1560
Szoci motor
  • Bacsa Szabolcs
    már inis rájötem hogy hivják de mostanába sok tengejt rendeltek és van a boltokbais,de nekem nemkelet mert szépen gyártotam rá uj fogakat:D
  • Vlala #199
    A berúgókar tengelyéről lekopott a ricni? Igen, olyan általában szokott lenni, max. rendelésre tudnak hozni bárhová.
  • Bacsa Szabolcs
    jaja redarálta de megvolt huzva rendesen a kar,de azé megkérdezem az egyik boltba hogy kilehet cserélni és van nekik ijen rudjuk,de ha nincs az sebaj mert akor,flekx gépel csinálok rá fogakat valahogy:D
  • norbi56
    ja akkor nem volt rendesen meghúzva a kar és ledarálta a fogait ugye?hát sztem azt is megnézheted motorboltban de nemtom hogy van-e 1 próbát megér:D
  • Bacsa Szabolcs
    nem a berugo kar mert az van, ami bevezet a motorba ara rudra gondoltam:)mert anak a fogai koptak el
  • norbi56
    Persze bemész 1 motorboltba és érdeklődsz h van-e
  • Bacsa Szabolcs
    a segitséget eröreis köszi
  • Bacsa Szabolcs
    sziasztok!!
    kéne egykis segitség a ahol berugom a motort és az a rudad amivel belehet rugni a motort kilehet cserélni??mert elkoptak a fogai:S
  • nagylaci23
    Sziasztok! Tudna valaki segíteni abban a témában, hogy vettünk egy 12 V-os megszakítós,tekercs állórészt (Ezen rajta van az az alu alapja, 3db tekercs rajta, és 4 drót jön ki belőle) és beszerelni talán be tudjuk, de miket kell rajta átcsrélni 6 V-os ról 12-es re, vagy mit kell rajta még ezen kívül csinálni? Légyszíves válaszoljatok! Előre is köszönöm!
  • norbi56
    semmi
  • zvaragabor
    Közbe lett is rá jelentkező, 8-ért vitte cakkom pakk.

Norbi ne haragudj, a jelentkező egy ismerősöm, így nem lehetett neki nem-et mondani. :( Bocsi.
  • norbi56
    hello én km órát/fordulatszámmérőt meg mindent hozzá lehet hogy megvenném írj privátot hogy mennyiért adnád és MSN-re is felvehetsz ott a címem az adatlapba és küldhetsz majd képet is:)
  • zvaragabor
    Üdv. Van pár alkatrészem, és el akarom adni, segítsetek légyszives, hogy kb mennyit érhetnek.
    -Km óra/fordulatszámmérő keret
    -Ledes kilóméteróra
    -Caddy tipusú ledes fordulatszámmérő
    -előző kettőhöz gumitok
    -kb 84 centis spirál

