580
Port Royale 2
  • StrikeOfTheFox
    #580
    Én csak a port roy 1 ben vagyok profi,a 2- ben nem sokat tudok segíteni nincs meg :/
  • StrikeOfTheFox
    #579
  • falloutfan
    #578
    helo. a port royallal 2 vel kapcsolatban lenne kérdésem :) kb most kezdtem el vele csak játszani érdekességből és elég sok mindent nem értek. kezdtetben azt hogy mire jó a raktárban a vásárolt áruk leltározása és az eladott áruk leltározása + a raktáron bellül vannak a termékek képe és a ball alsó sarokban van egy P betű az mit jelent ?
  • ChevyG #577
    kipróbáltam és tényleg; bulit kell szervezni. A játéknak ez a része elég bugos, 1x müködik 1x nem és nem jöttem rá h mit mikor kell csinálni mert össze vissza működött.
    siftdel:(
  • Wanax
    #576
    Nem emlékszem már pontosan, de szerintem kell kaja meg minden szar nekik :)
  • ChevyG #575
    szia!
    Én ís így vagyok a játékkal, csak az elején érdekes de amikor már minden megvan a pénzt el költeni esélyed sincs, így már unalmas.

    Nálam van 1 hiba: ha alapítok saját várost, akkor hiába építék én bármit és bármennyit, az emberek nem akarnak beköltözni. (oda is viszem őket)

    HELP!!!
  • Showzee
    #574
    Én elakadtam ott, hogy van 100 konvojom kapitánnyal és 10-10 hajóval és nem enged többet felvenni. Van vagy 2 milliárdom és még egy csomó kölcsönt is adtam ki. Teljesen kiépített automata kereskedelem. A fél térkép holland és a 16 saját városból már 12 meg is van 100%-ig. De ezzel, hogy nem lehet több konvojom el is ment a kedvem a játéktól. Nem tud valaki ehhez hasonló játékot?

    3. része nem lesz a Port Royale-nak szerintem nagyon sokak szomorúságára.
    A Patrician-t néztem, de nem tetszik, hogy Európában játszódik és ráadásul kevés a város is. Esetleg valaki tud ajánlani valamit?

    Addig is kipróbálom a Patrician 4-et.

    Ha esetleg valakinek kérdése van a Port Royale 2-vel kapcsolatban, az írjon, mert ismerem mint a tenyeremet.
  • zil130
    #573
    Köszi szépen:-) kipróbálom így.
  • Láma!
    #572
    már rég játszottam, de ha emlékeim nem csalnak, akkor az elején nem kell se ágyu, se maximális "személyzet". épp csak annyi matroz kell amivel elindul a hajo, mert csak viszik a pénzt. az elején ugysem fognak még megtámadni.
    aztán kereskedj, de gondolom ez megy, ahol olcso megveszed, ahol hiány van ott eladod:)
    preferáld a városodban elérhetö termékeket hiszen azokhoz jutsz legjobb áron.

    hirtelen ennyi, remélem nem mondtam nagy hülyeségeket:)
  • zil130
    #571
    Valaki elmondaná hogy hogyan kell belekezdeni a játékba? Mert mire már normálisan belekezdenék elfogy a pénzem - mire kell figyelni először mi a legfontosabb ilyenkor? Lehet hogy én vagyok hülye a játékhoz de szeretnélek titeket kérni hogy segítsetek köszönöm!
  • fuho
    #570
    nekem az 1.1 es verzió mvan meg. de nem megy a magyarositás miért? pontosan ugy csináltam ahogy mondtátok. segitsetek hogy hogy tudnám megcsinálni.
  • dadada17
    #569
    Segítség lehet nektek:

    0. Letölteni innen: http://www.monova.org/details/725958/PORT%20ROYALE%202.html (BitComet letöltés vezérlő
    kellhet hozzá, amit innen is letölthetsz: http://download.chip.eu/hu/BitComet-0.90_153177.html)

    1. Kitömöríted (WinRAR amit innen letölthetsz: http://letoltes.prim.hu/letoltes/fajl/2088/), majd az rld-pr2.cue
    fájlt betöltöd DAEMON Tools - ba amit innen letölthetsz: http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_file.php?k=32&a=933

