2389
Sudden Strike mindörökké
-
#1189 -
#1188 -
#1187 Letölthető a készülő RWM6.7 mod 3. beta verziója. -
Salvaje #1186 Igazad van. Bár én pont ezt szerettem a Sudden-ben: egy egy támadás előtt minden egységet tüzérséget stb. beállítani, elehelyezni: Singe plájerben ez adta a játék sava-borsát, főleg a pause menüvel.
Multiban pedig kezdéskor nem sok egységed van. Csak éppen annyi, hogy átudod látni, és irányítani.
Mindenesetre azért szeretem a multizást, mert ott azon múlik egy-egy művelet sikere, hogy milyen rövid idő alatt mennyire tudod átlátni és használni az egységeidet a másik ellen.
Még mindig nem jött le az a szar. Grr.. -
Nameny56 #1185 Cső Axon!Majd nézzél már át a Blitzkrieg-topikba!Lenne néhány kérdésem...
Csumi! -
#1184 Hajaj....
Mindenesetre kezd a grafikai beállításoknál.
Csak áradozni tudnék a játékról. Szinte órákig tudtam benne nézegetni az egységeket. Hogyan mozognak, fordulnak, a nyitott járművekben, hogyan mozognak a katonák, miként töltik be az ágyút, hogyan sütik el. A rakétavetők eszméletlenül jól meg vannak csinálva. A lövéseik gyönyörűek. Katonák remekül ki vannak dolgozva, tökéletesen látszik a fegyverzetük. Ahogy a rakétavetős betölti a rakétát a csőbe, majd a vállához emeli és egy gyönyörű füstcsíkot húzva kilövi a rakétát. Géppuskás lehasal és lőni kezd, sorolhatnám még. Közben pedig a fejük fölött az égen dúl a hatalmas légiharc a repülők között. Deszantosokat dobálnak le mindenhol, bombázók röpködnek és vadászgépek harcolnak. A játéktér gigantikus méretű és mindenhol harcok dúlnak. Nem minden egységet irányíthatsz, mivel nagyon sokat a gép terelget, tehát a saját egységeid mellett harcol a többi alakulat is, de azokat nem te irányítod. Végig háborús a hangulat. A sudden strike-ban ha rengeteg egységet kaptál, akkor sokszor nagyrészük csak ácsorog és a térkép csak egy kis részén tudsz támadni, vagy nagyobb részén is, de akkor nagyobbak a veszteségek is, mivel nem tudsz mindenhova megfelelően figyelni. Itt viszont a gép irányítja az egységek egy részét és így folyamatos a harc az egész frontszakaszon. -
Salvaje #1183 hmm
Megoszlanak a vélemények arról, mi számít ma közepes gépnek.
Mert nekem csak egy AMD Duron-om van 1.3as procival
Ehez pedig egy ADI Radeon 9200 SE tartozik.
-
#1182 Ettől függetlenül egyáltalán nincs nagy gépigénye. Nagyon úgy néz ki, hogy profik programozták le az egészet és egy közepes gépen is remekül elfut. -
Salvaje #1181 Látom figyelsz. -
HunButyok #1180 Ezek M24 Chaffee könnyűharckocsik! -
Salvaje #1179 Már két napja töltöm, de elég lassan jön.
Sebaj.
Nos utánaolvastam ennek az Officers-nek:
Állítólag akár 15000 egység is mozoghat rajta, teljesen 3d-s vagyis az én gépemen sajna nem fog menni.
shermanok -
HunButyok #1178 Én is kiwi vagyok... azaz kiváncsi...
Sanyi! Nem műxik a Mod-od! :( -
#1177 Majd mesélj, hogy tetszett-e! -
Salvaje #1176 Már töltöm -
#1175 Természetesen a Sudden Strike a király.
Egyedüliként a Blitzkrieg tudta megközelíteni a trónját, de ledönteni azért nem sikerült.
Most viszont itt van a trónkövetelő az Officers. Na ez bizony földbe döngöli a jó öreg Sudden Strike-ot. A Demot mindenképpen nézzétek mert mert hihetetlenül jó. Az oroszoknál megjelent a teljes verzió néhány hete és le is szedtem, bár ciril betűs, azért játszható. Hamarosan nálunk is megjelenik az angol verzió.
