134
Buccser és Tauron vitája
-
#52 Erre gondolsz? :D
már hallottam róla. De nekem szimpatikusak a szíriusziak ;) -
Garfield #51 Mé', banyek, te még nem hallottál a világméretű összeesküvésről, melynek célja, hogy a Szíriuszról érkező, felsőbbrendű magyarok nyomait eltüntessék, hogy ne ébredhessünk öntudatra és ne igázzuk ki a világ többi nyomoronc népét???
Köszönöm, hogy rámsegíti az inget, kedves ápoló úr, de ezt még nem ismerem. Ez az új divat, hogy az ujjait hátul kell begombolni? -
peet69 #50 az tény hogy mindenre 5 teória van hogy hogy is történt de hogy valójában mi hogy volt azt |nembiztos| hogy kifogják deríteni mindenesetre a magyarság hirtelen tünt fel és hirtelen lett naggyá aztán valami történt és most itt vagyunk :( -
peet69 #49 én csak figyelek :DDD
elég érdekes dolgokat irtok -
#48 jah télleg olan gyorsan meghódítottunk mindent hogy az akkori lassú írással nem volt idejük leírni :D -
#47 Már nem volt idejük leírni:) -
#46 Arra nem gondol senki, hogy ha ez a világhódítós elmélet lenne az igaz, akkor más népek történelmében is szerepelne... Vagy valaki 1 varázspálcával az ÖSSZES nép történelméből kitörölte azt az időszakot?
kámán -
#45 Hát inkább a finnugor rokonság mint a 300 éves Nyugat európai hanta:) -
#44 Amig a jelenlegi hivatalos elméletet meg nem cáfolják egyértelműen, addig elfogadom. Sőt sokkal valószínűbbnek is tartom, mint akármelyik másikat. -
Tauron #43 Szerintem egyik elméletet sem szabad elfogadni egyértelmű igazságként. -
#42 Mindegy... -
#41 hat török nemlehetett... az 100% -
#40 nem akarok flamelni, csak Vlala alapből idióta
na mindegy
szal semmi flém
élvezzétek egymás agyszüleményeit -
#39 Nem biztos, de ugyanezt a kérdést fel lehet tenni egy nem tanított elméletre is... -
#38 Több TÉNNYEL van alátámasztva mint akármelyik légbőlkapott elmélet. Ennyi. -
#37 A középiskolában tuti igazat tanítanak? -
#36 Flamelni akarsz vagy értelmes véleményed is?? a témához szólj hozzá és ne az emberekhez pls... HA meg nem tudsz hozzászólni akkor nem kell olvasni... -
#35 Mivel nem vagyok szakértője a témának nem tudom tudományosan igazolni középiskolában rámragadt tudásommal próbálom megmagyarázni az álláspontomat. Ennyi... -
#34 itt az újabb okoska
már várom ki jön az Orionnal, meg a fordítva csavarodó DNS-sel -
_Vegeta_ #33 Jo topic, bar inkabb jobb lenne egy tortenelem felreertesei topic, na ez abba tartozna bele. :)
A felreertes az h finnugor csaladbol szarmazunk.
Mi hunok vagyunk, es az attila vonal csak az elso vonal volt utana jottek a tobbiek.
Bucser: Nemtudom miert gondolod, h az egesz nep eccerre vandorol. :) Viszont a attila fele birodalom sokkal erosebb volt, mint a kesobbi bevandorlo magyarok. -
praksi #32 genetikai? -
#31 aha, értem, vak vezet világtalant
egyesek fantáziálása nem érdekel -
#30 szerintem vmi kóbor mongol/török törzs volt a magyar eredetileg,ezt most tudományosan nem igazolom,csak kifejtem a véleményem :-) -
Tauron #29 De ezt honnan tudod? -
#28 Nem is a finnekkel vagyunk rokonok, hanem ugyanabból a népcsoportóbál váltunk ki mi, és mentünk délebbre (marhatenyéssztő vándorló életmód stb... a Finnek pedig ugye észak fele.
Valaki írta lentebb hogy "azelőtt 3 szavunk volt és azokból társalogtunk?"
Ha nem is 3 de igen csekély szókincsünk volt. Valóban szavaink nagyrészét a török/latin germán népektől vettük át. Szomorú de ez van! -
Tauron #27 A genetikai vizsgálatok bebizonyitották, hogy nincs rokonság köztünk és a finnek között. A finnek is már többször mondták, hogy nyugodtan lehetünk barátok, csak hagyjuk már ezt a finnugor elméletet :) -
#26 Én nem mondom, hogy finnugor rokonság lenne a kulcs és a nyelv.. volt azóta latin befolyásoltság német-török hatalom. Hiba lenne a nyel alapján rokonságot keresni.. mert akkor a germánok és a törökök is rokonaink... Igazán szerintem a fenotípusok adnának csak megnyugatató eredményt de mint tudjuk ezek is keveredtek a betelepítések során (Mária Terézia és II. József)... Én elmondtam az ötleteimet várom mások véleményét is a dologról... -
peet69 #25 pontosan ! -
Tauron #24 Tisztelt Mike Wazovski!
Szerintem egyikünk sem szakértője a témának, csak eszmcserét folytatunk. -
Tauron #23 Erre az 5 generáciora most nem tudok adni magyarázatot, ez az egyetlen sarkalatos pontja. Igaz kitaláltak olyat is, hogy 300 évet kitaláltak a történelmünkből, mondjuk én azt nagyon nagy fentartartásokkal fogadnám csak el. De ha már pont a finugorokkal lettük volna együtt akkor erre mi a bizonyiték? Mert ennek az elméletnek pont a nyelv az alapja. -
#22 Ön talán szakértője ennek a kérdésnek? -
#21 Írassátok át a fejlécben, hogy mindenki-t szívesen látunk... NEm tökmindegy?? kellett egy hely ahol meg tudjuk beszélni... még top10-be is kerülhet:) -
#20 DE tényleg ha itt normálisan el lehet társalogni a magyarok eredetérő akkor ok de ha csak megy a spam akko..... -
#19 Nos véleményem szerint sem finnugoroktól sem hunoktól nem származunk... Ide hozott minket a népvándorlás ami egy pusztító folyamat volt. A Hunokkal való rokonság marhaság mert a legendák szerint 5 generáció voltÁlmos és Attila között pedig mi 896-ban érkeztünk ide Attila pedig kb.430-460 között uralkodott. elég hosszú életű generációk lehettek akkor.... A magyarok korának meghatározó népcsoport volt előlünk jöttek ide a kunok később őket le is igáztuk véleményem szerint még a hunoknál is erősebbek voltunk... Ugyanis a népvándorlás során egyre erősebb népcsoportok érkeztek Európába amolyan hullámverésszerűen... És az pedig történelmi tény, hogy mennyi idő telt el a 2 népcsoport érkezte között... Az pedig szerintem nagyon is elképzelhető, hogy egyazon helyről és időről származunk a finnugorokkal, de olyannyira eltávolodtunk hogy ez mam már nagyon nehezen bizonyítható.... a nyelv pedig abszolút nem bizonyít semmit mert a fejlődése ezer év alatt tönkretette az összes fellelhető nyomot... -
#18 nem(most is eről vitázunk hoygy az vagy nemaz ,,,nem az és kész folytatván a vitát :D -
peet69 #17 Tartom is és a vitát rendetzék le máshol ! -
peet69 #16 ha nem vita topig lenne qrva jó ötletnek tartanám ! -
peet69 #15 jahoty ez vita topig ! -
#14 sztem séé -
#13 nem feltétlenül vita, általánosan eszmét cserélünk