46688
  • Plata
    DS9-en.A shipyard vagy mi a szösz mellett pont.Amikor elérted a 44-es szintet kaptál egy küldit,hogy beszélj egy D'Vak nevü ürgével,na ő is itt van,ha dumálsz vele meg a mellette álló csajjal kapsz egy cuccot,amire ha kétszer kattintasz ad egy Mk10 tokent,amiért egy mk10 cuccot kaphatsz.
  • Zero 7th
    Nna, tegnap meglett a maradék másfél szint.

Hol váltom be az STF dolgokat?
  • Zero 7th
    Ah, sikerült.
  • Zero 7th
    Be akartam lépni, de rá kellett jönnöm, hogy elfelejtettem a belépési adatokat. Kértem egy password resetet, arra meg nem érkezik meg a levél, pedig elvileg küldtek.
  • Zero 7th
    Ez játékstílus, taktika és szerep kérdése. Én hit-and-run módszerrel harcolok, erősen kihasználva a cloakot. Elöl négy antiproton dual beam(majd ha meglesz mind), hátul két antiproton turret. Előbukkanok, néhány sorozat bele, ha lenn van a pajzs, két óvercsárdzs bím bele, aztán futás.

Nem tank jellegű hajók ritkán élnek túl egy támadást, főleg ha az ovecsárdzsnak csúszik be egy kritikál. A tankokra többször rá kell mennem.
  • Plata
    Képzeld van olyan hülye aki meg előre csak torpedót tesz hátra meg csak turret-et.,
  • Zero 7th
    Én meg egyet sem. Na bumm.
  • Plata
    Na jó ezt tényleg benéztem.De az irányítással nem tudom mi a gondod,lassító és pajzsleszedő torpedó helyett meg szerintem jobb a quantum,kis szinten meg engivel hátra akna is jó szórakozás.
  • bgabor
    Az "elöl és hátul egy-egy", amit írtam, az nálad 'Hátra két torpedót'-t jelent? Az szép. Nem olvasol túl jól.
    Ez a tény, meg hogy saját bevallásod szerint másokat szándékosan provokálsz a fórumokon(arty szar), sokat elmond rólad, ez mind jól beleiillik a rólad kialakult képbe.

Mindegy, ennek további értelme nincs, részemről befejeztem a beszélgetést veled.
  • Plata
    Hátra két torpedó mi a ráknak?Engivel én csak egy torpedót használok,az is Wide Angle Quantum.Mivel az 180 fokban lát,spread skillel meg legalább 250 fokban.
  • Plata
    A kedvencem a T54 és a T30,az artyval csak az idegeiteket szoktam borzolni szándékosan.
    Mert tudom hogy arra mindjárt haraptok.
  • bgabor
    Ja és persze az Away team felszerelése is a kapható legjobb, természetesen.
  • bgabor
    Hát persze, a játékról alkotott véleményem (amit egyébként mint láttható, többen osztanak) alapján megmondod, milyen a felszerelésem, ugye? Szerintem jelentkezdned kellene az EZO TV-be jósnak.

Köszönöm a kérdésed, remekül elboldogulok a játékban, és feltételezésed ellenére a pénzért vehető legjobb felszerelések vannak a hajómon és a karakteremen is(az Exchangenek köszönhetően). 31-es szintű a Federation karakterem, és egy Exploration Cruiserem van, az általam használható legmagasabb, Mk VIII-as Tetryon Beam Arrayyekkel broadside harcmodorhoz, továbbá elöl és hátul egy-egy VIII-as Transphasic és Chronoton torpedóvetőkkel, a tertyon sebzést növelő tactical konzolokkal és a fordulást javító eng. konzolokkal. A Bridge Officer képességek is rendben vannak, ahogy a karakterem fejlesztése is. Remélem megnyugtattam a lelkivilágodat.

A gond az, hogy mindettől még a földi harc és küldetések, a grafika és az irányítás nem lesz elfogadható minőségű a játékban.

