Star Trek Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A játék sajnos/szerencsére komplex igy tőmondatokban semmilyen kérdésre nem lehet rendes választ adni, kutakodi muszáj. Átérzem amit írtál, annó nekem is volt gondom a nagyok tanácsaival, és pont ezért örültem a szájbarágós guidenak amit találtam.
...
Deltás romulánom 50. szintre lépett és kipróbáltam a 40. szinten kapott hajóját és az mk VIII VR-jeit: advanced kristályon egy GW-t engedtem el, borg red alerten már többet -> ha nagyon óvatosan csipkelődök, akkor még elégséges lesz ez a korai 50.-es szinteken - nyilván 60.-on és felette már nem...
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.08.04. 23:40:36
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Ehhez azért hozzáfűzném, hogy ha a hajó vásárlás előtt teszed fel a kérdést, hogy "ez jó lenne-e nekem, mert ezt szeretném vele csinálni", akkor már eleve sok kínlódástól megszabadultál volna. Mivel ezt nem tetted, ezért sikerült az egyik leggázabb hajót kifognod, amin még "nagyok" tanácsai, több milla EC és egyéb fizetőeszköz beleölése/rápazarlása sem tud érdemben segíteni.
Ha meg már egy megkezdett hajóhoz kérsz tanácsot, akkor feltételezné a zöm, hogy nem hasraütés-szerűen vetted meg azt, hanem céljaid voltak vele, így vmilyen szinten már "beavatott" vagy az STO rejtelmeibe és ezen a szinten próbálnak meg válaszolni - az erre rakódó, helyesírási hibákból eredő gubancokat nem szívesen hozom fel, mert nálam is sűrűn előferdülnek és az én "billentyűzetem" (értsd: a "lehallgatás" okozta anomáliák miatt) sem működik jól.
Ahogy előttem is írta Daeus89 kolléga: a BC az szinte kötelező mindenkinek a gyűjteményében, ha másért nem, akkor az energiafegyverekhez "nélkülözhetetlen" trait-je miatt, de az admiralty-ban sem oly rossz taliga. Ennek a hajónak a flottás változatát a "nagyok" is sokáig megelégedéssel és sikeresen használták, tehát egy kezdő sem foghat nagyon mellé vele, így ezért ajánlanánk nekik is jó szívvel. Ráadásul ez egy "lövöldözős", fronthajó, így élményt is tud nyújtani a használata, HA már fel van szerelve...
Az összes MMO-ban hónapok kemény munkája - vagy jó vastag hitelkártya - szükséges ahhoz, hogy "full-os" karakterre tegyél szert, ez az idő itt, az STO-ban még hosszabb, mert ugyan fél év alatt 1 karakterrel is szert tehetsz egy csúcshajóra, a hozzá tartozó repu'-kat, boff-küldizést, R&D-t és admiraltity-t kifullozhatod, de ez még csak a jéghegy csúcsa, mert a skill-ek, trait-ek és az igazán ütős kiegészítők megszerzéséhez, amikkel már egymagad letolhatod az advanced kristályt, évek hasonlóan kemény és célirányos munkája kell - és EZ tulajdonképp az end game, aminek soha sincs vége.
Az STO ráadásul még a "régi" MMO-k közül való, amin nem is "újítottak" az évek alatt - ennek minden jó és rossz tulajdonságával együtt - , így nem egy 20 perc alatt átlátható nehézségi szintet képvisel a megtanulása. De, ha majd utólag visszagondolsz, akkor rájössz, hogy nem is olyan bonyolult, "csak" túl sok a lehetőség, ami összezavarólag hat a még kellően be nem gyakorlott egyénre. Ennek elmagyarázása, pláne szájbarágósan, hogy egyértelmű és pontos legyen, több ezer oldalt igényelne, amit nem mindig tudnak a hozzáértők sem kivitelezni...
Mit lehetne a kezdőknek nagyon nagy vonalakban tanácsolni, ha ez a sorrend nem is feltétlenül betartandó, csak a benne foglaltak?!
0, Legyen sok-sok életidőd, amit rááldozhatsz, mert ez is egy MMO és az ilyenekhez ebből kell a leginkább a türelmen kívül
1, Gyűjtögetni, mindent és mindenkor - ez alap-MMO dolog (az 52. szint eléréséig MINDEN HAJÓT MEG KELL TARTANI az admiralty-hoz!)
