46661
  • Plata
    Ha jobban megnézed láthatod hogy a hajót úgy varrták össze több már játékban lévő hajóból.
    Regent Sovereign,stb.
  • GaborST
    És mi a randa rajta

még egy pár!!

• Plata
    Hát ez randa.
  • GaborST
    Én egy ilyen ujj csónakot is elképzelnék szívesen

• gunji
    Aha, értem.

Frissült az Upcoming Content oldal idevágó része: http://sto.gamepedia.com/Upcoming_content#Delta_Rising_.28October_2014.29
    Felkeltette az érdeklődésemet. Hirtelenjében a Dauntless osztály, az új delta kvadránsbeli fajok nagyon várósak. Remélem lesz sok új bolygórendszer. Kíváncsi leszek a bő 40 részes dev blogra is :D
  • Plata
    Igen tudom hogy Sw Torban másképp van ez a dolog,ott lehet modolni a ruhákat,de az ritka.A WOW-ban minden új kiegben jön 2-3 új top gear szett,általában ha jön az új kieg a régit amiért rengeteget gürcöltél,pakolhatod is el,mert az új kiegben túrót sem érsz benne.Szerintem sok pénzt akarnak,és sok pénzt úgy tudnak szerezni ha a nép veszi az új hajókat.
  • gunji
    Félreérted, amit írtam.
    A hajókról szóló esti infók alapján igen, a mostani hajókat lehet majd upgradelni, de nem lesznek olyan jók, mint az új T6-os hajók, valamint az új powereket sem lehet majd a mostani hajókkal használni. Erre írtam - ismétlem: a tegnap esti infók alapján, s amit sokan szóvá is tettek -, hogy a mostani hajókat lehet kukázni, nem lesz érdemes meghagyni őket. Beleértve a százmilliós boxos és többezer zenes hajókat is. S erre értettem a hosszú farmolást, nem a hajókban levő fegyverekre/konzolokra/stb.
    Ami a fegyvereket/konzolokat/ruhákat illeti, annak továbbfejlesztése kevésbé zavar, az - ahogy írtad - a többi MMO-ban is hasonlóan történik. A WOW-ot nem ismerem, csak az SWTOR-ral tudok párhuzamot állítani. Ott ha pl. veszel egy neked tetsző modolható barna (vagy lila) pisztolyt, akkor abban a végtelenségig emelt cap levelig cserélgetheted a modokat, maga a fegyver azért megmarad, abból nem kell mindenáron újat venned, csak a benne levő modokból.

Azóta megjelent/találtam egy bejegyzést: http://sto-forum.perfectworld.com/showpost.php?p=18360321&postcount=53 . Talán mégsem lesz akkora öntökönszúrás a részükről, így átmegyek kicsit várakozó álláspontra.
  • Plata
    Ebben nincs igazad,a lobis hajókat lehet upgradelni majd,és új lock boxos hajók jönnek,szintlépős kiegnél mindig az van hogy buktad a felszerelésed,ez minden MMO-ban így van.Vegyük például a WOW-ot,hiába van neked fullos geared amit egy évig farmoltál mire meg lett,jön az új kieg és mehet a kukába,mert az új kiegben még a zöld szemét cuccnak is jobb statja lesz.
  • gunji
    A romulányom esetén meggondolandó, igen. De a jelenlegi föderációs karaktereimnek maradnak a meglevő hajói, legfeljebb azoknak a fejlettebb flottás vagy zenes változatait kapják meg. Ők ezekre a kánonbeli hajókra születtek ;) Van még sok karakterötletem, így jut majd a T6 hajókra is elég. :)

S mielőtt belevetném magam a fórumok tanulmányozásába, a jelenlegi infók alapján a Cryptic eléggé tirpák társasága szvsz a kevésbé jó utat választotta (nem véletlenül hívják Crapticnek, bár szerintem akik ezt a nevet kitalálták, még nem játszottak a BW/EA cég másik 'star'-os mmojával :D).
    Szóval így gyakorlatilag kukázzák az összes korábbi hajót, beleértve a lockbox-osokat is, semmivé tesznek sok játékos több éves munkáját, s megrengetik az exchange-t is, mert senki nem fog lockbox-os hajókat venni, végső soron kulcsokat sem.
    Ahelyett, hogy elindulnának a modolhatóbb/fejleszthető hajók irányába, hogy a régebbi hajókat is lehessen fejleszteni, s hogy frakciónként ezentúl ne csak háromféle hajót lehessen látni. Hosszabb távon ezzel nagyobb bevételt is lehetne elérni, mint egy egy alkalommal történő vásárláskor.
  • Plata
    Miért lenne ingyenes?Ugyanúgy marad zenes,a 40-es zenes hajó sem ingyenes.Ilyenről ne is álmodj.Bár lehet hogy lesz 50-es ingyenes,de nem a zeneseket kapod ingyen,hanem esetleg egy új gyengébb 50-es hajó.
  • Gundark 1 1
    Akkor az 50esek lesznek az "ingyen" elérhetőek utolsónak? Vagy az nem változik? A 60as hajókról lehet tudni valamit?
  • Plata
    Ha megveszel egy Store hajót akkor az összes többinek ingyenes,október nincs messze szerintem inkább várd ki a T6 hajót.Valószínűleg sokkal drágább lesz majd mint az 50-es,és a zen ára az egekbe fog felmászni.Én helyedben nem vennék 50-est.
  • gunji
    Nos, hát részemről nem zavar, hogy jelenleg nincs hajóleértékelés, így még lehet dilithiumot farmolni. De gondolom - azért pár héten belül lesz, az új kieg előtt egészen biztosan. Úgy is terveztem hajót venni (a romulány gépészem Ha'apax-ával nem sikerült annyira még összemelegednem, jó lenne egy kevésbé lomha gép helyette).
    Ami meg az új tartalmat illeti: így látatlanban nem nagyon hoztak lázba sem az új T6 hajók, sem az mk xiii-xiv gear. Nekem van még elég tartalom addig: a reputációk, az r&d, talán egy-egy flottába is befogadnak, ha elviselnék a hülyeségeim és segítenek fejlődni.
    Olvasom, hogy a T6 hajók nem a mostaniak felturbózott változatai lesznek, hanem teljesen újak. Így nem hiszem, hogy a meglevő karaktereimen le fogom cserélni a mostaniakat, inkább újabb karaktereket indítanék majd nekik. Az új mk xiv-es cuccokat meg majd meglátjuk, egyelőre nem befolyásolják a játékmenetemet, úgyis még mk x-xi-es cuccaim vannak nagyrészt.
  • Plata
    Ne vegyél hajót,októberben jön a 60-as szint és rengeteg 60-as hajó,tartalékold a zened akkorára,az új hajók erősebbek és durvábbak lesznek.
  • GaborST
    jó volna mert akkor vennék hajót a megmaradó zent eltudnám költeni másra :)
  • Plata
    Most 15%-os leárazás van storeban,nem hajókra,szerintem majd az is jön,nem emlékszem hogy lett volna az idén nyári hajó leárazás.
  • GaborST
    Azt tudja valaki mikortól várható a zenes hajók árainak csökkentése?
  • gunji
    Van ilyen bug, hogy egy instába nem enged be. Én múltkor a Sh'mar-féle küldivel jártam így, relogra megjavul.

