Resource War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Axon
Itt a legelsõ lépésnél vagyok elakadva, nevezetesen:

1. Töltsd le a suetools-t

Honnan töltsem le? Már mindenhol kerestem a neten, de nem találom.

Sanyi! Hivj fel! Találtam Neked érdekességet! Környzetmérnöki munkakörbe keresnek embert!

What you want? Total War! Yes we want: Total War! What we want: Fucking War!

Én meg tönkrevertem a német hadsereget az amerikaiakkal... 😛 Ardennek pályán Salvaje-t... 😊 isteni csata volt...

Üdv.

Kissé módosítottam az Ardenneki-pálya térképét, és játszottam Ferivel rajta egy felejthetetlent. A német csapatok gyõzelmet arattak a 4-5x túlerõben és légifölénybewn lévõ amerikai egységek felett. Királytigriseim zsákmányolt amerikai benzinnel mentek.
Axon!

Íme a suetools-hoz a használatio útmutató:

hi,

i can´t add new voices in RCM2.5 summerbattles

how to extract the units:

1) Download suetools
2) put unsue into the modfolder where the suefiles located
3) open commandline and go to the folder
4) then enter: unsue filename.sue filename/
5) the sue file will be extracted now and you can find a new folder "filename"
6) there are the files (4 files per unit) - so i need f.e. zinry.pck,hot,inf,col

1. Töltsd le a suetools-t
2. tedd az unsue-t a Mod-mappába ahol a suefile-ok vannak
3. nyisd meg "utasítás lánc" (így tudnám fordítani) és menj a mappába
4. aztán lépj be: unsue filenam.sue fájlnév/
5. a sue fájl ki lesz véve most és megtalálod egy új mappában "fájlnév" gondolom lesz egy olyan mappa, hogy A22 churchill (ha pl. egy churchill tankot akarsz kicsomagolni sztem)
6. itt lesznek a fájlok, egységenként 4 darab, ebbõl tud Schelle zrinyit csinálni

Hú, próbálj meg mindent Axon! Különben lefokozlak... 😊

Tegnap óriásit harcoltunk Normandiában Ferivel!
Kiegyeztünk egy döntetlenben, miután kivágott a gép. a csatáról majd késõbb írok részletesen. volt minden: kaland, kommandózás... majd besz*rtam az izgalomtól...

Sziasztok!

A Kurszk pálya nem rossz, bár elég nehéz... Érdekes, is jó is, bár az óriás pályák sosem voltak a kedvenceim. A térképen még van mit csiszolgatni, de ettõl függetlenül nem rossz... Lehet csak azért nem vagyok oda érte, mert ebben én nem segítkeztem.. 😊 Na jó nem ez a gond tényleg...
Szerintem legjobb pályáink, a Lengyelország, a Normandia, az Arnhem és a Franciaország...

Single pályákon dolgozunk ezerrel, de sose akar elkészülni egy sem, pedig nem tudom miért... Talán mert ha összefutunk inkább játszunk egymás ellen. 😊
Csinálunk majd amúgy egy kampányt is... Normandiával kezdõdik majd és egészen a III. Birodalom bukásáig lehet majd az amcsik-angolok útját követni... De ez majd summer4 battlesben lesz... Egészen 1945 májusáig lesz majd idõben. A legvégén majd már néhány maygar alakulat is harcol a németek oldalán az amcsik ellen... 😊
Már várjuk a summer battles-t... nagyon-nagyon...

Ja, legyõztem Salvaje-t az amcsikkal az Ardennek pályán... Készültek képernyõlövések is, majd felrakjuk ide õket... A Thunderbolt repülõ egy vadállat...

Axon
A patch-et sikerült letöltened?

Axon
Összedobhatnátok egy single pályát is :-)
Egyébként nehéz átalakítani egy multis pályát single pályává. Említettétek, hogy mostanában már kezdõ egységek is vannak a multi pályán. Lehet, hogy most elég hülyeséget kérdeztem, de én nem igazán szerkesztettem még pályát.
Amikor csináltam az még az elsõ részhez történt és fõleg pályát készítettem, majd pedig erre raktam egységeket. Semmi script nem volt, csak a pályára lerakott egységekkel lehetett egymást gyepálni és még azt sem tudtam megcsinálni, hogy ha az egyik félnek elfogy az összes egysége, akkor a másik gyõzzön. Szóval ha elfogytak az ellenségek, akkor szimplán kilépett az ember az ESC gombbal :-)

ÜDv.

