30
  • h4x0r
    Monitorral?
  • CAD
    Hehe ;> Epp gondolkoztam rajta hogy megcsinalom... utolso loketet adtad meg ;>

Amugy meg ;>> loááál ;>
  • NEXUS6
    Háj CAD!

Te csak azt képzeled, hogy ez egy 15 évesekre pozicionált lap, valszeg ezért vagy itt.

Sajnos a BuciMacinak még nincs portálja.
    Mi lenne, ha nekiállnál és megcsinálnád, szerintem ez aztán a neked való feladat.
  • BlackRose
    OK? no bad shit... na mindegy, van itt az SG-n 20+ sőtt 30+ is :)
  • BlackRose
    rendben van ez így. és remélem így is marad, vagyis a Linux free marad. csak egy pici korrekció (remélem nem haragszól majd) UNIX az csak specifikáció, nem létezik mind rendszer, ha jól emlékszek az utolsó originál OS az AT&T System V volt, azóta csak a specifikáció szerinti változatok léteznek (IBM AIX, HP-UX, Tru64, Sun Solaris, SGI IRIX, BSD, Linux, stb...)
    A Linux az a UNIX free implementációja mármint a kernel, az OS pedig a GNU/Linux, mert a GNU projekten belül a UNIX rendszereken megtalált programok nagyrészét ujrairták a GPL licensz allatt. Ezek igy bepakolva és még kisebb nagyobb változásokkal a Linux disztribuciók.
    Tehát egyetértek valad, hogy a kernel mindig free lesz, de a kernelbe nem kerülhetnek be majd a különböző dolgok mert nem lesznek free, ugyanigy könyvtárak sem, emlékezz csak vissza a Qt könyvtárra a KDE kezdetére stb. vagy a nemrég történt X86Free licenszváltozásra is... szerencse, hogy volt alternatíva, igy a disztribúciók lassan átváltanak az x.org-ra (a Fedora Core 3 már átváltott, de a SuSE is (Novell) vált pár holnapon belül, akkor mi van az SCO vs IBM, meg miért állt meg München Linuxra váltása (szerintem nem is kellet volna váltani) na de ha már igen akkor miért áll meg a vonat, mert 200+ védett szabvány van állítolag a Linux-ban. Na ez az ami nem kell...

Én azt használom ami a legjobban megoldja a problémáimat, sokszor az a Windows, a Linuxot meg azért szeretem mert Free, jó és a gépemet a kezembe érzem vele, nem vagyok Linux imadó, sem Windows utálló, mindkettőnek megvan a helye és megférnek egymás melett, az ami viszont bánt és az amiért CAD szerint itt mocskos CAPS LOCK-kal ordibálok, az hogy a kettőt keverik, és hogy a Linuxnak ezzel sokkal de sokkal nagyobbat ártanak mind a Windowsnak.
  • CAD
    Ez nem velemenykulonbseg bazeg, vedd mar eszre, hogy a kurvanagy arcoddal es "tudasoddal" egy 15 evesekre pozicionalt lapon vitatkozol...
  • BlackRose
    No comment mister allmighty...

a nyelved mindent elárul, és direkt emberi tölled, hogy a paraolympics résztvevőit és ezzel a többi fogyatékos embert is igy lesz@rod. holott, ezek az emberek telyestítménye sokkal több munkát és elhatározást követel mint az egezségeseké. na de mindegy, ha te igy érzed magad jól akkor előre.

különben a net éppen arra való, hogy az emberek véleményt cseréljenek, nem látom miért hülyék ez miatt, ja igen mert kevesebb bandwidth marad a tehozzád hasonlóak P2P divx cseréire mert ha nem lenne P2P valószinüleg annyira tartanád hasznosnak a netet mind dédöreganyám.

felrobbantál, mert leirtam, hogy halvány gőzöd sincs a UNIX-ról és ez persze fáj ugye? nincs nekem semmi szükségem, hogy irkáljam hány éve Linuxozom meg stb. és ez nem is jött volna ide soha, ha nem írod oda jó magasról lenézve a véleményeimet, azt a barom mondatot, amivel minden hülye *NIX iskolakönyvet elkezdenek, ez már megmutatja a te tudásod szintjét, de az rendben van, mert nem várhatjuk el mindenkitől, hogy tudja miről beszél.

na mindegy, szerintem mindenkinek megvan a joga a saját véleményére, a tied az enyémmel ellentétes és én azt becsülöm és rendben van, az ami a bajom most itt veled, hogy te nem becsülöd a másik véleményét és még e mellett magasról leszarod. Kérlek itt a LINUX/UNIX ról van szó ezért kérlek bocsáss meg, hogy most én is kiugrottam ebböl a keretből, és kérlek tartsd magad valami alapvető dolgokhoz, nekem mindegy, de te jobban fogod érezni magad.

