Számok nélkül nem lehet számolni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
sõt! vannak oan képességeink is ami még 50 évvel ezelõtt is nagy dolognak számítottak volna

God was a dream of good goverment. You will soon have your god, and you will make it with your own hands.
minden feltevéshez tartozik egy ellenvetés

God was a dream of good goverment. You will soon have your god, and you will make it with your own hands.
Szerintem Te sem tudod, mennyi holmid van, nem is szoktad összeszámolni, de valszeg mindet fel tudod sorolni. Absztrahálni néha könnyebb mint számolni. A képi emlékezés is sokkal fejlettebb az embereknél.

\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Most esett le, hogy újra lecsekkoltam a képet...
\"Born to Lose, Live to Win\" --Motörhead
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
az emberi agynak elképesztõ az adaptációs készsége és a nyelv és egyébb civilizációs cuccok inkább csak standardizálják ezt
persze tudom hogy hülyeségeket írok de csak most keltem és amúgy is hülye vagyok 😊
Vagy ha létezik is, akkor tudnak számolni rendesen, csak a "tudós" nem tanulta meg rendesen a nyelvüket.
De szerintem ez egy "alibi törzs" 😊
Lelkem odvában megdöglött a bagoly!
-Egy, kettõ, sok...
-SOK??? Összesen HÁROM töltényünk van!!!
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
de ezt visszavonom végülis mindenki azt csinál amit szeret.
De azért a gõtés súlyos.!
D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.
Ettõl csak az idegesít jobban ,amikor a Discoveryn egy olyan fickót mutogattak aki napi 24órában figyeli a Barlangi Vak Gõtéket.
Hát ez nevetséges. 😄
D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.
Sztem inkabb az a baj, hogy a mateknak szar az imazsa. Ha egy tarsasagban elokerul az a szo, hogy matek, mindenki azt fogja mondani, hogy utaltam, mert szaraz, stb., de irodalomnal aradozni szoktak sokan, hogy milyen szep versek vannak.
Es egy idezet egy okos embertol (nem tudom ki mondta):
Aki nem akarja latni a matematika szepseget, az nem erdemli meg.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
mennyiségek megbecsülését is csak tapasztalat alapján megtanulja az ember, szal hogyha még életedben nem láttál pl. egy kilónyi kavicsot, akkor nagyon nehéz lesz megsaccolni h mennyi is van belõle..
engem az érdekelne h egy ilyen teljesen külön élõ törzs továbbfejlõdése folyamán milyen számok, képletek, stb. jönne ki.
*hihi ** *
A nehéz tárgyak érdemjegyeinek megállapításához nálunk sem kellett kettõnél nagyobb szám sose 😄
R2=
Es azutan teleirt 4 tablat. Semmit nem ertettem. DE SEMMIT! Azota utalom a matekot! 😞
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
A fent említett pszichológusok ezen is elgondolkodhatnának.
Miért okoz az emberek döntõ többségének szellemi terhelést megtanulni számolni?
Na ezt kutassátok ki !!!
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
a beszéd valószínûleg az embernél a legsokfélébb .. legsokszínûbb ... és így a legkifejezõbb ill. a legnagyobb intelligenciát/agytérfogatot igénylõ dolog lehet .. pl a delfinek is jópár száz/ezer hangon tudnak zenélni , de nemhiszem hogy lennének szavaik 😊
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Most komolyan, sztem a szamokkal valo "operalast" az ember megtanulja idovel. Pl. kerdezz meg egy atlagos hatevest, hogy mennyi 5+5, tuti, hogy az ujjaival fog szamolni.
Tehat kezdetben bizonyara kepekben szamolunk, majd megertjuk a szamokat, mint absztrakt fogalmakat.
De ez is csak egy velemeny :-)
ez nem jó ellenpélda?
Nehez targy lehet naluk a matek. 😄
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
Ezek az emberek eleve nincsenek hozzászokva, hogy kettõnél több valamit külön nyilvántartsanak. Úgy látszik, nem volt rá szükségük. Ha lett volna, alkotnak rá szavakat is. Tehát megint elõjön a tyúk és a tojás, csak másként: kellettek volna a szavak, csak nem tudták felfogni pl. a "3"-at, mert nem volt rá szó, így nem született szó 😊 , vagy eleve nem volt rá különösebb szükség. Szerintem az utóbbi.
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos