Resource War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
megpróbálom az 1.11-et kiváncsi vagyok 😄
Amúgy lehet olvastad hogy a HIDDEN 2 bugos. USA 2.mapot nem lehet elvinni. Nem tudom megnyerni, vagy már nem is tudom,de nyugtatókkal nem akarok játszani. Lényeg hogy üres a map. a kért 3 várost bevettem és SEMMI! 😞(((
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Üdv!
A gyártást majd leírom, megint LAN-klubban vagyok, tehaát nem tudok regélni, de ami késik nem múlik.
A Realk Combat Mod kijött már.
Eddig megjelent RC Mod-ok:
RCM 1.0
RCM 1.11
RCM 2.0
és most készül a RCM 2.5
Az utóbbi kettõben vettünk mi részt.
Az RCM 2.5 még nem jött ki, de nem is várom. Amúgy a felajánlásodat szívesen vettem, a programozás terén. Mert SChellével most megromlott a viszon (ökölrázás, leb*szások stb...) mennek e-mailen, amiért ilyen f*sz volt és nem tette bele amit mi kértünk. Raktunk be ME Gigant szállítórepülõt. Maus tankot, két Toldi tankot, két Turánt, az összes magyar tüzérségi ágyút stb... ellenben ez a tejfelesfejû germán PC guru cseszett belerakni õket.
A nyári monstre sudden strike bulit itt BP-n már tervezgetjük. Már két multiplayer pálya tervünk is van 12 fõ részére.
Theát jó lenne összeröffenni.
Amúgy én annyira értek a számítógépekhez mint tyúk az ábécéhez.. De tényleg.
ha sok egységet akarsz akkor az RCM 1.11-et töltsd le, mert abban van millió unit...
Az rcm 2.0 az inkább szerkesztõknek szól. Mindössze egy single pálya van rajta... Nem éri meg.
Tehát az RCM 1.11-et töltsd le...
Minden jót majd még írok, csak most lépek... (Kelenfõldi aluljáróban vár rám pár konyak... 😛 )
What you want? Total War! Yes we want: Total War! What we want: Fucking War!
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Egyébként ha elindítod a sima német kampányt és megnézed a tankokat, akkor teljesen más a festésük az RCM moddal, mint anélkül.
//Ja amúgy mivel jó kis sudden társaság ez és sokat segítetek nekem elárulom hogy a kedvenc tankom a ***SturmTiger*** //
Tehát a Sudden2+RCM az egységmennyiségbe annyit nyújt a hidden stroke 2? vagy többet?
Az egységgyártás leírását azt nagyon megköszönném. Sudden Foreverbe is próbálkoztam vele mert már a sima sudden1-be is a németek campaignba volt olyan pálya ami arról szólt hogy ha elfoglalom a gyárat akkor bizonyos idõközönként cikulikusan elõjött egy tank. Ha jól tudom Elefant 😄 és ebbõl a gyárból volt 3 amit elkell foglalni.
A nyári partit még fontolóra veszem. Bár idei nyaram sajnos rövid lesz és bekell hoznom magam az egyetem miatt 😞 Ráadásul nyári gyakorlatom is van! 😞
Én próbáltam 1 sniperrel kilõni egy tankot de beleuntam a lövöldözésbe. Gondolom azért nem sikerült mert léggyel dobáltam az elefántot oldalról és nem vakult meg 😄
Tehát a Sudden RW+RCM 2.0-át tegyem fel? (2.0-án a hangsúly)
Komulativ lõszer a titok nyitja.
Végy nehézpuskás katonát! Brit Boys 5.5-ös nehépuska, magyar Solothurn 20 mm-es nehézpuska, francia Swiss oerlikon nehézpuska, PzB. 39, szovejt Ptrd nehézpuska... Különbözõ mod-okban lehet hogy másképp szerepelnek (Anti tank unit általában). Na ezekbõl a katponákból 5-10 darab kell hogy egszerre elsõtve a fegyvert kilõdd egy-két-három lövéssel a tankok kezelõit. A kommulativ lõszer átégeti a péncélkt és megõli a kezelõket... 😊 Amúgy nehézpáncélsoknál a lángszóró is egy jó megoldás, de le ne égjen a tank.
Közepes tankokbõl aknavetõvel lehet megölni az embereket.
Üdv CyrSyS!
Hú, hol is kezdjem... a RCM alakul, júniusban ki is jön, persze ha Schelle barátunk csipkedni méltóztatik magát.
A magyar egységek tulképpen készen vannak! Hangokkal mindennel együtt...
Készítettem pár single pályát azóta a RCM 1.11-hez.
Oroszokkal lengyelek ellen és németekkel franciák ellen.... Nagyon jók letek bár kegyetlenül nehezek... 😉
Ahogy a valóságban, Montcornet-ben a franciák úgy kipakoltak a városból,, hogy két emberem maradt meg.
Amúgy pár kérdésedre a válasz, kedves CyrSyS:
Ha sok tankot szeretnél, akkor RCm, mivel sok féle van benne...
Amúgy tigrisbõl 3 változat volt: E, ez az átlagos tigris, aztán volt a Tiger II. (királytigris, ami két változatban volt. Porsche-toronnyal és Henschel-toronnyal.) Valamint volt egy Tigris változat, ami a Ferdinánd rohamlöveg elõdje tulajdonképpen. Ebbõl 5 darab készült és Leningrádnál pusztultak el.
Mivel nem vált be ez a Tigris, szétkapták a felépítményt és megépítették a Ferdinándot, ami szintén nem vált be... 😊
Az observer az tüzérségi megfigyelõ katona... leadja drótot a távoli tüzérségnek. A RCM-ban pl szovjet tüzérségi mozgó megfigyelõközpont van. Egy Zis teherkocsi, amiben tök aranyosan kis orosz katonák morse-jeleket pöttyögnek aztán ki sidõ mulva "DURRRRRRR", odapörkölnek a szovjet 300 miléis mozsarak ahova a "ranged" lövés gombbal kattintottál.
A gyártóépületet majd leírom, hogyan kell beállítani, de most sajna nincs sok idõm... Nemsoká lesz netünk, aztán leírom, oké? Amúgy ha valami kérdésed van, szólj nyugodtan.
A campain-készítéshez valami óriási bennfentesség kell szerintem, mert mi s em tudunk csinálni. Szerintem a gyártó cég nem engedi hogy campain-ok szülkessenek... Én is próbálkoztam vele...
De valószínûleg lesz magyar kampain a nyáron, mivel mi készítjük és a pályákat külön-kölün elküdjük összefûzetni... vagy nem tudom... Egyelõre már akkor verném seggema földhöz örömömben, ha kijönne már az RCM.
Amúgy sztem ez a legjobb mód, mivel nagyon valósághûek pl. a tankok sebzései/sebezõdései, ágyúk páncélátütõ képessége, pontosága stb...
Ami hiba e mod-ban az az hogy vannak falsh unit-ok is., pl. 2 Font-os brit ágyú, Jak-3-as szovket vadászgép. Ilyetve egyik féle német puskás katonát nem lehet vagy a skoda tankra ráültetni azt hiszem, mivel ha meglövik a skodát, és rajta ül vmelyik katona, akkor kivág a játék... 😞
Ja amúgy nyáron nemzetközi RCm találkozót szervezünk itt Bp-n... Eszünk iszünk, Lan-ozunk meg ilyenek. Már tervezzük a Kurszk-i multipályánk 12 személyes verzióját... 😊
Abszolút nem értem mit nem teljesítünk. minden ellenség kipusztítva. Van valami egység szállító hajó amivel nemtudunk mit kezdeni. nemtudjuk mit kell vele csinálni. Valaki aki tud help.
Nekem nagyon megfelel így is. Véleményem szerint a multis játékok miatt készült ez a patch és a single pályákat toló játékosoknak nem érdemes megnehezíteniük a saját dolgukat vele.
Egy javaslatom lenne. Letölthetnél egy custom kampányt és belenézhetnél. Hátha rájösz, hogy mit kell még csinálni.
Én is nagy Sudden Strike rajongó vagyok
Lenne néhány kérdésem:
Szeretnék egy normális kampányt csinálni, a pályák készen vannak ugyanúgy ahogy leírták megcsináltam az info fáljt is és a sue toolal összeraktam majd átneveztem .ssx-re ahogy az le van írva.
De amikor bemegyek a custom campaignba és rákattintok a kampányomra akkor azt írja ki hogy: "Error while exporting for game..."
Akkor most mit rontottam el?
