Foci VB 2006

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grizzly21
hát kicsit jah, azért emlékszem én még 2 éve is az EB-n Portugália-Anglia, na az volt a foci, volt vagy 1-1 aztán hosszabbitásban is 1-1 majd 11esek.

katt a kepre, bar azt hittem ennyit mindenki megert a click szobol -.-

BUDA > miskolc.

tormy
<#idiota><#banplz> Ez mi? Romanul nem tudunk.

Egyebkent jo reggelt mindenkinek, es jo szurkolast estere, mindjart mennem kell, de majd az esti meccs utan benezek ha tudok! <#integet2>

- Argentinean Football Maniac - Asociación del Fútbol Argentino www.afa.org.ar

BUDA > miskolc.

Punker
digók majd a bíróságon is szinészkedhetnek 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

b4rc4
végülis igaza van..😊 mondjuk ,ha jobb lenne a bírók szeme ,a Franciák sehol sem lennének...

The FlashBack
hehe!
Szellemes vagy😊

Punker
hát aki focit akar nézzni az nem a kaszkadõröknek drukkol 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

b4rc4
számomra meg egyértelmû,hogy az olaszoknak.

b4rc4
na sry 4közöttet akrtam írni.

The FlashBack
egyelõre nekem sincs kétségem, hogy nem az olaszoknak!

DJ Bee18
Brazilok Argentínok benntvoltak a 8 között, és lapos meccsen kiestek...

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

b4rc4
számomra egyértelmû....😛

Punker
dühös? inkább tudat hasadásos a 2 legjobban utált csapat a döntõs, nagy dilemma kinek lehet drukkolni 😊

EmIn3m02
pff 😄DDDDDDDD
punkika milyen mérges lett hogy az utált csapata döntõs<#mf2><#vigyor1><#vigyor1>

-- Intel Core i7 950 - Asus MARS 2DI/4GD3 - OCZ Platinum 3x2GB DDR3 - Dell 3008WFP 30\" --

b4rc4
ja... teljesen más lett volna sztem,ha Brazilok,argentínok,spanyolok még bentlettek volna 8között és jáccanak negyeddöntõt.mivel õk a támadásukról híresek...

DJ Bee18
mert a védekezést mindenki hatékonyabbnak tartja, de ezzel csak azt érik el, hogy lutri az egész. Mert aki az elsõ gólt ,,találja" gyõz, ha meg nincs gól 11-esekkel dõl el...

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

fsgh
Háát összefoglalva ez a vb elég lapos volt-.- remélem e fináléja jó lesz...

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

LasDen
ahogy írták ezzel csak durvulna a játék.........hajrá olaszok ma meg portugálok........

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

tormy
Aham szerintem is is felesleges huzas lenne, de latjatok hogy a FIFA jatszik a gondolattal...

fernando torres
pfff ez hülyeség...
nem látom éretelmét..

grizzly21
ennyi erõvel legyen csak 4 sárga után kiállítás, aztán hadd durvuljon a játék..hülyeség. 2 sárga bõven jo. Aki nem tud szabályosan játszani annak nincs helye a pályán.

tormy
Blatter es a FIFA vizsgalja a lehetoseget annak, hogy egy uj lapot vezetnek be a buntetorendszerbe. Az uj lap szine narancssarga vagy zold lenne, es a sarga - piros "lapok" kozott helyezkedne el.

Itt olvashato spanyolul, a lenyeget irtam csak le.

http://www.afa.org.ar/?m=news&n=923

Hat szerintem valosziuleg ez lesz, hiszen mar azon is gondolkoztak hogy 3 sarga utan legyen kiallitas ne pedig ketto utan. Tehat szerintem 1 sarga lap -> utana megkapja a jatekos a narancssargat es vegul a pirosat. Vegulis nem tudom hogy ez jo otlet-e, marmint igy kiallitas szinte sosem lesz? Bar az is lehet hogy tobb lapot osztogatnak majd a birok mint eddig, meg a kisebb szabalytalansagok utan is gondolom adnak majd sargat, narancssargat pedig komolyabb utan, es vegul ott a piros is, ha a jatekos nem bir magaval.

gabber_saviola

Amit szabad Jupiternek....

amúgy gabber meg 😛

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Tényleg elvetetted a sujkot Punker... Azért mert valaki moderátor, ugyanolyan felhasználói szabályok vonatkoznak rá is... Én Gabber helyében már <#felkialtas>-ottal ajándékoztalak volna meg.

