1560
Szoci motor
  • Pianista
    ha sokat kap akkor a tűt lejjebb kell tenni, ha keveset akkor feljebb.
  • Pianista
    attól függ... ha nem pörög ki és egy adott fordulaton "leszabályoz" és olyan durrogós a hangja akkor sokat kap, ha olyan mintha fulladozna akkor keveset:)
  • Dándó0101
    A subertüt merre kell állitanni?
  • Vlala #277
    Oké, most már valaki tényleg monddja meg nekem, melyik a Simson első kereke!
  • Pianista
    he??.................................. ezt hogy érted????????????????????
  • norbi56
    Megnyitod a benzincsapot?
  • Dándó0101
    Hogyan tudok a simson karburátornak benzint adni?
  • Roli010
    Lacimaci

te tényleg ilyen láma vagy???

egyáltalán láttál már Váltós motort???

jogsid megvan??
  • Pianista
    szervízben hogy csak megnézzék mi a baja mennyibe kerül kb.? már 1 hónapja csináljuk... hol jó hol nem:( most lett véve NGK gyertya és pipa, ez megoldotta a pörgést de 60 fok felett viszont semmi alapjárat:( kezdem már unni.
  • tigeroo
    nekem is van igy, hogy melegen kihagy. de nekem a gyűrűvel is baj van, sztem nálam azis ludas
  • Pianista
    henger, dugó, gyűrű nem lett cserélve. asszem kezd javulni:) mostmár nem melegen hanem hidegen hullámos v. nincs alapjárat, de ha megyek 50 méter akkor megjavul:) még az lenne hogy nem nagyon bírja a huzatást... leesik az alapjárat... babetta gyújtás van benne, ez is okozhatja??
  • hungaro
    Henger lett cserélve v. dugó,gyűrű?De a főtengelyt akkor is járatni kell,lehet,hogy nincs bejáródva azért csinálja ezt!Nekem pl most lett dugó,gyűrű,főtengely stb.. cserélve,nem vt bent erő,100km után kezd bele vissza jönni!
  • Pianista
    volna a gépemmel egy kis gond... most lett új főtengely, szimering, C3-as csapány stb. cserélve, új(használt) karbi. kis hőfokon úgy megy hogy kitépi a kormányt a kezemből, de ha 60 fok környékén van akkor meg elkezd rosszalkodni: alapjárat nuku v. hullámos, olyan a hangja mintha itt-ott gyújtana, kis fordulaton alig megy stb... se nekem se apámnak nincs ötlete hogy mi lehet... ötleteket várok.
  • norbi56
    Nincs mit.
  • LaciMaci
    Köszi a segítséget.
  • norbi56
    Persze vissza kell.Én nekem elsőre sikerült 2 kört mentem az udvaron és már tudtam mindent.

Pianista:Ezt el is felejtettem 3 hónaőja nem motoroztam már:D
  • LaciMaci
    Szerintetek van rá esély, hogy eltom hozni a mocit vagy kell hozzá idő, hogy megszokjam?
  • LaciMaci
    Gázt kuplungnál is vissza kell venni, ugye?
  • Pianista
    a simsonnál minden sebesség közt van üres, de 1-2 közt lehet legkönnyebben megtalálni, a többit csak érzéssel lehet:) jah és minden váltásnál kuplung... vagy legalább engedd vissza a gázt hogy ne legyen terhelés rajta.
  • norbi56
    Sebességbe is megállhatsz csak ne engedd ki a kuplungot.
  • LaciMaci
    Fékezéshez/megálláshoz üresbe kell tenni?Kuplung és négyesből le lehet váltani üresbe vagy minden sebesség köz kuplung?
  • norbi56
    az üres a 1. és 2. között van 2.ból ha kicsit nyomod le akkor ugrik üresbe de 1. ből könnyebben megtalálod.
  • LaciMaci
    És visszafelé 4 esből: lefelé 3. megint le 2. megint le 1. és fel az üres?:)

Megállni csak üresben lehet?

