14
-
dez #14 (Persze egy raid konfig duplázhatja a sebességet, de az általam említett 100MB/s-hoz az szerintem eleve kell.) -
dez #13 Mellesleg: Egy valóban nagy teljestményű proci. (Monjuk, azt írja a cikk, PC-s játékokhoz nem jó, de én ebben nem lennék olyan biztos. Meg úgy tűnik, arról sincs sok tudomása a cikkírónak, hogy a mai asztali procikban is vannak SIMD utasítások.) -
dez #12 Na igen, ez egy kicsit "túlzónak" tűnik. Tegyük fel 100MB/s-t ír a vinyója (bár már ez is soknak tűnik), akkor is kb. 45 mp kell neki. -
dez #11 Ne az itthon szokásos, házilag összeállított, többnyire olcsóbb alkatrészekre épülő (főleg ház, alaplap) konfigokkal hasonlítsd össze, hanem a márkás gépekkel. Azokhoz képest nem horribilis az ára. -
Cleawer #10 ja és azt elfelejtettem irni hogy az egyik osztálytársam az mondta hogy 1-t DVD valami néhány másodperc alatt vinyóra másolták.
sztem ennek a valóság alapja 0
nna vélemény? -
Cleawer #9 jaja
http://store.apple.hu/
és ott a power mac G5
az ár sztem 6x egy AMD vagy intel konfignak -
tajfun #8 Ez mind szep es jo, csak mit kezdesz vele? Van ra kb 2 program, az se otthoni juzereknek. Hiaba a teljesitmeny ha nincs ami kihasznalja. -
#7 És gondolom egy ilyen kb 1.5 szörös teljesítményű "csoda" vagy öccör anyiba kerül mintha veszel 2 db P4-et.
Tökre megéri;)) -
Cat #6 szal ahelyett hogy kihasználnák az egybeépítés előnyeit és optimalizálnák, simán csinálnak egy ilyet:
-
pafi #5 Az Apple az IBM a 970-el (g5) ezt is simán megoldotta. A duplaprocis G5-ökben külön tokban van a két 970-es, mégis hozzáférnek egymás cache-éhez. A chipseten keresztül persze.
?2., Két független előoldali (?frontside?) busz
A két processzor jelenléte természetesen megnöveli a rendszer teljesítményét. Azért, hogy ezt ki lehessen használni, mindkét processzor saját, akár 1,25 GHz-es frontside busszal rendelkezik, így összesen 20 GBps sávszélességet kínál a teljes rendszer, mely több mint duplája a jelenlegi Pentium 4 alapú rendszerek által biztosított körülbelül 6,4 GBps-nek. A gyors memóriakezelésen kívül ez a nagyteljesítmény? architektúra teszi lehetővé mindkét PowerPC számára azt, hogy a másik processzor L1 és L2 tárolójában lévő adatokhoz is hozzáférjen, tovább növelve a processzor hatékonyságát.?
Ja és már több mint egy éve -
#4 utóbb -
#3 előbb utóbb úgyis a közö kes lesz a gyorsabb .. -
Mister #2 és AMD módra :D -
#1 Szal gyakorlatilag veszel két prockót egy tokban, a csomagolás árát így megspórolja az ember.
Avagy Cell koncepció Intel módra;))))