50105
  • aru
    Ja semmi... ma még csak szerda van, pedig olyan csütörtöki érzésem volt.
  • aru
    Amúgy lesz ma karbantartás és feature epizód? Nem találtam sehol infót és ilyenkor már karbantartani szoktak.
  • aru
    A múltbéli sérelmek nem szoktak eltünni ha a felek nem beszélik meg, sőt fokozódni szoktak ez által. Nem lesz olyan, hogy összeállni egy nagy flottába soha. Kis flottába vagyok és max 2-3 hónap és fullos lesz a flotta bázis (a bánya, solanea, és követség már régóta az), már armada ügyben is kerestek minket többen.
    Jó nálunk a társaság amikor pont úgy tud feljönni mindenki játszani, hogy van némi átfedés. Többségében mivel mindenki dolgozik és máshogyan ezért van olyan, hogy nem látok egy flotta tagot sem hetekig, de ettől még megy minden.
    Szerintem senki nem fogja feladni a flottáját és a belefeccölt időt kidobni az ablakon.
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.07.08. 15:48:42
  • alyr2
    Folosleges 2 acc..Igen ez is tipikus magyar kozosseg mint mindenhol mashol..x nem egyezik y aztan felezik a tarsasagot..aztan a ket tabor anyazza egymast. Ez minden jatekban kivetel nelkul ahol relative sok a magyar igy mukodik.. ez van. Ha egy accon csinalsz fed es klingon karit egyszeruen at tudod a dilitiumot passzolni egyikrol a masikra! Folosleges tobb accot csinalni, csak az eletedet bonyolitja
  • lammaer
    Közben találtam guideot, próbálom megemészteni. Lehet én vagyok a hülye hogy ennyire belemászok a matekba, tegnap elvitt egy "kolléga" lődözni, ő csak darált mint a gép azt kész :D

Azért itt a link, hátha érdekel vkit.... guide Mondjuk úgy tűnik van már vagy 5 éves, de talán azért az alapok nem változtak sokat.

Most pl próbálom megérteni, miért mondják azt hogy max 2 torpedót érdemes előre tenni és a többi slotba vmi más kell (a cooldown játszik szerepet, bár ez esetben nem világos hogy a 2 miért jobb mint az 1...)
  • lammaer
    Tegyük fel hogy megoldom hogy egyszerre be tudok loggolva lenni két accounttal egyszerre (tehát nem akadály hogy a program mit enged és mit nem)... van ilyenkor hátrány ahhoz képest ha a két kari egy accounton lenne?

Ugye van az account bank, nyilván azt akkor nem tudom használni. Vmi más esetleg? Pl Dilithiumot pl tudok két account közt szabadon megosztani?
  • RoboKutya78
    space engiben is kezdek csalatkozni mint magyar.
    Kedves kreatív emberke hajlandó volt x órát csak abba befeccolni hogy 91% ra feltornássza a magyarítását a játéknak és az ellenőrző banda ne hajlandó rávetni egy pillantást hogy engedélyezzék. Imádom amikor egy magát nyelvzseninek kikiáltó 2 nyelven beszélő kurátor dönti el hogy jó az a fordítás vagy se akkor mé nem ők csinálják? De kirakjuk a steamre hogy elérhető nyelvezet hungary.
  • Plata
    Azért nincs nagy háborúskodás.
    Lényegében mindenki elvan,csak néha néha akad valami agyhalott idióta akinek elgurul a gyógyszere és keveri a szart.
  • Plata
    Hát bezony itt is megy a csalás árulás és egymás anyázása.Magyar összefogás szerintem nem létezik.
    Olyanokkal nem lehet összefogni akik még a saját anyjukat is eladnák egy rozsdás szögért.
  • Plata
    Nem csodálkozom,balfasz of steelben elég sok a vadkenderes tejen felnevelt emberke.
    Arról nem is beszélve hogy egyik másik tagra még egy üres lófingot sem mernék rábízni.
  • Plata
    Az első a tényleges sebzés, a második amit felfogott a pajzs.Asszem.
  • RoboKutya78
    Na jah a magyar mentalitás eskü már sajnálom hogy ide születtem.
    NA ne politizáljunk mert nem ide való:)
    Lényeg mindenhol le vagyunk "!%!-va :)
  • lammaer
    Jaj istenem, remélem itt nem harapózik el ez a magyarok közti háborúskodás... EVE-Onlineban is, kismillió corp van mert a magyarok képtelenek meglenni egy csapatban, mindig megy egymás irtása, meg a múltbeli sérelmek felhánytorgatása - amivel aztán megfertőzik még az újoncokat is.