    2. Setup

    3. A játék főkönyvtárába átmásolod az update.exe -t (ezt a virtuális meghajtódon DAEMON Tools- os meghajtó Crack
    könyvtárba találod) és elindítod. (kiír valamit Ok)

    4. http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ letöltöd a magyarosítást és ezeket a fájlokat átmásolod a Port Royale 2-be.
    (http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ -ról csak regisztrálás után tudod letölteni)

    5. Indulhat a magyar Port Royale 2. ;) (ha nem indul, elsőre próbáld tovább, majd másodjára vagy harmadjára elindul)


  • mkkbhuhb
    #568
    Kényes kérdés sztem a kereskedő flották felfegyverzése. A kalózok elriasztására elég 1-2 felfegyverzett (és persze katonákkal ellátott) kísérő hajó fenntartása (nem sorhajókra gondolok). Az ellenséges katonai flották viszont nem fognak megijedni, csak a velük egy súlycsoportba tartozóktól. Ha viszont 5 felfegyverzett hajót raksz 1-2 kereskedő mellé, a bevételek nem fedezik a legénység bérét sem :( , ezért az előbbit javaslom, ha pedig ellenség közeleg MENEKÜLJ! Az 1-2 kísérő hajó jó lehet arra is, h akár más kereskedőket/transzportokat kifossz olykor-olykor. Még valami: ha elég tapasztalt a kapitányod érdemes automata kereskedésre állítani, és nem Neked kell jönni-menni.
  • hun114
    #567
    Majd végignézem, hogy minden rendben van-e:) Köszi az infókat. Amúgy mennyi katonát szoktatok a kereskedelmi konvojokra tenni?
  • allobrox
    #566
    csak az az alkirály bízhat meg városfoglalással amelyik a te esetedben háborúban áll Hollandiával, és persze ha van zsákmányolóleveled Hollandia ellen, de az is kell hozzá, hogy az adott nemzettel baráti legyen a viszonyod, ehhez az kell, hogy sokat kereskedj a városaival, küldetéseket teljesíts a kormányzónak és utána mehetsz az alkirályhoz is
  • hun114
    #565
    Hollandia:( Volt hogy 3 város és 0 flotta. Ilyenkor a státusz gyenge. De egyik alkirály sem akar megbízást adni:( Mind mással van elfoglalva:(
  • allobrox
    #564
    nekem a -2 a franciáknál és a hollandoknál bejött, a spanyoloknál még nem próbáltam

    melyik nemzetnél nem volt elég a mínusz 3?

    ja és mindig csinálnak újabb flottát
  • hun114
    #563
    Sajna nem így volt. Már 3-al kevesebb volt a flotta mint a város akkor sem akartak ilyen megbízatást adni. És nem kevés pénzt emészt fel, hogy ne legyek kitiltva a városokból:( A flották össz száma csökken a játék folyamán? Vagy mindig csinálnak újakat?
  • hun114
    #562
    Köszi a válaszokat!
    Sikerült a városalapítás:)
    Igaz egy ideig nem mehettem be a holland városokba és vadásztak is a kereskedelmi hajóimra:( Némi veszteség. Erre kérdeztem, hogy ezt csak így lehet?

  • allobrox
    #561
    jól mondja Padman, a gyakorlatban is így van

    ahhoz, hogy el tudd foglalni valamely nemzet városát, ahhoz a nemzet erősségének "gyenge" kategóriába kell süllyednie, ami akkor következik be, ha a flottáinak száma a városainak száma mínusz 2, és ekkor kell menni az alkirályhoz, remélem érthető :)
  • Padman
    #560
    Fel kell vállalni küldetésként az alkirálynál hogy elfoglalj egy várost, és miután 2-3 várost elfoglalsz már kapsz is egy darab földet ahova építkezhetsz. Ez az elmélet, a gyakorlatot meg még nem tudom :)
  • hun114
    #559
    Sziasztok!

    Érdeklődnék, hogy miként lehet saját város?
    Oké, hogy el kell foglalni 2 várost ahhoz, hogy lehetőség nyíljon rá.
    de még eddig sem jutok el:( Ahhoz, hogy gyengítsem az ellent, nyírom a hadiflottáit. Majd kitilt a városaiból:( Lehet valamit másként tenni? Pedig megvan a levél is a vadászathoz. Vagy egyszerűen ne törődjek, hogy az ellenséges ország kifosztja a karavánjaim?
  • allobrox
    #558
    ez egy eredeti lemez és játékindításkor ellenőrzi az eredetiséget, próbáltam már Clone CD-vel, meg ezzel az UltraIso-val, de nem engedi elindítani, olyan progi kellene, ami egy az egyben átírja mindennel együtt
  • Nyugis
    #557
    ultraiso nevű program. fogod és betömöríted vele akármilyen formátumba.
  • allobrox
    #556
    sziasztok, nekem megvan az eredeti magyar verzió, ha valaki mond, vagy esetleg küld egy progit, amivel a másolásvédelmet ki tudom iktatni, akkor fel tudom dobni .ISO formátumban és mindenki le tudja tölteni
  • tommyr6
    #555
    bár ezzel a válasszal naon nem vok kiseggggítve :( Én is észrevettem, hogy már lassan milliók bálványoznak vmi csoda file-t. válasz sosem érkezett rá senkinek (legalábbis ide), szal sokkal előrébb nem vok :(( mind1 azért köszi a semmit :)
  • Padman
    #554
    Hát, szerintem rossz helyre fordultál, mert már vagy 30an kérték pont ezt a fájlt előtted, és már vagy 5-ször meg lett válaszolva hogy ha csak azt a fájlt küldik el az nem oldja meg, tehát máshogy kell próbálkozni. Csak tudnám hogy miért nem lehet visszaolvasni, ilyan problémája nyilván másnak is volt már...
  • tommyr6
    #553
    Kérlek segítsetek, PC guru-s PR2 nem akar elindulni. Írjátok hogy valami csodatévő fájlt kell felrakni - A2dlib-2.20A.dll... Kérem akinek meg van a megoldás hogy indítsam el ossza meg velem itt vagy a [email protected]
    Köszi előre is!
  • Padman
    #552
    Van, de nem szoktam használni.
    Ha kérdésed van itt is kérdezhetsz nyugodtan, lehet hogy mást is érdekel.
  • Nyugis
    #551
    van skyp-od? ;)
  • Padman
    #550
    Tengerészt azon a hajón kell tartani amit meg akarsz védeni vagy amivel támadni akarsz. A támadóhajóknak meg minimum a legénység felének kell kard, mert anélkül akár másfélszeres túlerővel is lehet egy átszállásnál veszíteni. De 3-4 támadás után már szinte mindig elég kard lesz, és én már kb 20-23 csata után (közülük 4-5 hadiflotta ellen) már ezrével eladogatom a kardokat, és abból is szép profit jön. Puskát csak akkor vegyél hogyha amint felszerelted hajót azonnal a partfelől akarsz támadni egy ellenséges hajót, különben minden hajón kb a csapat számának 10edével egyenlő mennyiségűt lehet zsákmányolni.
    Ha érdekel elárulhatom hogy hogy állok, szerintem nagyon jól. ^^
  • Nyugis
    #549
    nagyon köszönöm az infókat!
    tengerészt csak azon a hajón érdemes tartani ahol ágyú is van ugye? illetve érdemes "karokat" venni? merthogy az iszonyat drága. ;))
  • Padman
    #548
    A hajó kémmel a fedélzeten annál ha minden csomagot felszedsz az utolsó üzenet más, és csak simán beszélni kell a kormányzóval.
    Az automatikus raktár betakarítás egyszerű:
    ha van egy kapitányod 4 vagy több ponttal akkor tudsz kereskedelmi utat. ha kiválasztottad a városokat akkor a térkép feletti "edit" gombbal tudsz megadni különleges parancsokat. Kiválasztod a kipakolós várost, baloldalt középen a manuális kereskedelmet lenyitod, behúzod amit te akarsz irányítani, jobboldalt feljön egy új ablak, ott csúszkával beállítod hogy mennyit szedjen ki, az ablak tetején levő gombbal lehet kapcsolni a berakás-kiszedést, és a raktár ikonra kattintva átvált a városból kivételre, ott pedig egy max árat és max. mennyiséget illetve (eladásnál) min. árat és max. mennyiséget lehet megadni. (Ha egy városban ezt használod a kapitány ezzel az áruval más cserét nem fog végrehajtani. Illetve a kapitány magától nem vesz ki árut, csakis a játékos utasításával.)
    A jól menő kereskedelmi útvonalaknak kétféle típusa van. Az egyiknél rövid távokat utazik be a szigetek között, így gyorsan lehet kereskedni, de a túl rövid útvonalak egy idő után teljesen szét lesznek osztva áru szempontjából, ezért már nem lesz ott mit kereskedni, és vagy tovább kell menni, vagy egy szünet után (1-3 hónap) lehet folytatni. A másik megoldás a hosszú, egész Karibikat átszelő út, ennek az előnye az igen nagy árú elosztás (pl kakaót veszel délen, azt eladod északon ahol színezéket veszel amit délen adsz el), ennél nem kell szünetet tartani hiszen az út hossza miatt az áruk elfogynak az egyik helyről amíg a másikon tartózkodunk., de sok férőhely kell a nagy kereskedelemhez, különben csak veszteséges lesz a fenntartási költségek miatt, azonkívül erős védelemre is szükség van, mert nagyobb egy kalóztámadásnak a valószínűsége a 4-5 napnyi utakon, mint a fél naposokon.
    Az első kategóriás útvonalakhoz tartozik pl:
    Havanna - Florida Keys - Grand Bahama - Eluethera - Nassau - Andross - Charles Towne - Turk Islands - Tortuga - Santiago - Port Royale - Cayman - Cancun - Normbre de Dios.
    A második kategóriás útvonalakhoz tartozik pl:
    Curacao - Port Royale - Cayman - Cancun - Vera Cruz - Corpus Christi - New Orleans - Biloxi - Port St. Joe - Florida Keys - Grand Bahama - Charles Towne - Isabella - San Juan - St. Thome - St. Lucia. (Ehhez az úthoz minimum 700 tonnányi raktér, és legalább 30 ágyúnyi védelem a sok nyílt vízi út miatt.)

