Magyarok eredete

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Hát csak azért kérdeztem, hogy akkor honnan tudod, hogy hazugság a fele??? Másrész meg nem véletlenül tanulnak a történészek életük végéig...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Adamtul meg Evatul gyuttunk!

Megis mibol gondolod h en kutattam ezutan? 😊 Egy szoval nemmondtam.
Mike: Mibol gondolod h a torteneszek olyan nagy tudorok ? 😊 Amugyis eleg sokmindent tusolnak el mostis, es nem volt ez maskepp regen sem, de ezzel nem mondtam ujat.

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

hykao
Még a SUMÉR témához kapcsolódva: katt ide
The Garrett
DE azért szeretem az olyan embert aki bejön ide hergelni magát hogy utánna jól megmondja a magáét mindenkinek 😄

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Így van.

hykao
...ha ez így lenne, akkor a világ sosem változna...és eddig sem változott volna...
Bucser
Miért te meg hivatalos játékteszter vagy vagy informatikus esetleg mûszerészmérnök?? vagy egyéb tudományos háttérrel rendelkezel, hogy esetleg más topicokban kifejted a véleményedet??? Adott témában?? Itt mi a VÉLEMÉNYÜNKET és elgondolásainkat beszéljük meg adott dologról tolerálva és meggyõzve talán a másikat, ha lehet... Egyébként meg sokszor pont a szakértõ nem látja a fától az erdõt és csak egy külsõs segítségével tud továbblépni...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Mike
4. csakhogy ezt majd a bölcs szakemeberek fogják megmondani, nem az élénk fantáziával megáldott mûkedvelõk

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

hykao
1. Erre azért ne vegyél mérget...
2. Miért egy nyelvész, történész nem olvasás, hallás útján szerzett tudást?
3. Hol van az elõírva, hogy egy adott témáról csak nagy tudású, bölcs szakemberek vitázhatnak? Ha ez így lenne a topikok legnagyobb részét be lehetne zárni...
4. Mellesleg ebben a témában még az is elõfordulhat, hogy egyszercsak kiderül: az eddig tanultak jórésze mit sem ér...
Mike
egyikõtök sem nyelvész, történész vagy ilyesmi

hykao
Hát tapasztalatokon alapuló vitát elég nehezen tudok elképzelni ebben az ügyben...
éppazé modnom mer nem szeretném ha bannolnának !!!!!!!!!

Mike
off:

szeretnéd ha bannolnának, igaz? 😞

Mike
szvsz olyan dolgokról vitatkoztok, amihez lövésetek sincs, csak innen-onann olvastatok/hallottatok vlalmit

szal szerintem ennek így semmi értelme

hykao
Részlet belõle:

A sumer-magyar nyelvazonosság értelmében érthetõ és indokolt a magyar nyelv hangtani gazdagsága, mely a ma gyar néppel kapcsolatba került "gyengenyelvû" népeknek nyelvfejlesztõ forrása lett. A magyar nyelvet megismerõ idegenek mind kiemelik dallamosságát, kifejezõ erejét, csiszolt stílusát, gazdag szókincsét, gondos nyelvtani szerkezetét.
Sir Bowring, (1792 - 1872) nyelvész, irodalmár, politikus, utazó, bölcselõ. Számos nyelvet beszélt, köztük a magyart is. Sok magyar költeményt fordított angolra, s ezekbõl válogatva egy kötetet is kiadott. Sok nyelvvel való összehasonlítás után így írt nyelvünkrõl:

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

"A magyar nyelv messzire megy vissza. Egész sajátos módon fejlõdött, és szerkezete olyan idõben alakult ki, mikor a legtöbb most élõ európai nyelv nem is létezett.
Önmagában, következetesen és szilárdan fejlõdött nyelv, amelyben logika van, sõt számvetés is, az erõ, hangzatok hajlékonyságával és alakíthatóságával.
Az angol ember legyen büszke arra, hogy nyelve az emberi történelem hõsregényét tünteti fel. Ki lehet mutatni eredetét, kivehetõk, szétválaszthatók benne az idegen rétegek, amelyek a különbözõ népekkel való érintkezés során rárakódtak.

Ezzel szemben a magyar nyelv egyetlen darabból álló terméskõ, amelyen az idõk viharai karcolást sem ejtettek. Nem az idõk változásától függõ naptár. Nem szorul senkire, nem kölcsönöz, nem alkudozik, nem ad és nem vesz senkitõl. E nyelv a nemzeti önállóság, a szellemi függetlenség legrégibb és legfényesebb emléke.

