134
Buccser és Tauron vitája
  • The Garrett
    Erre gondolsz? :D

már hallottam róla. De nekem szimpatikusak a szíriusziak ;)
  • Garfield
    Mé', banyek, te még nem hallottál a világméretű összeesküvésről, melynek célja, hogy a Szíriuszról érkező, felsőbbrendű magyarok nyomait eltüntessék, hogy ne ébredhessünk öntudatra és ne igázzuk ki a világ többi nyomoronc népét???

Köszönöm, hogy rámsegíti az inget, kedves ápoló úr, de ezt még nem ismerem. Ez az új divat, hogy az ujjait hátul kell begombolni?
  • peet69
    az tény hogy mindenre 5 teória van hogy hogy is történt de hogy valójában mi hogy volt azt |nembiztos| hogy kifogják deríteni mindenesetre a magyarság hirtelen tünt fel és hirtelen lett naggyá aztán valami történt és most itt vagyunk :(
  • peet69
    én csak figyelek :DDD

elég érdekes dolgokat irtok
  • The Garrett
    jah télleg olan gyorsan meghódítottunk mindent hogy az akkori lassú írással nem volt idejük leírni :D
  • Bucser
    Már nem volt idejük leírni:)
  • The Garrett
    Arra nem gondol senki, hogy ha ez a világhódítós elmélet lenne az igaz, akkor más népek történelmében is szerepelne... Vagy valaki 1 varázspálcával az ÖSSZES nép történelméből kitörölte azt az időszakot?
    kámán
  • Bucser
    Hát inkább a finnugor rokonság mint a 300 éves Nyugat európai hanta:)
  • The Garrett
    Amig a jelenlegi hivatalos elméletet meg nem cáfolják egyértelműen, addig elfogadom. Sőt sokkal valószínűbbnek is tartom, mint akármelyik másikat.
  • Tauron
    Szerintem egyik elméletet sem szabad elfogadni egyértelmű igazságként.
  • Bucser
    Mindegy...
  • The Garrett
    hat török nemlehetett... az 100%
  • Mike
    nem akarok flamelni, csak Vlala alapből idióta
    na mindegy
    szal semmi flém
    élvezzétek egymás agyszüleményeit
  • The Garrett
    Nem biztos, de ugyanezt a kérdést fel lehet tenni egy nem tanított elméletre is...
  • The Garrett
    Több TÉNNYEL van alátámasztva mint akármelyik légbőlkapott elmélet. Ennyi.
  • Loál János #37
    A középiskolában tuti igazat tanítanak?
  • Bucser
    Flamelni akarsz vagy értelmes véleményed is?? a témához szólj hozzá és ne az emberekhez pls... HA meg nem tudsz hozzászólni akkor nem kell olvasni...
  • Bucser
    Mivel nem vagyok szakértője a témának nem tudom tudományosan igazolni középiskolában rámragadt tudásommal próbálom megmagyarázni az álláspontomat. Ennyi...
  • Mike
    itt az újabb okoska

már várom ki jön az Orionnal, meg a fordítva csavarodó DNS-sel
  • _Vegeta_
    Jo topic, bar inkabb jobb lenne egy tortenelem felreertesei topic, na ez abba tartozna bele. :)
    A felreertes az h finnugor csaladbol szarmazunk.
    Mi hunok vagyunk, es az attila vonal csak az elso vonal volt utana jottek a tobbiek.
    Bucser: Nemtudom miert gondolod, h az egesz nep eccerre vandorol. :) Viszont a attila fele birodalom sokkal erosebb volt, mint a kesobbi bevandorlo magyarok.
  • praksi
    genetikai?
  • Mike
    aha, értem, vak vezet világtalant

egyesek fantáziálása nem érdekel
  • Botond #30
    szerintem vmi kóbor mongol/török törzs volt a magyar eredetileg,ezt most tudományosan nem igazolom,csak kifejtem a véleményem :-)
  • Tauron
    De ezt honnan tudod?
  • The Garrett
    Nem is a finnekkel vagyunk rokonok, hanem ugyanabból a népcsoportóbál váltunk ki mi, és mentünk délebbre (marhatenyéssztő vándorló életmód stb... a Finnek pedig ugye észak fele.