Üdvözlet,

Me0w:

erre mondom, hogy csinált is... de kiesett egy Pinókió is... :)
  • Kensin
    Vannak kevésbé elfogult Linuxosok is. Én speciel csak azé használok Wint mert sok progi van amit itt már megszoktam, a Linux verzióját pedig lassacskán a Winre átírt Linuxos progiból tanulom. Tegye fel a bal lábát aki értette a mondatot =))
    A Unix kevésbé free mint a linux. Egyszerű a mogyorózat. A Unix az már fizetős rendszer, a Linuxok pedig a GNU/Linux kernelt használják. Mit jelent a GNU? GNU Not Unix, vagyis a GNU Nem Unix. Érdekes rövidítés, nem mondom. A kernel mindígis free lesz, és ezt a nagyvállalatok se tudják megváltoztatni. Mindenki megpróbálja megírni a maga változatát és készülnek nem ingyenes linuxok is. Legalább nagyobb a választék, mint a Winnél. Ha valaki mongyuk síkhüje, annak jó a legújabb SuSE linux is, baromi egyszerű kezelni, csak hát fizetős. A felhasználó tehát nem is azért vette mert a GNU filozófiájának hódol. Ha valaki szervert csinál, annak jó az ingyenes is, talán még konzollal is. Csak kell egy jó kis Linux guru. Ez van. Széles választék, széles lehetőségek.
    Ha meg valaki nem ingyenes progit csinál Linuxra annak egészségére váljék. Ha van ingyenes is ami ugyanazt csinálja, akkor valsznű sokan inkább azt választják majd. Részben a GNU (éljenzés, tapsvihar) filozófiája, részben az ingyenesség miatt.
    Mindörökké éljen a szoftverszabadság!
  • Me0w
    Erre mondjah, hogy apad is inkabb samlit csinalt volna :>
  • CAD
    Jolvan ember, eloszor vedd vissza az arcod, mert kurvar senkit nem erdekel hogy hany eve foglalkozol vele, ha idejosz az SG-re vitatkozni az igazabol mindent elmond rolad.

Utanna ne ordibalj a forumon, mert kurvara nem kivancsi senki a hulyesegeidre foleg nem a mocskos caps-lockal...

Ahogy a klasszikus szoveg mondja:

Arguing over the internet is much like the special olympics (paraolympics)... even if you win you are still retarded.

Nah a vehemenciadrol kb. rogton ez jutott eszembe.
  • BlackRose
    NEM A UNIX AZ AT&T BELL LABS KERETEIN BELÜL KÉSZÜLT EL, DENNIS RITCHIE ÉS TÉRSAI (HACKEREK) KÉSZÍTETTÉK... az AT&T csak csak később rakta rá a tenyerét. Na de mindegy a GNU/Linux nak meg még ennyi köze sincs az AT&T-hez!

http://www.hup.hu/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=28

http://www.hup.hu/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=29

http://www.hup.hu/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=31

Kedves CAD nem kell irnod semmit, UNIXOT már 15+ éve használok, Linuxot meg az első Slackware óta, nagyon is tudom, hogy ki készítette, mikor és hogyan, azt is tudom, hogy miért nem lett a leguniverzálisabb OS-ből (mert a UNIX az) a legpopulárisabb is, hát azért mert a NAGYVÁLLALATOK MINDÉG VEREKEDTEK A JOGOKÉRT.