- nem tudom hány pályából áll egy kampány. Én a német kampányt tolom és most járok a 6. pályánál.
- A sérülés függ attól, hogy hol találnak el egy tankot. Hátulról eltalálva szinte biztos felrobban mindegyik, bár függ az ágyú páncélátütõ képességétõl is.
- Ezt az Observert nem ismerem, még nem találkoztam vele.
- Pályákat nem szoktam gyártani, de az elsõ két részben biztosan nincs egységgyártás, csak a Resource Warban.
A 2. résztõl már ki lehet lõni a jármûvekbõl az embereket. Teherautókból és könnyû páncélozású jármûvekbõl egész könnyen sima kézifegyverekkel, de vastag páncélzatú tankokból már nagyon ritkán sikerül. Ez nagyjából meg is felel a valóságnak.
Illetve 2 érdekesség. Fura hogy vannak olyan szituácók mikor 1 tankot lõnek sokan és alig sérül, és hirtelen 1 lövés és annyi. Pl Maus tankkal kilöttem 3 Maus tankot. Ez érdekes 😄 Ez miért van?
A másik meg hogy van az a Observer nevü faszi. Aki 105mm-es cuccot tud kilõni nemtudom hogyan. Olyan mintha távsegítség lenne 😄 Ez mi?
Illetve azt szeretném még megkérdezni hogy pálya építõbe meglehet oldani valahogy hogy egy épület gyártson? Már a sudden1-be is megvolt ez a lehetõség valahogyan amit a sudden foreverbe még kerestem is de nem találtam meg igazán pontosan. De biztos meglehet oldani.
Kilehet lõni a tankból a faszit? ---> ez által megszerezni a tankot?
Válaszaidat köszi! 😄
Sudden Strike Forever:
- APRM 3
- APRM 4
- RKKA
- RWM 4
- RWM 5
- TWO 2.0
Sudden Strike 2:
- AFPM
- COI
- ERDBEER mod
- FMRM
- Forever mod
- Hellfire mod
- IKS
- Longrange (LRM)
- MWAM 4
- RKA
- RWM 6.6
- Siberium
- SSNM 1
- SSNM2
- TOW
- VW (Vietnam Warfare)
- WAW (World at War)
- Hidden Stroke 1
- UCM
- SWW2
Létezõ, de általam még be nem szerzett modok:
- Berlin mod
- RBM
- GLM
Sudden Strike 2 alapjaira épülõ játékok:
- Hidden Stroke 2
- Cold War Conflict
- Gulf War
Sudden Strike - Resource War:
- Cross of Iron
- Less Is More
- LRM 5 (Longrange)
- MWAW 4
- PWM (Pacific War mod)
- RCM (Real Combat mod)
- RWG
Létezõ, de általam még be nem szerzett modok:
- CCRM mod
- GFM (Global Force mod)
Érdekesség, hogy maga a Hidden Stroke 1 is egy mod, de ehhez is készült 2 mod is. Ez amolyan mod a modhoz dolog, ezért írtam a HS1 alá kicsit beljebb azt a két modot.
Ami fizetõs még az természetesen a:
Sudden Strike 1
Sudden Strike forever
Sudden Strike 2
Sudden Strike Resource War
Minden részhez készültek mod-ok, amik mindegyike ingyenes, kivétel ez alól a Hidden Stroke modok. Az elsõ részhez még APRM modként jelentek meg, de az ingyenes volt. A 2. részhez is készítettek egy APRM nevû modot, de gondoltak egy nagyot és nem lett ingyenes, hanem meg lehetett venni a boltban. Én például megvettem. Ennek már a boltban nem az volt a neve, hogy APRM mod (gondolom nehéz lett volna eladni), hanem Hidden Stroke. Kellett hozzá a Sudden Strike 2 is mivel ez csak egy mod volt. Aztán elkezdtek szállingózni a hírek, hogy készül a Hidden Stroke 2. Elõször ez kacsának tünt, de késõbb valósággá érett. Ez is fizetõs lett, tehát csak boltban lehetett megvenni, nem lett ingyenes. különlegessége, hogy ehhez már nem kellett megvenni a sud 2-t, hanem tartalmazta azt egybeépítve a moddal. Ez lett a Hidden Stroke 2.
Természetesen minden fizetõs dolgot meg lehetett szerezni warez oldalakról, de attól ez még nem számít ingyenes kiegészítõnek.