2, A karaktert fejleszteni - skill-ek, majd az 50. szinttől mindent, ami rászakad ("gyakorlatilag" ekkor kezdődne a "játék", mert innentől elérhető a legtöbb dolog a karakter számára)
3, Amint lehet egy jó T6-os hajóra szert tenni - ez lehet event-es is kezdetben (december - január lesz a következő lehetőség ilyenre és a megszerzéséhez elég egy 10. szintű karakter is)
4, Egységes és "jó" felszerelés beszerzése, majd ennek húzása mk XV-ig (az epic-ké tétel is legyen a célok között, ha nem is elsődleges prioritásként)
5, Mindenképp be kell lépned egy flottába és itt (is) rengeteget rááldozni a javaidból, ha tovább szeretnél fejlődni
6, Minden "költés" előtt tudni, hogy mikor lesz a hozzá tartozó akció/kedvezményessé tétel és azokat csak ekkor kivitelezni (rengeteget lehet így spórolni)
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Legalábbis Normálon indítottam a karaktert, nem tudom, hogy lehet-e menet közben változtatni ezen és ha igen, hogyan? Ha véletlenül elállítottam, akkor nem tudom hol és hogyan.
Final Fantasy XIV: Shionka Szilard (Omega server) Elder Scrolls Online: Shionka
Boff skillek pár száz ec-be kerülnek,nem exen kell venni hanem a skill vendornál ESD-en.
Nézd egy dolgot tudok javasolni,próbáld ki hogy csinálj egy gamma karit,a gamma kari fullosra szerelt hajóval skilezéssel és boffokkal érkezik.
Vagyis gondolom még igen.
Magyarul BOFF terén gyatrán állok, tudok hogy sz.rok, de egyelőre nem tudok rajtuk változtatni. Lehet, hogy kukáznom kéne az összeset és új BOFF-okkal kísérletezni?
3-4 insta után besokkaltam, elmegyek vacsorázni és közben folytatom a Netflix-en a ST Discovery sorozatot. Kedvet kaptam az újranézéshez 😊
Nem állítottad el a nehézséget véletlen?
Ha átnyomtad adv vagy elitre az lehet a gond.
Az még olyan mint múltkor?
Este leszek csak gépközelben.
Most melóból írok telóról.
Most éppen a Satellite Repair napi (sima mezei) küldetésben törölték fel velem a padlót, 100% fegyverállásban sem bírok el velük. Az egyik hajót 5 perc alatt sikerült lelőnöm, de a második hullámban 3 hajó jött. 10 mp és halott voltam (még shield üzemmódban is). 😞
Kezd egyre jobban kiakasztani a játék, hogy semmit nem tudok 65-ön csinálni 😞 30 éve játszom, ebből 13 éve MMO-kal, de ilyen elcseszett nehézségi rendszerrel még sehol nem találkoztam 😞
Full angol és német szerveren játszom két éve.
Magyart szökőévente ha látok.
Angol német klánokban angol és német tudás nélkül megvagyok.
Oszt van 12 fullos karim.
De igazából a hajódhoz nem tudok tanácsot adni.
Én sem sci sem engi karival nem tudtam vele igazán kijönni.
Általában egy carrier sci vagy engi karival laza ügy.
De ezzel én nem tudtam zöldágra vergődni.
Sem hangárjával sem a hajóval nem voltam kibékülve.
Pedig mindkét karimnál elite hangárokat vettem.
Így 1 hónap játék után, fleet és társak nélkül, cél nélkül bolyongok és belekóstolok mindenbe, ami éppen szimpatikusnak tűnik. Nekem az angolom jó, napi szinten használom munkámból kifolyólag. Azonban olyan szinten túl vagyok terhelve agyilag a melóhelyen, hogy mire hazaérek 17-19 óra körül, egyáltalán nem fog az agyam. Ilyenkor totál esélytelen rájönnöm a játékban új dolgokra magamtól. Így próbálok valami nyugis, nem agyalós lövöldözős küldetést keresni, amivel jön némi xp és gear, hogy érezzem a fejlődést. A fentiekből fakadóan ezért is volt számomra nagy arculcsapás a level 65, mert hirtelen irgalmatlanul nehéz lett, szólóban már szinte semmit nem tudok megcsinálni, csapatolásnál látványos, hogy mennyire kolonc vagyok a többiekhez képest. Magyarul számomra egyelőre a 65-ös szint kínszenvedés, kínlódás és nincs sikerélmény. A "csináld ezt és majd 3-4 hónap múlva jó lesz neked" típusú tanács nem segítség, mert mire azt végigcsinálnám, addigra 100-szor megunom a játékot 😞
Így marad a bolyongás és felfedezés azon része, hogy egyáltalán mit tudnék csinálni.
