26
-
#26 Jóvanna, akkoris notebook lesz a következő(m). -
dez #25 Főleg a Photoshop filterek profitálnak a PPC nagyobb SIMD teljesítményéből. -
dez #24 Bocs, de ha nem vennéd észre, a lenti táblazatban dual G5-ök vannak, miért olyan furcsa, hogy 2db proci optimális körülmények között 2x nagyobb (számítási) teljesítményt ad, mint 1db (azt feltételezve, hogy egyenként kb. egyforma teljesítményűek)? (Az egy másik dolog, hogy a dual Xeon milyen gyengus.) -
Laci #23 Aki szöveget szerkeszt annak tényleg nem biztos. Csakhogy alapvető különbségek vannak egy Apple PPC, meg egy PC X86 architektúra között.
Amellett hogy a PPC jóval modernebb technológiára épül, érdemben is fejlődik folyamatosan és tud folyamatos jelet biztosítani több száz Mhz-en is, ez az x86-ról nem mondható el, legfeljebb a tranzisztorok integráltsága az ami ott egyre jobb, de nem éppen az architektúra. Ez multimédiánál meg rohadtul nem mindegy. Arról nem beszélve, hogy hiába működik a nagy p4 3,6Ghz-n egyszerűen gyenge a hatásfoka, persze az intel így is jól el tud adni egy csomót, naná hogy nem fog több pénzt ölni a fejlesztésekbe. Valószínűleg ezért is ragaszkodnak a kizárólag órajel szerinti megítéléshez, amit az emberek nagy része is kezd már unni úgy látszik. -
nenad #22 ezek az applek az ido elorehaldtaval egyre ocsmanyabbak lesznek (bocsi a kifejezesert) komolyan modom ennel en mezei senkihazi is szebb megjelenest tervezek.
A billentyu meg az eger meg oke, de ez a monitor/kutyu egyberakva. Hat...
regebben egy g4 laptopon nezegettem en is a photoshopot, szerintem egyeltalan nem volt gyorsabb.
Persze rendszeres hasznalat kene hogy pontosan el tudja donteni az ember, de nem hinnem hogy ekkora lenne a kulonbseg. max20-30% mernek tippelni ez esetben, az is ugy hogy agyon van optimalizalva.
-
#21 Akkor olvasd el a táblázat tetején azt a sort. Na, a photoshopnál bizony nagyon is feltünő a különbség a Mac javára (ez tapasztalat).
Másban lehet, hogy a különbség nem ilyen nagy de általában az Adobe termékek igen meggyőzően frissebben futnak egy Mac-en. És nem 1-2 MB-os fájlok kezeléséről, hanem mondjuk 80-160 MB-os akról van szó.
BlueGold: hardcore játékos nem is gondolkozik Mac-ben, kár összehasonlítgatni, nem arra van kitalálva. -
BlueGold #20 Itt van a technikai leírása :
- magyar nyelvű lap: http://www.apple.hu/hardware/imac.g5.20040831.html
- eredeti angol: http://www.apple.com/pr/library/2004/aug/31imac.html
Lehet, hogy dolgozni jól lehet vele, de játék ügyileg vannak némi kétségeim ( Geforce FX5200 van benne 64 MB a redszer memoriából kiosztott Ram-al ). -
Amero #19 Aki hisz ezeknek a gyártó által publikált táblázatoknak az egy sznob barom...
aki dolgozott már mindkét platformon tudja, hogy Nem feltélenül jobb a Mac a Pc-nél... -
Cat #18
http://www.apple.com/powermac/performance/ -
dez #17 (Egyébként a SIMD utasítás-készlete is nagyobb teljesítményű, mint az x96-osoké.) -
dez #16 Te honnan veszed ezeket? A G5-nek még az AMD-nél is jobb az ISP-je, így nem lassabb, mint egy kisebb órejelű Athlon XP! Az Athlon XP 2600+ ürajele 1.9GHz, legalább ilyen teljesítményű az 1.8GHz-es G5. -
BlackRose #15 Az, függ, hogy ki mondja, az Apple vagy az Intel :)
Na a G5 duál konfigurációban, kb. felveszi a versenyt a P4 3.4 GHz vel vagy az AMD64 3200+ al... ezért is pakolják őket kettesben, az iMac meg házi gép, tehát valószinüleg egy P4 2 GHz/AMD Athlon XP 2000+ al versenyez. -
asdasdasd #14 Milyen teljesitmenye van egy ilyen 1.8-as G5-nek egy PChez kepest? -
#13 Akinek ilyen gépre van pénze nemigen küzdhet helyhiánnyal... -
#12 Szerintem meg KÚL!
De annyit tényleg nem adnék érte.
Kíváncsi leszek a PC-n a barbon után mikor terjed el ez a dizájn?
Valamelyik notbúkos cégnél is már láttam ilyesmit.
Ja meg a sanyit. -
Yfel #11 Mert van olyan hulye aki megveszi :o)
Egyebkent az IBM mar nagyon regota forgalmaz ilyen tervezesu gepeket... csak azok jobban neznek ki :P
Y -
rolika #10 mondjuk az itt közölt árakra kíváncsi leszek...
egy új imac 450-nél kezdődik :(
csak azt nem tudom, miért -
Alfa Of NS #9 Rondanak nme rondak, de nem is nagy szam a dizajnuk.
Amugy az iMac-ekeket nem jatekgepnek vagy munkaallomsank tervezetek. Ezek a hetkoznai, atlagos hasznalatra vannak tervezve. E-posta, Internet, leveliras stb. Arra meg szerintem tokeletesen megfelelnek. -
asdasdasd #8 Vesz egy 20" gepet. A regit meg odaadja a haverjanak. -
Gabest #7 Hm, és mit csinál a user ha egy nagyobb monitorra vágyik? -
#6 Van nálam egy régi LCD monitor ami ilyen vastag. Nem rossz, ha helyhiánnyal küszködsz, de nem a legszebb. -
BlackRose #5 szerintem is a SONY VAIO szebb. -
Cat #4 ideje volt már, hogy ne legyen külön gép, hanem a kijelző mögé rakjanak mindent
a következő lépés az lesz, hogy ismét feltalálják a c=64et -> a billentyűzetbe fogják rakni a gépet -
#3 Nekem tetszik...bar legjobban az tetszik benne hogy G5-os -
Yv@n #2 Hát ez szerintem is ronda, persze biztos van akinek ez tetszik. -
Derapo #1 Ezek most nem lettek valami szépek.