Köszi!
  • norbi56
    ha üresben van lefelé nyomod akkor 1. felhúzod 2. megint felhúzod 3. megint akkor 4.
  • LaciMaci
    Az az igazság, hogy életemben nem vezettem még Simsont és lassan megyek megvenni életem első Simóját és nem ártana hazahozni valahogy és ezért kérdezem, hogy hogyan működik: hogy kell sebességet váltani, hogy van üresben...stb

Bocsi a hülye kérdésért, de ha valaki megválaszolná azt megköszönném!
  • Pianista
    ezt hogy érted?????????????
  • LaciMaci
    Sziasztok!

4 sebességes Simson S51-nél hogy működik a sebváltó?
  • tigeroo
    eladás
  • Vlala #252
    Öröm lehet ilyet centírozni.
  • tigeroo
    csillagküllős.

ha jól látom akkor nagyobb tárcsafék van rajta
  • Pianista
    ennek az abroncsnak mi a pontos elnevezése??
    be szeretnék szerezni 1 párat:) és mennyivel bír többet??
  • Pianista
    most az enyém erejére tippelek... kis fordulaton olyan... 4-5 paci vaszeg... nagy fordulaton olyan 11-13 paci talán:) ez a rezó hátránya, hogy kis fordulaton elveszik az erő... ahol a 70-es táboris enduró nem ment ki ott ez kiment:) büszke vagyok a gépemreXD
  • Roli010
    hát szentem 6,5 eszeik de itt már 13 lóerőben kell gondolgozni vagy Tőbb
  • Pianista
    de viszon ilyen tuningal egy 7-et 8-at megeszik... ami azért már megfontolandó...
  • Roli010
    Ezt nézzétek végig
    képen egy 90ccm es 5 felömlős vizhűtéses henger látható (amiből az egyik szentem Segédfelőmlő Azért van kivágva a dugó oldala.

Itt kezdődik az TUNING
  • Roli010
    Itt látható

Ugy jön hogy Karburátor->Vákumdob->menbrán->(és ott meg bele a ridvel be.

a Menrán arra való hogy Mikor megy lefele a Dugattyú -akkor nyit-(mert vákum keletkezik és beszív) majd Alsóholtponton -zár a menbrán- és mikor megy felfele nem engedi hogy vissza nyomja a Bezin levegő keveréket.(de ez nagy Fordulattartományba kezd el normálisan dolgozni) olyan 7000 től (de nem naon tom )
    Ezért alkalmazzák RObogóknál ,krosszmotoroknál,és más 2 űteműknél....

a Vákumdob arra kell hogy mikor (pl egy tuning robogó 14000 is pörög)hogy ilyen magas fordulaton Tárolja a Benzin levegő keveréket meg ynomást biztosít.

(bocsánat ha vmit rosszul irtam le
  • Roli010
    Power szelep a Kipufugó nyílásba????
    "menbrán szelep"
  • Pianista
    enyém 70-et megy, de fél gáz felett folyamatosan megállás nélkül húz mint a veszedelem:) csak ugye kis fordulaton nem valami erős... lessz majd(a távoli jövőben) benne egy power szelep a kipuf nyílásban, egy pillangószelep amit elektronika mozgat. működhet a dolog vagy ahoz tövestül le kell zárni a nyílást??
  • Vlala #242
    Pentium négy.
    Bocs, ez überláma volt...
    Schwalbim volt, remélem, még lesz is. Sajnos autóvásárlás miatt eladtam, mert hülye voltam.
  • tigeroo
    nekem 2 szimóm van, egy ezüstmetál és egy sárga színű.

a sárga full enduró, csak a blokknál nincs az a merevítés. alig futott, új henger, dugó, csapszeg, a váz újravan festve, a tankis minden csavar új benne szinte, új gumik, minden abszolút új rajta. 70-80 körül adnám el, mert csak porosodik, de kár érte mert 80at lazán megy.

a másik is egy full enduro, 2éve kaptam meg , 1400km-t futott és felrakták a padlásra...én úgy kaptam meg..újralett festve a tankja + a dekni, és ennyi. nagyon jókis gép, csak 55-60at megy mert bennevan még a folytás...