• CAD
    A unixot az AT&T Bell Labs ( http://www.bell-labs.com/ ) keszitette. Kell meg irnom valamit?
  • fako
    1500-ert p1-et is kapsz;)
  • BlackRose
    http://www.msnbc.msn.com/id/5907194/

itt lehet olvasni a dolgokról...
  • h4x0r
    Linux is like a wigwam: no windows, no gates, just an apache inside. :-)

Komolyan szolva, sztem a linuxot sokan a Free as in Freedom elv miatt kedvelik. Amugy vannak teruletek, ahol nem lehet wint hasznalni.

Aki hasznalt mar 386-ost rooternek, az tudja, mire gondolok. Ha vki meg azzal jon, hogy minek kell egy 386-ost rooternek alkalmazni, attol varom, hogy adjon alternativat 1500Ft-ert... :-)
  • Laci
    "Nyílt forráskódú lesz a Longhorn
    2004. április 2. 00:15...
    ...A "bomba" akkor robbant, amikor a szakember arra a kérdésre válaszolt, miszerint, hogyan kívánja a Microsoft megoldani ezeket a problémákat? Bill Gates a helyszínen lévők megrökönyödésére a következőket felelte: "Az Open-Source (Nyílt forráskód) közösség segítsége nélkül ezek a feladatok nem küzdhetők le."
    Hogy ezeket a fejlesztőket rábírja az együttműködésre a Microsoft ki fogja építeni az úgynevezett Shared Source (Megosztott forráskód) programját, hogy teljesen nyílttá tehesse a Windows forráskódját - igaz nem a GPL (GNU General Public Licence) feltételei szerint. A redmondi szoftveróriás e helyett inkább egy saját licencmodellt fejleszt ki, amely "garantálja az operációs rendszer egységes és szabványos kifejlesztését", ugyanakkor megakadályozza a szellemi tulajdon ellopását... Mind Bill Gates, mind Stephen Walli nagy lehetőségeket és fantáziát látnak a nyílt forráskódú projektekben, az azokat körülvevő nagy szkepticizmus ellenére. A menedzser még hozzátette a forráskód szabaddá tétele kétségtelenül javítana a Microsoftnak a partnerekkel, illetve a felhasználókkal lévő viszonyán is..."

Ehh:) Úgy látszik egy kicsit tényleg félnek valamitől:)..
  • BlackRose
    Egyetértek.

És mégegyszer megismételném:

Amikor sokezer hacker megtérítés nélkül fejleszt egy FREE rendszert, és valami cég erre a FREE rendszerre egy Proprietary (Closed) software-t (pl. Maya, de ilyen lenne a Photoshop meg a többi is ha megjelenik Linuxra) akkor az nincs rendben. Az OS az ami lehetővá teszi nekik a piacot, és nincs rendben ha ezt a piacot nem azok a szabályok szerint használják amely szabályok szerint létrejött. Tehát egyszerűbben fogalmazzak: NINCS SEMMI KIFOGÁSOM A LINUX ELTERJEDÉSE MELETT? MINDADDIG MÍG MINDEN A GPL ALATT TÖRTÉNIK!

"A Hadjátok békén a Linuxot!" allatt mindenekelött azt értem, hogy ne piszkolják be zárt software-val, ha zárt software-t akarnak csinálni ott van a Windows, a Linux maradjon OPEN és FREE. Nem szabad a Linuxból Windows másolatot csinálni.

HUBBIE: A nagyvállalatokat a profit érdekli ebben egyetértünk, de akkor kérem business lehetőséget ne keressenek egy FREE rendszerben, hanem ajánlok nekik két dolgot:

1. Vagy használják az e célból készült Windowsot (ezt ugye csinálják is, egyik oldalon agyonra keresik magukat a Windowson, a másik oldalon meg leszarik a Windowsot és a Microsoftot)