Komolyan, mig pl a bulgárok képesek voltak összeállni egy nagy klánba, mi nem....
  • RoboKutya78
    Hi hi tegnap óta fleet társak lettünk Plata :)
    Elegem lett a Ball of-ból bár sok hasznom nem volt a csoportból.

Nevetséges volt a Kritérium rendszerük 100% os bázis mellett még mindig ragaszkodtak a nevetséges 700 ezres fk befektetéséhez hogy teljes jogom legyen a Bázisok tartalmának kiváltásához.
    Hát így hogy a francba fejlődjön az ember?
    Alkalmanként amikor láttam hogy vannak fent a bandából hiába kiabáltam vásárlási engedélyek megszerzésére süket füleket találtam.Oké hogy ts-t használnak olvasni tudnak azé nem?
    (Egy alkalomra emlékszem hogy sikerült vásárolnom)
    Remélem nálatok tudok majd rendes konfigokat varázsolni.
    Nem akarok ezzel egy Bal of-ost se megsérteni, de azért nevetséges hogy egy nagyobb társulatban maximum egy két emberkének legyen joga hozzáféréseket osztogatni és azok se legyenek elérhetőek. Mi hátránya származhatna egy társulatnak abból hogy kiválthatóak a fleet cuccok vagy se? Ha a rablástól félnek akkor azt meg megfogom úgy hogy keretek közé szorítom a tagfelvételt.Vagy attól félnek hogy elhanyagolják a bázis fejlesztéseit?Ugyan már az minden tagnak érdeke hogy haladjon előre.
    Azt is szemtelenségnek tartottam hogy leindítanak egy projektet nem teszik közzé és a fleet kreditet pofátlanul egy emberke tolja be a többi letojva?

Na nem baj mára eleget puffogtam:) Ma meglesz a Ferengi cirkálóm végre:)
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.07.08. 11:39:19
  • lammaer
    Azt meg tudná valaki mondani hogy a battle logban a 2 szám az mit jelent?

Pl: Your Photon Torpedo deals 634 (4504) Kinetic Damage to Vessel One of Ten Unimatrix 0047.

Először azt gondoltam hogy a zárójeles (4504) az elméleti sebzés, a 634 meg a valódi mert ugye shieldet találtam el és arra bünti van....

De aztán táláltam még ilyeneket:

Your Photon Torpedo gives 788 (5159) to Vessel One of Ten Unimatrix 0047's Shields.

Itt ugye kiírja hogy a shieldet ütöttem, mig az első példában nem írja... tehárt akkor ott nem volt shield?

Meg van egy ilyen:

Your Photon Torpedo deals 6718 (4771) Kinetic Damage to Vessel One of Ten Unimatrix 0047.

Itt meg ugye az az érdekes hogy a zárójeles szám kisebb mint az első.... szóval nem jöttem rá melyik mit jelent :D

Critical egyik esetben sincs, se spéci active skill, mivel ezeket írja a log....
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.07.08. 09:21:31
  • Zemanov
    Mindenféleképpen ugyanarra az accra. szerintem STO nem támogatja a több ablakos játékot mint EVE Online.mind3 oldalnak az első pár fejezet különböző aztán a cardassia-i fejezetnél válik eggyé.romulánoknál van olyan lehetőség az első pár küldi után hogy oldalt kell választani hogy klingon vagy fed és utána ennek megfelelően tudsz flottába is lépni.
  • lammaer
    Épp akartam kérdezni hogyha beindítok egy másik karaktert akkor az is legyen inkább Fedes vagy inkább legyen egy teljesen más irány?

Szóval akkor legyen klingon.... gondolom nekik van teljesen más storyvonaluk az elején, igaz?

Végül: legyen ugyanazon az accon vagy inkább csináljam egy másikon? VAn e hátránya ha másik accon van - mert ilyenkor az előny ugye az hogy bizonyos módszerekkel meg tudom oldani hogy párhuzamosan legyek benn két karival... :D EVE Onlineban azt nagyon élveztem, itt azért kevesebb az üresjárat, nem biztos hogy van előnye a dual clientezésnek...