Úgy jellemezném, hogy egy tökéletesre fejlesztett Sudden Strike. Én mindenesetre a rabja lettem. -
Salvaje #1174 Hali!
Így van, én sem tudok hasonlóról. persze nem kell azért aggódni, mert a Resource war-hoz - a legfrissebb sudden verzióhoz - is számos mod-ot készítettek már. Jómagam éppen azon fáradozom, hogy az RCM, vagyis real combat mod-ot folytassam, mert ez megszakadt tavaly nyáron - a projekt készítője abbahagyta, bukottnak vélte stb.
Ezek ellenére itthon szerény baráti körünk azóta is játszik vele, készülnek új pályák, stb.
Egy játszható verzióját rövidesen feltöltöm a netre.
No
Ha Budapesten lax, szívesen láátunk egy alkalommal egy fergeteges multi-partyra,
Ha érdedekel, írj az [email protected] e-mailre.
Ha lejjeb tekered az egeret, találsz további infókat itt -
CyrSyS #1173 Sziasztok, de rég voltam itt. Azt kérdezném mint kb 1 éve hogy van-e olyan Sudden Strike feelinges játék ami űberli egység mennyiség gyanánt a Hidden Stroke 2-t ? Mert nálam HD2 az űber eddig :D -
HunButyok #1172 Dehogy erősítene! Mit tud egy Panzerschreck... :) Na ez csak vicc volt... Figyi nem gyártottak belőle sokat az amcsik, csak olyan 2000-et. Suddenben ez kb 20 darabnak felel meg... vagy szériánként egynek... Meg hát a védettsége az minimális a járműnek... Na rakjad bele szépen az M38A1C-t! -
Salvaje #1171 hát nem is tudom.
nem rossz ötlet. De nem erősítene már így is nagyot az egyébként is páncélvadászokkal bővel ellátott amcsikon?
-
HunButyok #1170 amúgy 16 lőszer lenne nála... -
HunButyok #1169 valamint tudod mit tehetnél bele még?
Van a géppuskás willys jeep... na annak alövését átalakítani olyanra mint a Panzerschreck-es katonáé... Persze nagyobb lőtávval!
Ez lenne az M38 A1C...
Eg yelég mozgékony páncélvadász lenne a játékban...
A Panzerschreck-nek a lövése tökéletes lenne hozzá... csak mondjuk olyan távolságra lőne ez a jármű, mint egy közepes tank.
Na mitszólsz?
-
HunButyok #1168 Ez igazán fasza!
Francia-lengyel alakulatok? Vannak?
Tudnál gyártani francia, szovjet és német lovast a játékhoz?
Lengyel repcsit is rakd vissza a játékba ám! Meg magyar is kéne...
-
Salvaje #1167 Hi all...
Folytatódik a Summer 2.6-os verziójának készítése.
Ezúttal a légierő került sorra
a következő repcsik kerültek bele:
USSR:
i-153 vadász
i-16 vadász
LaGG-3 vadászbombázó
Il-2D csatarepülő
Il-2G csatarepülő
Yak-3 vadász
La-7 vadász
Il-4 közepes bombázó (ezzel bombázták Kassát is)
Németország
Bf-109 E3 "Emil" vadász
Bf-109 E4b "Emil" vadászbombázó
Bf-109 F2 "Fritz" vadász
Bf-109 G2 "Gustav" vadászbombázó
Bf-109 G14 "Gustav" vadász
Bf-110 D1 csatarepülő
Bf-110 C7 vadászbombázó
Fw-190 D2 vadász
Fw-190 F2 Vadászbombázó
Hs-123 felderítő
Hs-126 felderítő
Ju-88 D közepes bombázó
a nyugati szövetségesek csak ezután jönnek....
-
Salvaje #1166 van pár uj screenshot
elküldtem e-mail.ben -
HunButyok #1165 Na ez frankó hír! Teccik...
Na figyu sanyi! Ami kéet beraktam, azokat a unitokat nem tudod kilopni... mert pl. a Zöld teherkocsi igazán jó lenne Ford Marmon teherkocsinak.. de magyar Mercedes is lehetne...
Ja meg az a páncélautó eléggé Csabásan néz ki...
A csacsi/ló pedig igazán kedves kis színfolt lenne a játékban...