Amit a tudósok nem tudnak megfejteni, mellõzik. Ez a nyelvészetben is így van, éppen úgy mint a régészetben. Az egyiptomi régi templomok egyetlen kõbõl készült padolatait sem tudjuk megma- gyarázni: honnan, melyik hegységbõl vágták ki e csodálatos tömegeket. A magyar nyelv eredetisége még ennél is csodálatosabb tünemény.
Aki megfejti, az isteni titkot boncoland, annak is az elsõ tételét.

Kezdetben vala az Ige és az Ige vala az Isten, s az Isten vala az Ige."
hykao
Magyaráb ügyben:

"Jóllehet a magyarokat nagy földrajzi távolság választja el Egyiptomtól, mégis több közmondás is foglalkozik velük - velünk. A magyar aranypénz kereskedelem útján ismert volt Egyiptomban, s közmondás lett belõle, mely így hangzik:

Játssz a magyarral (azaz a magyar aranypénzzel), amikor velencei aranypénzt nyersz.

Az 1516-1517-ben Egyiptomot elfoglaló oszmán-török seregben magyar zsoldos katonák is szolgáltak, akik késõbb Dél-Egyiptomban török helyõrségbe kerültek. Feltételezett leszármazottaik a magyaráb-ok (magyar törzsbeliek). A núbiai lakosság körében három arab nyelvû közmondás is született róluk; nyakasságukról, akkor még keresztény voltukról és eltérõ öltözködésükrõl:

A magyar feje kemény, mint a kõ; - a magyar nem mecsetben imádkozik; - a magyar kalpagot visel (tehát nem turbánt!)"

forrás: Terebess Ázsia E-Tár
hykao
Ezt ki(k)nek címezted?
Kérem ne személyeskedjünk és ne gunyolodjunk. Mi sem keverünk ide olyan oldalakat, aminek köze nincs a témához. Ami a történelem könyvekben van, azt is 20-21. századi emberek irták. És NEM CSAK tényadatok vannak benne. Azért nyitottuk ezt a szobát, hogy mondjatok érveket, nem pedig azért, hogy minden második hozzászolásban azt mondjátok hogy a törikönyvek és a hivatalos állásfoglalás szerint finnugorok vagyunk.

hykao
találtam róla egy oldalt:sumer-magyar rokonság
hykao
Valahol azt olvastam, hogy sumér rokonságot is elképzelhetõnek tartanak.
...és mi a helyzet az afrikai magyarábokkal, meg azzal a népcsoporttal, akikkel Juliánusz barát találkozott a XIII. században?
ebben van valami 😄

én a japán rokonságot várom 😄

Bucser
Szóval te végzett történész vagy aki a tudományos akadémia tagja és meg tudod állapítani, hogya történelem könyv tele van hazugsággal és hogy a tételek fele hazugság.... Értem.. Csak mert nálunk az volt a feladat, hogy megvolt a tételcím és írj hozzá tételt... HA meg tudtad védeni a tanár elõtt az érettségin akkor nem volt semmi gond.. de a tényadatokban nem lehet tévedni.. a többi pedig csak Logik a józanész és fantázia kérdése...

A fél világal rokonságban állunk!Legalábbis a zenit tv nbagytudású áltudósai szerint😊

\"Life is around you and in you.\"

inkáb neaggy igazat stnek !

Jajj, vmit elfelejtettem! Egy kis landmark: Nezzetek meg a Szabolcsi foldvarat, szorosan kapcsolodik a magyar tortenelemhez es marha jol nez ki, legalabbis sztem. 😊

Azert gunyolodni nemkene Mike. A lenyeg en nem akarok okoskodni, ami viszont elmondtam az kutatas eredmenye. Csak ennyi ragadt meg bennem (na meg az h hol van attila sirja) 😊 az olvasmanybol. Egyebkent meg rengeteg ?felreertes? van a tortenelemkonyvekben, az egeszet szinte lehetne dobni a kukaba. Mikor erettsegire keszultem toribol, a tetelek fele hazugsag vagy teljesen felesleges dolog volt, na bumm. 😊

hali
a jetis irás nincs meg?

