50245
  • Bozi_Vilag
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ezen annak tűnik, de lehet, hogy rosszul látom.

Utoljára szerkesztette: Bozi_Vilag, 2018.09.12. 12:00:06
  • Kotomicuki
    Ezt ki fogom próbálni egy kisebb szintű karakteremmel - így kevésből megvan!
    "Ül, nem mozog, pajzsa sincs és nem is lő vissza!"
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.09.12. 12:01:15
  • Plata
    Tudhatnád hogy a leg op-abb build a cruieser hajó 8 polaron turrettel és full flow capacitator konzolokkal.
    XD
  • Kotomicuki
    Akkora különbség azért nincs: nézőpont kérdése, hogy 25%, vagy 33% ua az eltérés, amit a kilövési szöggel és az energiafogyasztás mértékével kompenzálnak - de nem eléggé (bár, ekkor meg a 8 tornyos hajók terjednének el: már most a 1,5x-esét tudja DPS-ben a 8 torony a beam boat 4 beam-jével szemben, ha a hajó számára legkedvezőtlenebb helyzetet vesszük figyelembe )!
  • Bozi_Vilag
    Ja oké, így én is tudom - a Vorgon Cruisert ezzel használom az egyik karakterrel. Ha jól emlékszem, ugyanolyan beam kb. 2x annyit sebez, mint a turret.
    Utoljára szerkesztette: Bozi_Vilag, 2018.09.12. 11:25:33
  • Kotomicuki
    A DHC előre, 45 fokban tüzel.
    90 fokban, előre a DBB és a Wide Arc DHC tud lőni, de az utóbbiból csak egyet tudsz a hajódra tenni, tehát, összességében nem tud nagy előnyt felmutatni a vele kiegészített DHC-s fegyverzet sem - a leírásában van némi ellentmondás, de én úgy veszem, hogy egy prefix-et elvesz az [ARC] módosító, tehát ennyivel még gyengébb is lehet az ilyen típusú DHC a "sima" társánál.

Hogy csökkentsd az ágyúk lövedékének célba jutási idejét, közelebb kéne menni a célponthoz, de ekkor hatványozottan fogy az a 45 fok és a végén már csak egy pont a hatalmas csatamezőből, aztán bírd utánaforgatni, minden egyes célpontnak a hajódat... (a pilot manőverek sokat tudnak ebben segíteni)
    ...és a DHC "célkeresési" ideje(i) alatt a beam boat zavartalanul üzemel, még ha csak 50%-os kihasználtsággal is...

Azt nem tagadom, hogy mosoly ül az én arcomon is, amikor a DHC gyepálja a célpontot - érezhető a különbség a beam boat és a DHC között - , de amikor a hajóval célba kéne venni azokat, akkor tudok nagyokat káromkodni is és az utóbbi mozzanatból van több egy csatában, ezért (már) fáradtan, ami meg leginkább jellemzi az STO előtt töltött fizikai-szellemi állapotomat, inkább hanyagolom a DHC-s karaktereimet és csak "ünnepnapokon" veszem elő őket.

Sz'al, amíg a kiadó nem javítja föl az ágyúkat - ezt ne a beam-ek megfaragásával érje el, ha egy mód van rá - , addig tényleg nem nagyon fognak elterjedni a játékosok között!
  • Kotomicuki
    A torony megfelelője az STO-ban.

360 fok a kilövési szöge, a legkevesebb energiát igényli, az energiafegyverek között, de a legkisebb is a DPS-e. (Elülső fegyverhelyre is lehet tenni - úgy tudom - , ha vki "kísérletezni" akar ezzel.)
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.09.12. 10:44:44
  • Bozi_Vilag
    A torony az pontosan melyiket is jelöli?
  • Kotomicuki
    A DHC és a DBB kötött van 10,5% DPS az ágyú javára, de a beam 2x akkora kilövési szöggel bír és azonnal üt, ami bármelyik csatában többet nyom a latba az időben eltolt sebzésfölénynél.
    Ugyan minden energiafegyvernél 5 másodperces ciklusok vannak, de nagyon nem mindegy a gyakorlatban, hogy miközben az ágyú lövedéke még úton van, addigra a beam DPS-enék a fele-egésze már landolt is a célponton és ha az közben meg is semmisült, akkor az már célpontot is válthat, míg az ágyú esetleg újra is lő a "már kilőtt" célpontra (mire az megsemmisül, addigra még egy, immár fölösleges sorozatot is kap még a target).
    A kör-beam-eknek meg még nagyobb is a DPS-e, mint a tornyoknak: alapesetben 160 vs. 120, így, ha a DHC kedvezőtlen helyzetbe kerül a csatamezőn, akkor még nagyobb hátrányban van, mint a DBB-s variánsa.

