Magyarok eredete

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

genetikai?

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Mike
aha, értem, vak vezet világtalant

egyesek fantáziálása nem érdekel

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Botond
szerintem vmi kóbor mongol/török törzs volt a magyar eredetileg,ezt most tudományosan nem igazolom,csak kifejtem a véleményem :-)
De ezt honnan tudod?

The Garrett
Nem is a finnekkel vagyunk rokonok, hanem ugyanabból a népcsoportóbál váltunk ki mi, és mentünk délebbre (marhatenyéssztõ vándorló életmód stb... a Finnek pedig ugye észak fele.

Valaki írta lentebb hogy "azelõtt 3 szavunk volt és azokból társalogtunk?"

Ha nem is 3 de igen csekély szókincsünk volt. Valóban szavaink nagyrészét a török/latin germán népektõl vettük át. Szomorú de ez van!

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

A genetikai vizsgálatok bebizonyitották, hogy nincs rokonság köztünk és a finnek között. A finnek is már többször mondták, hogy nyugodtan lehetünk barátok, csak hagyjuk már ezt a finnugor elméletet :)

Bucser
Én nem mondom, hogy finnugor rokonság lenne a kulcs és a nyelv.. volt azóta latin befolyásoltság német-török hatalom. Hiba lenne a nyel alapján rokonságot keresni.. mert akkor a germánok és a törökök is rokonaink... Igazán szerintem a fenotípusok adnának csak megnyugatató eredményt de mint tudjuk ezek is keveredtek a betelepítések során (Mária Terézia és II. József)... Én elmondtam az ötleteimet várom mások véleményét is a dologról...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

pontosan !

Tisztelt Mike Wazovski!
Szerintem egyikünk sem szakértõje a témának, csak eszmcserét folytatunk.

Erre az 5 generáciora most nem tudok adni magyarázatot, ez az egyetlen sarkalatos pontja. Igaz kitaláltak olyat is, hogy 300 évet kitaláltak a történelmünkbõl, mondjuk én azt nagyon nagy fentartartásokkal fogadnám csak el. De ha már pont a finugorokkal lettük volna együtt akkor erre mi a bizonyiték? Mert ennek az elméletnek pont a nyelv az alapja.

Mike
Ön talán szakértõje ennek a kérdésnek?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Bucser
Írassátok át a fejlécben, hogy mindenki-t szívesen látunk... NEm tökmindegy?? kellett egy hely ahol meg tudjuk beszélni... még top10-be is kerülhet:)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Johnyy
DE tényleg ha itt normálisan el lehet társalogni a magyarok eredetérõ akkor ok de ha csak megy a spam akko.....

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Bucser
Nos véleményem szerint sem finnugoroktól sem hunoktól nem származunk... Ide hozott minket a népvándorlás ami egy pusztító folyamat volt. A Hunokkal való rokonság marhaság mert a legendák szerint 5 generáció voltÁlmos és Attila között pedig mi 896-ban érkeztünk ide Attila pedig kb.430-460 között uralkodott. elég hosszú életû generációk lehettek akkor.... A magyarok korának meghatározó népcsoport volt elõlünk jöttek ide a kunok késõbb õket le is igáztuk véleményem szerint még a hunoknál is erõsebbek voltunk... Ugyanis a népvándorlás során egyre erõsebb népcsoportok érkeztek Európába amolyan hullámverésszerûen... És az pedig történelmi tény, hogy mennyi idõ telt el a 2 népcsoport érkezte között... Az pedig szerintem nagyon is elképzelhetõ, hogy egyazon helyrõl és idõrõl származunk a finnugorokkal, de olyannyira eltávolodtunk hogy ez mam már nagyon nehezen bizonyítható.... a nyelv pedig abszolút nem bizonyít semmit mert a fejlõdése ezer év alatt tönkretette az összes fellelhetõ nyomot...

Johnyy
nem(most is erõl vitázunk hoygy az vagy nemaz ,,,nem az és kész folytatván a vitát :D

Tartom is és a vitát rendetzék le máshol !

ha nem vita topig lenne qrva jó ötletnek tartanám !

jahoty ez vita topig !

Johnyy
sztem séé

Johnyy
nem feltétlenül vita, általánosan eszmét cserélünk

Botond
saját fórumok?gumiszoba?mert ha egy topik x meg y vitája,az semmiképp sem általános eszmecsere
Botond
én se \o/ de mi ideértünk a lock elõtt ^.^
mé hova kellett volna ? sztem nincs evvel a topikkal smmi gáz

Bucser
Beszállhatnak mások is tõlem akinek egy konstruktív elmélete van.. csak ne legyen a nagymagyarkodás:)

Bucser
1 c-vel írom....:)

nem tudom

Punkerwork
ezt miért ide? nem jósolok nagy jövõt ennek itt

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Mindegyik szavunkra kitalálják, hogy honnan vettük át õket. Akkor mielött nem találkoztunk más néppel, volt 3 szavunk és ugy beszélgettünk mint az õsemberek?

Johnyy
háháhá ;) Nagyoval Azt is momdják hogy valami egész más õstõl származunk.... meg hogy kimaradt 300 év a történelembõl...

Nos hol is tartottunk?

Botond
a semmibõl jövünk?^.^
← ElőzőOldal 3 / 3