Sajnos lakhelyváltás következett be, és jelenleg nincs otthoni internetkapcslatom. Le is vagyok sujtva teljesen, de már dolgozom a hiba elhárításán.
Jó hír viszont hogy elkészült a legújabb, a sorozatban már 15. multiplayer pálya az RCM 1.11. A nagysikerû Normandia után elkészült a minden idõk legnagyobb páncélos ütközetét feldolgozó Kurszk nevû pálya.
A történelmi helyzethez hûen, az oroszok 3-4x túlerõben és védelmi elõnyben vannak. Velük szemben a legújabb "Párduc" harckocsikat hadba vetõ Wehrmacht és Waffen SS kötelékek.
A tesztjátékra ma kerül sor nálam. A screen-shoot-okat is fogunk csinálni, megígérem.
Axon
A Fireglow kiadott egy patch-et a Resource War-hoz.
Nem is tudom mikor volt utoljára patch ehhez a játéksorozathoz. Talán amikor a Sud 2-t felpatchelték 2.2-re.
Nos néhány bugot javít, de ami a legfontosabb, hogy immár játszható az orosz kampány is.
Ez mindenképpen érdekes lépés, mivel eddig nem voltak benne oroszok kampány formájában.
A patch mérete kb. 4 mega, így lehetséges, hogy eddig is benne volt a játékban az orosz kampány csak nem lehetett vele játszani, de az is lehet, hogy belepréselték ebbe a kis méretbe.
Mindenesetre nem tudtam kipróbálni, mivel a mostani gépemre csupán rámásoltam a játékot, nem pedig telepítettem, így a patch kiírja, hogy nem találja a játékot.
Ha valkinek sikerül elindítania az orsz kampányt, az írhatna egy kis élménybeszámolót.

"...Csapataink úgy fognak áttörni a friccek vonalain, mint fos a libán..."
J.S. Patton
majd még teszek be screen-shotokat, magyarosan képernyõlövéseket... 😊

Hát igen... a hõs SS-tüzéreket megörökítõ kép az ellenség perspektívájából... Lángoló Shermanok, repeszektõl sérült katonák próbálják bevenni a 4-es számú magaslatot. A 3-as számút desszantosokkal bevették, de a 4-esnél nem várt kitartó SS alakulattal találták szembe magukat!

A képen továbbá látható egy tök aranyos úszó Sherman. Nagyon vicces tompa puffanó hagot ad ki, ha kilövik... Egyik kedvenc tankom a játékban. Kis tündér...

A képen a partraszállás utáni helyízet látható. Köztük a jól ismert Ryan közlegény. Jól látszika képen a Szövetségesek hatlmas embervesztesége. Vegyük figyelembe, hogy tulajdonképpen ez csak az egyes számú kijáratért vívott harcok helyszíne...

Íme néhány kép ugyanerrõl a pályáról, de az ellenség, a Szövetségesek oldaláról:

a képen az amerikai csapatoknyomulnak elõre a 4-es számú magaslat felé. Útjukat hullák jelzik (különös kegyetlenséggel mészárolják le a 3. Birodalom hõs fiait. Azért jó érzés hogy az útjukat jelzõ hullák zömében saját elesettjeik.
A 4-es számú magaslaton persze egy Göring-tarack figyel, ameit a tegnapi képek egyikén jól lehet látni. Az amerikai erõk 88-as Flak-ra tippelnek, pedig nem az volt ott. 😊

És nincs véletlenül valami haverod, aki rendelkezik azzal a hatalommal, hogy mindezt megvalósítsa?
Axon
Hát... nem is tudom. Volt két próbálkozásom:

http://axon.uw.hu/ Ez egy tankos oldal, régebben csináltam, de nem volt idõm befejezni.

http://axon.srv.hu/ Ez pedig a Sudden Strike oldalam lett volna.

