes2><#nevetes1><#nevetes2><#nevetes1><#nevetes2><#nevetes1><#nevetes2><#nevetes1><#nevetes2><#nevetes1>

XD
DJ_HELL

-Okés. Akkor este találkozunk.
-Liz és én, Dvd estét tartunk ma.
-Ezen a héten õ választja a filmet és én csinálom a pattogatott kukoricát.
-Kényelmesen elhelyezkedünk a díványon, berakjuk a Dvd-t...
-Leoltjuk a villanyt...közel bújunk egymáshoz...
-Csókolj meg Lukrécia! *könnyez* *HORKOL*
-Ezt megszívtam!
-Megehetem a kukoricád?

<#beka2>

Hell Is Burnin\'

Narxis
<#nevetes1><#nevetes1>

ollie
😄DDDDDD

Doomista
<#hehe><#hehe>

DJ_HELL

-Adtam Ubulnak egy lufit.
-Ésssssss....
-Igen, még mindig nála van.

Hell Is Burnin\'

Freddycom
A tegnapi milyen jó lett, 😄

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

Narxis
<#gonosz3>