Két megabyte gyorsítótár lesz az új Pentium 4-ben

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azé' nem hiszem. Szerintem nekik egyszerûbb volt ez mint mint újabb technológiák után nézni. Pedig ha jól emlékszem nemrégiben a fejlesztõk kaptak is egy kis dorgálást az egysíkú gondolkodásuk miatt. Az AMD meg már az Athlon óta külön utakon jár. Bár ha jól belegondolok a K6-2 is más volt. Most meg már elérkeztünk oda, hogy nem lehet olcsón hûteni a processzort. Mert az órajelet lehetne még emelni csak ki a fenének tudnának eladni nitrogénhûtésû hjázat mittudomén 10.000$-ért...
"Jutt eszembe, ezt a proci gyártást/fejlesztést csak ebbe az irányba lehet csinálni, minél több tranzisztor, meg nagyobb megaherzek?"

Az intel-nél minden bizonnyal.

"Vagy csak az üzleti világ erõltetti ezt?"->.

És már meg is válaszoltad a fenti kérdést!

AMD-sek örüljetek :D
Mert az AMD újra elkezde fejleszteni a chipsetjeit, amit anno pénzhiány miatt abahagyott.

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

én már rohadtul nem ismerem ki magam ezekben a modellszámozásokban

Hasonló érzések kerülgetnek engem is, bár jelenlegi configom AMD + nForce2, de viával szemben eredendõ nézeteltéréseim vannak, tudom rengetegen vannak akiknek remekül muzsikál, különösen tuningbarát ismerõsöm imádja, nf2-t meg gyûlöli,( "mer azzal 10el kissebb az fsb"), de valahogy ez engem nem érdekell. 3 alkalommal kapott tõlem eddig eséllyt a via, mindíg megbukott, sajnálom negyedik lehetõsége most egy ideig nem lesz. AMD fronton nálam nForce illetve esetlegesen ATI a nyerõ, meglátjuk mit hoz a jövõ.

Macc
Sztem lazan mehetne mas iranyban is, de ahoz teljesen meg kene valtoztatni a processzor architekturat, az meg eleg nagy melo:) Nezzetek csak a PowerPC porcesszorokat!

AMD akkor lesz jó amikor elkezd saját alaplapi chipsetet gyártani. Sajnos az nForce és a Via nem olyan jó mint a P4-ek alatti intel chipset.
1-2 tesztben a CPU score-ban AMD nagyon elverte Intelt, de alkalmazások között már nem volt olyan erõs.

Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html

Kíváncsi leszek mikor jönnek be az optikai processzorok.

Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html

Punkerwork
tavasszal full gépcserét kell csinálnom

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

deep
A világ egyik fele ettõl vakul:)Mellesleg ez se rossz irányvonal, csak az egyszerûbb.A másik az AMD vonala, õk talán kicsit okosabban próbálják megoldani.Kicsit emlékeztet a magyar leleményességre:)Ha nincs pénz, kerüljük ki a költségeket.Persze most már van pénz nekik is, csak maradtak a "nemésznélkülminélnagyobbórajeletakarunk" teória kiteljesítésénél.
HunChris
:) 2 év múlva...
Punkerwork
pedig valszeg ilyet fogok venni

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Joxy
Jutt eszembe, ezt a proci gyártást/fejlesztést csak ebbe az irányba lehet csinálni, minél több tranzisztor, meg nagyobb megaherzek?
Vagy csak az üzleti világ erõltetti ezt?

Nem férne ki... :)

Punker
árakat is írhatnának

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

[HUN]PAStheLoD
elég ha van hirdalika ,meg drautkoszoruu ...

amúgy ezek még nem a kétmagosak , ugye ?

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

Seaweed
...es kell egy gazturbina a hutesehez...
AtomHeart
Leszarom.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos