12
-
#12 Szerintem semmi meglepő nincs abban, hogy kb 9800xt szintjén teljesít.
Pixel futószalagok száma 8
Vertex egységek 2
Felépítése a kártyának és a Gpunak u.a.
Az x800se-ben több utasítás készlet van, és kicsivel magasabb az órajele.
Ez szvsz max 10% sebességtöbblet, directx9b-ben esetleg kicsit több.
viszont best-buy kategóriában nyerő lehet!(+4 vagy +8 pip) lásd x800pro@xt, 9800se@pro(ez van nekem is), 9500@9700.
Szerintem lesz hozzá omega driver, de a hardveres módolás sem akkora macera (nem kell forrasztani). Sőt most is lehet kapni olyan x800pro-kat, ami valójában 16 pip-es csak pro bios-t sütöttek bele.
Szerintem lesznek benne módosítható példányok, mert a gyártástechnológia javulni fog, ezáltal kevesebb a selejt. Ha van rá kereslet akkor viszont gyártani ilyen kártyát. Szóval, én nagyon várom a fejleményeket.
Bocs, hogy hosszúra sikeredett. -
#11 Igen ez igaz, és több próbálkozás is van rá ( RIVA tuner, meg hasonlók), de egyáltalán nem biztos, hogy megéri...
Általában a "rosszabbul" sikerült chipek-et nem kidobják, hanem a hibás részt letiltják, és egy olcsóbb, kisebb tudású kártyán kerül piacra...
Próbálkoztak már ezzel, volt akinek sikerült, de volt, hogy a kártya elég durván hibázott!
Meg lehet próbálni,de az eredmény nem garantált.
Viszont az nagyon meglepő(lehet, hogy csak nekem), hogy az ATI csúcskártyájának butított verziója kb a 9800 XT körül van... -
#10 Remélem lejjebb nyomják majd a többi Ait kártya árát! -
#9 Viszont ha moddolható lenne a +8, aktiválatlan futószalag, igencsak a best-buy kategóriába esne... -
#8 szerintem 60+fa lesz minimum vagy ha ennyi netto akkor valami fos márka -
#7 Ez a kártya biztos nem jobb a 6600Gt nél....
Nekem is eddig a 6600 tűnt a favoritnak , de nemrég olvastam valamit ami kicsit meghökkentett.
Az előzetes tesztelésre kiadott Nvidia 6600, 6600GT kártyák nem azonosak azzal amiket az átlag user boltban megvehet.
A tesztpéldányokon jóval több renderelő futószalag volt engedélyezve, és a grafikus processzor/memória is magasabb órajelen üzemelt!!!
Ezután nem tudom mit gondoljak.
De ha az X800SE nagyjából egy 9800 XT szintjén van, akkor biztos nem veszem meg -
Borg #6 Ki beszélt itt 6800gt-ről? -
eke #5 40-60 rugó?? Nehogymár! Még szorozzuk be 1.25-el vagy 1,5-el. Hisz akkor hol maradna a haszon!!! -
dez #4 6800gt-nél? Ki mondta, hogy ez jobb? -
#3 remélem mihamarabb bejön és akkor veszek majd egy ilyet valamikor.
pedig 6600GT-t akarta de ha ez jobb hát egyen ez. -
#2 -
#1 Tök jó hogy most vettem 9800pro t:)