1560
Szoci motor
  • CseNo
    Ha felfelé rakod, annál többet kap. A gyári előírt a 2-es rovátka ha jól emlékszem még (nekem 1-esen van, mert 2-esen túl sokat kap)
  • CseNo
    Sokan ajánlották már nekem, hogy egyenirányítóval működni fog.. De 2500 Ft-ért lehet bele venni akksit, nem érdemes vele szenvedni. Meg éccaka ha megy a világítás, és közben indexelsz, igencsak el fog fogyni a fényerő :D
  • ivadek
    Hellosztok! Ha van valaki aki tudna nekem segíteni, simsonra indexet akarok rakni csak sjanos az indexrelének egyenáram kell és tekercs pedig váltakozó áramot csinál és így nemműködik az indexrelé csak folyamatosan világít. ha valaki tud rá megoldást, hogy meglehetne.e oldani akkumulátor és fesszabájzó nélkül az plz írjon ide. PLZ
    nagyon kihalt a forum
  • azove
    Hali!
    Lenne egy 1989-es remek állapotú Simsonom, gyári indexekkel&minden működő elekronikával, szépen karbantartott, frissen leszervízelt motorral. 85 egyerzest szeretnék érte kapni... Ha érdekel: [email protected]. Kösi
  • csuvisz
    Ha lefelé!
    ÜDv
    nekem egy egyszerű kérdésem lenne hogy kap több benzint a motor ha a zsiber tűn azt a szart felfelé rakom vagy ha lefelé rakom?
  • Balee 007
    Hello mindenkinek. Nem tud valaki eladó S51-et veszprém környékéről? Nagyon sürgős lenne. Esetleg a régi Rometemet elcserélném és ha kell rá is fizetek. PLease help me.
  • Free
    sziasztok

Kérdés: van egy S53 as simson. (pósatás Simson)
    a lényeg , hogy a feszabályzója elszállt, és vitte magával az index relét, plussz izzókat kilőtte mert mejd 22 voltig töltött fel. Eddig nincs is gond ki lehet cserélni az izzókat. a gondom a feszszabályzóval van . a Hubernél lehet kapni de majd 16 ezer Ft a feszszabályzó. a kérdés meg lehet e oldani, hogy az S53 ast átépíteni az S51 es elektromos alkatrészeire mert az S51 es cuccai mértékegységekkel olcsóbbak.
    na már ha ez lehetséges miket kell kicserélni ?

A másik kérdés van valakinek elfekvő s53 as feszabályzója nagyon olcsón ? :c)
  • joshua
    Szevasztok!
    Nincs véletlenül valakinek Kaposvár környékén eladó S51-es mocija? Ha lehet valami jó állapotú. Előre is köszi!
  • hrally
    Sziasztok.Van egy komplett Simson endúróm s minden része eladó.Ha bármi érdekel akkor a 06705429151 vagy [email protected] lehet elérni.Ha kell képet küldök.Sziasztok
  • tigeroo
    nekemis fulladt lefele, a torokban olaj volt
  • norbi56
    én kb 2 hét mulva veszek 1 S51 b-t
  • norbi56
    hány éves vagy 14 alatt azt látom
  • hungaro
    2,5éve motorozom eddig nem volt bajom ilyennel!
  • norbi56
    látom te is hamar kezdted A motorozást
  • hungaro
    Szia,most lett beállítva a karbi,a tisztítás is meg volt de egy napot megy aztán legközelebb indítom már fulladozik,és mocskos a karbi szürő van a legjobb benzint veszem(shell)!
  • Vlala #143
    Ha a henger alatt kifúj, ott valami tömítetelenség van.
    A fulladozás problémájára egy karbiállítás-tisztítás lenne a javaslatom.
  • hungaro
    segítség!!van egy simsonom és henger alatt kifúj!!Ha be indittom akkor megy rendesen de ha elindulok vele el kezd fulladozni!mi lehet a baja??egy idő után ha simán neki huzom a gázt akkor is fulladozik de ha rá húzom a szivatót akkor megy 10másodpercig,nem az a baja hogy nem kap benzint!!
  • hrally
    Sziasztok.Van egy koplett s51-es motorom és mindene eladó.Ha bármi érdekel írj vagy hívj fel.Vannak még s50-e és Star cuccaim is.Postai utánvét megoldható.Kérésre képet küldök.

06705429151

[email protected]
  • norbi56
    és viszonylag közel átvehető 70km-re van tőlünk:P
  • Vlala #139
    Mindenképp nézd át, próbáld ki előtte. Tökéletes Simson ugyanis nem létezik, még a kétszázezres kategóriából sem.
  • norbi56
    akkor lehet ez lesz
  • Vlala #137
    Négysebeséges S51B, látszatra mindene megvan (bár az 5 lóerőre kíváncsi lennék, inkább 4 az... a 70-80 is lejtőn, hátszélben, felfelé csaló sebességmérővel készülhetett), szerintem egy próbakört megér. Ha beindul, nem csörög, és meg is lehet vele állni, jó választás lehet.
  • norbi56
    Szerintetek ez megéri?
  • tigeroo
    jó igy van, de mikor felnyomod 3-ból 4-be akkor nem te nem akod üresbe
  • Arno17
    hát már mejdnem ugy néz ki ahogy te mondtad
    a váltómozgás igy néz ki:
    4
    -üres-
    3
    -üres-
    2
    -üres-
    1
  • tigeroo
    (4)
    3
    2
    -üres-
    1

így néz ki a váltó "mozgása"

tehát ha üresben van a szimszon akkor behuzod a kuplungot (bal kormányon lévő "kar")
    a váltót lenyomod 1. sebességbe, és szép lassan elkezded kiengedni a kuplungot plusz adagolsz neki egy kis gázt, ha felpörög a hangja (magasan fog kerepelni) akkor kuplungot behúzod és felpöccinted a váltót (2-esbe, az ürest átugorja majd) és kicsapot a kuplungot:) nemkell lassan kiengedni.ésígy tovább 4-ig. (márha van benne 4.)
    kuplung a kulcs, anélkül nemtudsz váltani, fékezni, megállni. kuplungon lesz a kezed és óvatos leszel akkor nemlesz gond. de azért keress egy emberkét aki ért hozzá, könnyen fellehet menni vele a kerítésre ha nem vigyáz az ember
  • evil 007
    háj mindenkinek nekem van már régóta simsonom de csak most akarok majd vele menni még nincs jogsim de azé kipróbálnám. naggyából tudok mindent de azé elmondhatnátok mire figyeljek meg minden. váltás az hogy van?
  • hrally
    Sziasztok.Van eladó rengeteg Simson alkatrészem.Ha kell vmi írjatok e-mailt vagy hívjatok.Van koplett dolgom is mint pl blokk kerekek stb nagyon sok mindenem van.Baráti áron! [email protected] 06705429151
  • Vlala #130
    Ezt találtam
    Bár ez N1, szerintem nincsenek lényeges különbségek.
  • tigeroo
    16n3-4 es karburátorhoz tudna valaki adni valami leírást (képekkel stb.)
  • ladarevolution
    ja nem 30as van hanem 35ös van a Simsonba, de mindegy az mégnagyobb...
  • ladarevolution
    Kösz nekem ezzel is segítettél!
    Nem motorhoz kell, hanem most éppen egy vízbefecskendezést csináltam a Ladámba és most 35ös fúvókát tettem bele mer nem találtam otthon kissebbet (úgy emlékeztem simsoné volt) , de jó volna egy 30as vagy 25ös mert így kicsit több vizet kap mint kéne, bár így is nagyszerűen működik eddig (bár még csak ma délelött állt össze és még holnap lesz pár finombeállítás az úszószintel meg a gyújtással Sajna látom h mindegyikbe 30as van. Kár:(
  • Vlala #126
    Ehghez tudni kellene a karburátorod típusát. A leggyakoribb a 16N és a 16N1, de vannak NKJ, Bing típusúak is.

Így csak egy mankót tudok adni, ezt: fúvókatáblázat
  • ladarevolution
    Üdv!
    Nem vagyok otthon motorokban, de egy olyan kérdésem lenne h Simsonhoz mekkora méretű alapjárati fúvókákat lehet kapni?
    Előre is köszi a válaszokat!
  • Blue15
    a 2 tekercset kell csak kicserélni a világitót és a töltőt
    nem kell semmi mást és az izzőkat.
    lenkeréknek mi köze van hogy a tekercs hány v-ot ad le? (latyak19)
    lenkerék marad,alaplap is marad egyedül még a fesszabályzón kell valamit alakitani még és enyi!
  • tigeroo
    a 6V-s alaplap és lendkerék közt mi a külömbség? nézegettem, sokan mondják hogy nem mindegy, de passz... muszáj?:D
  • latyak19
    gyujtotekercs,világitotekercs mind kettö index relé gyujtotrafó és az összes izzó ja és alaplapot is kikell cserélni lendkereket is
  • tigeroo
    6V-os a motorom rendszere, és át szeretném alakítani 12V-os ra (fényesebb index, etc.) szóval mit kell kicserélnem? izzókat tuti, mely tekercseket kell kicserélnem, és lendkereket kell-e piszkálni? szal mi kell az átalakításhoz?