Egyébként pont te aggódsz (ráadásul látatlanban) az én játéktudásom miatt, te akinek World of Tanksban a tüzérség(artilerry) a mindene, a legkönnyebben játszható, tehetséget egyáltalán nem igénylő része a játéknak? Vicces helyzet.
  • Plata
    Ja és még valami,ha látnál is nem csak néznél,láthatnád hogy a küldetéseknél van egy olyan gomb hogy skip.Ha megnyomod át ugrod a küldetést.Jó pár olyan karakterem van amelyik öszvissz csinált vagy 10 küldit,többit átugrottam velük.Bár legtöbb fedes küldetés jó,némelyik olyan különleges boffot vagy tárgyat ad amit máshonnan nem tudsz megszerezni.Van olyan küldetés amit már olyan sokszor csináltam,hogy már kívülről is eltudnám mondani mikor hol és mit kell csinálni.
  • Plata
    Mk12 gear és felszerelés 50-es szinttől van,elite stf-en szerezheted meg,nem kell fizetned érte egy büdös petákot sem.STF végén kapsz jutalmat,ami lehet EDC,Borg Tech vagy Salvage.Prototype tech mk12 szettre,prototype salvage mk12 fegyverre és egyéb szarságra váltható.Vagy eladhatod ugyanitt dilithiumért,ha jó vagy 1 stf-en megvan a napi 8k dili.
  • Zero 7th
    Számít ez abból a szempontból, hogy a játék maga übergáz? Egyébként nem vagyok nagy ST fan, régen kifejezetten gagyinak tartottam a dolgot, ma már kicsit elfogadóbb vagyok, el is kezdtem nézni a sorozatokat.

De ST témában is vannak sokkal jobb játékok minden tekintetben. Mikori is az Elite Force? 2001-2? Na, az nagyságrendekkel jobb emberes harcot tud.

Vagy pl a Bridge Commander, ahol sokkal jobban átjön az ST fíling, hogy hídon vagyok, adom a parancsokat. Ez pl totál kimaradt az STOból, és nagyon hiányzik. (Az, hogy menüből meg tudom nézni a hidat, semmit nem jelent, nem része a játékmenetnek, így sokat nem oszt, nem szoroz)
  • Zero 7th
    Ja, hogy 40. szint volt, mikor az utsó ingyenes hajót megkaptam? Akkor szorri. De úgy láttam, már semmi újat nem kapok, ha kimaxolom a karaktert, akkor sem. Legalábbis boltból nem, csak milliárd kreditekért másik pléjerektől. (XII-es fegyverekre gondolok itt)

Critical hitre gyúrt buildet akartam összerakni, és nagyjából nem is kell már sok, még egy antiproton dual beam kéne, meg az a nyomorult borg konzol, ami még adagol egy százalékot a kritikálra, de ahhoz még meg kéne csinálnom vagy öt epizódnyi küldetést. Ja, meg antiproton sebzésnövelő konzolok férnének még el, de azt majd lootolok valahonnan, vagy veszek, majd ha nagy leszek.

Akkor adtam fel, mikor az volt a két alternatíva, hogy csinálom a szar sztoriküldetéseket, vagy beledöglök az unalomba a TÖKUGYANOLYAN dilithiumfarm-küldetéseken.

