19716
Világbajnok: Olaszország
-
#8325 1:1 -
R9 #8323 Francia edző egy gyökér
Giulyt otthon hadja, aki legalább hozzá tenne valamit a támadásokhoz.
Ugy hogy vesszenek a franciák -
#8322 Mázlisták, ti legalább nézhetitek... -
#8321 De nem akarjuk abbahagyni, mert jol elbeszelgetunk ahelyett, hogy a feszultseget keltenenk, mint ahogy te teszed.
Ez a topic nem arrol szol, hogy te hogyan cenzurazod, hanem, hogy a demokraciaban mindenki elmondhatja a velemenyet.
Nem kenyszerit ra senki, hogy elolvasd.
Kulonben is van meg 20 perc a kezdesig, es ha semmirol nem beszelsz, akkor mi miert nem beszelhetunk errol a temarol ? -
#8320 Kéretik befejezni a vitatkozást:)
-
#8319 haggyátok már abba -
#8318 De nem is errol van szo, hanem annak a feltetelezese, hogy minden csak a palyan levo jatekosokon mulik.
En meg azt mondtam, hogy mulhat az edzon es ugyanugy a jatekoson is.
Tehat ellenkeztem az elso mondattal, miszerint "miert szidhatnak egyaltalan edzot, hiszen nem o jatszik."
De bizony szidhatnak, mert kismillio merkozest lattam mar amikor egy csapat elvesztett merkozest hibas edzoi dontesek miatt. -
#8317 No, akkor gyerünk TOGO!
Büntess 2x!
:F -
#8316 ez a ,,vita" sztem meddő, mindkét helyzet lehetséges, van amikor az edző és van amikor a játékosok hibáznak, egyiket sem lehet kizárni... -
#8315 Tegyük fel ha én odaállok a 11-eshez és sándékosan mellérúgom..ebben az esetben az edző mit csinálhat? Semmit,ilyenkor az ő felelősége nulla.Persze utánna lehetnek következményei,de ha én kiakarom hagyni akkor ki is fogom.
Tehát a pályánlevők nemkaranka ynerni nemfognak,és ez egyéni mentalitás,ami ha mindenkinél megvan egységes erővé egyesül.
Az edző szerepe mindig annyi hogy összeállítja a csapatot,megadja a taktikát,persze a játékosoknak végreiskell hajtani.Majd kiabálni(ha olyan) a kispad mellől,meg cserélni.De pályán nem ő van és a beadást nemtudja befejelni.
És az nem edői hiba,ha a csatár kihagyja abüntetőt,vagy a beadást az üreskapu mellérúgja.
Bár akkor felelősségrevonható,hogy miért épp azt a játékost játszatta.
Pedig mondjuk nemmutatott semmi előjel az ideg,vagy fizikai állapot hiányosságára.
Ez olyan mint egy csata a hadvezér megadja mitkellene tenni,aztán vagy leszúrom az ellent,vagy ő engem.Ez már egyéni képzettség,fejben,testben kérdése.
Én aztmondom az edzőnek 20% szerepe van,kiválasztani a megfelelő játékosanyagot,plusz felkésziteni stratégialiag,és aztán esetleg cserélni ha gond van.De minden egyéb a játékosoktól függ.
Bírom amikor aztmondják milyen nagyszerűen cserélt..pedig az is csak az adott szituációtól,és játékostól függ belövi e vagy sem.
Csapatépítésben,fekészítésben nagy szerepe van..de soxor túl nagyjelentőséget tulajdonítanak egyes edzőknek. -
#8314 Mirol beszel Imike ?
""Sosem értettem a csapatsportok edzőit szapulókat:""
"A hibákért, veresgéekért ELSŐSORBAN a pályán lévők felelősek, s csak közvetlenül ezután, a taktikai hibái miatt az edző.!"
Most kik a felelosek ?
A csapatot edzo es taktikailag beallito edzo, vagy es kizarolag a jatekosok ?
Hiszen te azt allitottad, hogy nem erted miert szidhatjak a csapatsportokban az edzoket, hiszen nem ok jatszanak es toluk szinte nem fugg az, hogy a palyan mit csinalnak a jatekosok.
tenyleg nem fugg, csak kozben egy edzo valtas uta\n szarnyakat kaphat az adott edzotol a csapat.
Ezert igen en konzekvensen kijelentem, veled ellentetben, hogy igenis lehet szidni az edzot, mert miatta is kikaphat egy csapat.
Tehat te vagy aki kikeruli egy adott sablonba beleszoritva az edzot az egyetlen 90 percbe, de a tortenet nem errol szol csak.
Hogyan lehet egyaltalan azt allitani, hogy kozvetlenul nem lehet felelos egy edzo ?
Itt a tegnapi pelda, ahol az edzo altal egy rosszul megvalasztott szerkezeti atallas, pontvesztesekkel parosult.
De feltelezzuk azt, hogy te egy edzo vagy es van egy Gorog szintu csapatod es a Brazilokkal kell jatszani.
Es 4-5-1 helyett jatszatsz 4-3-3at, mert megakarod mutatni, hogy milyen szepen tudsz jatszani.
Es 0-0 helyett beleszaladsz egy 5-2es veresegbe, mert a feladatot nem lehet megoldani, mert a Brazilok mas szinten uzik a nyitott foci elleni jatekot.
Akkor kerdem en ki lesz a hibas az eredmenytelensegert ?
A jatekosok kozvetve, vagy a trener kozvetlenulaki rossz szerkezetben kuldte palyara a csapatot.
-
#8313 Miközben megint kikerülöd azon tény elfogadását, hogy a végső eredményt mégsem az edző állítja be... a közvetett hatásról írtam eddig, ha nem tűnt volna fel. A közvetettség pedig azt jelenti, hogy a szándék és a végcél között ott van mindig egy tényező - esetünkben pedig 22 ember a pályán.
-
#8312 Te arrol beszeltel, hogy miert szidjak egyesek a csapatsportokban az edzoket. "
1.
"Sosem értettem a csapatsportok edzőit szapulókat:"
2.
"A hibákért, veresgéekért ELSŐSORBAN a pályán lévők felelősek, s csak közvetlenül ezután, a taktikai hibái miatt az edző.!"
A veresegert ugyanannyira felelos az edzo, meg akkor is ha kevesbe van befolyasa a palyan tortentekhez a merkozes alatt, tehat az, hogy te miert nem erted miert szidhatjak az edzot, szvsz kicsit trivialis ezeknek a tenyeknek a tukreben.
Es bizony az o dontese a mai fociban jelentoseggel bir a vegso eredmeny alakulasanak szempotjabol, ezt kar vitatni, tehat siman lehet szidni, akar a tegnapi Francia edzot, mert jelentosen hozzajarult a dontetlen alakulasahoz. -
#8311 Pedig 100%-ig az vagyok mert atalltak 4-5-1-re es addig nem abban a szerkezetben jatszottak.
Mikor atszervezte az edzo gol es csere utan a csapatot az eredeti formara 4-4-2 (pontosabban 4-3-1-1) utana mar tul keso volt. -
#8310 Senk isem azt állította, hogy az edző nem befolyásolja a csapatát - ez a feladata. Arról volt szó, hogy a pályán mozgó játékosok helyett ő nem mozoghat, rúghat, passzolhat és szerezhet gólokat.
Az, hogy ő és segítői összedugják a fejüket és az előzetes ismereteik [ellenfélről, és korábbi meccseikről, saját játékosaikról stb. stb.] alapján összehoznak egy működőképes taktikát még nem jelenti azt, hogy az a pályán is maximálisan meg tud valósulni. Oka: az emberi tényező.
S ezt az emberi tényezőt nem tudja sem az edző, sem más befolyásolni cserékkel, kiabálásokkal, utólagos taktikával - az éppen pályán lévők aktuális, ottani mentalitása sem befolyásolható olyan szinten, hogy az átkerüljön az eredményjelzőre -> lehet buzdítani, örjöngeni és mutogatni az oldalvonalról, de amint egy csapat a pályára került csak a korábbiak számítanak, a leglényegesebbek kiemelve:
- a csapat fizikai és szellemi felkészítettsége
- a csapat kohéziója, akarata.
Utólag ezeket nem tudja befolyásolni, csak mint egy amőba sejtfalát deformálni... -
#8309 Tegnap mit gondolsz ki utasitotta Zidanekat a bunkerfocira a gol utan ?
