18
-
eke #18 Azé' nem hiszem. Szerintem nekik egyszerűbb volt ez mint mint újabb technológiák után nézni. Pedig ha jól emlékszem nemrégiben a fejlesztők kaptak is egy kis dorgálást az egysíkú gondolkodásuk miatt. Az AMD meg már az Athlon óta külön utakon jár. Bár ha jól belegondolok a K6-2 is más volt. Most meg már elérkeztünk oda, hogy nem lehet olcsón hűteni a processzort. Mert az órajelet lehetne még emelni csak ki a fenének tudnának eladni nitrogénhűtésű hjázat mittudomén 10.000$-ért... -
Laci #17 "Jutt eszembe, ezt a proci gyártást/fejlesztést csak ebbe az irányba lehet csinálni, minél több tranzisztor, meg nagyobb megaherzek?"
Az intel-nél minden bizonnyal.
"Vagy csak az üzleti világ erőltetti ezt?"->.
És már meg is válaszoltad a fenti kérdést! -
GABOR16 #16 AMD-sek örüljetek :D
Mert az AMD újra elkezde fejleszteni a chipsetjeit, amit anno pénzhiány miatt abahagyott. -
Cat #15 én már rohadtul nem ismerem ki magam ezekben a modellszámozásokban -
Yv@n #14 Hasonló érzések kerülgetnek engem is, bár jelenlegi configom AMD + nForce2, de viával szemben eredendő nézeteltéréseim vannak, tudom rengetegen vannak akiknek remekül muzsikál, különösen tuningbarát ismerősöm imádja, nf2-t meg gyűlöli,( "mer azzal 10el kissebb az fsb"), de valahogy ez engem nem érdekell. 3 alkalommal kapott tőlem eddig eséllyt a via, mindíg megbukott, sajnálom negyedik lehetősége most egy ideig nem lesz. AMD fronton nálam nForce illetve esetlegesen ATI a nyerő, meglátjuk mit hoz a jövő. -
#13 Sztem lazan mehetne mas iranyban is, de ahoz teljesen meg kene valtoztatni a processzor architekturat, az meg eleg nagy melo:) Nezzetek csak a PowerPC porcesszorokat! -
k0zi #12 AMD akkor lesz jó amikor elkezd saját alaplapi chipsetet gyártani. Sajnos az nForce és a Via nem olyan jó mint a P4-ek alatti intel chipset.
1-2 tesztben a CPU score-ban AMD nagyon elverte Intelt, de alkalmazások között már nem volt olyan erős. -
k0zi #11 Kíváncsi leszek mikor jönnek be az optikai processzorok. -
#10 tavasszal full gépcserét kell csinálnom -
#9 A világ egyik fele ettől vakul:)Mellesleg ez se rossz irányvonal, csak az egyszerűbb.A másik az AMD vonala, ők talán kicsit okosabban próbálják megoldani.Kicsit emlékeztet a magyar leleményességre:)Ha nincs pénz, kerüljük ki a költségeket.Persze most már van pénz nekik is, csak maradtak a "nemésznélkülminélnagyobbórajeletakarunk" teória kiteljesítésénél. -
#8 :) 2 év múlva... -
#7 pedig valszeg ilyet fogok venni -
#6 Jutt eszembe, ezt a proci gyártást/fejlesztést csak ebbe az irányba lehet csinálni, minél több tranzisztor, meg nagyobb megaherzek?
Vagy csak az üzleti világ erőltetti ezt? -
Zedas #5 Nem férne ki... :) -
#4 árakat is írhatnának -
#3 elég ha van hirdalika ,meg drautkoszoruu ...
amúgy ezek még nem a kétmagosak , ugye ? -
#2 ...es kell egy gazturbina a hutesehez... -
#1 Leszarom.