www.napisajto.hu

hali
ez mar beteg 😊

www.napisajto.hu

Bucser
lehet, hogy nem is volt olyan hirtelen de a népvándorlás során rengeteg régi töredék és emlék elveszett.. lehet, hogy ahonnan jöttünk ott voltunk valakik, mert nem az elsõ hullámmal érkeztünk...És abban mindenki egyet ért, hogy a népvándorlás egy dominóeffekt volt... A Kijevi rusz ahol elõször vannak arról a vidékrõl irásos nyomok 1200 körül alakult meg és onnan fejlõdött fel szépen a többi ruszt magába olvasztva bár ott sokáig patriarchális törzsi viszonyok voltak. És õket a tatárok verték le nem sokkal késõbb majd megalapult a moszkvai rusz és a kievi rusz maradékával egyesültek és a gyengülõ Aranyhordát csapták szét. Inkább szerintem a népvándorlás során eltûntek a nyomaink semmi misztikum nincs benne, hogy hogyan kerültünk ide idáig üldöztek.. jobb volt elõre menni mint hátra😊

The Garrett
Erre gondolsz? 😄

már hallottam róla. De nekem szimpatikusak a szíriusziak 😉

Mé', banyek, te még nem hallottál a világméretû összeesküvésrõl, melynek célja, hogy a Szíriuszról érkezõ, felsõbbrendû magyarok nyomait eltüntessék, hogy ne ébredhessünk öntudatra és ne igázzuk ki a világ többi nyomoronc népét???

Köszönöm, hogy rámsegíti az inget, kedves ápoló úr, de ezt még nem ismerem. Ez az új divat, hogy az ujjait hátul kell begombolni?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

az tény hogy mindenre 5 teória van hogy hogy is történt de hogy valójában mi hogy volt azt |nembiztos| hogy kifogják deríteni mindenesetre a magyarság hirtelen tünt fel és hirtelen lett naggyá aztán valami történt és most itt vagyunk 😞

én csak figyelek 😄DD

elég érdekes dolgokat irtok

The Garrett
jah télleg olan gyorsan meghódítottunk mindent hogy az akkori lassú írással nem volt idejük leírni 😄

Bucser
Már nem volt idejük leírni😊

The Garrett
Arra nem gondol senki, hogy ha ez a világhódítós elmélet lenne az igaz, akkor más népek történelmében is szerepelne... Vagy valaki 1 varázspálcával az ÖSSZES nép történelmébõl kitörölte azt az idõszakot?
kámán

Bucser
Hát inkább a finnugor rokonság mint a 300 éves Nyugat európai hanta😊

The Garrett
Amig a jelenlegi hivatalos elméletet meg nem cáfolják egyértelmûen, addig elfogadom. Sõt sokkal valószínûbbnek is tartom, mint akármelyik másikat.

Szerintem egyik elméletet sem szabad elfogadni egyértelmû igazságként.

Bucser
Mindegy...

The Garrett
hat török nemlehetett... az 100%

Mike
nem akarok flamelni, csak Vlala alapbõl idióta
na mindegy
szal semmi flém
élvezzétek egymás agyszüleményeit

The Garrett
Nem biztos, de ugyanezt a kérdést fel lehet tenni egy nem tanított elméletre is...

The Garrett
Több TÉNNYEL van alátámasztva mint akármelyik légbõlkapott elmélet. Ennyi.

Loál János
A középiskolában tuti igazat tanítanak?

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Bucser
Flamelni akarsz vagy értelmes véleményed is?? a témához szólj hozzá és ne az emberekhez pls... HA meg nem tudsz hozzászólni akkor nem kell olvasni...

Bucser
Mivel nem vagyok szakértõje a témának nem tudom tudományosan igazolni középiskolában rámragadt tudásommal próbálom megmagyarázni az álláspontomat. Ennyi...

Mike
itt az újabb okoska

már várom ki jön az Orionnal, meg a fordítva csavarodó DNS-sel

Jo topic, bar inkabb jobb lenne egy tortenelem felreertesei topic, na ez abba tartozna bele. 😊
A felreertes az h finnugor csaladbol szarmazunk.
Mi hunok vagyunk, es az attila vonal csak az elso vonal volt utana jottek a tobbiek.
Bucser: Nemtudom miert gondolod, h az egesz nep eccerre vandorol. 😊 Viszont a attila fele birodalom sokkal erosebb volt, mint a kesobbi bevandorlo magyarok.