Valaki írta lentebb hogy "azelőtt 3 szavunk volt és azokból társalogtunk?"

Ha nem is 3 de igen csekély szókincsünk volt. Valóban szavaink nagyrészét a török/latin germán népektől vettük át. Szomorú de ez van!
  • Tauron
    A genetikai vizsgálatok bebizonyitották, hogy nincs rokonság köztünk és a finnek között. A finnek is már többször mondták, hogy nyugodtan lehetünk barátok, csak hagyjuk már ezt a finnugor elméletet :)
  • Bucser
    Én nem mondom, hogy finnugor rokonság lenne a kulcs és a nyelv.. volt azóta latin befolyásoltság német-török hatalom. Hiba lenne a nyel alapján rokonságot keresni.. mert akkor a germánok és a törökök is rokonaink... Igazán szerintem a fenotípusok adnának csak megnyugatató eredményt de mint tudjuk ezek is keveredtek a betelepítések során (Mária Terézia és II. József)... Én elmondtam az ötleteimet várom mások véleményét is a dologról...
  • peet69
    pontosan !
  • Tauron
    Tisztelt Mike Wazovski!
    Szerintem egyikünk sem szakértője a témának, csak eszmcserét folytatunk.
  • Tauron
    Erre az 5 generáciora most nem tudok adni magyarázatot, ez az egyetlen sarkalatos pontja. Igaz kitaláltak olyat is, hogy 300 évet kitaláltak a történelmünkből, mondjuk én azt nagyon nagy fentartartásokkal fogadnám csak el. De ha már pont a finugorokkal lettük volna együtt akkor erre mi a bizonyiték? Mert ennek az elméletnek pont a nyelv az alapja.
  • Mike
    Ön talán szakértője ennek a kérdésnek?
  • Bucser
    Írassátok át a fejlécben, hogy mindenki-t szívesen látunk... NEm tökmindegy?? kellett egy hely ahol meg tudjuk beszélni... még top10-be is kerülhet:)
  • Johnyy
    DE tényleg ha itt normálisan el lehet társalogni a magyarok eredetérő akkor ok de ha csak megy a spam akko.....
  • Bucser
    Nos véleményem szerint sem finnugoroktól sem hunoktól nem származunk... Ide hozott minket a népvándorlás ami egy pusztító folyamat volt. A Hunokkal való rokonság marhaság mert a legendák szerint 5 generáció voltÁlmos és Attila között pedig mi 896-ban érkeztünk ide Attila pedig kb.430-460 között uralkodott. elég hosszú életű generációk lehettek akkor.... A magyarok korának meghatározó népcsoport volt előlünk jöttek ide a kunok később őket le is igáztuk véleményem szerint még a hunoknál is erősebbek voltunk... Ugyanis a népvándorlás során egyre erősebb népcsoportok érkeztek Európába amolyan hullámverésszerűen... És az pedig történelmi tény, hogy mennyi idő telt el a 2 népcsoport érkezte között... Az pedig szerintem nagyon is elképzelhető, hogy egyazon helyről és időről származunk a finnugorokkal, de olyannyira eltávolodtunk hogy ez mam már nagyon nehezen bizonyítható.... a nyelv pedig abszolút nem bizonyít semmit mert a fejlődése ezer év alatt tönkretette az összes fellelhető nyomot...
  • Johnyy
    nem(most is eről vitázunk hoygy az vagy nemaz ,,,nem az és kész folytatván a vitát :D
  • peet69
    Tartom is és a vitát rendetzék le máshol !
  • peet69
    ha nem vita topig lenne qrva jó ötletnek tartanám !
  • peet69
    jahoty ez vita topig !
  • Johnyy
    sztem séé
  • Johnyy
    nem feltétlenül vita, általánosan eszmét cserélünk