2. Csinaljanak maguknak saját OS-t, nem akarom elhinni, hogy egy IBM-nek vagy Sun-nak szüksége van egy FREE OS-re, megvolt nekik a lehetőség miattuk voltunk rászorulva a DOS-ra meg a pre-XP Windowsokra, mert a UNIX-ot zűrzavarba hozták. Itt frissiteném fel, hogy maga a Microsoft is a UNIX felé akart járni (XENIX) de lemondott róla es a roszabb utat választotta, mert nem akart jogi problémákba fulladni, most amikor végre kifejlődött egy FREE UNIX alike rendszer, akkor kezdik tönkretenni, mert bele nyomnak zárt software-t, meg védett kodot meg stb. nézd csak meg a 200+ patented shit-et a Linuxban, már ez is nagy baj, de szerintem sajnos még nagyobb lesz. Na mindegy, ha elb...ák, marad a GNU/HURD, csak sajnos megint éveket kell majd várni mire felfejlődik, és akkor meg valoszinűleg azt is szemügyre veszi a NAGY TŐKE AKI MINDENKINEK JÓT AKAR...
  • NEXUS6
    Egyet tudok érteni BlackRose véleményével. DE tovább megyek: miért ne lehetne, minden nagyobb felhasználói rétegnek egy külön az ő igényeit kielégítő oprendszere.

Az a gáz, hogy a win-eket univerzális, mindenre jó oprndszernek próbálják feltüntetni.
    És mind a Lin-t, mind a MAc-et mint életben hagyott oprendszert is errefelé próbálják terelgetni a mögöttük álló cégek.

Miért kéne ugyan azt az oprendszert használni egy nagyválalati környezetben, otthon, vagy grafikai munkaállomásnak, kiadványszerkesztőknek, hekkerekneknek, és játékosoknak, vagy egy net szervernek? Mikor tök különbözőek az igények, még hardver tekíntetében is!!!!

Pár éve még a különböző nagyobb program csoportok más és más jellemző oprendszer alá voltak megírva.
    A M$ szinte minden oprendszerrel foglalkozó céget szándékosan, vagy nem de tönkretett.

Kérdezem én jó lenne az az energia iparpan, ha mára csak az atomot használnánk?

Láttam már számítógépes rendszermodelleket, ahol kis programocskák harcoltak egymás ellen az erőforrások birtoklásáért. Az operációs rendszer piac is valami ilyesmi.
    Szal a lényeg, hogy egy olyan rendszer ahol rendkívül alacsony a változatosság, márpedig az oprendszer piac ilyen, az katasztrófálisan érzékennyé válik a paraziták támadásaival szemben, akár az egész rendszert is veszélyeztető szinten!!!!

Nem kéne megvárni, hogy a M$ bevigyen bennünket egy IT rémálomba. A Y2K jó figyelmeztetés volt, de senki nem annak fogta föl, sajnos.
    Sokan azt hiszik évezredenként egyetlen és talán már soha vissza nem térő probléma VOLT.
    A helyzet pedig az hogy egy uniformizált számítógépes rendszerben minden probléma ilyen jellegű problémává válhat!!!!
  • [HUN]PAStheLoD
    nekem ténylge csak direct x hibádzik a linuxból , ha esetleg lesz gépem ami csak 'munkára' használok , akkor arra garantáltan nem windózt teszek ..
  • [HUN]PAStheLoD
    békénhaggyuk ;]
  • Cyrus1984
    Ez az. Alig várom mikor rombolja le a linux a windows illúzióit. Linux powaaaaaaa
  • Kensin
    Nagyvállalatok sosem fognak ingyen szoftvert csinálni még ha nagyon is szeretnének, mert nekik ez adja a megélhetést. A linux ezeknek egy jó buisnesslehetőséget at. Na ez az ami nekem se teccik.
    A free vagyis szabadságon alapuló szoftvert azok készítik akik nem bírják a nagyzolást, a pénzcsiholást, és azok használják, akiknek vagy szerverként kell, vagy egyetértenek a GNU filozófiával, vagy programozók. Nekem például igazi csemege volt megismerkedni a Debiannal és egy hét alatt feltelepíteni :)
    Aki linuxra ír vírust az egy hülye bunkó, mert a "társai" készítették azt.
    Egyszóval a Linux sosem lesz egyenlő a Winnel, ez a két dolog teljesen más fogalom. A Win egy OS, a Linux meg egy nos... mittudomén
  • BlackRose
    nincs semmi kifogásom, hogy a nagyvállalati fejek is fejlesszék, sőt mindég is üdvözlöm azt, de csak akkor, ha a cél az, hogy a Linux jobb rendszer legyen, ezt a nagyvállalati fejek megtehetik annélkül is, hogy business stratégiát alakítsanak ki a rendszer körül. Ugyanis, hülyeség elvárni egy FREE as a Freedom rendszertöl, hogy pénzt lehessen rajta csinálni, ezért nem tudom elképzelni, hogy Linuxot falaki azért fejleszt, hogy pénzt keressen rajta. Vagyis merészelni fogom a következő képletet felállítani: MINNÉL ELTERJETEBB A LINUX ANNÁL KEVÉSBE FREE! És ez sajnos bizonyítva is lett már, probálj Red Hat-ot letölteni, vagy Suse Pro ISO-t, szerintem amikor Richard Stallman létrehozta a GNU-t és Linus Torválds megírta a kernelt, nem igy képzelték el a dolgokat.
    Miért kell nekünk egy Windows Copy rendszer? Nekünk hackereknek a Linuxban megvan ami kell, programozhatunk ahogyan csak akarunk, az pedig, hogy holnap Linuxon használják a Photoshopot meg a Macromediát szerintem semmi szükség sincs, mert tökéletessen müködnek Windows alatt is (a Free software környezetet nem kell kommerciális software-l bepiszkolni) szerinted rendben van, hogy a Linuxon fut a Maya de nem GPL alatt, nincs nyitott forrás...? SZERINTEM NEM! Eladják méregdrágán, egy olyan rendszerre amit ingyen kaptak, ez nincs rendben még véletlen sem, de ezt csak azok értik akik tisztában vannak a FREE SOFTWARE fogalommal, FREE as in Freedom, tehát OK fizetünk a Maya-ért, de adják ide a sourcet, és engedjék meg hogy továbbfejlesszük... ez a GNU filozofia, aki munkára használja a gépet annak nics szüksége váltani, mert a Windows ma már jó rendszer, ha pedig a Linux elterjed akkor majd azt sem fogjuk győzni fodozni a virus támadásoktól éppen úgy mint a Windowsot.

