50116
  • Chak
    "meg lassan járókeretes karaktert (nosztalgia-vonat, csúúú-csúúú...)", oh látom csak eddig tart a nagy ST rajongás.
    Ez sajnálatos, hogy valakinek csak annyire futja.
    Ezzel ki is szálltam a további diszkurzusból.
  • Orbancapitan
    épp előted írtam xd
  • Chak
    Discoveryből viszont nem lesz 6. évad.
  • Orbancapitan
    jah amúgy a disco s5 olyan lett h újra kell forgatni valszeg és nem kap új évadot és a disco s5 24 elején jön majd
  • Orbancapitan
    szerintem nem silány a picard igaz az s2 gyengébb volt mint vártuk az első meg mr.kurtzman agy szüleménye volt az egész és kurtzmanak nincs tehetsége sci-fi-hez lásd a disco részeket amiket ő írt viszont azt le lehet írni h a discovery s3 volt a silány csak el kell fogadnod h már más a showrunner ő másképp tervez már nem lehet az előzményekre építeni mert vannak helyek ahol már nem elérhetőek ha csak le nem torrentezi az ember és azt se lehet már mindenhol pénz v börtön büntetés nélkül illetve a monstani generáció már máshogy működik nem azt a receptet nézik amik be váltak anno-n ennyi a gond csak le kell nyelni a békát és nem szarozni az új trekeket inkább örülni h legalább ismét van
  • Plata
    Nekem a Picard tetszik,a diszkós szerencsétlenkedések nem.
    Kíváncsi vagyok mi a szöszt hoznak ki ebből a sztoriból most.
    Még nem nézem meg,majd akkor ha az összes rész ki jött.
    Hogy egyszerre nézhessem végig.
  • pajer_csaba
    Szerintem megvárják, hogy sikerült-e a mentés, és az első két, baromi gyenge évad után működött-e a nosztalgia-vonat annyira, hogy megmentse a sorozatot, és lecsillapítsa a kedélyeket a Trekkerek körében? Valszeg' ennek függvénye ténylegesen, hogy lesz-e 4. évad. (Remélem nem. A Star trek Picard mindenhogyan katasztrófa: ha a 3. évad silány, akkor azért, ha pedig remek, akkor azért. Míg az első esetben végképp ráég az alkotókra a tehetségtelenség, addig az utóbbi esetben pedig az első két évad szerencsétlenkedését tenné teljesen zárójelbe, amivel megint csak magát rúgja dramaturgiailag tökön a sorozat - azaz felmerülne a kérdés, hogy ha ez lehet ennyire jó is, akkor miért kellett két évadnyi sz*r?)
    Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2023.03.03. 01:03:21
  • pajer_csaba
    "De akárhogy is legalább újra van Trek a tvben."

Nem, épp ezaz, hogy sajnos nincs. Attól még, hogy összedobálnak egy csomó ST fogalmat, meg lassan járókeretes karaktert (nosztalgia-vonat, csúúú-csúúú...), még nem lesz Star Trek. Csak valami katyvasz, amit lamantinokkal írattak (ha ez a South Park metafora mond valakinek vmit). Ahhoz, hogy valóban Star Ttrek legyen, annak (is) kellene benne lennie, amit írtam: léleknek, a Star Trek lelkének. Anno Rick Bermannek és Michale Pillernek sikerült a DS9-al, a Voyagerrel és az Enterprise-al modernizálnia a Star Trekket: modernebb, akciódúsabb sorozatok születtek, miközben megőrizte a roddenberry-i alapokat, a kíváncsi felfedezést, a morális önmeghaladás igényét.

"A mai generációknak ezt lehet eladni." - Azt gondolom, a tömegmédia esetében nem igazán helytálló a "kereslet határozza meg a kínálatot" közgazdaságtani tézis: pont a Netflix csúfos bezuhanásánál láthattuk ezt, amikor is kiderült, hogy onnantól, hogy van konkurencia, a kutya sem kíváncsi a féllábú, félázsiai-félnéger transznemű leszbikusok szenvedéstörténeteire, azaz világossá vált, hogy erre nem a nézők voltak kíváncsiak, egyszerűen ezt kapták a streaming-szolgáltatótól. Amiből az következik, hogy a média igen is képes, sőt kifejezett szándéka, hogy alakítsa a tömeg igényeit.