A FRADIÉRT MINDENT, A FRADIT SEMMIÉRT!

France men
Ne is kicsit száljon magába<#felkialtas>

München ist ROT!!!

tormy
lol vagy. Szalljal magadba. <#zavart2>

Punker
na ez spam, mert linkelhetted volna nyugodtan!

tormy
Felig meddig off topic, de azert VB-hez kapcsolodik.

Ellenzéki fölény várható a vébédöntõn

Orbán Viktor és fia ott lesz a vébédöntõn, Gyurcsány viszont kérte a kormánytagokat, hogy ne menjenek. Az OTP vezére utazik Berlinbe, Demján nem. Várszegi nem árulja el. Esterházy Péter öccsének is szerzett jegyet, Illés Béla inkább nyaral. A magyar üzleti és politikai elit futballrajongói rendszeresen ott vannak a nagy nemzetközi tornák meccsein. De kiknek sikerült jegyet szerezniük a döntõre?

Csak a közönséget fürkészõ német tévésekben bízhat az a focivébélázban égõ tévénézõ, akinek az olasz-francia összecsapás eredményén túl kíváncsiság formájában az is furdalja az oldalát, hogy az ismertebb magyarok közül kinek sikerült kijutnia a vasárnapi döntõre.

Egy nagy nemzetközi meccsre jegyet szerezni nem olcsó mulatság, de néha még a sok pénz sem elég: jó összeköttetések kellenek. A magyar üzleti és politikai elit futballrajongói rendszeresen ott vannak a nagy nemzetközi tornák meccsein.

Az Index úgy tudja, a sportszakma krémje mellett Orbán Viktor, Esterházy Péter és Csányi Sándor biztosan ott lesznek Berlinben, míg több tucat jegy tulajdonosát nem sikerült kirángatunk a homályból.

Esterházy a legjobb báty

Ragadványnevéhez méltóan Esterházy "Írópápa" Péter ott lesz a vb-döntõn. Az Index magától az érintettõl tudta meg ezt, merthogy meg akartuk kérni, hogy írjon nekünk a döntõrõl egy gyors kis izét, ám Esterházy a fenti információval hárított.

Pimasz felvetésünkre, hogy könnyû annak, aki futballistacsaládba születik, azt az információt is megosztotta velünk, hogy nem Márton öccse, a volt válogatott focista révén szerzett jegyet, de a helyzet éppen fordítva áll, miszerint õ szerzett jegyet az öccsének is. Az író a fentiek miatt - saját értékelése szerint - "a legjobb báty a világon".

Azt már nem firtattuk, hogy milyen módon sikerült jegyhez jutni, de gyanítjuk, hogy az Esterházy család - német nyelvterületen jelentõs - kapcsolatrendszere még akkor is nagy elõny volna, ha viselõje nem volna történetesen Herder-díjas író, és nem jelenik meg focis könyve direkt a vébére idõzítve. Ja, és a vébé helyszínén éles szemû és nem kevésbé éles eszû munkatársunk kiszúrta, hogy a FIFA hivatalos programfüzetében helyet kapott egy Esterházy-írás is. Összefüggéseket sejtünk.

Orbán Gáspár szurkolni akar

A szépirodalmi logika szerint Orbán Viktor "a legjobb apa a világon", õ ugyanis - már nem elõször - egyetlen fiát, Orbán Gáspárt is magával vitte a német fõvárosba, sõt már egy hete kiutaztak meccseket nézni.