Legjobb Sudden-es oldal:
www.sudden-strike-maps.de
Itt megtalálod majdnem az összes ingyenes mod-ot, na meg pályákat hozzájuk garmadával.
Általában a modoknak van saját oldaluk is például az LRM modnak: www.leonardslair.com
Érdekességként megemlíteném még a Cold War conflict nevû játékot, ami olyasmi lett mint a Hidden Stroke 2. Azaz egy modnak indult, majd egybe gyúrták a Sud 2-vel és önálló játékként eladták. Ez is természetesen fizetõs játék, de Magyarországon nem árulták, így csak warez eszközökkel lehetett beszerezni. Ebben nem 2. vh-s környezet van, hanem a hidegháborúban játszódik. Modern tankok és gyalogsági fegyverek. Ha jól emlékszem akkor az 50-es 60-as és 70-es évek háborús konfliktusait lehetett végigjátszani. Nekem nagyon tetszett 4 kampány is van benne, bár egyiket sem vittem végig.
Másik érdekesség a Gulf War nevû játék, ami ugyan úgy készült mint az elõzõ, csak itt az Irak-Iráni háború a téma. Ebbõl letölthetõ egy demo ami 1 pályát tartalmaz és nagyon jó. Állítólag megjelent és az Amazon.com felvett rá elõmegrendeléseket, de most sem tudom, hogy tényleg kiadták-e, vagy csak ígéret maradt.
Nekünk is jó néha egy újabb Sudden Strike fanatikussal találkozni.
Kicsit furcsa a kérésed a legtöbb tankra vonatkozóan. Én úgy vettem észre, hogy az összes létezõ tankot (ami a 2. vh alatt bármilyen harci tevékenységben részt vett) lemodellezték a modokban. Nem tudnám megmondani melyikben van a legtöbb, de nem hiszem, hogy ez a játékélményt befolyásolná. Igazából úgy is annyiféle tankod van, ami egy adott pályán elõfordul.
Talán modokat ajánlanék:
- sud2 + ssnm2 mod (ebben tényleg hihetetlen mennyiségû tank van és vannak hozzá alapból olyan single pályák, amik dugig vannak tankokkal, köztük magyar tankok is vannak, remek a lõtávja és pergõs csaták vannak benne)
- sud2 + LRM 2.37 mod (egyik kedvencem, remek tankokkal, lovasszekér vontatta ágyúkkal)
- sud2 + RWM 6.6 mod (legnagyobb felhasználói táborral rendelkezõ mod, szinte mindig lehet multizni valakivel, profin kidolgozott, gyönyörû tankok)
- sudden RW + RCM2.0 mod (Ezt a modot most is aktívan fejlesztik, két tag is jár ide a fórumba, akik a magyar egységeket készítik a modba és a pályákat)
- Hidden Stroke 2 (ez egy önállóan megjelent fizetõs játék, gyakorlatilag a sud2 + APRM mod, csak ezt meg lehet venni a boltban, ez is az egyik kedvenc modom, hihetlen profizmus sugárzik belõle, hatalmas és meseszép tankarzenál, egyben ez a legvitatottabb mod is mivel fizetõs és ez sokaknak nem tetszik ezért fikázzák)
Small Villages a neve. Finnekkel kell lenni benne. A feladat gyakorlatilag a Sudden kettõ német campaign-ának elsõ pályája, csak finnekkel kell lenni... és csupán 128X128-as pálya.
Most folyamatban van az "Operation Freshman" címû pályám is... ez azt a legendés angol kommandós akciót eleveníti fel, amikor angol kommandósok vmikor 43-ban a Norvégia északi részén lévõ Norsk Hydro mûveknél felrobbantották a németek nehézvíz készleteit...
Mindkét pálya Winter War-os lesz...
Hamarosan letöltöm én is õket és kipróbálom, bár ma nyakig vagyok a melóban, de meglátom mire jutok.