Sem idõm nem volt, na meg a weboldal készítéshez sem értek. Csak a szándék volt meg bennem.

ja, és Axon, lenne számodra egy harci feladat, a parancs egyenesen a Fürhrertõl jött: Csinálni kéne egy magyar Sudden honlapot, ahová rendszeresen tõtögetnénk a pályákat, útmutatót az editorhoz stb.
Bütyi azt mondta, hogy te értesz hozzá...
Látom netközelbe vagytok. Bütyi, hol vagy?
Axon
Próbálozok a sue-tools beszerzésével és majd meglátom, hogy azzal hogyan lehet kioperálni a tankokat.

Axon
A screen-shot-jaid remekek! Mindig is próbáltam ebbe a topicba minél több képet belerakni, hogy testközelibb legyen a játék, az élmény amirõl beszélünk. A legjobb az amikor egy-egy pályát lépésrõl-lépésre ábrázolunk egy képsorozattal. A topicba visszamenve már volt 1-2 képsorozat, ahol egy teljes single pálya végigvitelét ábrázoltam képekkel. Volt amikor 10-15 képpel is.

Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a D-nap nevû, nemsokára interneten is elérhetõ RCM 1.11 multipálya az eddigi legjobban sikerült konstrukciónk. A térképet természetesen a www.sudden-strike-maps.deoldalról töltöttem le. A lényegi átalakításokat Bütyi hajtotta végre, és a remekbeszabott partvonal is az õ érdeme. Jómagam az egységeket állítottam össze, valamint a skriptezésben segédkeztem. Aztán két próbajáték után kisebb módosításokat eszközöltünk a partvédelem és a szövetséges támadóerõ tekintetben.
További jó hír, hogy még a héten elkészül az Operation Zitadelle nevû pályám ami a kurszki csatát dolgozza fel. Tank tank hátán, elfántok párducok, WH és Waffen SS alakulatok a 4x túlerõben lévõ oroszok ellen...
Hú, te vagy a profi ilyen dolgokban... Én bízok benned! Szóval rajtad múlik, hogy vezethetsz-e maygar tankokat vagy sem... 😊
Rajtad a mayagrok szeme! hajrá Axon!!!!

na mit szólsz a screen-shotjaimhoz?

Axon
Ott nincs, de rákerestem a neten és létezik ilyen eszköz, de ahonnan le lehetett tölteni azt az oldalt megszüntették. Úgy néz ki, hogy fent van egy orosz oldalon is, de ott meg nem tudok eligazodni a hülye ciril karakterek között.

Valahol a programfájlban található szerintem... a játék mappában...

Axon
Még sosem használtam azt a bizonyos sue-tools -t. Azt sem tudom honnan lehet letölteni, de rákeresek a neten hátha megtalálom.

Szia Axon!

Schelle írta:
your friend needs the sue-tools/files
and then he have to extract the big mod file where units are in

Az egységek a Nnagy Mod-fájlban vannak. És ezekre a sue-tools/files van szükség... Meg tudod vizsgálni ezt? Kiszedni õket és elküldeni Schellének?

Sziasztok!

Készítettünk egy isteni pályát. Normaindiai partraszállás. Szövetséges oldalról háromféle nemzettel lehet játszani: USA, UK, Francia-lengyel, valamint német oldalról SS és Wehrmacht. A pálya érdekessége, hogy már vannak lerakva kezdõegységek, így egybõl meg lehet kezdeni a partraszállást. Szövetséges részrõl hadihajók óriási lõtávú nagy kaliberû ágyúkkal tudják bénítani a német part védelmét, valamint óriási a légifölény. A patraszálló egységek Úszó Sherman-ekkel és partraszállóhajókkal kezdenek. A szövetségesek egy-egy "kijáratért" a parton kb. 90-95 %-os veszteségek kell hogy szenvedjenek. A pálya északi részén lévõ Zeppelinnél, ha Szövetségeseké, akkor ott szárazföldi szövetséges egységek jönnek be, mintha a pályán nem látható részen már északabbra partraszálltak volna valakik.. A pálya úgy néz ki hogy 100%-osan tökéletes. A léyneg tulajdonképpen a partraszállás és a part teljes birtokba vétele a Szövetséges részrõl, míg német részrõl, hogy tengerbe nyomják az amerikai-angol-francia-lenygel csapatokat, valamint hogy légvédelemmel (ez komoly német részrõl) megóvják a partot az óriási légifölénnyel szemben...
Ez a pályánk, az Overlord, hamarosan letölthetõ lesz Schelle oldaláról!