    Remélem sokat segítettem, akinek szüksége még segítségre az kérdezzen bátran!
  • Nyugis
    #547
    Van itt valaki aki nagy spiller a port royal 2 rejtelmeiben?

    olyan dolog érdekelne mint automatikus raktár betakarítás, stb..
    illetve egyéb érdekességek okosságok..
    Ha van skyp-od beszéljük át azon. cím privibe!!
  • Nyugis
    #546
    tévedtem... illetve nem pontos a net. ez a patch az első részhez készült!
  • Nyugis
    #545
    Sziasztok!

    az a kérdésem, hogy a játékot lehet patchelni? hozzáteszem eredetiben van meg. 1.1.0841 a verziószáma és találtam a neten hozzá patchet Port Royale Patch Version 1.4.0.3 számmal. Viszont a nyelvek között, NINCs magyar!
    melyikkel müködik? tudja valaki?

    Ezek vannak:

    -Port Royale US & Canada Patch (Version 1.4.0.3)
    -Port Royale UK, Australian and Swedish Patch (Version 1.4.0.3)
    -Port Royale Dutch Patch (Version 1.4.0.3)
    -Port Royale French Patch (Version 1.4.0.3)
    -Port Royale Spanish Patch (Version 1.4.0.3)

    ötlet?
  • kelsi15
    #544
    Hi! Tudna segíteni valaki? A kormányzónak csináltam pár küldetést és van olyan, hogy megy 1 hajó kémmel a fedélzeten Európába és út közben a megszerzett infót kidobja a hajóból. Ezt meg is találtam,de nem tudom hol kell leadni a csomagot. Próbáltam a kormányzónál meg a piactéren,de semmi. Valami ötlete van valakinek??
  • Vardar
    #543
    Mi a különbség a Port Royale 1 és 2 között?
  • AC2
    #542
    Valszeg nincs nyersanyagod a ruha előállításához, vegyél gyapotot
  • zokni1211
    #541
    sziasztok valaki segítene mért van piros kérdőjel a ruhás cuccom fölött? az mit jelent vagy mit kel csinálni, embereim megvannak 30-an valaki segicsen plz ^^.