HAGYJÁTOK A LINUXOT BÉKÉN itt arra gondolok, hogy ne keverjék a FREE és a Closed software-t, nekem semmi kifogásom a Closed software ellen, és Windowson keresem a kenyeremet, és nincs is bajom vele, hogy fizetek a software-ért de nem akarom, hogy a FREE softwaret tönkretegyék, pedig ha a Linux elterjed, és sokmillió user lesz a világon akkor majd valaki ezen keresni akar, és keresni is fog, azt pedig FREE software-el nem lehet, és ezért elfelejtheted majd a Linuxot mint free softwaret, mert tele lesz patented driverekkel, meg könyvtárakkal és csak a source ici pici részét fogod majd valaha is látni. A NAGYVÁLLALATOK CÉLJA A PROFIT, és fáj a ... egy FREE rendszerre.

fako: Hidd el, minden létező distibucióra kihatna a Stupid Joe OS felület felé menő fejlődés.

• Seaweed
    Egyeseket nem tudok megerteni! Szerintem jo az ha szoros verseny van, ebbol elobb-utobb, de biztosan a felhasznalok profitalnak! (ez torvenyszeru szvsz)
    Amit lentebb irt BlackRose azzal meg vegkepp nem tudok egyet erteni, mar csak azert sem mert a "tortenelem" ha lehet igy nevezni a software-ek fejlodeset, es ezen belul is a linuxot... Szoval ha a "tortenelem" tukreben nezzuk, akkor a legnagyobb lokeseket a kernelfanak (hogy csak a linuxnal mardjunk), azok a fejlesztok/csoportok adtak akik a nagyvalalati szegmensbol hozott tudasukkal/anyagukkal esetleg meglatasukkal, mindenkepp NEM asztali os "modszereikkel" gazdagitottak a linuxot...de igaz ez reszben a BSD-kre is szvsz...
    Tehat hogy "hagyjanak minket beken" ez szerintem kepmutatas, es hulyeseg...kell az hogy olyan koponyak dolgozzanak bele akik egyebkent mas szegmensben jeleskednek elsosorban.

..es hogy ki miert hasznal linuxot..az mind 1..mindenki azert amiert meglatta benne a sajat lehetoseget...magam tudom venni: mert a szerveremnek ezt latom jonak!...bar van a notin is linux az elotelepitett WinXP melett, es hasznalom is neha munkamhoz (mint ahogy ezt is epp arrol, linux-ot hasznalva irom...), de a legtobb gepemen Windows van...megis ma mar nem tudnek egy lepest se tenni (jo-jo..nem akarok inkabb) linux nelkul....

