134
Buccser és Tauron vitája
-
Tauron #92 Szerintem kérjük meg szépen a moderátort hogy zárja be ezt a topicot mert nem ezért nyitottuk. Sok hülye gyerek aki unatkozik idejött irogatni. -
riviera #91 Akkor nem feltételezné, hogy eltusolták.. -
DecenS #90 Honnan tudhatná, ha egyszer eltusolták...? -
riviera #89 Mondd már el légyszíves, hogy mit tusolnak el mert ez így kevés bár igen hangzatos.. -
#88 há' ja .. az van a csoda ladába is .. -
#87 Igen, de ha elolvasod #52 t és megérted a ujratermelődőenergiástérugrógépgenerátor működését... amit ugye magyarok találtak fel :D
akkor rájössz hogy nincs is olyan messze... -
#86 szerencse hogy még nem értek ide a magyarok me' szíriusz k.rva messze van :D -
#85 hu gecc még szerencse hogy nem vagyok magyar :D -
#84 a magyarok a szíriuszró' gyüttek ám !!! Bezony .. !
-
#83 a magyarok épiteték a nagy piramist a piciket meg
a földönkivüliek
-
#82 Hát csak azért kérdeztem, hogy akkor honnan tudod, hogy hazugság a fele??? Másrész meg nem véletlenül tanulnak a történészek életük végéig... -
Sir IvanHoe #81 Adamtul meg Evatul gyuttunk!
-
_Vegeta_ #80 Megis mibol gondolod h en kutattam ezutan? :) Egy szoval nemmondtam.
Mike: Mibol gondolod h a torteneszek olyan nagy tudorok ? :) Amugyis eleg sokmindent tusolnak el mostis, es nem volt ez maskepp regen sem, de ezzel nem mondtam ujat. -
#79 Még a SUMÉR témához kapcsolódva: katt ide -
#78 DE azért szeretem az olyan embert aki bejön ide hergelni magát hogy utánna jól megmondja a magáét mindenkinek :D -
Tauron #77 Így van. -
#76 ...ha ez így lenne, akkor a világ sosem változna...és eddig sem változott volna... -
#75 Miért te meg hivatalos játékteszter vagy vagy informatikus esetleg műszerészmérnök?? vagy egyéb tudományos háttérrel rendelkezel, hogy esetleg más topicokban kifejted a véleményedet??? Adott témában?? Itt mi a VÉLEMÉNYÜNKET és elgondolásainkat beszéljük meg adott dologról tolerálva és meggyőzve talán a másikat, ha lehet... Egyébként meg sokszor pont a szakértő nem látja a fától az erdőt és csak egy külsős segítségével tud továbblépni... -
#74 4. csakhogy ezt majd a bölcs szakemeberek fogják megmondani, nem az élénk fantáziával megáldott műkedvelők -
#73 1. Erre azért ne vegyél mérget...
2. Miért egy nyelvész, történész nem olvasás, hallás útján szerzett tudást?
3. Hol van az előírva, hogy egy adott témáról csak nagy tudású, bölcs szakemberek vitázhatnak? Ha ez így lenne a topikok legnagyobb részét be lehetne zárni...
4. Mellesleg ebben a témában még az is előfordulhat, hogy egyszercsak kiderül: az eddig tanultak jórésze mit sem ér... -
#72 egyikőtök sem nyelvész, történész vagy ilyesmi -
#71 Hát tapasztalatokon alapuló vitát elég nehezen tudok elképzelni ebben az ügyben... -
peet69 #70 éppazé modnom mer nem szeretném ha bannolnának !!!!!!!!! -
#69 off:
szeretnéd ha bannolnának, igaz? :( -
#68 szvsz olyan dolgokról vitatkoztok, amihez lövésetek sincs, csak innen-onann olvastatok/hallottatok vlalmit
szal szerintem ennek így semmi értelme -
#67 Részlet belőle:
A sumer-magyar nyelvazonosság értelmében érthetõ és indokolt a magyar nyelv hangtani gazdagsága, mely a ma gyar néppel kapcsolatba került "gyengenyelvû" népeknek nyelvfejlesztõ forrása lett. A magyar nyelvet megismerõ idegenek mind kiemelik dallamosságát, kifejezõ erejét, csiszolt stílusát, gazdag szókincsét, gondos nyelvtani szerkezetét.
Sir Bowring, (1792 - 1872) nyelvész, irodalmár, politikus, utazó, bölcselõ. Számos nyelvet beszélt, köztük a magyart is. Sok magyar költeményt fordított angolra, s ezekbõl válogatva egy kötetet is kiadott. Sok nyelvvel való összehasonlítás után így írt nyelvünkrõl:
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
"A magyar nyelv messzire megy vissza. Egész sajátos módon fejlõdött, és szerkezete olyan idõben alakult ki, mikor a legtöbb most élõ európai nyelv nem is létezett.
Önmagában, következetesen és szilárdan fejlõdött nyelv, amelyben logika van, sõt számvetés is, az erõ, hangzatok hajlékonyságával és alakíthatóságával.
Az angol ember legyen büszke arra, hogy nyelve az emberi történelem hõsregényét tünteti fel. Ki lehet mutatni eredetét, kivehetõk, szétválaszthatók benne az idegen rétegek, amelyek a különbözõ népekkel való érintkezés során rárakódtak.