(mondjuk most még nem akarok belekezdeni a kemény grindbe, inkább kicsit élvezném a sztorikat meg ilyesmi, minthogy naponta csak azért lépjek be hogy megcsináljam a kitaposott dilithium/mark grind ösvényt, újra meg újra...)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.07.08. 08:57:40
  • Plata
    Tedd félre,jön az új flotta épület,abba majd kell sok.
  • Lokker
    Farmolnám én is az fc-t de nem tudom beváltani a fleet markokat mert nincs olyan futó projekt ahova be lehetne dobni. :(
  • Zemanov
    Jó tanács csinálj még 3 karit.klingon mindenféleképpen legyen közte.sok karival jóval könnyebb az élet.
  • Zemanov
    Én kíváncsi vagyok mennyire fog lemenni.jó lenne ha vissza menne ilyen 160 körüli árra.engem már csak a defi pack érdekel.az új BC packkal meg már el leszek egy darabig.meg farmolnom kéne jó sok ec-t van egy pár lobis hajó ami nagyon tetszik.az új cuccok meg nagyon ígéretesnek tűnnek.aztán meg majd lehet farmolni az fc-t.
  • Plata
    Gondolom készülnek a népek az új flotta bázis épületre.
    Nagyon fasza dolgokat lehet majd beszerezni,szóval tuti zuhan a zen árfolyam valamennyit.
  • Plata
    Emlékszem mikor én kezdtem el sem tudtam képzelni hogy lesz pénzes hajóm,320-350 dili volt a zen ára.Valamikor januárban vagy februárban kezdtem és lett hajóm júniusra azt hiszem.De akkor már volt +2 kari slotom,és már 4 karakterem volt.Jah akkor még nem is zen volt a neve,valamikor júniusban törölték el az akkori store pénzt és átnevezték zenre.És minden store item árát felvitték 25%-al,addig a 2000 zenes hajók csak 1600 zenbe kerültek.
    Utána nemsokára jött a Season 6 és a flotta bázisok,a zen ára hatalmasat zuhant,emlékszem volt amikor 88 zenért vettem hajó packot.
    Mindenkinek dili kellett,kellett a sok sok millió dili a bázisokba.
  • lammaer
    No igen, akkor csak 690.000 finomított dili kell, az meg van 90 nap alatt :D

Amúgy a finomítás karakterenként vagy accountonként van limitálva? (mondjuk tökmind1, mert free to play játékban accountot létrehozni ugye nem egy nagy ügy).

De a lényeg az, hogy akkor mostmár nem úgy megy a játék mint eddig, hogy 2 naponta egy új hajó, most inkább 2 havonta lesz egy... szóval ahelyett hogy a hajón agyalok (mint eddig) most inkább a felszerekésre meg a karakterfejlesztésre (pl specializáció - itt a pilotot néztem ki, mert nekem a torpedózásnál az agilitás hiánya a fájdalmas) fordítom a figyelmemet. A dili meg majd csordogál...

(amúgy érdekes hogy az STOban mennyire nem bírom a grindet - tegnap elhatároztam hogy megszerzek 1000 favort az engi kithez. 2 órányi summer resortos baromkodás után már kapartam a falat... ahhoz képest hogy más MMOban órákat/napokat/heteket tudok farmolni, itt nem volt türelmem. Na de majd ma, megszerzem azt a maradék 300 favort...)
  • Zemanov
    232-237 között van a dili/zen árfolyam.
  • Gundark 1 1
    Annyira nem egy nagy dolog. Én egy fő és egy mellék karival játszom, de van egy Guardianom és egy Presidio-m. Mindkettőt kedvelem, de már megszoktam a presidiot. Sokkal jobb mint az ingyenes hajók. (sokáig az ingyenes ajándék Ambassadorom volt) naponta finomítod a 8000 dlilt aztán egyszer csak kész. Addig még a zen ára is lejjebb megy :) A guardiant 150es zennel vettem a presit meg 190essel. Mellette meg egy csomó dilit elcsesztem a földi szettekre meg páncélokra. A repuk elkészülte után is esik dilithium nem is kevés persze az is idő végigvinni. De ezek az online mmorpg már csak ilyenek. Mostanában a World of Warshippel lövöldözöm, mert szórakoztat. A 10.5ös szezonra jövök vissza. Tényleg az mikor is lesz? A Risa után, de az meddig tart?
  • Plata
    Nem a T6 Arbiter az Assault Cruiserhez képest bizony sokkal több.
    Én a 10% hullt meg +1 konzolt a zenes T6 arbiterhez képest írtam.
    Azt hiszem 250 körül van a zen.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.07.07. 13:20:08
  • lammaer
    Naszóval, hogy akkor jól értettem e: most ugye ülök egy Assault Cruiserben (engiként torpedoboatnak fittelve), a minőségi változás az egy T6-os Arbiter lenne (az itteni terminológia szerint

Namost, ha jól hasonlitgatom össze: nyerek vele cirka 10% hullt meg shieldet, +1 előerenéző fegyverhelyet meg +1 consolt mind3 tipusból.