Egy 2x 4-es (sima) Beam Boat 2x 70 fokban lead 1280 dps-t, alapesetben, míg egy 5 (sima) ágyús és + 3 tornyos felállás 1320-at az elülső 180 fokban. Itt ugyan nem sok különbség fedezhető fel, de van pár, lényeges különbség is:
    Alapesetben, 360 fokban (egy adott pillanatban, a hajónak legkedvezőtlenebb pontjába a csatamezőnek) a beam legalább a tűzerejének felét be tudja vetni, míg az ágyús csak a 27%-át (a beam boat sebzésének 28%-át) és azt is csak időben eltolva - a 4+3 +1 360 fokos "csodafegyver" elrendezéssel ezen akartak javítani, szvsz hiába!
    Ezek a hátrányok még kedvezőtlenebben a DHC-ra nézve, ha a 2x4-es beam boat-tal hasonlítjuk össze.

Sz'al, a DHC-nak megmarad a nagyon szűk 45 fokban leadott 1510 DPS-e (DHC + torony) a 2x4-es ugyanezen irányban kipumpált 640-ével szemben: 235,9% sebzéstöbblet egy hihetetlenül szűk sávban (32%-a a beam boat egyesített össztűz-tartományának), csupán ennyi a "fun-faktor". Azaz: kevesebb, mint a harmada területre, még a 2,5x-es sebzéstöbblet sincs meg DHC-val...

Ezért használnak inkább beam-et a hajókon az STO-ban.

Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.09.12. 10:17:09
  • Plata
    Beam emlékeim szerint 270 fokban lát.
    Nem 80.Dhc az 90 talán.
    Omni az 360.
    Ágyú lövedéke csak látszatra lassabb.
    Sőt polaron bugos is.
    Úgy látod sokszor hogy egy helyben áll többszáz lövedék.
    De csak grafikai hiba.
  • Kotomicuki
    De T4-es hajóra nem férne rá ennyi minden.
    Mindenesetre lehet látni, hogy mit, mivel érdemes összeházasítani. Aztán, hogy ki, mit tud belőle összehozni, az már más kérdés.

A beam-ek előnye nagyon nagy az ágyúkhoz képest a tűzvezetésben, ezért is tudnak a sokkal kisebb DPS-ükből mégis jobban megélni, mert az ágyúkkal nagyon jól kell tudni helyezkedni, hogy felvehessék a versenyt a fire at will-el és a 2x 80 fokkal. Ráadásul - és szerintem ez is egy lényeges hátrányuk: - az ágyú "lövedéke" lassabb, mint a beam sugara és eléggé sok idő kell neki a célba éréshez, ami alatt akár teljesen megváltozhat a taktikai felállás is (ezen lehetne esetleg csiszolni).
    Így marad az ágyú a "fun" kategória, amíg az egyén eléggé üde ahhoz, hogy azt a többlet-odafigyelést ki tudja magából sajtolni, amit igényelnek a beam-ekhez képest.
    Arra meg nem vágyom, hogy tönkrebarmolja a cryptic a beam-eket (is), csak azért, hogy az ágyúk "egyenjogúak" lehessenek!
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.09.12. 09:24:06
  • Plata
    Ezzel a sok szarral amit rátett szerintem még T4 hajóval is tudná ezt a dps-t.
    Bím hajóval ennyi pénzt ráköltve ez a dps nem nagyszám.
    Bím előnye hogy több célpontra tud sebezni egyszerre.
    Ha beraknának 270 fokos dhc-t többé nem lenne bím őrület.
  • Plata
    Enginek scinek cruiserre meg sci hajóra elmegy.
    Bár sok sci karimnak is dhc vagy aux dhc van.
    De ragadozó tipusú hajókra bím elég buzis. XD
    Oda nekem quad meg wing és dual hevy cannon kell.
    Az adja az igazi tac életérzést.
  • Kotomicuki
    Jó, de ezzel is arat...
    Lehet, hogy a +1 konzolhelynek is van köze ehhez..., most kell keresnem egy 11+1 konzolhelyes, 5+3 fegyverhely-elrendezésű hajót!