Ezzel szemben a magyar nyelv egyetlen darabból álló terméskõ, amelyen az idõk viharai karcolást sem ejtettek. Nem az idõk változásától függõ naptár. Nem szorul senkire, nem kölcsönöz, nem alkudozik, nem ad és nem vesz senkitõl. E nyelv a nemzeti önállóság, a szellemi függetlenség legrégibb és legfényesebb emléke.
Amit a tudósok nem tudnak megfejteni, mellõzik. Ez a nyelvészetben is így van, éppen úgy mint a régészetben. Az egyiptomi régi templomok egyetlen kõbõl készült padolatait sem tudjuk megma- gyarázni: honnan, melyik hegységbõl vágták ki e csodálatos tömegeket. A magyar nyelv eredetisége még ennél is csodálatosabb tünemény.
Aki megfejti, az isteni titkot boncoland, annak is az elsõ tételét.
Kezdetben vala az Ige és az Ige vala az Isten, s az Isten vala az Ige." -
#66 Magyaráb ügyben:
"Jóllehet a magyarokat nagy földrajzi távolság választja el Egyiptomtól, mégis több közmondás is foglalkozik velük - velünk. A magyar aranypénz kereskedelem útján ismert volt Egyiptomban, s közmondás lett belőle, mely így hangzik:
Játssz a magyarral (azaz a magyar aranypénzzel), amikor velencei aranypénzt nyersz.
Az 1516-1517-ben Egyiptomot elfoglaló oszmán-török seregben magyar zsoldos katonák is szolgáltak, akik később Dél-Egyiptomban török helyőrségbe kerültek. Feltételezett leszármazottaik a magyaráb-ok (magyar törzsbeliek). A núbiai lakosság körében három arab nyelvű közmondás is született róluk; nyakasságukról, akkor még keresztény voltukról és eltérő öltözködésükről:
A magyar feje kemény, mint a kő; - a magyar nem mecsetben imádkozik; - a magyar kalpagot visel (tehát nem turbánt!)"
forrás: Terebess Ázsia E-Tár -
#65 Ezt ki(k)nek címezted? -
Tauron #64 Kérem ne személyeskedjünk és ne gunyolodjunk. Mi sem keverünk ide olyan oldalakat, aminek köze nincs a témához. Ami a történelem könyvekben van, azt is 20-21. századi emberek irták. És NEM CSAK tényadatok vannak benne. Azért nyitottuk ezt a szobát, hogy mondjatok érveket, nem pedig azért, hogy minden második hozzászolásban azt mondjátok hogy a törikönyvek és a hivatalos állásfoglalás szerint finnugorok vagyunk. -
#63 találtam róla egy oldalt:sumer-magyar rokonság -
#62 Valahol azt olvastam, hogy sumér rokonságot is elképzelhetőnek tartanak.
...és mi a helyzet az afrikai magyarábokkal, meg azzal a népcsoporttal, akikkel Juliánusz barát találkozott a XIII. században? -
Cat #61 ebben van valami :D
én a japán rokonságot várom :D -
#60 Szóval te végzett történész vagy aki a tudományos akadémia tagja és meg tudod állapítani, hogya történelem könyv tele van hazugsággal és hogy a tételek fele hazugság.... Értem.. Csak mert nálunk az volt a feladat, hogy megvolt a tételcím és írj hozzá tételt... HA meg tudtad védeni a tanár előtt az érettségin akkor nem volt semmi gond.. de a tényadatokban nem lehet tévedni.. a többi pedig csak Logik a józanész és fantázia kérdése... -
Xboxman #59 A fél világal rokonságban állunk!Legalábbis a zenit tv nbagytudású áltudósai szerint:) -
peet69 #58 inkáb neaggy igazat stnek ! -
_Vegeta_ #57 Jajj, vmit elfelejtettem! Egy kis landmark: Nezzetek meg a Szabolcsi foldvarat, szorosan kapcsolodik a magyar tortenelemhez es marha jol nez ki, legalabbis sztem. :) -
_Vegeta_ #56 Azert gunyolodni nemkene Mike. A lenyeg en nem akarok okoskodni, ami viszont elmondtam az kutatas eredmenye. Csak ennyi ragadt meg bennem (na meg az h hol van attila sirja) :) az olvasmanybol. Egyebkent meg rengeteg ?felreertes? van a tortenelemkonyvekben, az egeszet szinte lehetne dobni a kukaba. Mikor erettsegire keszultem toribol, a tetelek fele hazugsag vagy teljesen felesleges dolog volt, na bumm. :) -
#55 a jetis irás nincs meg? -
#54 ez mar beteg :) -
#53 lehet, hogy nem is volt olyan hirtelen de a népvándorlás során rengeteg régi töredék és emlék elveszett.. lehet, hogy ahonnan jöttünk ott voltunk valakik, mert nem az első hullámmal érkeztünk...És abban mindenki egyet ért, hogy a népvándorlás egy dominóeffekt volt... A Kijevi rusz ahol először vannak arról a vidékről irásos nyomok 1200 körül alakult meg és onnan fejlődött fel szépen a többi ruszt magába olvasztva bár ott sokáig patriarchális törzsi viszonyok voltak. És őket a tatárok verték le nem sokkal később majd megalapult a moszkvai rusz és a kievi rusz maradékával egyesültek és a gyengülő Aranyhordát csapták szét. Inkább szerintem a népvándorlás során eltűntek a nyomaink semmi misztikum nincs benne, hogy hogyan kerültünk ide idáig üldöztek.. jobb volt előre menni mint hátra:)