Figyi: vontatók: Morris, M4, M5, meg könnyű tankok APC verziói pl. crusader, velentine, stuart, t-60, t-70...
Ezek nagyon jók lennének...
valamint amiket mondtam. 75 mm-es bárki által használható tarack... igazán megdobná a dolgokat.
Lenygel és francia, oalsz-finn csapatok kidolgozása kéne még...
meg német-szovjet-finn lovas is jó lenne!
-
Salvaje #1164 Kösz a tippet.
Újabb 30 egységgel gazdagodott a Sommer Battles, javarészük a leonardslair-ról került bele.
z.B: aknaroppantó sherman/t-34
jah, és visszaraktam a propaganda autókat
a német sdkfz222-ből a Führer egyik beszéde szól Sieg Heil-lel a végén, meg a die Fahne Hoch...
Az oroszhoz szintén egy archiv felvételt rendeltem, amin maga Vladimir Ilijics Lenin beszél...
Az angolra a God save the Queen-t rakom, meg az old lang sine-t...
Az amcsira pedig a glory-glory halleluja fog kerülni...
vagy ha van további ötletetek akkor szivesen fogadom
-
HunButyok #1163 Utánanéztem a suddenben szereplő vasúti kocsiknak...
amiket megtudtam...
a német Steyer páncélvagonon nem 5 cm-es páncéltörő ágyú volt, hanem rövid csövű 75 mm-es
A Steyer Wirbelwind az tökéletes.
Az MBV vagon, az nem szövetséges, hanem szovjet és ha mindne igaz, BT tornyok voltak rajta 45 mm-es ágyúkkal. Három ilyen torony volt a vagonon.
a két nagy vasúti ágyú mind szovjet...
az egyik vonat ( a kisebbik) az német, a másik az szovjet mozdony...
A két T-34-es toronynal felszerelt vagon az szintén tökéletes.
Úgyhogy Sanyi, a német Steyer ágyús kocsit javítsd ki 75 mm-esre 50 mm-es helyett
ha visszarkanád bele az MBV kocsit, akkor azt meg 45 mm-esre javítsd ki. Ettől még ugyanúgy lőhet ballisztikusan és direktben is...
-
HunButyok #1162 Ott a Ford Marmon teherkocsi is, mellette az Ansaldo!
J aés hát Csaba páncélkocsinak is megfelelő valami járgány!
-
HunButyok #1161 a képen a patás jószáge gy 30-as géppsukát és egy doboz lőszert visz...
ezekszerint ágyút is húzhatna... mekkora ötlet már mi?
-
HunButyok #1160 Sanyi ezt sasold!
a képen egy CV-33 azaz Ansaldo kis harckocsi is ott figyel, valamint szamár mint vontató és teherkocsi a csacsi, bár tök olyan mintha ló lenne! :) Pacific Warfare mod! Lopd már ki ezeket! Főleg az Ansaldo és csacsi miatt, ami lehetne ló is tulképpen!
-
HunButyok #1159 Sanyi!
Felhívás!
Kérek screenshot-okat az új egységekkel, jó sokat! Kérek kmplett unit-list-et majd... Megy fel az oroginál sudden fórumra...
Arzoktól megpróbálok tárhelyet kunyizni, ahová fel tudjuk majd tölteni az új Sommer Battlest!
Wazze! Nem hiába voltam menedzser képzésen! :) -
HunButyok #1158 Van maygar zöld tigris és zöld párdus meg ilyesmik? Meg teherkocsik meg miegymás is? Az fasza! :)
Mert akkor lehet igazi MP-hez való dolgokat csinálni, pl. lenne maygar nehéztank asztálintankok ellen meg ilyesmikre gondoltam. Érted? :) Lehet hogy nem fullreality, de jól lehet rajta ölni! :)
88!
Na hajrá lengyerország! -
Salvaje #1157 a repülőket sajnos ki kellett vegyem egylőre, de a többi szépen.
Ha Feri itt van, hétfő délután-este eljöhetne egy béta verzióért.
A magyarok teljesen készen vannak, lényegében visszaraktam sok olyan egységet, ami az 1.11-ben volt benne.
Lovasok gyorsabbak lettek, így komplett lovasrohamokat is lehet intézni.