Ez ugye 3000 zen, ami jó sok napi dilithiumot jelent (ha jól rémlik olyan 300 dili egy zen, az ugye 900K dilithium, ami 112 napi finomítási kapacitás???)
    Asszem akkor sztem én itt állok meg a hajókkal :D és megyek simán csak storylineolni meg lootolgatni mert ennyi grindet nem ér meg nekem...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.07.07. 13:11:12
  • Zemanov
    Igen tudom én csak a T5-re írtam neki hogy 4.de szerintem ha farmmal akar hajót szerezni akkor jó átmeneti megoldás lehet egy mirror vagy esetleg a Kazon raider.
    Utoljára szerkesztette: Zemanov, 2015.07.07. 12:56:36
  • Plata
    T6 fleet hajó 5 modul,kivéve ha megvan a Zenes T6 mert akkor csak 1.
  • Zemanov
    Hát 1 karakterrel nem kis feladat össze farmolni 3k zent.szerintem pár hónapba beletelik.fleet creditért meg szerintem csak max T5 hajót érdemes venni ( mert a T6-os esetén nem lesz trait meg szerintem mastery se) bár akkor még kell 4 fleet ship modul is ami manapság nem olcsó.
  • Plata
    Nekem a T5 változata megvan,nagyonszerettem,egy fordulékony nagy tűzerejű engi hajó.Ha olcsóbb lesz a zen árfolyam a T6 is meglesz,de most sajnálom beváltani a dilim,mert a zen ára az egekben.
    Na szóval elmondom most bővebben és értelmesebben.a fleetes hajók 10+-al több hullt kapnak mint a zenes és +1 konzol helyet is kap,de a fleet hajón nem lesz trait,és a zenes speciális konzolját sem kapja meg.Vagyis Fleet T6 hajót csakis akkor érdemes venni ha a Zenes T6 változat is megvan,akkor át lehet pakolni traitet fegyvert konzolt.
    Ez mocskos húzás volt,de sajna a cég most ezt csinálja,mindenből pénzt akar.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.07.07. 12:29:28
  • Plata
    Sajnos nem jól látod, a 20000 fleet credites hajó gyengébb mint a zenes.
    És kell hozzá 5 fleet ship modul,aminek darabja vagy 500 zen vagy 9-11 millió ec.
    T6 fleet hajókkal kibasztak és gyengébbek mint a T6 zenes társuk.T5 fleet hajóknál nem így volt.T6 fleet hajónak csak akkor van traitje ha megveszed a T6 zenest.
    A T6 zenes hajó ami neked kellene az a T6 Avenger.Vagyis a T6 battlecruiser az nem avenger,csak én hívom így,a rendes neve Arbiter Battle Cruiser.
    Sajnos 3000 zenbe kerül.Katt
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.07.07. 12:22:53
  • lammaer
    Skacok, azt jól látom hogyha Vice Admiral szintű hajót szeretnék, akkor két opcióm van (ha nem akarok pénzt költeni):

- grindelek rengeteg dilithiumot és veszek belőle zent
    - szerzek sok-sok fleet creditet

Melyik a gyorsabban elérhető cél - 2-3000 Zen vagy 20.000 fleet credit? Kb mennyi idő lehet ennyit összeszedni?
  • Zemanov
    Az tudom.meg is van.de az nem a teljes szett az baj.
  • Plata
    Valamelyik romulán sztori küldiben,talán abban amiben elrabolnak,adják a Tal shiar ruhát.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2015.07.07. 06:50:38
  • Zemanov
    Az baj.pedig nagyon tetszik az ruha.
  • Plata
    Azt hiszem csak a küldis Tal Shiar van.
  • Plata
    Óránként van tánc,ha jól csinálod asszem 100 favor,várépítés 50,horghan hunt 75+ amit találsz.
  • Zemanov
    Ezt a Tal'shiar ruhát meg lehet szerezni?tehát olyat mint ami Sela-nak meg Hakeev-nak van.mert nekem van Tal'Shiar rucim de nem olyan mint nekik.