A Luftwaffe már nem a régi... Hõsisen szálltak fel vadászaink, hogy megóvják a szárazföldi erõket a Liberátorok, Mosquito-k, Thunderboltok, Spitfire-ek támadásától. A képen éppen Heinz Knocke vette fel sikeresen a harcot egy amerikai desszantosokat szállító repülõvel. A játékban ez volt kb a huszadik gép, amit lelõtt. Nem hiába írta meg késõbb "A Führerért repültem" címû munkáját.

Rommel elesett a harcokban. A 4-es számú magaslat SS-tüzérei a megmaradt Göring-tarackkal tartják a magaslatot. Az amerikaiak és britek már Északon szárazföldi egységekhez jutottak. Özönlik a Sherman-tank... Az SS tüzérek hõsiességükért posztumusz elsõ osztályú lovagkereszteket kaptak!

Az normandiai partoknál a Szövetségesek már áttörték a német védelmet, s a parton ejtõernyõvel ledobott hadianyaggal védik az 1-es számú kijáratot. Egy német híradós elrejtõzve az egyik bunkerben kémleli az amerikai desszantosokat.
Figyeljük meg az amerikai M1A1 75 mm-es desszantos ágyút, mellyel sikeres tudják támogatni a már partraszállt egységeiket, illetve megkönnyíti az Szövetségesek védekezését az esetleges német ellenlökés esetén.

A parton amerikai hullák egy része látható. Hát igen... Omaha-Beach volt ez nem sétagalopp! A partaszállók vesztesége: kb 800 amerikai, 100 brit, 50 lengyel, és kb 50 francia. R.I.P.

A képen jól látható, amint Rommel tábornok személyesen veszt részt a frontvonalbéli harcokban. Egy Wehrmacht mesterlövész és egy SS tiszt fedezi, amint kiszállva a Kübelwagenbõl értékeli a Szövetséges csapatok már kiépített hídfõjét.
Rommeltõl délre a 4. magaslaton egy Göring-tarack SS tüzérekkel próbálja az Amerikai védelmi állásokat szétzúzni, illetve az elõretörõ Szövetséges csapatokat feltartóztatni, amig az SS rohamlövegezred a térségbe érkezik.

Hú, akkor kitalálunk valamit!
Akor én megkérdezem schellét-hogy mit kell tenned, s ha a technikai részével boldogulsz, akkor nincs semmi gáz... Ezeket a unit-fájlokat vhogy ki kell másolnod a programfájlból...

na megkérdem Schellét!

Axon
Németül egy szót sem értek és az angol is elég karcsú, ott is keményen szótáraznom kell.

Tulajdonképpen annyi, hogy a játékban, ahol az a sok fájl van, amik tulajdonképpen az egységeket jelölik, azokat kéne vhogy kimásolnod a jjátékból és elküldeni Michaelnek...
Bár az ilyen programozás-részhez nemannyira értek... Ha tudsz németül esetlegh,akkor javaslom, hogy a rechenteufel.de/Schelle/phpBB2 oldaoln kontaktolj Schellével...

Axon
Huhh, jól hangzik. Lefordítanád pontosan mit is takar ez az angol nyelvû üzenet, mert elég hézagosan értem.

maybe your friend can extract the units and send them to me via email ?

RCM2.5 SB is a winter addon and not compatible to other RCM - Versions
but you can use RCM2.0 TWW script also for SB missions

Ezt írta Schelle. A "Your friend" az Téged takar! Szóval ez tulképpen Neked szól, Axon! 😊
Üdv a csapatban!

Axon
Reméljük sikerül kioperálnia belõle.

Sziasztok! Schellének említettem, hogy a Forever kiegészítésében vannak maygar tankok... Kíváncsi vagyok mit tud tenni, hogy a Summer Battlesbe átrakja õket...

A németország 45 utolsó pályája az igazán izgalmas!

Axon
Belekezdtem, de elkövettem azt a hibát, hogy rögtön rátöltöttem az LRM 3.0-ás modot. Így megváltoztak a lõtávok és hihetetlen nehéz lett teljesíteni már az elsõ pályát is. Elment tõle a kedvem, de készülök, hogy mindenféle mod nélkül újra belekezdek. Bár ez nem tudom mikor lesz.