Bozi_Vilag #30610:

Elméletileg ez a hajó a DHC + torony elrendezéssel még nagyobb sebzésre volna képes (több az elülső fegyverhelye, mint a hátsó) és az ilyen mozgékony hajókat nem szokás beam-mel felszerelni (ettől függetlenül én is így használom őket, amelyik karakteremnél nincs ágyú rendszeresítve, de kell a kis hajó trait-je).
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.09.12. 08:43:14
  • Bozi_Vilag
    Mi a baj a beammel?
  • Plata
    Bím meg raider.
    Valaki üsse már nyakon.
    XD
  • Kotomicuki
    Na, van még egy jelentkező a "Velem építsd meg a hajódat!" kategóriában: Pulse Phaser az Undiscovered Lock Box-ból!

...és a példabeszéd, egy ágyúért kiáltó hajó beam-mel: Maquis Raider (T6) - 147K DPS - úgy látszik, nagyon bejön a lekapom az ellenfélről (ellenállás) és azt feldobom magamra harcmodor (is)...

A pajzs leszedését meg a Quantum Phase Torpedo-val meg lehet oldani.
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.09.12. 08:20:21
  • Kotomicuki
    Nem baj az, sőt: ha nem felejtett el tenni a sci képességekre is pöttyöket a delikvens, akkor csúnya dolgokat is tud csinálni pl. egy Entropic Redistribution, Rapid Decay, Gravimetric Conversion, Shared Fate sorral!
  • Plata
    A klingon egyébként jobb.
  • Plata
    Azt kifelejtetted hogy temporal hajó.
  • Kotomicuki
    Akár kezdő T6-os beam boat-nak is tökéletes lehet (ettől még a T6-os BC (pakk) uú marad a must have pozíciójában - a 2 hajós csomagot könnyebb elsőre bezsákolni, mint a hármast) - pláne, ha utána a flottás változatot is meg tudja szerezni az egyén.
    Ha csak 0,5%-ot ad a trait-je /stack, már az is nagy plusz -> a power creep robog tovább...
  • Chak
    Mennék én, de el kellett mennem dolgozni. :D
    Közben néztem hajó statok, nekem elég elfogadható, trait sem tűnik fölöslegesnek.

• Bozi_Vilag
    Repura leszek kíváncsi, hogy lesz-e, és ha igen, milyen
  • Plata
    Úgy néz ki új spec nem lesz,annak a karinak aminek fullos az összes spec,most nem gyűlik a spec pont.
  • Plata
    Support cruiser stat.
  • Plata
    Nem tudok róla,nem is hallottam.
    A Vanguardok olyanok mint a romulánok,erősebbek,ezek a Discovery fajok szimplán át operált fajok lesznek.
    Mint a TOS fajok.
    Végül is ezek is TOS fajok lesznek csak Discovery TOS.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2018.09.11. 19:20:57
  • Bozi_Vilag
    Úgyértem, lesz-e ilyen Discovery Vanguard szerű faj
  • Plata
    Persze csupa TOS faj,tellarita,andóriai,vulkáni talán,már nem emlékszem pontosan.
    De ezek nem lesznek táposak mint a Jem,az más,Vanguard karik erősek.
  • Bozi_Vilag
    Van más is?
  • Plata
    Jah az is.
  • Bozi_Vilag
    Az az andoriai, amit küldtél még régen?
  • Plata
    Van szeró.
  • Plata
    Lesz,az lesz a különlegességük hogy iszonyat rondák.
  • Bozi_Vilag
    Akkor még 3 perc

Igen, ez tény. A benne lévő hajót használom jemekkel
    (Az új factionnél lesz különleges faj?)
    Utoljára szerkesztette: Bozi_Vilag, 2018.09.11. 18:30:10
  • Plata
    We will be performing shard maintenance on September 11 from 5-10:30 AM Pacific (12:00-17:30 UTC). Please check the forums.
  • Plata
    Jah arra gondoltam,a gamma starterre.
    Jobb mint a semmi.
  • Bozi_Vilag
    Honnan?
    Nekem csak a starter pack lett meg
  • Plata
    Inkább figyeld az akciókat,valszeg lesz Discovery pack giveaway is,Gamma giveaway is volt.
    Nekem is lett gamma pack kódom.
  • Bozi_Vilag
    Eh....
    Nem baj, akkor tovább tudok gyűjteni hajókra :D
  • Plata
    Hát fekete péntek,de nem valószínű hogy zenes leértékelés lesz,valódi pénzes leértékelés az tuti.
    Store max olyan 20%-os lesz.