Az új craftos rendszerrel két új bug jelent meg nálam: az egyik, hogy dili-bányászáskor nem az R&D részbe teszi a lootbeli alapanyagokat, a másik, hogy néha az ablakok elkezdenek vibrálni, pl a Deferi-s dailyknél, ha egyszerre mindet felveszem.
  • GaborST
    Na megoldódott de előtte ki kellett jelentkeznem de mi a francért csinálta ezt???
  • GaborST
    Mi a búbánatos francér nem tudok Bajor-ra se DS-re belépni nem engedi!!
  • Raulblanco7
    Láttam egy fickót kint állni itt, ha pedig ő ki tudott menni, akkor én is, második próbálkozásra már eltaláltam a kivezető utat, és ott második alkalommal ki is jutottam, elsőre beragadtam egy falba...
  • Plata
    Trait minden fajnál másképp van.Vannak olyan fajok ahol speckó trait-ek is vannak,vagy több traitje lehet mint a többinek.Vagy baromi jó faji traitje van.
  • GaborST
    egy dekát se mióta tudom mire való egyik karimnál se raktam rá egy db pontot se

trait azért kérdeztem hogy minden fajnál máshogy kell beállítani mint ahogy az előbbi linken láttam?
  • Plata
    Tettél a threat control skillre.
    A trait fontos.
  • GaborST
    te Plata hogy van az hogy ha elmegyek egy borg stf-re az öt főből csak engem szopat csak a borg enige karival és Cruisers hajóval mindezt úgy, hogy ötünkből 3 tac kari + tack hajó
  • GaborST
    Sorry elirtam :)

Traits
  • Plata
    Tarist????
  • GaborST
    itt most a tarist ajánlott vagy nem éri meg követni?

• GaborST
    tényleg :)

nekem tetszik igazi fedes ruci
  • GaborST
    meg is nézem

igaz mostanában nem nagyon alakítgattam a karikat :)
  • Plata
    Megkaptad,a tailornál ott virít.Mindenki megkapta.
  • GaborST
    meg van a "spoiler alatt"
    http://sg.hu/forum/tema/1094542709?page=55

" ingyenes Bortas és Ody egyenruhákat " ezt hogyan kaphatom meg én is ?
  • Plata
    Nem tudom ti próbáltátok már-e az ingyenes Bortas és Ody egyenruhákat,de a klingon elég klassz lett.Bortasq ruhához van szoknya is,fedes Odyhoz nem találtam.Viszont végre megvannak csinálva a KDF-es fedes boffok is.Végre át lehet öltöztetni a KDF human boffjaimat,és a kinézetük is szabadon alakítható.Viszont az orion kariknak és boffoknak be került egy olyan opció hogy alul csak egy bugyi legyen rajta,meg valami kit alkatrész,de az nem takar semmit.
    Nem tudom ez bug-e vagy esetleg egy új feature.
  • GaborST
    nem arra volt a fórumon egy link ami ide szolt mint külön hozzászólás csk már nem nyitja meg :(
  • Plata
    Ha a STO F.A.Q.-ra gondolsz az még itt van,és nekem megnyílik.
  • GaborST
    itt volt egy de már nem tom megnyitni na mindegy
    azért köszi a tippeket
  • Plata
    Olyat csak flották honlapján találsz szerintem,de ahhoz meg tagnak kell lenned.
    Nem tudok olyan leírásról ami nem flottás honlapon van.
    De olvass utána sto wikin,ott is érthető.
  • GaborST
    mindegy nem sikerül

küldene nekem valaki egy linket a skillek magyar leírásáról már ha van olyan
  • gunji
    Itt a régi link: http://sg.hu/listazas.php3?id=1094542709, s itt az új: http://sg.hu/forum/tema/1094542709. Azaz a linkben a 'http://sg.hu/listazas.php3?id=' részt lecseréled 'http://sg.hu/forum/tema/' -ra.
  • GaborST
    Hát nem tom de az igen hogy a borg pajzstól szokott ilyen undorító foltos lenni a hajó