A sorban a lengyelek következnek.
Utánuk a franciák
A sort pedig az olaszok zárják majd.
-
HunButyok #1156 Köszi az infót!
Hogy áll a fejlesztgetés? -
Salvaje #1155 Így van.
A legfontosabb, hogy először a "reserve for flags new" parancs legyen, és csak utána következzenek a "planes for flags" és a "flights for flags" parancsok.
Nem, egy zepp. csak 1 helyről adhat, de többféle utánpótlást.
Vagyis egy Zepp. hez rendelhetsz z. B.: egy tankszériát utána egy gyalogos szériát végül valamilyen repcsit és annak repülést.
De egy zepp. különböző kapukon nem tud adni semmit, nem működik és indításkor eltűnik. -
HunButyok #1154 Szóval ha van egy zeppelina mi mondjuk tankokat ad a tulajdonosának areserve for flag new paranccsal, akkor ezután aparancs után berakhatom apalne svagy fligh for flags parancsot is?
De ennyi erővel akkor egy scripttel meg lehet csinálni, hogy pl. eg yzeppelinhez két helyről jöjjön utánpótlás, vagy akár két zeppelinhez négy helyról vagy még több nem?
Mert csinálok egy marker 1-hez tartozó zeppelint ami tankot ad a K kapun keresztül,a kkor egy másik scriptet odaírok és ugynehhez a zeppelinhez jön erősítés pl. az L kapun keresztül nem?
Vagy pl. 1 és 2 markerhez jön erősítés csak az E kapun keresztül... ez is működhet?
Vagy egy zeppelin adhat kétfajta erősítést is nem?
Mert így bőven elég a 12 zeppelin vagy még kevesebb is... Pl. 128-as pályán 6 zeppelin adhat akár millió kapun keresztül millió féle erőstíést is... :)
Ez jó hír...
Mert így akkor egy kicsi pályán nem lesz egymástól látótávolságnyira egy-egy zeppelin hanem lerakok négyet amik adnak repcsit, gyalogost, tankot egyszerre? Merte z így tök jól hangzik...
a pálya négy sarkában négy zeppelin és középen mehet az ölés...
Pl. az új szovjet-magyar vagy Finn_szovejt téli pályámon nem lesz több léghajó mint négy... a négy településen apáyla négy sarkában, mintah azokat kéne védeni... középen avédelmi vonalnál meg lehet darűlnie gymást ezerrel... Huhúúúúúúúúúúú! Ez mekkora zsír ötlet már nem?
-
Salvaje #1153 jah, beraktam a sommer 2.6-ba a v2 rakétát. Mostmár be lehet utánpótlásként hívni.
Ezt ugy fogom megvelósítani, hogy egy v2 indítóállomásnál szériánként mindenkinek egy db rakéta fog ugyanott megjelenni...
persze csak akkor, ha minden épület fel van építve az indítóállomáson.
Amit nagyon hiányolok, az a V1 szárnyas bomba
Repülőgépként behívhatónak meg lehetne csinálni. Kamikaze repülőként, de le is lehetne lőni, vagy vadászni...
Csak modell az nincs hozzá. Illetve van, csak korpába kerül letölteni... :(
Ez a Schelle féle behívható tüzérség kapcsán jutott eszembe.
-
Salvaje #1152 ha beszürkül, akkor nem ad több utánpótlást.
Egyébként egy tipp:
Minden zepp. adjon valamilyen repülőt. Pl.: vadászt.
ez 6-6 zepp.nél 6-6 uj behivható repcsi szériánként. persze lehet másmilyen is, a lényeg, hogy mindkét ponton: planes for flags és a flight planes for flags-t is be kell irni. így nem fogynak el gyakolatilag soha a behivható repülők.
Ezt az erős légvédelem, vagyis a szériánkéntki 1 db nehéz légvédelmi ágyú ellensúlyozására használom.
Ez zepp akár többféle repcsit is adhat egyszerre.
-
Salvaje #1151 persze.
Maga a játék motorja nem változott
Csupán néhány egység jellemzője.
Persze csak jó irányba -
HunButyok #1150 Kérdés 2:
Ha van egy MP pályám Winter Warban és azt átmásolom az átalakított Winter Warba, akkor az működi fog frankón?