Hú, ilyen nehéz mission-okat szívesen lejátszanék, de mivel nincs gépem, csak legfeljebb multiban tudunk játszani. Majd talán a legközelebbi albérletünkbe Gábor barátom felhozza a gépét, aztán tudok single pályákon vagy campaign-okon nyomulni. Ha nehéz eg ypáyla za jó, én szeretek pöcsölni velük akár több napig is.
Te megcsináltad amúgy a Resource War pályáit és campaign-ait? Sokak szerint nem olyan jók, de én baromira élveztem õket! 😄

Axon
Hajaj pedig ezek alapmûvek. Nem feltétlenül a játékélmény, hanem maga az egységek miatt. Például a Combat Missionnal én még egy menetet nem tudtam végigjátszani. Csak elindítok egy-egy pályát amin magyar vagy német egységek vannak (találhatók benne kimondottan SS egységek is) és nézegetem õket. Körbeforgatom minden szögbõl, elindítom õket, célpontot jelölök ki stb.
A Battlefield 1942-vel viszont sokat játszottam már multiban is, amikor még nem volt ilyen szigorú a munkahelyi tûzfalam. Hihetetlen élmény volt, már csak a magyar egységek miatt is. A Blitzkrieg a másik nagy kedvencem a Sudden Strike mellett. Én mindkettõt szeretem, de nagyon sokan vannak úgy mint te, hogy csak az egyik jön be nekik. A Blitzkrieghez egy barátommal el szerettük volna készíteni mi is a magyar egységeket mod formájában, de szörnyen nehéznek találtam. A haver az fõleg repülõkben utazik, imádja õket, így megcsinált néhány magyar repülõt. Mondjuk a II. vh-s magyar légierõ nagyrészét a német repülõk tették ki, így fõleg annyiból állt a munkája, hogy a stukák és Me-k magyar festést kaptak. Ettöl mondjuk meseszépek lettek.

Én amúgy csak pár PC játékot ismerek:
Liero, Sudden, Brothers in arms, Battlefield 2, nam meg a régi wolfenstein...
De csak a Suddennel játszom. Láttam egyszer 20 percig a Blitzkrieget is, de az nem jött be annyira...

Hú, ez nem semmi! Köszi az infókat!
Most csak úgy törnek ráma z izgalmi hulámok! 😄

Axon
A battlefield 1942 nevû játékban benne van ez a tank is. Lehet vele nyomulni is. Azért is ajánlom még ezt a játékot, mert benne vannak a magyar tankok is. Itt aztán hatalmas méretben teljes 3D-ben így jól meglehet õket figyelni és le lehet másolni. Egyébként ajánlom benne a debrecen pályát, ami (tudtommal) az egyetlen magyarországi pálya és csak ebben lehet a magyar páncélosokkal nyomulni. Katartikus élmény. Ha pedig az összes magyar páncélost látni szeretnéd teljes 3D-ben és még harcolni is szeretnél velük, akkor a Combat Mision 2 részét ajánlom. Benne van minden, még a gyalogság is korhû fegyverekkel, Nimród rohamlöveggel 81 mm-es aknavetõkkel, páncéltörõ ágyúkkal stb. és természetesen magyar szinkronnal beszélnek. Talán innen lehet a legjobban lemodellezni a páncélosokat az RCM modhoz.

Axon
Egyszer majdnem eljutottam egy koncerjükre. Az egyik lemezük volt nálam egy ideig, egyszer-kétszer meghallgattam. Az egyik zenekari taggal már beszéltem is. Debrecenben dolgozott a trófea sörözõben (az egy remek hely, Nagy Magyarország térképekkel és hazafias hangulattal).

Axon
Én említettem neked már egyszer, hogy vannak magyar páncélosok az ssnm2 modban, de akkor nem volt idõm képet is belinkelni. Véleményem szerint a Forever modban levõ magyar harckocsikat egy az egyben az ssnm2 modból vették át, így szerintem teljesen egyformák. Ami még érdekesség, hogy magyar hangjuk is van ha jól emlékszem.