Szoval velemenyem szerint kell az hogy minel szelesebb korben elterjedjen (az igy nem igaz, el van terjedve, csak nem minden szegmensben!), es "helyet koveteljen maganak"..mert meglatasom szerint ebbol epp ugy profital a windows user, mint a *nix user!
  • fako
    Aze lenne jobb ha none a piaci reszesedes, mert akkor tobb programot portolnanak linuxra. Es ha valaki ert a linuxhoz akkor olyanra alakitja maganak amilyenre akarja. Te is tudhatnad hogy ha lesz is Joe OS, akkor azis csak egy disztro lesz a sok kozul amit nem kotelezo hasznalnod
  • FTeR
    #4 ha minden linuxos így gondolkodna semmi gond nem lenne :D

btw, sok ember nem a linuxot szereti, hanem a windowst utálja és ez nagy külömbség.
    (olyannal még nem találkoztam, hogy utálom a linuxot ezé' wint használok, ellentétben az ellenkezőjével...)
  • BlackRose
    Tudjátok miért használok Linux-ot?
    Mert vele érzem, hogy a gép a kezemben van. A UNIX-ot és a úgy a Linux-ot is hackerek készítették, hackereknek, eszükbe sem jutott, hogy desktop OS legyen belölle, eszükbe sem jutott, hogy pénzt keressenek rajta... nekünk jó a Linux úgy ahogy van, nem tudom mi a fenéért akarnak belölle buta Joe OS-t csinálni, a Windowsot felváltani? "Csinálj valamit olyanra, hogy a buták is használhatják - és akkor majd csak a buták akarják használni"
    KÉREM A HÚGYAGYÚ EMBEREKET, HOGY HAGYJÁK BÉKÉN A LINUXOT, HOGY NE AKARJÁK MINDEN ÉRON ANTI MS SZERSZÁMNAK HASZNÁLNI. Hagyják a hackerekre, hogy azok fejlesszék az ő rendszerüket a saját szívük szerint, ne pedig a piaci részesedés lagyen a cél, mert egy FREE rendszernél a piaci részesedés egyáltalán nem fontos! Az ami fontos, hogz ne legzen holnap minden hülye asztalán Linux, HAGYJÁTOK A LINUXOT BÉKÉN!!! Nekünk hackereknek nincs szükségünk populáris, és user friendly rendszerre, nekünk a Linux úgy jó amilyenre mi magunk megcsináltuk/juk!

Ne legyen félreértés én nem dolgoztam a Linux fejlesztésén, de bént amikor az IBM, Sun és a többi a Microsoftól egyáltalán nem különb férgek ártanak a Linuxnak. Mert a licenszproblémák is éppen ezek miatt jelentek meg!
  • RangeR
    Na ettől nem csak a Microsoft tar, hanem én is pl.
  • NEXUS6
    Jó kis porhintés!

Statisztikával bármit lehet.;))))
    13% a PC piac növekedés, ezt vegyük alapnak.
    Tegyük fel az eladott LIn disztribuciók is vagy 100%-al növekedtek, ez baromi szép szám. De mi volt a kiindulási adat?

Mondjuk 10 000 - helyett 20 000 disztribúciót adtak el. Gondolom sokkal többet de, ha mondjuk a piac számszerűleg 1 000 000 milkó pc-vel növekedett, akkor monnyuk 150 - 200 000 körüli lin disztribúcióval kell több PC-t eladni mint Wint, ahhoz hogy a lin piaci részesedése is növekedjék.

Ezekről a kulcsszámokról semmit nem tudunk. Szal lehet hogy csak a szokásos sirás rivás áll a háttérben az ellenség felnagyitásáról, hogy elnyerjük a fontos emberek szimpátiáját és a szegény kis Bilit jól békénhagyják.

Ja igen, tapasztalatom szerint otthoni felhasználóknál, ha valaki ugyan Lint használ, azért egy win partició mellette még ott csücsül a gépen.
  • Seaweed
    Oooohh jeah..AMMEN!