Kétségtelen, hogy ma van egyfajta hype-ja a sekéyles, felszínes, de cserébe fanatizmussal átitatott egocentrikus jóemberkedésnek, csakhogy a média nem pusztán kiszolgálja ezt a - eredetileg igen kevesek, de cserébe nagyon traumatizáltak szórakozásaként funkcionáló - trendet, de hatalmas energiákat belefektetve gerjeszti is azt.
  • Orbancapitan
    a stoba se derült ki h egy szakadár csoport nyomására/hatására jelent ment csak úgy a dominium a ds9-nál a borg konferencia közben csak annyi derült ki h gond van a lánccal és meg kell menteni őket. szóval tökéletes helyállás de majd úgy is ki derül h hogy van ez.
  • Orbancapitan
    nem lesz csak annyi van h patrick stewart-ék és a showrunner nyitottak a 4. évadra
  • Plata
    Lesz negyedik évad úgy tom.
  • Chak
    Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán terveznek bármiféle story kapcsolódást sto-val.
    Ha jól értettem akkor ezek egy szakadár csoport. Elvonultak a nagy láncból miután elveszítették a háborút és nem tudtak beletörödni.
    Kíváncsi leszek, hogy mikor fog a 2 story száll összekapcsolódni.
    Ez az évad eddig tök jó. ÉS ez az utolsó.
    Ez most szomcsy.

De, hogy legyen sto is téma a saját forumában.
    Befejeztem az eventet és kivettem a reward.
    Nem tűnik túl hasznosnak. Esetleg a szkafander.

Utoljára szerkesztette: Chak, 2023.03.02. 21:28:36
  • Orbancapitan
    ez volt az eddigi legjobb rész jonathan frakes nagyon ott van a szeren ő mindig igazii star trek részt rendez ha ő rendez amúgy kérdés ez a sztori arc nem a stoba lévő dom ds9-as támadásának előzménye?
  • Chak
    Volt idő amikor úgyanezen a vonalon haladtam.
    Ma már csak az tud kihozni a sodromból ha ép megpróbálják újra feltalálni a spanyol viaszt esete áll fent.
    Ezt pedig a gombáskodó sorozat jórészt lefedi.
    A mai generációknak ezt lehet eladni.
    A célközönség nem az a generáció akik még gyerekkorukban a tng/ds9/voy vonalon nőtek fel.
    Ahogy az új SW trilógiák sem.
    De akárhogy is legalább újra van Trek a tvben.
    Némelyik még jó is és visszahoz sok régi szereplőt.
    Ahogy legutóbb mindneki kedvenc klingonját,

Mogh és sergey Rozhenko fiát a Martok házból.
    Csapást a Duras családra.
    Gowron gyilkosát.
    Azaz, Worf-ot.

Ez nagyon adja. :D

• Orbancapitan
    jah inkább legyenek boxos/promós hajók ott mint régi ingyenesek mert a boxos és promós hajók esély/ára kb 60k-80k zen között mozog ha nyitni akarsz és így sem garantált h nyitsz
  • Plata
    Hát igen szerintem is.
    Egyébként tovább zuhan a dili ex-en a dili eladás ideje.
    Egyre kevesebb a dili,állítólag figyelik az SB1-eket.
    Egyesek ugyanis 100 accounttal és bottal is farmolták.
    Jó pár bot accot töröltek.
    De most már tanulnak a bottal játszók is,anonymusban farmolnak tovább.
  • gunji
    Végre egy jó ötlet. Viszont az új Mudd csomag a 3 előző évfordulós hajóval nem tetszik. Azokat nem tízezer zenért kellene adogatni (per hajó), hanem az évforduló alatt azt (azokat) is ki lehessen szedni a régi módon másik karakterrel.
  • Plata
    Állítólag bannoltak egy csomó botot.
  • gunji
    Valamelyik nap mondták a chaten, hogy a cryptic belepiszkálhatott a dil-zen piacba. Nem hiszem, hogy a bálnák visszatértek volna.
  • Plata
    Srácok,a dili ex felgyorsult,meg szoktam hogy kb 28-30 nap és elkel a dilim,de ma felnéztem és látom már elkelt.
    Röhej de már a múlt héten megvették,csak ugye meg szoktam hogy egy hónap kell,most meg két hét alatt megvették.
  • gunji
    Ja nem, bocsánat, csak az omega-gyűjtés érhető el.
  • gunji
    Bugos volt az omega-gyűjtés, ezért meghosszabbították vagy ma estig vagy csütörtökig (már nem emlékszek).
    - Az Akadémia fő épületében az új térképen megszűnt egy folyosó, ahol rendszeresen megjelenik egy vörös omega. Nem lesz javítva, nem tudják hogy kell.
    - Ritkán nem adta be a három bolygórendszert, ahol gyűjteni kellett volna.
    Szóval meghosszabbították, az eventek között már nincs benne, de az ESD-n/First City-n fel lehet venni az omega-gyűjtő küldetést (ha épp működik) és a többi tfo is elérhető.