Az edzo es ezzel a hibas dontessel a merkozest sajat szempontjukbol dontetlenre hozta.
Ebben nem lehetsz biztos... -
#8308 Ígyvan.
Védekező bunkerfoci-> megérdemelt vereség vagy döntetlen.
-
#8307 Igen lecserelheti, oldalvonalhoz hivhatja, rakiabalhat mindig amikor elfut mellette, vagy oda mondhatja kire vedekezzen stb.
Oltozoben lehorhatja oket a sargafoldig.
Utasitast osztogathat az 5-4-1es vedekezesrol atallasrol pl a 3-4-3-ra.
Nehogy azt mond, hogy kicsiny dolog az, hogy tamado szisztemaban focizik egy csapat vagy nem tamad.
elmondom, meg annak is jelentosege van egy ido utan, hogy mennyit veszekszik a jatekvezetovel, mert hosszutavon megvaltoztathatja a donteseit a biro, ha latja a felhaborodast.
Tegnap mit gondolsz ki utasitotta Zidanekat a bunkerfocira a gol utan ?
Az edzo es ezzel a hibas dontessel a merkozest sajat szempontjukbol dontetlenre hozta.
Egy fordulat es olyan keves volt az ido, hogy az a dontes a 3 pont sorsaba kerult.
Na ennyi az a kicsi resze a dolognak.
Velemenyem szerint minimum 35%ban felelos lehet egy edzo a playan tortentekert.
De ha csak 10% lenne az is boven befolyasolo tenyezo, mert itt mar minden kicsi plusz szamit. -
#8306 így van:)
-
#8305 így van:)
-
#8304 Igen es lecsereli ennyi a tortenet es maris, befolyasolta a csapat mukodeset.
Vagy talan nem befolyasolta ?
Befolyásolja, de nem érted, hogy ez csak kicsiny része az egész dolognak? Nem determinálja az egészet, hogy mostmár így biztos nyerünk, nem gépek fociznak... Van egy klasszikus, tökéletes taktika nem létezik -
#8303 egész csapatot nehéz cserélni... Pl. ebben a francia válogatottban mindenki gyenge láncszem volt -
#8302 Nincs kedve focizni ?
Szerinted ezt egy edzo latja ?
Igen es lecsereli vagy csapatba se teszi. Ennyi a tortenet es maris, befolyasolta a csapat mukodeset.
Vagy talan nem befolyasolta ?
Szerinted bugyuta amerikai film, csakhogy nem az.
A kozel azonos sportolok kozott a teljesitmenyt a szpiches allapot befolyasolja, azt meg az edzonek folyamatosan treningeznie kell.
Az edzonek kell elhitetni veluk, hogy szamukra nincsen akadaly, amit a merkozes alakulasa pozitivan vagy negativan befolyasolhat.
Badarasag amit allitotok, mert ezeknel a csapatoknal, mar nem az szamit ki milyen ugyes, hiszen minimalis az elteres, hanem agyban hogyan allnak.
A'la Real Madrid, ott egy csomo ugyes jatekos, az atlagnal jobban kepzettek es megis kikapnak egy kiscsapattol is mert nincs meg az "agy".
-
#8301 Ugyanmár, ez nem bugyuta amerikai kosárlabdacsapatról szóló film... Sztem dumálhat bárki bármit, ha a játékosnak nincs kedve focizni, magánéleti problémái vannak, stb. Rengeteg tényező benne van a meccsben, és az edző szerepe egy, a sok közül. Pl. ha szerencsésen pattan a labda, vagy egy játékos hibázik, az nem z edzőn múlik -
#8300 Mentalisan az edzo a lenyeg, neki kell mindig elhitetni, hogy ok a vilagon verhetetlenek.
Nem kell ennyire csokkenteni a trener erdemeit, amivel hozzajarul a sikerhez.
Me'g maga a kiabalasa vagy a palyaszelen odavetett segito, vagy biztato mondatok is fontosnak szamitanak az adott szituaciokban. -
#8299 he-he:)
Neke mi nem tetszene?
-
#8298 Van benne valami:)
-
#8297 Hát srácok, a tegnapi meccsek iszonyat rosszak voltak...