1.számú profi játékos lelkesen leírja ide, mit és hogyan. Persze szakszavakkal és azok rövidítéseivel, valamint saját fejlesztésű, vagy a magyar nyelvben, szűk körben használatos, tolvaj nyelven írt szavakkal megtűzdelve.
2. számú profi játékos hasonló stílusban szinte azonnal reagál az első játékos bejegyzésére (szintén minél több rövidítéssel, szakszavakkal). természetesen mást és máshogyan tart helyesnek.
3. számú profi játékos is előkerül. Hol az egyiknek, hol a másiknak ad igazat.
Az egészből egy parázs vita alakul ki, amiből szerencsétlen kezdő (én), maximum a kötő szövegeket érti meg. Hosszas vita után megállapodnak abban, hogy nem értenek egyet és kész. Okosabb a kezdő (én) nem lett, legfeljebb kétszer is meggondolja, hogy tegyen-e fel kérdést.
Épp ezért kérdeztem meg az adott oldalt, hogy mi újság van vele. Van egy hajóm, van egy halom problémám még vele, van ez az oldal tele félig meddig kitöltögetett paraméterekkel. Mert vagy nincs kitöltve, hogy az adott felszerelést ugyan milyen skill pontokkal használja, pedig ott van annak a lehetősége is, hogy ki legyen töltve. Vagy nincs a repu skill kitöltve, vagy más a probléma. Kezdőként, a sokféle verzióból én nem tudom eldönteni, hogy az most jó-e, vagy csak össze van lapátolva valami. Sem értékelést, sem érdemi hozzászólást nem látok mellette, hogy: "Öreg! Ez neked épp jó lesz." Kísérletezni meg elég drága dolog. Mind játékbeli pénzben, mind szabadidőben. Tudom, sok idő kifejleszteni egy -egy jó hajót. Épp ezért volna fontos, hogy egy ilyen összeállítás kiválasztásakor többen is véleményezzék komolyabb játékosok, hogy az jó lesz arra a hajóra, nyugodtan elkezdhetem a hosszú és fáradságos gyűjtést.
lammaer linkelte nem rég azt az angol nyelvű kezdő oldalt. Jó-jó annak akinek szómenése van angolból. Mezei egyszerű játékosként nem sok energiám volt vele kínlódni. Nekem sokkal informatívabb az, ha itt például megkérdezem ... most maradjunk a Jupiter osztályú hordozónál, hogy mégis merre induljak el vele. Ilyenkor nem a sok-sok szakszó a segítség szerintem. Legalábbis nekem nem. Hanem például az említett oldalról egy profi játékos megnéz egy jól összerakott, kezdő által is összeszedhető tervet és ide linkeli. Ne adja úristen, meg adja a saját egyik ilyen remek fejlesztését, ha az nem hétpecsétes titok.
Kezdő számára még ez is nagyobb segítség ilyenkor, mint sem az amit a hozzászólásom elején írtam.
Ne vegyétek sértésnek, mert sokat segítetek nekem, nekünk, de amikor segítés képpen összevitatkoztok egymással, abból a kezdő nem sokat ért meg.
A hangárjai sem túl jók,de ha kiveszed a traitjét akkor a klingonok is megkapják mint acc wide jutalom,klingon carrierbe jó a traitje.
Sajnos a zenes fed carrierek elég szárok.

Utoljára szerkesztette: Daeus89, 2018.08.04. 12:27:16
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Plata, 2018.08.03. 11:26:13
Engem tényleg érdekelne a játék,ha lehetne benne nyugisan békésen egyedül bányászgatni pvp nélkül.
Anélkül hogy félnem kéne hogy valami hülye unatkozó gyökér lelő.
Örülnék ha kijönne és lehetne benne pvp nélkül is játszani.
De ki tudja mikor lesz még kész,emlékszem mikor még az volt hogy 2013-ban jön ki és játszhatunk vele.
Mellesleg most a night elf kis karik hol kezdenek?
Ha kinyiffant darnassus és a világ fa gondolom a night el új karikat nem oda rakja.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2018.08.03. 11:05:54

Csak ahhoz egy zenes hajóm sincsen, a fedhez meg van 3 vagy 4 is