A Fidesz elnökének, Magyarország volt miniszterelnökének a VIP-páholyban legfeljebb visszafogott, protokolláris szurkolásra van lehetõsége, aki látta Angela Merkelt a német-olaszon szurkolni, tudja, mit jelent ez. Ezért az utóbbi idõben Gáspár nyomására el szokták cserélni a jegyüket, hogy lehessen dühöngeni is. Ezt indexes szemtanú is igazolhatja: a májusi BL-döntõn az Orbán család nem a VIP-lelátón hanem a nép között foglalt helyett. (Már amennyire nép Davor Suker és Hernádi Mol-vezér.)

Gyurcsány nem, Medgyessy igen

Noha a Fidesz az MSZP-nél fociközelibb párt, Szijjártó Péter szóvivõ szerint csak a párt elnöke képviselteti õket.

Az ellenzék még így is több tagot delegál a berlini szektorokba, mint a koalíció. Gyurcsány Ferenc egyébként sem nagy futballrajongó, de tudomásunk szerint direkt megkérte kabinetjének tagjai, hogy lehetõleg ne menjenek a döntõre, ne keltsék azt a látszatott, hogy a sûrû gondok közepette a kormánytagok ráérnek szórakozni. Itthon marad a lelkes futballdrukker és máig aktív futballista Bajnai Gordon, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetõje is. Sõt, úgy tudjuk, hogy az SZDSZ egyetlen ismertebb politikusa sem utazik.

Medgyessy Péter viszont nyugdíjas kormányfõként és utazó nagykövetként bátran mehet: megy is.

Csányi tuti, Hernádi lehet, Várszegi nem mondja meg

Csányi Sándor, akit hol a leggazdagabb, hol a legbefolyásosabb magyarként szoktak emlegetni, ott lesz a döntõn. Az éppen nagy lendülettel akviráló OTP elnök-vezérigazgatóját egy repülõút elõtt sikerült elkapnunk, de még nem Berlin felé vette az irányt. Siettében csak annyit mondott: "Tuti ott leszek!"

Milliárdosaink közül nem lesz ott viszont Demján Sándor, a Trigránit elsõ embere, és a Mol hivatalos tájékoztatása szerint Hernádi Zsolt Mol-vezér sem, pedig Hernádinak bérelt helye van a horvát futballszövetség kontingensében, hiszen a Mol, ottani leányvállalatán keresztül a horvátok fõszponzora. (Az olajcég több tucat munkatársát és partnerét utaztatta a horvát-brazil csoportmeccsre.) Az Index egyébként azt gyanítja, hogy Hernádi mégis ott lesz a döntõn, mint ahogy az elõdöntõket is a helyszínen nézte meg, de vagy õ vagy a Mol kommunikációs vezetése azt gondolja, jobb, ha úgy tudjuk, hogy nem megy.

Nem túl meglepõ módon a magyar csúcsmenedzserek közül biztos döntõs Straub Elek (Magyar Telekom), minthogy munkaadója, a Deutsche Telekom a vébé egyik fõ támogatója. A nagy focilázban még azt is elfelejthették a mindig tüchtig németek, hogy magyar leányvállalatuknak több héttel a határidõ után sincsen elfogadott mérlege.

A leggazdagabb magyarok listáin általában ötödik-hatodik helyen szerepeltetett Veres Tibor, a Wallis Rt. lelkes meccsjáró elnöke a helyszínen nézi meg a döntõt, mint ahogy az elõdöntõkön is kinn volt.

Nem sikerült kiderítenünk, hogy a közismert futballõrült Fotex-vezér, volt MTK- és Fradi-tulaj Várszegi Gábor jelen lesz-e a berlini stadionban. Sejtésünk szerint igen, de a nyilvánosságot kerülõ üzletember titkársága légmentesen elzárta munkatársunkat az információ elõl.