Amúgy az SB1-be is belenyúltak egyik nap. Talán már nem afk-olható, viszont normálon nagyon könnyű lett, még a gyengusabb hajómmal is sikerül 8-10 perc alatt befejezni.
  • Plata
    Mirror crossfield érdekesen warpol,benyomtam kronoszra warpot,instant elhúzott,majd visszajött és újra el warpolt diszkós módra is. :D
  • Plata
    Most akkor az évfordulós eventnek vége vagy sem?
    Kronoszon még vígan lehet omega vackot szedni.
  • Plata
    Na igen,tudom,egyik más low lvl konzol nagyon durca.
  • Orbancapitan
    max a konzoljuk kellhet
  • Plata
    Gyakorlatilag a régi t1-5 hajókra nincs szükség,mert T6 hajó úgyis vele együtt nől,már csak fel kéne találniuk a veled együtt szinteződő felszerelést.Mint a WoW-ban a heirloom.
  • pajer_csaba
    Köszi! :-)
  • Plata
    A T6 hajók már régóta a szinteddel együtt nőnek.Ha 1-es szinten veszed meg akkor csak T1 szintnek megfelelően lesz konzolja és fegyver slotja,ahogy nől a szinted úgy fog nőni a hajó szintje is,40-es szinten éri el a max szintet konzolok fegyverek és boff slotok terén,de a hullja még 65-ös szintig nől.
  • pajer_csaba
    Kérdés: ha korábban veszek T6 hajót, mint lvl 65, akkor a szintlépésekkel együtt skálázódik a statja, vagy újra le kell hívnom, ha elértem a lvl 65-öt a max statokért?
  • Plata
    Kíváncsi vagyok rá mi sül ki belőle.
    Végül is az elacsi is egy szolga faj volt,lehet ők is az ikonyoktú kapták a verdát.
  • gunji
    A STO-ban is lehet, hogy az a hajótípus eredetileg nem az elachi-ké volt, hanem az egyik általuk megtámadott fajé. Elvben nem zárható ki. (Hacsak nem cáfolták valahol a játékban :)
  • Plata
    Láttam,csak mondtam hogy az Ody immár kánon,nem csak STO féle ökörség.
    Bár az elacsi verda is kánon,csak a sorozatban nem elacsi,hanem a fene tudja mi.
    Plusz jó pár STO verda feltűnik.
  • pajer_csaba
    Olvasd el újra: az Odyssey kivételével egyetlen New Trek hajót sem kedvelek. Számomra a Star Trek megállt a Star Trek Entrerprise sorozat utolsó epizódjánál. Persze, az új sorozatokra, filmekre rá van sütve a Star Trek logó, meg náluk vannak a jogok, de valójában semmi de semmi közük nincs a Star Trek szellemiségéhez: nincs bennük semmi pozitív jövőkép, nincs bennük a múlt problémáin felülemelkedett új ember, nincs bennük konzisztens, a mai tudásunkból legalább alapjaiban levezethető technológia csupán "spacemagic", nincs bennük a megismerésben és felfedézsben kiteljesedő tudás- és kalandvágy. Az összes új sorozat és film valójában egy-egy rakás 21. századi, nagyképű, öntelt, egoista, hiperszenzitív, woke idióta sérelmi traumáin alapuló történet, akiknek az ölébe pottyantották a 24-25. század "technológiáját".
  • Plata
    Az Ody már kánon,sőt egy csomó hajó is kánon lett.
  • pajer_csaba
    Az. Igyekszem kerülni a New Trek és non-canon hajókat, mert ultra gagyik. Kivétel az Odyssey, ott még valamennyire figyeltek a klasszikus csillaghajó-tervezés szabályaira.
  • Plata
    Sci simitár?
  • pajer_csaba
  • pajer_csaba
    Köszönöm szépen a válaszokat! :-)
  • Orbancapitan
    https://imgur.com/a/KsA9x2V ha nem jelenítené meg a képet
    Utoljára szerkesztette: Orbancapitan, 2023.02.24. 21:42:56