Egyébként semmi bajom nem volt a PVPvel, voltak nálam látszólag erősebb, igazi pénzen vett nagyhajók, amiket 1v1-ben simán szarrálőttem anélkül, hogy bármit tudtak volna ellenem tenni. Az egyetlen szitu, amikor meg tudtak verni, az az volt, amikor mi public csürhe voltunk, az ellenfél meg szervezett flotta. De az meg benne van a pakliban. Azzal úgysem tudok mit kezdeni, mikor mi kommunikáció és taktika nélkül nekik esünk, nekik meg van tankjuk, DPSük meg healerük, és úgy is használnak mindent, ahogy kell.
  • mrzoltan
    Úgy látom elszabadultak az indulatok, ha megjönnek a trollok.
  • Plata
    Szerintem csak kipróbálta,de amiket itt leírtak sztem még azt sem tudják milyen egy flotta,vagy hogy működik a Doff rendszer.Ha egyáltalán van doffjuk,eltudom képzelni hogy a doffokat amiket kaptak szintezés közben simán kidobták mert nem tudták mi az.Amiket itt leírtak abból az derül ki hogy szinte semmit sem tudnak a játék igazi lehetőségeiről,csak a felszínt kapargatják.
  • Reg5
    "játékélmény terén is hozza a legeslegalja minőséget."

Amúgy te szereted a Trekket, vagy csak kipróbáltad mert nem volt más?
  • MarkBlade
    Tök fölösen vitáztok. 50en más a pvp mint alatta. Amiért sokan játszák ezt a játékot az a hangulata, folyamatosan fejlesztik/foglalkoznak vele, és f2p És ez alatt azt értem hogy ingyen is szinte a maximális játékélményt hozza. Nincs szétkorlátozva.
  • Plata
    A max szint 50,vagyis 48 vagy,amíg nem vagy 50 rengeteg dolog el sem érhető a számodra.
    Vagyis ha nem vagy max szintű azaz 50,addig 50 alatt vagy nem?
  • Zero 7th
    Baszdmeg, problémáid vannak a magyar nyelvvel, vagy mi picsa van? Eleve nem tudom honnan vetted, hogy 50 alatt vagyok, de már az előbb is elmondtam, hogy két szintre vagyok a játékban elérhető maxtól.

Gy.k.: 58-as vagyok, ha 60 a max szint. Ha 70 a max szint, akkor 68-as vagyok. Július óta nem játszottam, nem emlékszem, mennyi számszerűen a maximum, de két szint kell még. De az is lehet, hogy csak egy.
  • Zero 7th
    Szerintem az ilyen WoT-féle matchmaking+teamdeathmatch játékokat nem kéne MMO-nak hívni. Semmi "masszív" nincs benne. Ennyi erővel a Battlefield3 is MMO.
  • MarkBlade
    Tényleg sokan játszanak. Fed oldalon iszonyat sokan vannak.
  • Plata
    Ne haragudj de az írásod alapján az jött le hogya játékban csak szerencsétlenkedsz,gondolom karaktered is szarul van fejlesztve,szar felszereléssel.Ha béna vagy a játékhoz,akkor nem a játékot kell hibáztatni.Az hogy nem találod meg a trófea helyét mindent elmond.
  • Plata
    Vannak magyar flották,nem is kicsik,van magyar Ts3 szerver.Magyar flottákban gondolom sejted sok sok magyar játszik együtt.
  • Plata
    Nem tudom mi értelme van 50 alatt pvp-zni,ha csak nem dilithiumot akarsz farmolni,de azt csapattal kell.Jó felszereléssel és jó away teammel eliten sem nehezek a küldik,nemhogy normalon.Rendes pvp meccseket nem is random rendezik,hanem vannak csapatok akik kihívás alapján játszanak.
  • MarkBlade
    Ez nem pörgös akció. Más játék.egyébként a champions online is neves és szintén az övék.
  • bgabor
    Én is így látom.
    MMO-k közül engem egyedül a World of Tanks tudott lekötni (ugye ott nincs unalom, maximum 15 percig tarthat egy meccs), és ténylegsen irányítani kell a tankot, taktikázni vele, nem pedig csak a képességek aktiválgatásából áll a harc, mint a STO földi részében/SWTORban/WoW-ban.

Nagyon kevés MMO-van, ami a jobb minőségű singleplayer játékokhoz(Skyrim, Deux Ex:HR, Mass Effect sorozat) fogható játékélményt adna. Tényelg szégyen hogy 2012-ben még el merik sütni ezt a "minőséget", amit az STO képvisel, főleg az EVE Onlinehoz hasonló konkurensek mellett. Kár ezért a játékért.
  • Zero 7th
    Egy vagy két szintre voltam a maxtól, miről beszélsz? (Nem vágom már pontosan, júliusban indítottam el utoljára ezt a cuccot) Nem farmolni akartam, csak játszani emberek ellen. Kb 10 meccsből nyolcat megnyertem, csak olyankor picsáztak el, mikor csapat volt ellenünk.

Nem hosszú, hanem nettó unalmas. Akár jó az away team akár nem. Akár easy, akár hard. Tökmindegy. Gagyi, ótvar, hulladék. Ilyen minőségben két perc is már túl sok, nemhogy 15-20, amíg egy küldetés tart. Alapvetően az vele a probléma, hogy irányítás, grafika, változatosság és játékélmény terén is hozza a legeslegalja minőséget.
    Lehet, hogy az a bajom, hogy nem vagyok MMOkhoz szokva, és a többi MMO is hasonlóan brutálszar, de ez számomra nagyon durván szar minőség.

PVP földi harc meg aztán végképp kritikán aluli. Amikor 30-as teamdeathmatch van, 10 pont után az ellenség beszorul a spawnpontjára, mi spawnkempeljük őket 29/30-ig, aztán az ellen nem spawnol le többet, vár húsz percig, hogy húzza az időnket, aztán kilép. Komolyan nem hittem a szememnek, hogy 2012-ben létezhet ennyire elbaszott dizájnú mutli játék. 20 éve vannak multiplayer játékok, kb a Doom volt az egyik első, és már az is nagyságrendekkel jobban át volt gondolva.
  • bgabor
    Ahogy mondani szokás, a stílus maga az ember, igaz plata?
  • bgabor
    Örülök hogy nem csak én látom így a helyzetet, akkor a hiba nem az "én készülékemben van", ahogy plata foglamazott. Kár, mert nagy dolgokat lehetett volna kihozni ebből a játékból.

Amúgy magyar TS3 szerver van, ahol magyar STO játékosok játszanak együtt?
  • Plata
    Minek mész pvp-re ha még 50 sem vagy?PVP farmot meg flottával kell csinálni.
    Szingli küldetések sem nehezek vagy unalmasok ha a karakteretek és az away team jó,ha lófingot sem ér akkor biztos hosszú és unalmas.De egy jól felszerelt és skillezett csapattal nem hogy unalmas de még jó móka is lehet.Főleg engi karival és még pár engi boffal az oldaladon.
  • Zero 7th
    Hát, pedig a klingon tutorial+első küldetés simán megvan két óra.

Nekem is egyébként tökugyanez a bajom a játékkal, a küldetések a földi részek miatt borzalmasan unalmasak és iszonyat gagyi minőségűek, az űrcsaták még elmennének, de félórákat kell várni egy 4v4 PVPre, hogy összegyűljön. És persze akkor basz be PVPre, amikor már éppen fejezném be egy szingli küldetés legunalmasabb részét...
  • Plata
    Trófea nincs nálad te észkombájn,de a Mess Hall-ban a trófea tárlónál válaszd a fő tárlót és ott lessz az accolade résznél.Használd az eszed mielőtt hülyeségeket írsz.Eddig 5 klingonnal csináltam ezt a küldit és egyszer sem volt gond.Nem kell csinálnod az epizód küldetéseket ha nem akarod,KDF vagy Fed Mirror jobban adja az xp-t.Egy óra alatt 5 szintet simán lépsz.Hogy minimális a játékosok létszáma,azt megint nem tudom honnan veszed,gondolom te magad találtad ki.Csupa sületlenséget és hülyeséget írkálsz.Mi az isten nyila faszát csináltál te két óráig egy sima küldetéssel?Végzetes bug a saját hülyeséged.Ha túl lépsz rajta simán menni fog a játék.És jobb lenne ha felnéznél magyar csetre,észre vennéd hogy vannak sokan,vannak magyar floitták is.
  • Plata
    A hiba a te készülékedben van.
  • bgabor
    Nagy kár ezért a játékért. Iszonyatosan középszerű és kidolgozatlan, nem véletlen hogy már minimális a játékosok száma, szerintem néhány éven belül meg is fog szűnni.