Sok újságíró, kevés sztár
Magyarországról információink szerint 10-12 újságírót akkreditáltak az eseményre, miközben a világbajnokságon a nyolcad döntõkig eljutó Ukrajna is csak egy tucat tudósítóval lesz jelen a döntõ mérkõzésen. Úgy tudjuk, hogy a szokásosnál jóval több sajtóbelépõt Szepesi Györgynek, a Fifa örökös tagjának köszönhetik a magyar sportújságírók.

Az RTL Klub viszont információink szerint kevés ingyenjegyhez jutott, (pedig a vb összes belépõjének két százalékát kapják meg egyébként a meccseket közvetítõ csatornák) így se Fábry Sándor, se Gyõzike nem szurkolhat a berlini lelátón a bulvárlapok legnagyobb bánatára.

560 ezer forintot fizetett a döntõs jegyért

Aki nem VIP-jegyre vágyik, az eredeti ár sokszorosáért, de már jóval olcsóbban szerezhet jegyet az üzérektõl a döntõre. Az Index a diósgyõri fõszurkolót, Nagy Bélát kérdezte, aki harmadmagával utazik Berlinbe.

"Még nem tudjuk, hogy a lányom, velünk tart-e, ha igen, neki a helyszínen fogunk venni jegyet. Ahogy hallom, most már erre a párosításra 1000 euróért (280 ezer forintért) is lehet kapni jegyeket a feketepiacon, mi még 2000-et fizettünk érte, eredetileg pedig 120 euróba (34 ezer forintba) került. Az egyik alapvonalnál, a tizenhatodik sorban fogunk ülni, a helyünk egyébként negyedik kategóriásnak számít. Szurkolok, hogy oda lõjék a gólt, amúgy pedig kissé az olaszokat favorizálom" - mondta Nagy Béla.

Nagy négy meccsen volt eddig, a német-olasz elõdöntõre is bejutott, de a gól nélkül végzõdõ angol-portugál és a Svájc-Ukrajnát is a helyszínen élvezhette, már amennyire élvezte.

"A játék nem volt jó, a hangulat annál inkább. A portugál Maniche épp elénk futott ki a hollandok ellen, az egy jó pillanat volt. Megfordult a fejemben, hogy eladom a jegyeket, miután megtudtam a párosítást, de ha két év múlva elmesélem, hogy vb-döntõn voltam, úgysem ez lesz a fontos."

Az angolokkal lehet jól keresni, az olaszok csórók

Az egyik magyar jegybáró, Barthos Zoltán is hozzájutott néhány belépõhöz, neki az egyik legismertebb amerikai üzér adott egy kisebb csomagot. Az amerikai a világ nagy eseményeit nézi ki, a világ számos pontján ismert, rendre õt kérik, ha néhány fontos eseményre be akarnak jutni, több ezer vásárlója van, mesélte Barthos.

A jegyüzérek legjobb kuncsaftjai egyébként az angolok, a vérmesebb szurkolók közül kettõnek 25 ezer eurót is megért volna egy-egy döntõjegy, de az ausztrálok és a mexikóiak is hasonló bõkezûséggel áldoztak a focira. Az olaszok ellenben csórók, a németekkel pedig nagyon vigyázni kell, mert ugyan érdeklõdnek, de a rendõrséget is ki szokták hívni.

Ez a vébédöntõ nem lesz nagy bolt a jegyüzéreknek: sem olasz, sem a francia drukkerek nem érkeznek olyan nagy számban Berlinbe, hogy felhajtsák a jegyek feketepiaci árát. Ezt mutatja, hogy néhány hét alatt 2500 euróról 1000 euró alá esett az árfolyam. A francia-portugál elõdöntõre, közvetlenül a meccs elõtt már árában, sõt ár alatt, 100-120 euróért is kínáltak jegyet az üzérek, pedig ilyesmi nagy nemzetközi meccseken szinte alig fordul elõ. (A két hónappal ezelõtti párizsi Arsenal-Barcelona BL-döntõre ötezer euróért sem lehetett jegyet kapni, de tudunk olyan orosz üzletemberrõl, aki a helyszínen húszezer eurót adott egy belépõért.)