Ezek úgy voltak használva, hogy soha. Anno megvettem őket, de soha nem szereltem föl, azóta a szekrényben csücsültek.
  • hungaro
    akkor furasd meg! 2-3ezer ft
  • norbi56
    ez nekem nagyobb felújítás jelen helyzetben:D
  • hungaro
    70-es henger!
  • norbi56
    hogy lehetne megnövelni egy simson erejét nagyobb felújítás nélkül?
  • Bacsa Szabolcs
    énszerintem válto rugot kel bene cserélni,nekemis ez volt a baj hogy nemtudtam visza vagy fel váltani és szétszetem és elvolt gyengülve benne a rugo.
  • hungaro
    sziasztok!Érdeklődnék,egy új 70-es henger kb. mennyibe kerül?!
  • nagylaci23
    Hello! Megvan miért nem tudtam váltani 2ből 3ba, és 3ból 2be NORMÁLISAN! A probléma az volt hogy másodikba rakás után a rugó nem húzza vissza (lefelé) kicsit a váltókart, de ha berakom 2ba, és nagyon finoman lenyomom a kart, utána már sikerül berakni 3ba! Viszont 3ból 2be nem tudom visszapakolni normálisan, ezt viszont nem tudom mi okozza, mivel ha (3ba vagyok) kúplung "kattanásig" amennyiree lehet lenyomni a kart lenyomom akkor a 2-3 közti üresben marad, és ha kicsit visszaengedem és újra, de nagyon minimálisan megnyomom akkor berakja 2be, ha esetleg kicsivel jobban nyomom meg a kelleténél akkor az 1-2 közti üresbe rakja. Légyszíves mondjátok meg, hogy ez mért van, és mit lehet ellene tenni! Ja és még lenne egy problémám! Amikor (elindulásnál áll a motor) berakom 1be teljesen be van húzva a kúplung akkor egy nagyon kicsit visszaesik a fordulatszám, és ha ugyan ezt megcsinálom amikor a sztendesen van akkor a hátsó kerék forog, mivel nem ér le! Hogyan lehet beállítani ezt, hogy ne forogjon, ha a kúplungkaron állítom akkor az ugyan az mintha a szervíznyíláson át állítanám? ez azért kérdezem meg itt mivel úgy érzem hogy így is egy kicsit későn kezd el fogni(azaz hogy teljesen összezárni) a kúplung!
    Légyszíves válaszoljatok! ÜDV: Laci
  • Bacsa Szabolcs
    marhára
  • Vlala #179
    Aranyfácán rezó tuning. :)
  • Bacsa Szabolcs
    még bisztos a régi tulajdonosa rakta bele fujtás ként de elég röhejes volt mikor meglátam
  • Vlala #177
    Azt hogyan?
  • Bacsa Szabolcs
    mit találtam a kipufogo végébe hát sörös dobozt
  • nagylaci23
    Tigeroo nézd meg a privátjaidat, mert a hétvégén szerintem elmegyünk megnézni!
  • tigeroo
    privát üzenet ment:)
  • nagylaci23
    Szia!
    Fejér megyében, Baracs-on lakom.
    Milyen típusú a motorod?
    Hány sebességes?
    Ugye nem lett széthajtva?
    Mennyivel tud menni ÁLLANDÓAN, úgy értem hogy nem szakadékon lefelé hátszéllel, hanem mondjuk enyhe szembeszél, vagy kissebb emelkedőn is tudja nagyobb erőltetés nélkül, a végsebességet is leírhatod?
    Mennyiért adnád?
    Mire kell odafigyelni egy simson vásárlásánál :) ?
  • tigeroo
    hova valósi vagy?
    nekem van egy eladó simsonom (szabolcs-szatmár-bereg megye), teljesen fel lett újítva (a blokktól kezdve a váz ujrafestésén át az ujravezetékelésig minden)
  • nagylaci23
    Sziasztok! Most szeretnék venni egy Simson-t. Légyszíves írjátok le mire figyeljek a vásárlásnál! Előre is kössz!
  • oliwwer
    köszi megoldottam...
  • Vlala #169
    Ha ebben a cikkben gördítesz lefelé, a "Szétszerelés" mwenünél tárgyalják a Schwalbe kuplungjának szétszedését. Szerinetm nincs sok különbség az S50-eséhez képest.

• oliwwer
    hello!
    megtudnátok mondani h hogyan kell leszedni az s50 kuplungját?
    lamellákat akarok cserélni
    nagyon fontos
    előre is köszi
  • hungaro
    már meg van a baja,egy kis csavar(ami rugós) ki ugrott az "átváltőból"!Tegnap már mentem vele!:)
  • Vlala #166
    Sajna ebből motorszétborítás lesz... pontosabbat csak azután fogsz látni.
  • hungaro
    üdv!Mentem a motorral terepen,jött egy ugrató azon át is mentem(repültem) aztán nyomom le a váltót nem vált,teljessen lenyomtam,felhúztam,semmi,szerintetek mi lehet a baja??Én a léptető villára gyanakszom(asszem így hívják) lehet hogy eltört,de lehet hogy ki akadt,vélemény??:)
  • starion
    hello nem tudja valaki 51 simsonon miért akad a váltodob?nem megy vissza 4 böl
  • pzolika978
    Sajna csak 1 volt.
  • Vlala #162
    Szétnéznél a kedvemért? Hátha van ott még egy. :)
  • pzolika978
    Barátnőmék garázsában megláttam a nyári verdámat egy S51b-ben. Kicsit horpadt ütött kopott,de nyárra szép lesz,és uralom az utakat majd vele.
    Már találtam boltot is hozzá (simsonbolt.hu)