Nézni is rossz volt:P
-
#8296 De a pályán lévő játékosok mentalitásán jóval több minden múlik -
R9 #8295 okés te foci drukker -
#8294 nemá srácok, hogy itt marjátok egymást :(
világbéke :P -
#8293 S szerinted, én mire utaltam a "Az edző megadhatja egy csapat formáját, összetételét, taktikáját, sérülések és szükséges módosítások bevezetésekor cserélhet," mondatrésszel?
Mert te csak erre reagáltál és megfeledkeztél a második részéről:
de nem ő rúgja / dobja / üti a labdát a pályán. A hibákért, veresgéekért ELSŐSORBAN a pályán lévők felelősek, s csak közvetlenül ezután, a taktikai hibái miatt az edző!
-
#8292 #8256
Olvass kicsit te kis pisis. :P
Raadasul felrebeszelsz, mert lazas vagy. Arrol volt szo, hogy a Brazilok nem erdemeltek gyozelmet, nem arrol ki lotte az elso golt.
Szerinted helyzete se volt az ausztraloknak csak vedekeztek. LOL
Dida saves 4.
Australia
Corners: 4
Shots: 14
Shots on target:4
9 (brasil) Fouls committed 25 (Aus)
Tehat raadasul ugy hogy nem is kicsit fujtak a braziloknak.
47 (Bra) Balls lost 31 (Aus) Tehat a labdat is kevesebbszer vesztettek el.
12 (Bra) Interceptions 19 (Aus) Raadasul kevesebbet is szereztek.
Es itt latszik igazan ki aludt igazan.
Tehat elmondhatjuk, hogy ossze-visszabeszelsz miszerint sokkal jobbak voltak a Brazilok, az Ausztraloknal es az Ausztralok csak vedekeztek azert nem ment a Braziloknak.
Ez egy marhasag, divatocska. -
Gabe18 #8291 Az elég érdekes lehet,akkor én valószínűleg csak halucináltam 94-ben a Német-Belga nyolcaddöntőt,ahol Klinsmann szétlőtte a Belga Preud'homme kapus vizespalackját az egyik gólnál.
Vagy a tisztelt Indexes cikkiró megfeledkezett arról az elhanyagolható tényről hogy 94-ben még csak 24 csapat indult,és a 4 legjobb csoportharmadik is továbbjutott. -
#8290 Na.
Azert lassuk be, hogy az edzonek ugyanolyan szerepe van.
1
Hiszen o ismeri a jatekosok formajat tehat o miatta lehet egy kezdotizenegy erosebb vagy gyengebb azaltal kit jatszat.
2
O tudja a csapatszerkezet atalakitani, latva az ellenfel hadrendjenek alakulasat.
Pszichesen o tudja felrazni a csapatat cserekkel, vagy a szunetben.
3.
O tudja megvaltoztatni a csapat tamado es vedekezo jatekat a cserekkel az eredmeny alakulasatol fuggoen.
Tehat ahhoz, hogy a csapat jol teljesitsen egy azonos ellenfellel szemben, egy kelloen felkeszult jol iranyito kapitanyra van szukseg, mert azonos ellenfeleknel ez mar dontoen befolyasolja az eredmenyt.
Sot azt mondom, nem csak azonos erossegu csapatoknal is, de ott nagyobb a hibahatar, mert a jatekosok tudjak korrigalni a szov. kap. hibait, mert jobbak az ellenfelnel. -
R9 #8289 diploma? és? mégsincs közöd a focihoz te nagy szakértő, jössz itt az adataiddal de azt vedd észre ki rugta az első gólt
még hozzá adsz 3-t és megtudod hogy hány éves vagyok
divat? szanalom...
-
#8288 Jó, azért az 1 csatáros edzőt ütném mint a lovat...
gyk: focigyilkos
:P -
#8287 Hát ja.
Sosem értettem a csapatsportok edzőit szapulókat:
Az edző megadhatja egy csapat formáját, összetételét, taktikáját, sérülések és szükséges módosítások bevezetésekor cserélhet, de nem ő rúgja / dobja / üti a labdát a pályán. A hibákért, veresgéekért ELSŐSORBAN a pályán lévők felelősek, s csak közvetlenül ezután, a taktikai hibái miatt az edző.! -
#8286 inkább a csapat baltázta el... -
#8285 Togo-Svájc 0-1
Szaúd-Arábia-Ukrajna 0-2
Spanyolország-Tunézia 3-0