Az MLSZ 38 jegyet kapott

A legjobb dolguk - a milliárdos nagyvállalkozók mellett - természetesen a szakmabelieknek van, legjobb pedig azoknak, akik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek (FIFA) dolgoznak.

A magyar labdarúgó szövetség, az MLSZ egyébként 38 jegyet kapott a vb-döntõre, ezeket adta tovább. A jegyekért fizetni kellett, azt azonban nem tudtuk meg, kik a szerencsések.

A válogatott volt csapatkapitánya, Mezey György a FIFA technikai bizottságának tagja például naponta láthatott meccseket, és hogy az életében még mindig kísérti a 0-6, arra kiváló példa, õ értékelte az argentin-szerb meccset a szervezet honlapján. Puhl Sándor sem panaszkodhat, a FIFA játékvezetõi bizottságának tagjaként a bírók kiválasztásáról dönt.

Szepesi György rádiós és egykori MLSZ-elnök a FIFA örökös tagjaként az elsõ meccstõl fogva ott van, a döntõn is ott lesz, akárcsak az MLSZ jelenlegi elnöke, Kisteleki István, akit az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hívott meg.

A magyar focisták közül Illés Béla az egyik leglelkesebb meccsrejáró. Az MTK visszavonult csapatkapitánya a vébédöntõt azonban családi nyaralás miatt kihagyja.

Punker
csak a csapatokról beszéltünk.....

tormy
eleg furcsa dicsereteid vannak. <#idiota>
Mellesleg csak azert hoztam fel gabber-t, mert nemreg idegbeteg volt a szpemmelestol, es 15 utolso hozzaszolasbol latok vagy 16 punker logot, es budos, feka, arab szavakat szinte mindenhol, ez mi ha nem szpemmeles? <#vigyor3>

Na mind1, engem nem zavar, csak kicsit furak a moderatorok ezen a forumon. <#idiota>

Punker
ha nem tünt volna fel dicsérte azt a büdös niggert és neki drukkolok szal mi a probléma?

tormy
Punker, moderator letedre kicsit sokat engedsz meg magadnak nem gondolod? te itt le budos niggerezel focistakat burkolt formaban. Bejossz ide flamelni es offolni, hat milyen dolog ez? kedves gabber baratunk persze ezert nem kapja fel a vizet. <#idiota>

Punker
lehet ezen spóroltak, annak a számnak már tuti lejárt a jogdíjja, van vagy 10-15 éves 😊

Punker
a sok gyerek 😊

Kit--Kat
Sokan kérdezték milyen szám megy a meccsek után a stadionokban, ha eddig nem tudták meg akkor megsúgom: Pet Shop Boys- Go West

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

õ meg algériai bevándorlók gyermeke😊
Punker
öreg hiba

The FlashBack
😮 Három?
Csak egyet láttam.

Punker
filmekrõl már 3 rész van

The FlashBack
Ejjha, jól bírod:-)

The FlashBack
Te most arról a filmrõl beszélsz, ahol ez a csávó "nyomoz"?😄

Kit--Kat
Hát én Totti sem érzem olyan kegyetlen erõsnek sajna a VB-n, de azt, hogy Frossot kihagyják, ez egy viccc..... Toni meg az összes meccsen kezdett és belõtt 2 gólt, nem csinált eddig valami hû de nagy produkciót sajna:/

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Punker
"Torrente egy nacionalista, fasiszta, önzõ, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru," + spanyol 😊

Rage47
kár pedig😊)
France men
Meg Thuram neve mellet sem mehetünk el csak úgy!

München ist ROT!!!

Azt még nem láttam 😊

Punker
Torrente

Ki az a "mester"?

Punker
csak idéztem a mestert 😊