Megcsináltam az első főküldetést a Klingon oldalon. Azaz megcsináltam volna. Két óra DÖGUNALMAS és JELLEGTELEN barangolás után (csak kétszer kellett lemenni bolygófelszíre hozzá, pedig a bolygófelszíni részek brutálisan rossz minőségúek és unalmasak, mégis nagyon erőltetik).

Szóval nem adhatom le a küldetést, amíg a Batlet bajnogság trófeáját ki nem rakom a falra a hajón. Kár hogy semmiféle trófeát nem adtak, és a hajó Mess Halljában(netes leírás nélkül rá se jöttem volna, hogy oda kell menni, nagyon szarul kidolgozott a játék) egyik trófea állványra se lehet kiválasztani semmiféle Batlet verseny trófeát. Így aztán be se fejezhetem a küldit, így természetesen a főküldetésszálat sem fogom tovább vinni. De azt megnézhetik az ostoba fejlesztők, mikor fogom újrajátszani ezt a szar küldit, amire két óra ment el az életemből.

Neten olvastam hogy volt olyan aki háromszor vitte végig a küldit, mire a gép beadta neki a trófeát, és befejezhette a küldit. Kicsit bugos a játék, nem? Végzetes bug rögtön a sok fejezetből álló küldetéssorozat ELŐS PÁLYÁJÁN? Nevetséges. Kár, mert lett volna fantázia a klingon vonalban, a battle cloakos Bird of Preyek egyedi, érdekes harcmodort követelnek.

Komolyan ott tartok hogy az űrcsatás részeket szívesen csinálom, de a sokfejezetes főküldetésszálakat a sok bolygófelszíni kínlódással elkerülöm, mert borzalmasak.

Szóval el lehet lenni a játékkal, de szerintem pénz senki se öljön bele, mert nem lesz éppen hosszú életű.

Amúgy nézegettem ezt a Perfect World fejlesztőcsapatot, hát van vagy tíz MMO-juk az STO-n kívül, mind annyira szar hogy nem is hallottam róluk soha. Kár volt a Star Trak franchise-t ilyen tehetségtelen kutyaütőkre bízni. Azért aki még egy Star Trek Franchise-ból se tud élveztes játékot csinálni, az ne dolgozzon ebben az iparágban. (Bár végül is láttuk az SWTOR kapcsán hogy a híres Lucasarts mekkoát bukott a saját címükkel, szóval már semmin se lepődök meg).

• bgabor
    Még annyit kérdeznék, hogy lehetséges e EC-ért cserébe Dilithiumot szerezni a játékban?

A külföldi fórumokban csak ezt találtam, de nem értem, mi benne az a "DOFF". Duty Officer?

Making Dilithium trade-able would only encourage Gold Farmers... If you have tons of ECs and want to turn them into Dilithum Ore, you can always purchase DOFFs off of the Exchange and dismiss them for Dilithum. (Conversion starts at 75 Dilithium for a common DOFF)

If you have tons of Dilithium, and want ECs, you can alway purchase 'Unreplicatable Materials' at Memory Alpha and be sold directly on the Exchange, or used to 'craft' items for sale on the Exchange. Dilithum can also be converted to C-Points and purchase items (such as Pets, and Master Keys) that can be posted on the Exchange...

Tehát ha Duty Officert bocsátok el, Dilíthiumot kapok érte? Nem értem.

Továbbá az is érdekelne, hogy Dilithiumot kizárólag a Dilithium jutalmat adó küldetésekkel lehet szerezni, vagy másképpen is?
  • bgabor
    Köszönöm, ez sokat fog dobni a játékélményen!