Örülök, hogy az SSNM2 modból sikerült ilyen sok egységet kibányászni. Én tudtam, hogy ezek az egységek benne vannak, fõleg a Karl 600 mm-es tarack, a Maus tank és a Sig33-as önjáró tüzérség, az ami csak ebben a modban jelent meg, mivel ez egy nagyon régi mod. Ha jól tudom a Karl egyedül ebben a modban van benne és van egy jó kis single pálya mellékelve az SSNM2 modhoz, amiben benne van a Karl ágyú is. Nem a legelején kapjuk, hanem az elsõ részfeladat teljesítése után jön egy nagyobb erõsítés és benne van a Karl is. Brutális méretû bombatölcsér marad a lövés helyén.
Hamarosan letöltöm én is õket és kipróbálom, bár ma nyakig vagyok a melóban, de meglátom mire jutok.
Örülök, hogy az SSNM2 modból sikerült ilyen sok egységet kibányászni. Én tudtam, hogy ezek az egységek benne vannak, fõleg a Karl 600 mm-es tarack, a Maus tank és a Sig33-as önjáró tüzérség, az ami csak ebben a modban jelent meg, mivel ez egy nagyon régi mod. Ha jól tudom a Karl egyedül ebben a modban van benne és van egy jó kis single pálya mellékelve az SSNM2 modhoz, amiben benne van a Karl ágyú is. Nem a legelején kapjuk, hanem az elsõ részfeladat teljesítése után jön egy nagyobb erõsítés és benne van a Karl is. Brutális méretû bombatölcsér marad a lövés helyén.
Felülrõl második az Ardenneki pályáról.
3-7-ig pedig a magyaros single pályámrõl, ami várhatóan még a jövõ héten netre kerül... 😊
Ez csak az elõzetes...
Az én M18-as elit páncélvadász-zászlóaljam Monte Cassino alatt egy narancsliget mellett... 😊
Az én Sherman-jeim nyomulnak elõre az Ardennekben. Miután az amerikai légierõ Thunderbolt repülõi meggyengítettek a német állásokat, a Sherman áradat gyilkos tûzhengerként, acélszívû szörnyként vág rendet magát a benzinhiánytól szenvedõ német harckocsik között
A Magyar Királyi Honvédség partraszálló hajókat zsákmányolt a Szovjet Tengerészgyalogságtól. A partraszálló szovjetek hullái borítják a kompkikötõt. Magyar hadiságmány: M3 Grant tank (oroszok lend-lease szerzõdésben kapták...)
A magyar páncéloserõk zömét T-38 Skodák teszik ki... Egy magyar Hetzer is részt vesz az állások védelmében...
A magyar erõket támogató német gépi szövetséges páncélosok...
A német gépi szövetségesek elvonulnak a magyar honvédcsapatok mellett...
Magyar seregszemle az orosz fronton...
A Duce leghûségesebb katonái, avagy ami az olasz hadseregbõl maradt 1944-ben. Monte Cassino-nál vonulnak a megmaradt olasz páncélosok egy kisvárosba biztosító feladatok ellátására...
3 tarack, 4 páncéltörõ és tábori ágyú, 1 aknavetõ, 1 légvédelmi ágyú és egy géppuska lesz a magyaroknak. Továbbá Rába Maros traktor, Horch parancsnoki jármû, motor stb.
A Network Mod 2.0-ban további értékes egységeket találtam, pl.: BrumBär rohamtarack, Maus, IS-3, Karl ostrommozsár, Wespe, SiG33, Su-76i, Su-76 önjáró tarack, Panzer-III.N (75mmL/24, lengyel 7tp, tks, tk3, 10tp tankok.
Valamennyit elküldtem Schellének, hogy rakja bele mihamarabb a SB-be.
Elkészült eközben a Monte Cassino nevû pályánk is, bombajóra sikeredett.
A kolostort szerzetesek, olasz fasiszták és SS katonák védik. néhány képet remélem sikerül beszúrunk.
Készítettem egy finn-orosz single pályát a winter war-hoz.
Ismerõs lehet egy régebbi sudden régebbi küldetésébõl... 😉
Készüle gy 512X512-es magyar fantázia-single pálya is... eddig 50%-ban kész van... Magyarok német szövetségessel (gépi) a Vörös Hadsereg ellen.
Készítettem e gy multiplayer pályát is: Finnek-németek a szovjetek ellen. A Barbarossa Északi frontján, ott leningrád környékén...
Az egységek hangjait is sikerült kiszedni? Igaz, hogy magyarul beszéltek, de elég gyenge minõségben. Említettétek, hogy ti fogtok saját hangokat készíteni a magyar egységeknek.